Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν είναι ανάγκη να υπάρχει φανατισμός. Όπως είπε και κάποιος στο τέλος του μακρινού Δεκεμβρίου του 1999

image.png.6ae67b5e17c6d6f70b5b7769f4681ecd.png.2d935841316c14a44407f7e31724d33a.png

Σοφά λόγια που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει. Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις την δουλεία σου. Για αυτό τους θέλουμε τους υπολογιστές στην τελική. Για παράδειγμα για να μπορούμε να κάνουμε μια ραδιοφωνική εκπομπή και το λειτουργικό που θα χρησιμοποιείς να μπορεί να σε καλύψει. Σαν ένα τυπικό παράδειγμα πριν λίγους μήνες, τότε που είχε κλειδωθεί το άλλο θέμα

photo_2020-10-16_23-39-21.jpg.4fdb0b907a4d15e70222450849aac839.jpg

Ας ακούσουμε λοιπόν όλοι τις σοφές συμβουλές του. Όχι φανατισμοί και λειτουργικά που να λειτουργούν και να μας επιτρέπουν να κάνουμε την δουλεία μας

• Like 2
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, becoming_I είπε

δε γνωρίζω κάτι άλλο

σε παραδέχομαι μίλησες πολύ σωστά
εγώ δε θα το αναλύσω θα πω απλά ότι δεν κάθεται μόνο πάνω από το s6 αλλά αν παρακολουθήσεις τις εξελίξεις υπάρχει πλέον και στο void linux και το runit και θα εξελίσσεται συνεχώς

άρα είναι απλό το θέμα: δεν είναι κακό να μη γνωρίζουμε (και εγώ δεν τα ξέρω όλα) κακό είναι να μη θέλουμε να γνωρίσουμε
πολλοί φίλοι εδώ μόλις ακούνε κάτι άλλο βγάζουν φλίκτενες
υπάρχουν τα documentation όμως να μάθετε και κάτι άλλο και να δείτε στην πράξη αν είναι όντως καλύτερο το systemD
εγώ που έχω χρησιμοποιήσει και άλλα πράγματα κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα

το systemd από την προσωπική μου χρήση το βρήκα βολικότερο και ευκολότερο. 

σε σχέση με ποιό ? Ποιο άλλο δοκίμασες και κυρίως πως κρίνουμε αν κάτι είναι καλύτερο ? Επειδή είναι πιο εύκολο ? Και το εύκολο σχτικό είναι βεβαίως. Γιατί όλα έχουν documentation.

υ.γ. και φυσικά και το void αναγνώρισε αμέσως την κάρτα αλλά δε βολεύει στο αφήγημα να εμφανιστούν και τα άλλα σχόλια που υποκλάπησαν από ομάδα στην οποία ανήκω: Ας είναι!
Όλες οι εκπομπές γίνονται σε void linux.- Γιατί το mint 10 δε με καλύπτει αφού είναι αργό!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Από περιέργεια τι optimizations έχει κάνει ; 

Διαβασε εδω. Εχουν την τεχνογνωσια και τον χρονο να κανουν δοκιμες με compile flags και τα σχετικα και να δουν τι αποδιδει καλυτερα. 
Ξερω γιατι ρωτας . Θες να τα εφαρμοσεις στο gentoo :) Ειναι μπελαλιδικη φαση για ενα ατομο να κανει ο,τι κανουν εκει στην intel ... που ειναι ομαδα ατομων και οπως ειπα δοκιμαζουν πολλες ρυθμισεις μεχρι να δουν τι δουλευει καλα και τι οχι.

@asfodelus Το 1ο σκρινσοτ ειναι προφανεστατα προιον μονταζ. Δεν γινεται να εγραψε ο ρητορας οτι :

"Α και επισης απο ολους οσους υπερασπιζονται το ενα ή το αλλο συστημα windows , Mac , Linux , bds  κοκ , οι χειροτεροι ειναι αυτοι που προσπαθουν να τα υποβαθμισουν ολα που δεν ειναι windows."

Ο ρητορας που αναφερεται στο ΚΑΚΟ λειτουργικο ως winblows και μου την λεει εμενα που χρησιμοποιω winBlows και δεν θα επρεπε να μιλαω για λινουξ εξαιτιας αυτου του γεγονοτος!!

