applebean Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας, ανοίγω αυτό το θέμα μήπως και μπορέσει να με κατατοπίσει κανείς που έχει παραπάνω εμπειρίες επί του θέματος, καθώς είναι η 1η φορά που παραγγέλνω από ιντερνετικό κατάστημα τύπου Aliexpress. Συγκεκριμένα, παρήγγειλα μια κάμερα στα 77 ευρώ στις 28/2 και έχει κολλήσει στον αερολιμένα της Αθήνας, όπως βλέπετε και στο tracking, που έχω αναρτήσει (βλ. 1η εικόνα). Το θέμα είναι οτι έχει περάσει σχεδόν μήνας από τότε που έφτασε το δέμα Ελλάδα και αποφάσισα να καλέσω τα κεντρικά της ΕΛΤΑ, όπου και μου είπαν να ξανακαλέσω την Τρίτη, οπότε θα έχει περάσει και το διάστημα 30 ημερών, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται υποτίθεται ακόμη σε σάκο που δεν έχει ανοιχτεί και πως ενδέχεται να ανοιχτεί μέχρι την Τρίτη, διότι υπάρχει το περιθώριο των 30 ημερών μέχρι να ανοιχτεί ένας σάκος. Σε περίπτωση, που δεν γίνει τίποτα μέχρι τότε, μου είπαν ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους ο αποστολέας, ώστε να αιτηθεί το άνοιγμα του σάκου. Εγώ επικοινώνησα με τον πωλητή στην Κίνα και του εξήγησα, τι μου είπαν στο τηλ. και μου απάντησε με ένα ξερό ΟΚ και έπειτα μου έστειλε τα στοιχεία των ΕΛΤΑ (βλ. 2η εικόνα). Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία και εάν ναι, τι κάνατε; ΥΓ. Μόλις άλλαξε η κατάσταση του δέματος σε "ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ". Πάει να γίνει κατι;
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Έχουν ανοίξει πολλά θέματα σχετικά. Γράψε σε κάποιο από αυτά. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από Nabuko
kostasbm Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 μην ανυσηχεις....περίμενε να βγάλουν και το κουστουμάκι και θα σου έρθει ειδοποίηση σύντομα
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε μην ανυσηχεις....περίμενε να βγάλουν και το κουστουμάκι και θα σου έρθει ειδοποίηση σύντομα Πιο κοστουμάκι? Αφού από Ολλανδία έρχεται
applebean Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 9 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πιο κοστουμάκι? Αφού από Ολλανδία έρχεται Ναι, αλλά αρχικά στάλθηκε από Κίνα. Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να το εντοπίσουν αυτό...
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, applebean είπε Ναι, αλλά αρχικά στάλθηκε από Κίνα. Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να το εντοπίσουν αυτό... Και? Στην Ελλάδα από ποια χώρα μπήκε? Από Ολλανδία δηλαδή ΕΕ. Οι κινέζοι έχουν δικό τους το λιμάνι του Ρότερνταμ πάντως
applebean Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Και? Στην Ελλάδα από ποια χώρα μπήκε? Από Ολλανδία δηλαδή ΕΕ. Οι κινέζοι έχουν δικό τους το λιμάνι του Ρότερνταμ πάντως Τι να πω; μακάρι να μη πληρώσω τελωνείο... η αλήθεια είναι ότι κατά την παραγγελία, μου είχε διαφύγει αυτό το ενδεχόμενο... στο τέλος θα πληρώσω και παραπάνω από ό,τι κοστίζει το ίδιο αντικείμενο στην Ελλάδα...
Dantε Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Και? Στην Ελλάδα από ποια χώρα μπήκε? Από Ολλανδία δηλαδή ΕΕ. Οι κινέζοι έχουν δικό τους το λιμάνι του Ρότερνταμ πάντως Φαινεται απο που εχει ξεκινησει. Εαν δε το στειλανε με τροπο οπου γινεται ενδιαμεσα εκτελωνισμος τοτε θα φαει κοστουμι.Εκτος και αν ειναι τυχερος και δε το περασουν.
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, Dantε είπε Φαινεται απο που εχει ξεκινησει. Εαν δε το στειλανε με τροπο οπου γινεται ενδιαμεσα εκτελωνισμος τοτε θα φαει κοστουμι.Εκτος και αν ειναι τυχερος και δε το περασουν. Μάθε τι ισχύει πρώτα και μετά γράφε.
Dantε Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Μάθε τι ισχύει πρώτα και μετά γράφε. Παρε μια γρηγορη αναζητηση
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Παρε μια γρηγορη αναζητηση Δεν διαβάζω τίποτα. Σε αντίθεση με σένα γνωρίζω πολύ καλά τι ισχύει. Δε θα πληρώσει τίποτα, όχι επειδή θα είναι "τυχερός" όπως γράφεις αλλά γιατί το δέμα του έρχεται από Ολλανδία. ΕΕ. Όχι τελωνείο. 1
Dantε Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Το δεμα δεν ερχεται απο Ολλανδια.Περναει ενδιαμεσα απο εκει.Αυτα φαινονται στα στοιχεια του. Βεβαια τι γραφω,σε τοιχο μιλαω,αλλα τα λεω για τον ΟΡ για να ξερει οτι μπορει να περασει τελωνειο και να του ερθει λογαριασμος. Εσυ στο κοσμο σου συνεχισε,κανενα προβλημα,απλα μη παραπληροφορεις κοσμο και παραγγειλει κανεις τιποτα μεγαλης αξιας και του ρθει μετα στο κεφαλι δασμος τουβλο. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από Dantε
applebean Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Το δεμα δεν ερχεται απο Ολλανδια.Περναει ενδιαμεσα απο εκει.Αυτα φαινονται στα στοιχεια του. Βεβαια τι γραφω,σε τοιχο μιλαω,αλλα τα λεω για τον ΟΡ για να ξερει οτι μπορει να περασει τελωνειο και να του ερθει λογαριασμος. Εσυ στο κοσμο συνεχισε,απλα μη παραπληροφορεις κοσμο. εχει εκτελωνιστει ηδη, φαινεται και στην φωτο που ανεβασα πριν λιγο. Διαβασα καπου στο φορουμ, οταν γινεται ο εκτελωνισμος εντος λιγων ωρων, πολυ πιθανο ειναι να μη χρειαστει καποιος να πληρωσει τελωνειο... Δε ξερω βεβαια κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο
Dantε Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, applebean είπε εχει εκτελωνιστει ηδη, φαινεται και στην φωτο που ανεβασα πριν λιγο. Διαβασα καπου στο φορουμ, οταν γινεται ο εκτελωνισμος εντος λιγων ωρων, πολυ πιθανο ειναι να μη χρειαστει καποιος να πληρωσει τελωνειο... Δε ξερω βεβαια κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο Κατα πασα πιθανοτητα τη γλιτωσες. Φαινεται ομως πως ισχυει και αυτο που σου ειπα και με το οποιο ο αγαπητος παραπανω διαφωνει καθετα κιολας. Μπηκε κανονικοτατα τελωνειο,παρολο που περασε απο Ολλανδια και απλα το περασαν.Αν ηταν οντως απο ΕΕ απλα δε θα εμπαινε καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα