pirmen56 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Έχω ssd με dual boot. ΔΕΝ θέλω clone disk, το ξεκαθαρίζω. Μόνο image file που να είναι 100% πιστό στο δίσκο που γίνεται backup. Με δυνατότητα συμπίεσης και encryption αν γίνεται. Όταν κάνω backup όλο τον δίσκο C:\ με το EaseUS Todo Backup(διαφημίζεται και ως imaging software) σε sector by sector mode, για 100% πιστή αντιγραφή bit προς bit, μόνο το ένα partition εμφανίζεται ως bootable μετά το restore(3 ωρών) και το άλλο ως partition δεδομένων. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτό το απλό πράγμα αντί να παίρνει μόνο του πρωτοβουλίες και να σπάει καρύδια; Επίσης υπάρχει τρόπος να μετατρέπω ένα μη ενεργό partition που περιέχει εγκατάσταση των Windows σε ενεργό(bootable); Ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ με το acronis 2018 που το έχω σε boot cd έχω πάρει image από 4 διαφορετικούς δίσκους για deploy και τα επαναφέρω σε άλλα ίδια pc με 100% επιτυχία. ΔΕν παίζει ρόλο αν είναι single ή dual boot αφού παίρνει το image από όλο τον δίσκο. Έχει και compression και encryption. Το sector-by-sector είναι άχρηστο στο 99% των περιπτώσεων εκτός αν παίρνεις image από δίσκο που θέλεις να κρατήσεις και τα διαγραμμένα αρχεία ή έχει partitions τα οποία για κάποιον λόγο δεν αναγνωρίζονται από το πρόγραμμα και τα χρειάζεσαι. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2021 από micos000 1 1
CheOnWeb Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 18 hours ago, micos000 said: Το sector-by-sector είναι άχρηστο στο 99% των περιπτώσεων Και πιθανόν η αιτία που ήθελε 3 ώρες για restore. Με Acronis, χωρίς sector by sector, όποτε έκανα restore ήθελε περίπου 20' για 100GB data. 1
Aris_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 το bit to bit δεν ισχύει όταν κάνεις συμπίεση και encryption έχεις 2 μεταφραστές που παρεμβάλλονται 1
pirmen56 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Στις 8/5/2021 στις 2:31 ΜΜ, micos000 είπε Εγώ με το acronis 2018 που το έχω σε boot cd έχω πάρει image από 4 διαφορετικούς δίσκους για deploy και τα επαναφέρω σε άλλα ίδια pc με 100% επιτυχία. ΔΕν παίζει ρόλο αν είναι single ή dual boot αφού παίρνει το image από όλο τον δίσκο. Έχει και compression και encryption. Το sector-by-sector είναι άχρηστο στο 99% των περιπτώσεων εκτός αν παίρνεις image από δίσκο που θέλεις να κρατήσεις και τα διαγραμμένα αρχεία ή έχει partitions τα οποία για κάποιον λόγο δεν αναγνωρίζονται από το πρόγραμμα και τα χρειάζεσαι. 6 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Και πιθανόν η αιτία που ήθελε 3 ώρες για restore. Με Acronis, χωρίς sector by sector, όποτε έκανα restore ήθελε περίπου 20' για 100GB data. Το EaseUS δεν έχει πουθενά επιλογή για image. Απλά επιλέγεις έναν ολόκληρο σκληρό να τον κάνεις backup και έτσι δημιουργείται το image file. To sector by sector το έκανα μήπως και υπάρχουν κρυφά partitions ή κάτι που να μην μεταφέρεται σωστά αλλιώς. Με αποτέλεσμα στην οθόνη επιλογής του bootmanager να εμφανίζονται μεν δύο partitions με Windows αλλά μόνο το ένα να αναγράφει όνομα τόμου και το άλλο να είναι αχρηστευμένο. Θα δοκιμάσω και το Acronis γιατί δυστυχώς το veracrypt κρυπτογραφεί μόνο partition των Windows που βρίσκεται στον ίδιο δίσκο με τον Boot manager.
tarantules Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 +1 στο Acronis.Το χρησιμοποιώ τα τελευταία 3-4 χρόνια.Κυρίως σε υπολογιστές φίλων που κάνουν ολίγον τι χάλια το pc αλλά περιστασιακά και στα δικά μου.Τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσα Norton.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα