filipposfil Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Καλημέρα σας, Ισως ένα θέμα αρκετα γνωστό. Εχω ενα ford fiesta 17 που το αγόρασα πέρυσι σε άριστη κατάσταση. Χτες πέρασε ενας πιτσιρικάς το στόπ και εμένα εγινε η μούρη χαλκομανία. Δεν εχω δικό μου μάστορα και το πήγα στην αντιπροσωπία. Εκεί ο μάστορας μου αναφέρει οτι μεταξύ άλλων, φαίνεται να έχει πάρει το σασί. ο εμπορος που μου βρήκε και το αμάξι( ειναι δικός μου άνθρωπος) μου λεει να μην δεχτώ να μου το φτιάξουν και οτι αμα έχει πάρει σασι εχει χάσει την αξία του και να προσπαθήσω να πάρω τα χρήματα σαν να έχει γίνει ολική ζημια. Βέβαια αυτο μου φαίνεται παρα πολύ δύσκολο, οτι τι? θα τα βαλω δικαστικά με την ασφαλιστική μου αν μου πούν οχι ??? Απο την αλλη ακούω οτι αμα έχει παρέι ελαφρώς το σασι και γίνει καλή δουλεία δεν θα έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο. Ποια η γνώμη σας/ εμπειρία σας παρακαλώ? Ευχαριστώ πολύ!!!
tigergreg Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μαθε κοστος επισκευης και μετα αποφασισε αν συμφερει η οχι. Με την δικη σου ασφαλεια γιατι να τσακωθεις? Ασε τους να τσακωθουν οι αφαλιστικες μεταξυ τους.... Εχεις νομικη καλυψη απο την ασφαλιστικη σου? 1
filipposfil Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Εφταιγε το αλλο το παλικάρι οπότε υποτίθεται μου το καλύπτει η ασφάλεια. Ωστόσο η δική μου ασφάλεια αλλα και η κάθε ασφάλεια θελει να δώσει το λιγότερο κόστος. Οπότε δεν θα νοιαστει που το αμάξι μου έχασε την αξία του κτλ...αν φτιαχνει δηλαδη το σασι θα το φτιαξει. Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
piiii Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Εχω καιρό να ασχοληθώ με ασφαλιστικές δόξα τω Θεό. Αυτό που θυμάμαι εκτός και αν έχει κάτι άλλάξει είναι ότι αν το κόστος επισκευής ξεφεύγει σε σχέση με ένα μετάχειρο ίδιας χρονολογίας, τότε πάνε ολική και σου δίνουν τα χρήματα. Ειδάλλως εαν το κόστος είναι λιγότερο πάει για επισκευή.
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, filipposfil είπε Καλημέρα σας, Ισως ένα θέμα αρκετα γνωστό. Εχω ενα ford fiesta 17 που το αγόρασα πέρυσι σε άριστη κατάσταση. Χτες πέρασε ενας πιτσιρικάς το στόπ και εμένα εγινε η μούρη χαλκομανία. Δεν εχω δικό μου μάστορα και το πήγα στην αντιπροσωπία. Εκεί ο μάστορας μου αναφέρει οτι μεταξύ άλλων, φαίνεται να έχει πάρει το σασί. ο εμπορος που μου βρήκε και το αμάξι( ειναι δικός μου άνθρωπος) μου λεει να μην δεχτώ να μου το φτιάξουν και οτι αμα έχει πάρει σασι εχει χάσει την αξία του και να προσπαθήσω να πάρω τα χρήματα σαν να έχει γίνει ολική ζημια. Βέβαια αυτο μου φαίνεται παρα πολύ δύσκολο, οτι τι? θα τα βαλω δικαστικά με την ασφαλιστική μου αν μου πούν οχι ??? Απο την αλλη ακούω οτι αμα έχει παρέι ελαφρώς το σασι και γίνει καλή δουλεία δεν θα έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο. Ποια η γνώμη σας/ εμπειρία σας παρακαλώ? Ευχαριστώ πολύ!!! Πρώτα από όλα για να βγει ολική θα πρέπει το κόστος της ζημιάς μαζί με τα σώστρα (δλδ ότι αξίζει αυτό που έχει απομείνει) να είναι πολύ κοντά στην εμπορική αξία του αυτοκινήτου (εννοείται αυτή που είχε πριν τρακάρει). Αν είναι όντως έτσι μην ανησυχείς, θα το βγάλουν ολική από μόνοι τους, το πρώτο πράγμα είναι να βγει το κόστος επισκευής. Όσο για το "έχει πάρει σασί" εξαρτάται τι ακριβώς έχει πάθει, αν πχ τα ράμφη μπροστά έχουν στραβώσει ελάχιστα τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα (όλα τα υπόλοιπα μπροστά είναι βιδωτά και αλλάζονται), αν όμως έχουν τσαλακωθεί άσχημα τότε ποτέ δεν θα έχουν ξανά την αρχική ακαμψία τους. Σου παραθέτω φωτό επίσης από fiesta σε περίπτωση που δεν ξέρεις ποια είναι τα ράμφη: 10 1
_Biohazard_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μιλά πάλι με το συνεργείο να πάρεις απάντηση τι έχει πάρει, πόσο έχει πάρει. Και μετά ρωτάς για πιθανή επισκευή, τι ποσοστό ασφαλειας διατηρεί σε σχέση με το αρχικό. Μετά από αυτό, αν στα μασήσει για την ασφάλεια κτλ, θα πρότεινα καλού κακού να πάρεις απαντήσεις εγγράφως, ώστε ανάλογα και με την απόφαση της ασφαλιστικής, να έχεις κι εσύ χαρτιά να αντιπαραβάλλεις, όχι λόγια του αέρα.
dtzgr Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, filipposfil είπε Εφταιγε το αλλο το παλικάρι οπότε υποτίθεται μου το καλύπτει η ασφάλεια. Ωστόσο η δική μου ασφάλεια αλλα και η κάθε ασφάλεια θελει να δώσει το λιγότερο κόστος. Οπότε δεν θα νοιαστει που το αμάξι μου έχασε την αξία του κτλ...αν φτιαχνει δηλαδη το σασι θα το φτιαξει. Η ασφάλεια του παλικαριού θα σου το καλύψει, όχι η δική σου (εκτός αν είναι ίδια εταιρία). Ακόμα και φιλικό διακανονισμό να κάνατε (που τα παίρνεις από τη δική σου), η δική σου πάλι από τον άλλο θα τα πάρει άρα θα πράξει ανάλογα. Οπότε τελικά το κρίσιμο είναι τι λέει η ασφαλιστική του παλικαριού.
paylidis Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν εχει παρει (αρκετά) σασι καλο θα ήταν να ζητησεις απο το συνεργειο να τα φουσκώσει λιγο και να στο βγάλουν ολική... ωστόσο δες ποσο το εχεις ασφαλισμένο και κανε την ερευνα σου μη τυχον και σου δωσουν τιποτα ψιχουλα για παπακι αντι για ιδιο αμαξι... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από paylidis
kage Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Πόσες οι πιθανότητες μια αντ.πεια να χρεωσει λιγότερο ένα τέτοιο τρακαρισμα από κάνα 3αρι ?αν έχεις ξενον/led κάνα 1500€ για πλακα..αν άνοιξαν αερόσακοι μετρα 1000ε Επεξ/σία 8 Μαΐου 2021 από kage
Nabuko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, filipposfil είπε Οπότε δεν θα νοιαστει που το αμάξι μου έχασε την αξία του κτλ...αν φτιαχνει δηλαδη το σασι θα το φτιαξει. θα διεκδικήσεις τα πάντα, ακόμα και αποδείξεις από ταξί θα πας και θα κυνηγήσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Θα σε ρώταγα αν έχεις και ζαλάδες μετά το ατύχημα, μήπως να πήγαινες σε κανέναν γιατρό 😉 Τσέκαρε τα πάντα https://troxaio.com/ti-dieksikeis-analytika/ 1
filipposfil Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Σας ευχαριστώ για τις αμεσες και πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!!
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, filipposfil είπε Καλημέρα σας, Ισως ένα θέμα αρκετα γνωστό. Εχω ενα ford fiesta 17 που το αγόρασα πέρυσι σε άριστη κατάσταση. Χτες πέρασε ενας πιτσιρικάς το στόπ και εμένα εγινε η μούρη χαλκομανία. Δεν εχω δικό μου μάστορα και το πήγα στην αντιπροσωπία. Εκεί ο μάστορας μου αναφέρει οτι μεταξύ άλλων, φαίνεται να έχει πάρει το σασί. ο εμπορος που μου βρήκε και το αμάξι( ειναι δικός μου άνθρωπος) μου λεει να μην δεχτώ να μου το φτιάξουν και οτι αμα έχει πάρει σασι εχει χάσει την αξία του και να προσπαθήσω να πάρω τα χρήματα σαν να έχει γίνει ολική ζημια. Βέβαια αυτο μου φαίνεται παρα πολύ δύσκολο, οτι τι? θα τα βαλω δικαστικά με την ασφαλιστική μου αν μου πούν οχι ??? Απο την αλλη ακούω οτι αμα έχει παρέι ελαφρώς το σασι και γίνει καλή δουλεία δεν θα έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο. Ποια η γνώμη σας/ εμπειρία σας παρακαλώ? Ευχαριστώ πολύ!!! Για να σου λεει φαινεται αρα κατα μεγαλο ποσοστο δεν εχει παρει πολυ και φτιαχνεται! Πιστευεις αν το βγαλει η ασφαλεια ολικη θα σου δωσει τοσα χρηματα οσο το αγορασες? Αν ναι χωρις δευτερη σκεψη παρε το χρημα!