Οχι λεμεε... ξηγηθηκες photoshop ΞΕΚΑΘΑΡΑ...ζητα συγνωμη απο τον void-linux-guru ΤΩΡΑ :)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, rhtoras είπε

αλλά δε βολεύει στο αφήγημα να εμφανιστούν και τα άλλα σχόλια που υποκλάπησαν από ομάδα στην οποία ανήκω: Ας είναι!

Τι εννοεις υποκλαπησαν; ανοιχτο group δεν ειναι; οποιος θελει μπορει να μπει και να διαβασει τους διαλογους.

την εννοια υποκλοπη ξερεις τι ειναι και την πετας ετσι;  ;)

https://t.me/GNU_Greek_Linux_Group

https://t.me/ArtixLinuxGreece

Για αυτα δεν λες? ;)🤣

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, rhtoras είπε

μπορείς να αναλύσεις το 66 ?

Μπορείς να το κάνεις εσύ για το systemd ή για οποιοδήποτε άλλο σύστημα init; Τα έχεις αναλύσει όλα ενδελεχώς πριν αποφασίσεις ότι προτιμάς κάποιο; Εγώ πιστεύω ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις για να το κάνεις.

24 λεπτά πριν, rhtoras είπε

εδώ να μας πεις που υπερτερεί τεχνικά το systemD 
να μας εξηγήσεις αν το runit που είναι posix είναι χειρότερο του systemD και γιατί 
να μας δείξεις κοινώς οτι επειλέγεις το systemD γιατί είναι καλύτερο και όχι γιατί τίποτα άλλο δε γνωρίζεις

Θα σου πω κάτι πολύ περίεργο τώρα: στο ΕΛ/ΛΑΚ υπάρχει εδώ και δεκαετίες η φιλοσοφία της «αλυσίδας εμπιστοσύνης». Ο κάθε δημιουργός λογισμικού εμπιστεύεται τους συνεισφέροντες σε αυτό, οι δημιουργοί διανομών εμπιστεύονται τους δημιουργούς και τους συνεισφέροντες, και οι χρήστες εμπιστεύονται όλους τους παραπάνω.

Είναι τυφλή αυτή η εμπιστοσύνη; Όχι, κάθε άλλο. Υπάρχουν δοκιμασμένες διαδικασίες που κρίνουν ποιος μπορεί να είναι άξιος εμπιστοσύνης. Μερικοί παράγοντες είναι η ποιότητα του έργου, η ικανότητα του δημιουργού αλλά και η γενικότερη παρουσία του. Αν κάποιος «τα παίρνει» ή έχει άλλους λόγους για να προωθήσει οποιοδήποτε λογισμικό δεν είναι τεχνικά άρτιο, με μαθηματική ακρίβεια θα τον πετάξουν έξω. Έχει συμβεί πάμπολλες φορές.

Να σου πω και κάτι που θα σου πάρει τα μυαλά τώρα; Η απόφαση για το ποιο λογισμικό θα υιοθετηθεί ευρέως από τις διανομές δε βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνική αρτιότητα αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως είναι η δυνατότητα και οι απαιτήσεις υποστήριξης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ο Μπάμπης ο Σουγιάς φτιάξει ένα λογισμικό το οποίο υπερτερεί τεχνικά από οποιοδήποτε άλλο στο είδος του αλλά το έγραψε σε Malbolge, μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό μόνο κάθε πανσέληνο και για να το ενσωματώσουν οι διανομές πρέπει να θυσιάσουν ένα αρνί, τότε θα υιοθετηθεί το λογισμικό που έφτιαξε ο Πέτρος ο Πέτρας, γιατί αυτός το έγραψε σε κάποια σοβαρή γλώσσα, μπορεί να το εξελίξει και μπορεί να ενσωματωθεί χωρίς θυσίες.

Οπότε, ο οποιοσδήποτε χρήστης δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, όπως δεν έχει η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του Linux. Το μόνο που χρειάζεται είναι κριτική σκέψη ως προς το ποιον θα εμπιστευτεί.

Όταν κάποιος πιστεύει ότι χιλιάδες δημιουργοί και συνεισφέροντες σε διανομές με πολυετές έργο ξαφνικά κάτι έπαθαν και δε βλέπουν την αλήθεια του «superawesome init» ή οποιουδήποτε άλλου λογισμικού, ούτε γνωρίζουν τι είναι και τι μπορεί/δε μπορεί να κάνει αυτό αλλά πείθεται από τους 5-10-100 νοματαίους που έφτιαξαν τη «superawesome init-based» διανομή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτός ο κάποιος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τις διαδικασίες του ΕΛ/ΛΑΚ, την αλυσίδα εμπιστοσύνης και πολλά ακόμα. Και ξέρεις τι είναι αυτός που μιλάει για πράγματα που δε γνωρίζει, έτσι δεν είναι;

48 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Στο debian για αρχή και εξηγούμαι. Πως προέκυψε το devuan ενώ άλλαξαν κάποια μέλη στην lead dev team ?

Έγιναν ανοιχτές ψηφοφορίες (ναι, περισσότερες από μία), εκείνοι που διαφώνησαν αποχώρησαν και έφτιαξαν κάτι άλλο, γιατί και αυτό είναι μια υγιής διαδικασία του ΕΛ/ΛΑΚ, οι χιλιάδες υπόλοιποι συνεισφέροντες παρέμειναν, το Debian αποφάσισε να μην αποκλείσει κανένα init αλλά να υποστηρίξει επίσημα μόνο το systemd για να μη σκορπίσει πόρους, και το Devuan είναι μια niche anti-systemd διανομή. Βρήκες και καλό παράδειγμα ρε μπαγάσα, την μέχρι αηδίας δημοκρατική διανομή που έχει δημοσιεύσει ανά τα χρόνια κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο που γίνονται οι ψηφοφορίες και το σύστημα που χρησιμοποιούν. Αλλά όταν γράφεις χωρίς να γνωρίζεις...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ConstantineP είπε

Τι εννοεις υποκλαπησαν; ανοιχτο group δεν ειναι; οποιος θελει μπορει να μπει και να διαβασει τους διαλογους.

την εννοια υποκλοπη ξερεις τι ειναι και την πετας ετσι;  ;)

https://t.me/GNU_Greek_Linux_Group

https://t.me/ArtixLinuxGreece

Για αυτα δεν λες? ;)🤣

Ξεβρακωσε τον λεμε ! Αλλα με προσοχη. Το ηξερες οτι εχει παιξει σε ταινια ? Αυτην εδω. Οριστε και μια φωτογραφια του απο τα γυρισματα , εδω.

Δημοσ.

Ναι είμαι μεγάλος hacker για να υποκλέψω πράγματα που έχουν λεχθεί σε δημόσιο κανάλι 😄
Την ίδια στιγμή που εδώ τρολαρες όλο τον κόσμο και ανέστηνες νήματα κάπου αλλού έλεγες άλλα. Πως δεν σου λειτουργούσε τίποτα και σε μια εγκατάσταση που έκανες εξεπλάγην που δεν κόλλησε τίποτα. Αυτό λέγετε συνέπεια ...

image.png.ecaacd7f1f33d14e864b9997921e4ebc.png

photo_2020-10-03_13-06-52.jpg

photo_2020-10-08_00-30-20.jpg

photo_2020-10-18_10-31-01.jpg

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rhtoras είπε

σε σχέση με ποιό ? Ποιο άλλο δοκίμασες και κυρίως πως κρίνουμε αν κάτι είναι καλύτερο ? Επειδή είναι πιο εύκολο ? Και το εύκολο σχτικό είναι βεβαίως. Γιατί όλα έχουν documentation.

SysVinit, upstart και επειδή έχω φύγει πάνω από 10 χρόνια από το distrohopping όλες οι εγκαταστάσεις μου είναι άνω των 5 ετών παλιότερη ένα ubuntu που είναι από το 2010.  Σε όλες αυτές το systemd ήρθε και το έμαθα και σε συνδυασμό με το documentation κάνω τις δουλειές που θέλω. 

Εγώ δεν κάνω προπαγάνδα, αρθρογραφώ εδώ και 10 χρόνια. Κρίνομαι καθημερινά και πολλές φορές σκληρά. Ποτέ μου δε θεώρησα την αποψη μου θέσφατο και ποτέ δεν την επέβαλλα σε κανέναν. Θα χαρώ να κάνω λάθος σε κάτι γιατί θα βγω κερδισμένο σε γνώσεις. 

Εμένα με ενδιαφέρει αυτά που γράφω να φανούν χρήσιμα σε κάποιον και να διαμορφώσει τη δική του άποψη και όχι να κάνει evangelizing με μασημένη τροφή. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ConstantineP είπε

δηλαδή μπορώ να δημοσιεύω πράγματα αλλων χωρίς την έγκρισή τους ?
με ποιο δικαίωμα ?
όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και να σχολιάσει αλλά μέχρι εκεί
και επιτέλους πείτε κάτι για linux και μην καλείτε άλλους να χαλάσει και αυτό το θέμα
που χάλασε ήδη αλλά λέμε τώρα
ξέρω όμως που το πάτε: να σταματήσει η συζήτηση για τα init
σας έχω νέα: πάρτε το αλλιώς μάθετε να σέβεστε την άλλη άποψη

Δημοσ.

Ευχαριστώ μαν, δεν το είχα δει το documentation.

Έριξα μια μάτια στα γρήγορα απίστευτη λίμα, ενεργοποιημένα Ο3 lto pgo. Στον compiler της ιντελ είναι εφικτά. Στον gcc για desktop use σίγουρα κάτι θα σπάσει, Το Ο3 είναι απαγορευτικό, εκτός και υπάρχει κάποιος συνδυασμός flags που δεν ενοχλείται αλλά με τόσες επιλογές γίνεται χαοτικό να το βρεις ή μάλλον να κάτσεις μήνες να μελετάς συνδυασμούς. 

Εχω ενεργοποιήσει lto και δεν με φτάνουν τα 32gb ram.

Ενεργοποιημένα lto pgo jumbo-build ένας επεξεργαστής 16c/32t δεσμεύει 90gb ram .... δεν σφάξανε κυρία τζεντου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rhtoras είπε

δηλαδή μπορώ να δημοσιεύω πράγματα αλλων χωρίς την έγκρισή τους ?
με ποιο δικαίωμα ?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑ σοβαρα τωρα το ΕΝΝΟΕΙΣ αυτο το πραγμα?

Αναφερεσε σε πραγματα που ειναι ανεβασμενα σε δημοσιο καναλι??

ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ? 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από ConstantineP
Δημοσ.

SysVinit, upstart

το ένα είναι προγενέστερο του systemD και για αυτό δημιουργήθηκε το systemD 
το άλλο δεν το χρησιμοποιούν ούτε οι δημιουργοί του
δοκίμασε runit, openrc, s6 κ.λ.π και περιμένω την άποψή σου
ειδικά εφόσον αρθρογραφείς πρέπει να είσαι τεκμητιωμένος ως προς αυτό το κομμάτι πιστεύω
τα περι προπαγάνδας ήταν περιττά κατα τη γνώμη μου

Δημοσ.

Το LTO εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ούτε γρήγορο, ούτε να θέλει λίγη μνήμη. Οπότε έχει νόημα μόνο σε τελικά builds. Τώρα για να σπάσει κάτι σε gcc/clang πρέπει να είσαι πολύ τυχερός. Μπορείς να το κάνει άφοβα, αλλά εδώ είναι που δεν έχει τόσο νόημα διανομές που κατεβάζουν κώδικά και τον κάνουν compile στην δική σου μηχανή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ConstantineP είπε

Αναφερεσε σε πραγματα που ειναι ανεβασμενα σε δημοσιο καναλι??

το κανάλι είναι δημόσιο αλλά τα γραπτά ανήκουν σε εμένα
ΑΠΑΙΤΩ να μην ξαναχρησιμοποιήσετε γραπτά μου χωρίς την έγκρισή μου
δεν εννοώ να μην κάνετε εδώ mention ή να απαντάτε εννοώ να μη χρησιμοποιειτε γραπτά μου από άλλα sites

ας μην εκτραπούμε άλλο διότι υπάρχουν 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...