Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ενδιαφερομαι για το ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονικης θελω να ρωτησω αν τα μαθηματα γινονται και Σαββατοκυριακα η μονο καθημερινες και αν φετος πχ λογω τηλεκπαιδευσης γινονται και Σαββατοκυριακα

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο φιλο ηξερα οτι γινονται 3 φορες την Εβδομαδα. Η διαδικασια ειναι με κληρωση. Φετος εγινε με τηλεκπαιδευση αλλα καθημερινες. Έχει και ομαδικες εργασίες. Επισης εμαθα οτι απο φετος τον Οκτωβριο του 2021, δεν θα ανοιξουν ολα τα παραρτηματα των ΑΣΠΑΙΤΕ του προγραμματος ΕΠΠΑΙΚ σε ολη την Ελλαδα, οποτε κανει ακομα πιο δυσκολη την Εισαγωγη

Υπηρχαν ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ στην Ελλαδα οπως η Ροδος, Μυτιληνη ΣΑΠΠΕΣ που τους επαιρναν ολους. ΑΥτο μαλλον παει

Δημοσ.
21 ώρες πριν, pavlovic είπε

Απο φιλο ηξερα οτι γινονται 3 φορες την Εβδομαδα. Η διαδικασια ειναι με κληρωση. Φετος εγινε με τηλεκπαιδευση αλλα καθημερινες. Έχει και ομαδικες εργασίες. Επισης εμαθα οτι απο φετος τον Οκτωβριο του 2021, δεν θα ανοιξουν ολα τα παραρτηματα των ΑΣΠΑΙΤΕ του προγραμματος ΕΠΠΑΙΚ σε ολη την Ελλαδα, οποτε κανει ακομα πιο δυσκολη την Εισαγωγη

Υπηρχαν ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ στην Ελλαδα οπως η Ροδος, Μυτιληνη ΣΑΠΠΕΣ που τους επαιρναν ολους. ΑΥτο μαλλον παει

εκεί όμως είναι γενικά μακρια γι αυτο και δε δηλώνουν πολλοί. για τα Γιαννενα είχα κανει παλια 3 φορές αίτηση (30 ευρω καθε φορά) και δεν είχα κληρωθεί ουτε στους επιλαχόντες...

Στις 7/5/2021 στις 3:24 ΜΜ, lak10 είπε

Παιδια ενδιαφερομαι για το ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονικης θελω να ρωτησω αν τα μαθηματα γινονται και Σαββατοκυριακα η μονο καθημερινες και αν φετος πχ λογω τηλεκπαιδευσης γινονται και Σαββατοκυριακα

γινονται 3 φορες την εβδομάδα, καθημερινές, απογεύματα. φέτος είχαν τηλεκπαίδευση και εργασίες.

Δημοσ.

Αγαπητέ TS

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που δίνουν πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο της ΑΣΠΑΙΤΕ. Απλά αυτό είναι πιο ακουστό

Πρόσφατα πήρε το μάτι μου ένα στο ΕΑΠ που λέγεται Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκεια για οικονομολόγους και έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια.

Προσωπικά την ΑΣΠΑΙΤΕ δεν την έχω σε εκτίμηση, για πολλούς λόγους

Δημοσ.
7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Αγαπητέ TS

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που δίνουν πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο της ΑΣΠΑΙΤΕ. Απλά αυτό είναι πιο ακουστό

Πρόσφατα πήρε το μάτι μου ένα στο ΕΑΠ που λέγεται Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκεια για οικονομολόγους και έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια.

Προσωπικά την ΑΣΠΑΙΤΕ δεν την έχω σε εκτίμηση, για πολλούς λόγους

δεν είναι πολλά. μονο της ασπαιτε και τωρα αυτο του ΕΑΠ. σε πολλές σχολές προσθεσαν και κυκλο μαθηματων για παιδαγωγική επάρκεια αλλά μόνο για οσους είναι ήδη φοιτητές, όχι αποφοίτους. μετά πάει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά. Τα υπολοιπα σεμινάρια που βγαζουν, ακόμα και τα ετήσια, δινουν μεν μορια αλλά όχι επάρκεια, και στους πίνακες προηγούνται όσοι έχουν επάρκεια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

δεν είναι πολλά. μονο της ασπαιτε και τωρα αυτο του ΕΑΠ. σε πολλές σχολές προσθεσαν και κυκλο μαθηματων για παιδαγωγική επάρκεια αλλά μόνο για οσους είναι ήδη φοιτητές, όχι αποφοίτους. μετά πάει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά. Τα υπολοιπα σεμινάρια που βγαζουν, ακόμα και τα ετήσια, δινουν μεν μορια αλλά όχι επάρκεια, και στους πίνακες προηγούνται όσοι έχουν επάρκεια

Mε τη λογικη σου ουτε του ΕΑΠ η πιστοποιηση αναγνωριζεται. ΔΕν εχω δει προσωπικα σεμιναρια για παιδαγωγικη να βγαζουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Mε τη λογικη σου ουτε του ΕΑΠ η πιστοποιηση αναγνωριζεται. ΔΕν εχω δει προσωπικα σεμιναρια για παιδαγωγικη να βγαζουν.

δεν είναι με τη λογικη μου αλλα με το τι ισχύει. αυτη τη στιγμή διαθέσιμα είναι μονο της ασπαιτε και του εαπ, κανενα αλλο δεν υπάρχει που να απευθυνεται σε ήδη πτυχιούχους. τα υπολοιπα εκατονταδες σεμιναρια για παιδαγωγικά δεν αναγνωρίζονται σαν παιδαγωγική επάρκεια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

δεν είναι με τη λογικη μου αλλα με το τι ισχύει. αυτη τη στιγμή διαθέσιμα είναι μονο της ασπαιτε και του εαπ, κανενα αλλο δεν υπάρχει που να απευθυνεται σε ήδη πτυχιούχους. τα υπολοιπα εκατονταδες σεμιναρια για παιδαγωγικά δεν αναγνωρίζονται σαν παιδαγωγική επάρκεια

Δεν ξέρω αν του ΕΑΠ αναγνωρίζεται πάντως, διοτι ακομα ειναι καινούριο και οι πρώτοι απόφοιτοι που βγήκανε ακόμα δεν έχουν κάνει τα χαρτιά τους για την εκπαίδευση. Επίσης δεν αναφέρεται στο ΦΕΚ με τις παιδαγωγικές επάρκειες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

αν δεν αναγνωρίζεται τότε σημαίνει οτι κορόιδεψαν εκατοντάδες άτομα

και που βλεπεις το περιεργο και σου κανει εντυπωση. Για στειλε τους ενα e-mail και ρωτησε τους αν αναγνωριζεται να δουμε τι θα σου πουν. Επισης, η ΑΣΠΑΙΤΕ δινει 60 ects για τη παιδαγωγικη επαρκεια και το αντιστοιχο του ΕΑΠ 30 ects

Δημοσ.
Στις 11/5/2021 στις 7:02 ΜΜ, velociraptoras είπε

αν δεν αναγνωρίζεται τότε σημαίνει οτι κορόιδεψαν εκατοντάδες άτομα

δεν ισχυει αυτο. Εγω ο ιδιος εστειλα στο ΕΑΠ να ρωτησω αν το εν λογω πιστοποιητικο αναγνωριζεται και μου ειπαν το εξης:

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώνοντας επιτυχώς το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (βλ. άρθρο 3 πράξη ίδρυσης · ΦΕΚ Β’ 2980/19.07.2019) χορηγείται πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 111 «Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια» του Ν. 4547 (Τεύχος Α’ 102/12.06.2018) και τις αντίστοιχες του άρθρου 54 «Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. - προϋποθέσεις συμμετοχής» του Ν. 4589 (Τεύχος Α’ 13/29.01.2019):

«Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:

α) Με βεβαίωση που χορηγείται από Τμήμα Ανώτατου

Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων Τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι. σε αποφοίτους, ύστερα από παρακολούθηση ομάδας μαθημάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σπουδών ή στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου ή και συνδυαστικά».

Ενδεικτικά, στην «Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.» (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 46/24.12.2019) και δη στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε΄  - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ» (βλ. 1157 φύλλο) γίνεται σχετική αναφορά στα ειδικά προγράμματα σπουδών (βλ. 4η γραμμή).

Και μαλιστα επειδη επεμενα οτι δεν υπαρχει ΦΕΚ που να βλεπω μεσα για το ΕΑΠ μου ειπαν το εξης:

ε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.       Η τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς αναφέρεται γενικότερα στα ειδικά προγράμματα σπουδών και δεν κατονομάζει τα ΑΕΙ που τα παρέχουν.

2.       Τα Ειδικά Προγράμματα προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 111 «Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια» του Ν. 4547 (Τεύχος Α’ 102/12.06.2018).

3.       Πράγματι, πρόκειται για ένα νέο Ειδικό Πρόγραμμα, το οποίο όμως έχει ήδη τους πρώτους αποφοίτους του.

Συνοψίζοντας, δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης, καθώς το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών παρέχεται από Δημόσιο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavlovic είπε

δεν ισχυει αυτο. Εγω ο ιδιος εστειλα στο ΕΑΠ να ρωτησω αν το εν λογω πιστοποιητικο αναγνωριζεται και μου ειπαν το εξης:

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώνοντας επιτυχώς το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (βλ. άρθρο 3 πράξη ίδρυσης · ΦΕΚ Β’ 2980/19.07.2019) χορηγείται πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 111 «Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια» του Ν. 4547 (Τεύχος Α’ 102/12.06.2018) και τις αντίστοιχες του άρθρου 54 «Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. - προϋποθέσεις συμμετοχής» του Ν. 4589 (Τεύχος Α’ 13/29.01.2019):

«Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:

α) Με βεβαίωση που χορηγείται από Τμήμα Ανώτατου

Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων Τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι. σε αποφοίτους, ύστερα από παρακολούθηση ομάδας μαθημάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σπουδών ή στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου ή και συνδυαστικά».

Ενδεικτικά, στην «Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.» (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 46/24.12.2019) και δη στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε΄  - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ» (βλ. 1157 φύλλο) γίνεται σχετική αναφορά στα ειδικά προγράμματα σπουδών (βλ. 4η γραμμή).

Και μαλιστα επειδη επεμενα οτι δεν υπαρχει ΦΕΚ που να βλεπω μεσα για το ΕΑΠ μου ειπαν το εξης:

ε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.       Η τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς αναφέρεται γενικότερα στα ειδικά προγράμματα σπουδών και δεν κατονομάζει τα ΑΕΙ που τα παρέχουν.

2.       Τα Ειδικά Προγράμματα προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 111 «Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια» του Ν. 4547 (Τεύχος Α’ 102/12.06.2018).

3.       Πράγματι, πρόκειται για ένα νέο Ειδικό Πρόγραμμα, το οποίο όμως έχει ήδη τους πρώτους αποφοίτους του.

Συνοψίζοντας, δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης, καθώς το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών παρέχεται από Δημόσιο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

ε και λοιπον. Θα σού πρότεινα να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους. Δεν έχουν δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν αναγνωρίζεται. Αντιθέτως, σού εξηγούν τα θετικά του προγράμματος, χωρίς να απαντούν κατευθείαν στο ερώτημα. Για να το ξεκαθαρίσεις και να τους "πιέσεις" να σού απαντήσουν με ευθύτητα, προτείνω την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναγνωρίζεται κανονικά του ΕΑΠ για επάρκεια αλλά είναι μόνο για διοικητικοοικονομικές σχολές. Πληροφορικάριους ή παραιατρικές ειδικότητες ή πόσες άλλες που επίσης χρειάζονται επάρκεια για να μπούνε στους κύριους πίνακες της εκπαίδευσης δεν μπορούν να μπουν. 

Μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ υπάρχει από προγράμματα αλλιώς παιδαγωγικό μεταπτυχιακό που δίνει και επάρκεια μαζί με τα 20 μορια στους πίνακες αλλα θελει πολύ περισσότερα λεφτά και χρόνο και φυσικά δυσκολία.

Εγώ είχα πάει πριν 3 χρόνια Μυτιλήνη και την πήρα (ειμαι Μακεδονια) γιατί σε Αθηνα-Πατρα-Θεσσαλονικη-Ηρακλειο-Γιαννενα-Βολο για να κληρωθείς άστο...οι πιθανότητες είναι γύρω στο 5% στην καλύτερη. 
Αν συμμετάσχεις στην κλήρωση 3 φορές απ'την 4η και μετά μπαίνεις σε άλλη κατηγορία κλήρωσης μονο με όσους εχουν κανει 3 φορες αιτηση και δεν κληρωθηκαν αλλα και εκει οι πιθανοτητες ειναι χαλια (γυρω στο 15-20%). 
Σάπες και Κοζάνη κάπως καλύτερα οι πιθανότητες αλλά πάλι πάρα πολύ δύσκολα στατιστικά να κληρωθεί κάποιος.

Μυτιλήνη-Ροδο και στο Άργος στην Πελοπόνησο είναι σίγουρος αν κάποιος αίτηση γιατι δεν συμπληρώνονται οι θέσεις τα τελευταία χρόνια. Αλλά είναι 3 μέρες την εβδομάδα τα μαθήματα (Δευτερα-Τριτη-Τεταρτη) επι 7-8 μηνες περιπου...ενα ολοκληρο ακαδημαικο έτος πρακτικά Καποιος πρεπει να μετακομισει σε αυτες τις πολεις δλδ δεν μπορει να πηγαινοερχεται εκτός αν ειναι σε διπλανό νομό. 

Αλλά είναι must πλέον αν θέλει να δουλέψει κάποιος στην εκπαίδευση. Εγώ πρόλαβα και την εκανα την χρονια που ανοιξαν οι πινακες του ΑΣΕΠ και μπήκα στην ειδικη σαν σχολικος νοσηλευτης και δουλευω τριτη χρονια τώρα και θα δουλευω καθε χρονο πλεον άνετα ανεβαίνοντας στον κύριο πίνακα με την προυπηρεσία που αποκτώ χάρις στην επάρκεια. 

Στις 10/5/2021 στις 2:56 ΠΜ, pavlovic είπε

Φίλε μου που το άκουσες αυτό οτι θα κλείσουν παραρτήματα? Εχεις καποιο λινκ? Για ποια παραρτήματα άκουσες? 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Backpacker είπε

Φίλε μου που το άκουσες αυτό οτι θα κλείσουν παραρτήματα? Εχεις καποιο λινκ? Για ποια παραρτήματα άκουσες? 

τελειωσε περυσι ο ξαδερφος μου στη Μυτιληνη και τους ειπε μια υπευθυνη εκει οτι για φετος θα ηταν η τελευταια φουρνια που θα εμπαινε γιατι δεν συμπληρωνοντια ατομα. το ιδιο θα γινει μαλλον και στις Σαππες και στη Ροδο. Ήταν μια φούσκα που έσκασε καθώς η μισή Ελλάδα έχει παιδαγωγική επάρκεια και σχεδόν όλες οι σχολές έχουν μαγκώσει στους πίνακες. Βλέπε κάτι Οικονομολογους, μηχανικούς, όπως και κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους πλεον.

Σκεψου η Μυτιληνη ειχε 120 θεσεις και πηγαιναν 70. Όσοι ήταν να κανουν παιδαγωγικη επαρκεια εκαναν

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Backpacker είπε

Αναγνωρίζεται κανονικά του ΕΑΠ για επάρκεια αλλά είναι μόνο για διοικητικοοικονομικές σχολές.

Δεν μου λες χωρις παρεξήγηση είσαι τελείως τρελός? Φέρε μου ένα αποδεικτικό που να λέει ότι η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΠ που ειναι για οικονομολογους αναγνωριζεται. Γιατι εγω ο ίδιος που τους έχω στείλει e-mail, μου τα μασανε. Δηλαδή περισσότερο πάνε να μου προωθήσουν το πρόγραμμα, παρά να μου απαντήσουν στο αν αναγνωρίζεται. Προσωπικά επικοινώνησα με τη Δευτεροβάθμια της περιοχής μου, και μου ειπαν οτι στο τελευταιο ΦΕΚ δεν υπηρχε μεσα. Αρα που αναγνωριζεται η εν λογω παιδαγωγικη επαρκεια? Οταν θα ανοιξουν οι πινακες του ΑΣΕΠ ξανα και θα καταθετουν οι αποφοιτοι τους την επαρκεια , και δεν θα τη κανουν δεκτη τοτε θα γελασουμε. 

Για μενα μονο η ΑΣΠΑΙΤΕ αξιζει, αλλα και αυτη για ορισμενες ειδικοτητες. Αν εισαι τωρα κατι ΠΕ80 που ειμαστε 7500 οικονομολογοι δεν θα πας ουτε για ωρομισθιος ποτε. ΕΚει που εισαι μια χαρα εισαι. Πάντως και εγω το ειχα ακουσει οτι λογω κορωναιου κυρίως αλλα και λογω οτι δεν επελεγαν τη παιδαγωγικηα επαρκεια πλεον για πιστοποιηση, καποια παραρτηματα θα εκλειναν μεχρι να ξανα-ανοιξουν καποιες ειδικότητες. Πχ τωρα που βαζουν τη πληροφορικη στα νηπιαγωγεια θα γινει χαμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...