Dinos1973 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 39 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Για να σου λεει φαινεται αρα κατα μεγαλο ποσοστο δεν εχει παρει πολυ και φτιαχνεται! Πιστευεις αν το βγαλει η ασφαλεια ολικη θα σου δωσει τοσα χρηματα οσο το αγορασες? Αν ναι χωρις δευτερη σκεψη παρε το χρημα! Με μια αναζητηση στο car (και οι ασφαλιστες το ιδιο θα κανουν) η μεση τιμή ειναι γυρω στις 8000€, σιγουρα θα σου προτεινουν απο 5000 εως 7000 μαχ σαν ολικη καταστραφη, δεν τους συμφέρει για επισκευη.
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, filipposfil είπε Καλημέρα σας, Χτες πέρασε ενας πιτσιρικάς το στόπ και εμένα εγινε η μούρη χαλκομανία. Αφου δεν σε βρηκε πανω στην πορτα να σε σκοτωσει!!!! 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, filipposfil είπε Καλημέρα σας, Ισως ένα θέμα αρκετα γνωστό. Εχω ενα ford fiesta 17 που το αγόρασα πέρυσι σε άριστη κατάσταση. Χτες πέρασε ενας πιτσιρικάς το στόπ και εμένα εγινε η μούρη χαλκομανία. Δεν εχω δικό μου μάστορα και το πήγα στην αντιπροσωπία. Εκεί ο μάστορας μου αναφέρει οτι μεταξύ άλλων, φαίνεται να έχει πάρει το σασί. ο εμπορος που μου βρήκε και το αμάξι( ειναι δικός μου άνθρωπος) μου λεει να μην δεχτώ να μου το φτιάξουν και οτι αμα έχει πάρει σασι εχει χάσει την αξία του και να προσπαθήσω να πάρω τα χρήματα σαν να έχει γίνει ολική ζημια. Βέβαια αυτο μου φαίνεται παρα πολύ δύσκολο, οτι τι? θα τα βαλω δικαστικά με την ασφαλιστική μου αν μου πούν οχι ??? Απο την αλλη ακούω οτι αμα έχει παρέι ελαφρώς το σασι και γίνει καλή δουλεία δεν θα έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο. Ποια η γνώμη σας/ εμπειρία σας παρακαλώ? Ευχαριστώ πολύ!!! Kαταρχην δεν μας λες ποια ειναι η ζημια συγκεκριμενα η εστω να μας βαλεις μια φωτο. Εαν μιλαμε για σασι προφανως και θα εχεις μηχανικες ζημιες,θα εχουν ανοιξει αεροσακοι,οποτε ολικη θα βγει ετσι κι αλλιως. Σιγουρα εαν εχει κουνηθει το μοτερ θα εχει θεμα σασμαν η εξατμισης. Ζημια τωρα προφυλακτηρας-καπω-φτερα-φαναρια-μετωπες-ψυγεια μαζι με βαφη ειναι σιγουρα στην αντιπροσωπεια 2-3 χιλ,ευρω. Οποτε υπολογισε πιθανη μηχανικη ζημια συν αεροσακους και τα σχετικα φανταζεσαι ποσο θα βγει. Εγω στην περιπτωση σου δεν θα συζητουσα να το φτιαξω,δεν θα ξαναγινει ποτε το ιδιο....... Παντως οσο αναφορα τις ασφαλιστικες η δικη σου δεν πληρωνει κατι (εκτος φιλικου διακανονισμου οπως ειπωθηκε) Εαν θελησεις δικηγορο που ασχολειται μονο με τροχαια-αποζημιωσεις (χωρις να χρεωνει τιποτα εαν δεν παρεις τα χρηματα σου) στειλε μου πμ να σου δωσω στοιχεια επικοινωνιας.Αυτος μπορει και μεσολαβησει να παρεις αμεσα και οσα χρηματα πρεπει (δεν μπλεκεις με δικαστηρια μη φοβασαι) Εγω εχω χασει τον πατερα μου σε τροχαιο και εχω ασχοληθει αρκετα και γνωριζω. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα