Προς το περιεχόμενο

Αξιζει να αγορασω chromebook?

Mikel696

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη

Επειδη θελω να αγορασω ενα λαπτοπ φθηνο σκεφτηκα να αγορασω chromebook... Για browsing για social media για κανενα youtube για ταινιες και μουσικη Για απλη Χρηση δλδ.... Αξιζει να αγορασω chromebook? Πχ εγω δεν χρησιμοποιω στο τηλεφωνο μου  την εφαρμογη του youtube χρησιμοποιω το youtube vanced αυτη την εφαρμογη μπορω να την εγκαταστησω στο chromebook?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν πάρεις chrome book παίρνει και εφαρμογές android.. αν το πειράξεις λίγο παίρνει και εφαρμογές λινουξ.

για αυτά που περιγράφεις μια χαρά ειναι ...

• Like 1

Για αυτά που περιγράφεις είναι πολύ καλό. Αλλά να ξέρεις, out of the box παίρνεις ένα android κινητό με  μεγάλη οθόνη. Αν έχεις όρεξη να το πειράξεις, μπορείς να κάνεις πολλά.

Πως μου ξέφυγε εμένα αυτό το thread, που έχω αδυναμία στα Chromebooks?

Αρχικά, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οι δυνατότητες του Chromebook είναι περίπου ίδιες με ενός μεγάλου ταμπλετ, με δύο βασικές διαφορές:

- Ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, το οποίο λειτουργεί σωστά, γιατί κακά τα ψέματα στο Android πάντα υπολειτουργούν τα εξωτερικά πληκτρολόγια.

- Desktop browser! Πολύ σημαντικό για κάποια sites, ειδικά όταν πρόκειται για δουλειά. Έχεις πλήρη πρόσβαση στo online version του MS Office, στα Google Docs, Online IDE, Photo editors κλπ.

Στα θετικά των Chromebooks:

- Η τιμή. Ένα φτηνό Chromebook θα σε ικανοποιήσει σε ταχύτητα, ακόμα κι αν έχει επεξεργαστή Celeron. 

- Η μπαταρία, που βγάζει άνετα ένα 8ωρο-10ωρο στα περισσότερα μοντέλα.

- Αθόρυβο. Τουλάχιστον τα μικρά μοντέλα, με celeron N ή Mediatek επεξεργαστή, συνήθως δεν έχουν ανεμιστηρακι.

Στα αρνητικά:

- Το λειτουργικό σύστημα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Μπορείς να τρέξεις Android ή Linux apps, αλλά έχει υπόψιν σου ότι δεν θα τρέχουν τόσο γρήγορα όσο τα δικά του native web apps. Επίσης, για να εγκαταστήσεις χύμα πακέτα apk (πχ Vanced), πρέπει να γυρίσεις το Chromebook σε Developer Mode (κάτι σαν root, αλλά γίνεται εύκολα κι επίσημα, δεν χρειάζεται τρικς). Βέβαια από τη στιγμή που ο desktop Chrome έχει extensions και AdBlock, νομίζω το Vanced δεν χρειάζεται.

- Αν ψάξεις καλά και από εξωτερικό, βρίσκεις αντίστοιχα Windows laptops, ίσως και με καλύτερα χαρακτηριστικά. Τα οποία όμως σίγουρα θα χάνουν σε μπαταρία.

- Τα Updates δεν είναι επ' άπειρον όπως στα Windows 10, αλλά για περίπου 5 χρόνια (από την ημέρα κυκλοφορίας του λαπτοπ).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...