phph Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ σετ ασύρματο ποντίκι - πληκτρολόγιο (με πομποδέκτη usb 2.4 Ghz) σε υπολογιστή που έχω στο σαλόνι. Πάντα το πρώτο (και μοναδικό) πράγμα που μου χαλάει είναι η ροδέλα του ποντικιού και αλλάζω όλο το σετ γιατί μου είπαν ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με άλλο ποντίκι. Πάω για το 4ο σετ τώρα. 1) Όντως αν πάρω μόνο ποντίκι δε θα δουλέψει με τον υπάρχοντα πομποδέκτη; 2) Αν πάρω μόνο ποντίκι και βάλω και τους 2 πομποδέκτες ταυτόχρονα, θα δουλέψουν ή θα παρεμβάλλει ο ένας στον άλλο; 3) Αν πάρω πομποδέκτη bluetooth (με αντίστοιχο πληκτρολόγιο και ποντίκι) θα μπορώ στο μέλλον να αλλάζω μόνο το ποντίκι; Είναι αξιόπιστα τα Bluetooth; Η απόσταση είναι στα 3 μέτρα και ανάμεσα στον πομποδέκτη και το ποντίκι/πληκτρολόγιο, μεσολαβεί μόνο ένα τζαμάκι επίπλου. Μέχρι τώρα παίρνω, όχι επώνυμα, ψιλοφθηνά σετ (trust κλπ) τα οποία όμως δίνουν θεωρητική εμβέλεια 10μ και δεν έχω πρόβλημα σ' αυτές τις συνθήκες. Τα bluetooth όμως;
Adrian Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, phph είπε 1) Όντως αν πάρω μόνο ποντίκι δε θα δουλέψει με τον υπάρχοντα πομποδέκτη; Όχι, δεν θα δουλέψει. 1 ώρα πριν, phph είπε 2) Αν πάρω μόνο ποντίκι και βάλω και τους 2 πομποδέκτες ταυτόχρονα, θα δουλέψουν ή θα παρεμβάλλει ο ένας στον άλλο; Ναι, θα δουλέψουν μια χαρά. 1 ώρα πριν, phph είπε 3) Αν πάρω πομποδέκτη bluetooth (με αντίστοιχο πληκτρολόγιο και ποντίκι) θα μπορώ στο μέλλον να αλλάζω μόνο το ποντίκι; Είναι αξιόπιστα τα Bluetooth; Η απόσταση είναι στα 3 μέτρα και ανάμεσα στον πομποδέκτη και το ποντίκι/πληκτρολόγιο, μεσολαβεί μόνο ένα τζαμάκι επίπλου. Μέχρι τώρα παίρνω, όχι επώνυμα, ψιλοφθηνά σετ (trust κλπ) τα οποία όμως δίνουν θεωρητική εμβέλεια 10μ και δεν έχω πρόβλημα σ' αυτές τις συνθήκες. Τα bluetooth όμως; Ναι, θα μπορείς να αλλάξεις εφόσον είναι Bluetooth. Μια χαρά αξιόπιστα είναι.
GH 61 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Αμα πιανουν τα χερια σου, το σωζεις. https://www.google.com/search?q=Wheel+Encoder+Repair&tbm=isch&chips=q:wheel+encoder+repair,online_chips:scroll:YDnuBZER6i4%3D&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwi5gYH42LXwAhUKexoKHQLbDj0Q4lYoAHoECAEQGQ&biw=1903&bih=969 Μπορουμε να βρουμε τετοια στην Ελλαδα;
dpolal Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, phph είπε - το πρώτο (και μοναδικό) πράγμα που μου χαλάει είναι η ροδέλα του ποντικιού - Πάω για το 4ο σετ τώρα. - Μέχρι τώρα παίρνω, όχι επώνυμα, ψιλοφθηνά σετ Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση που παίζεις ποδόσφαιρο με το ποντίκι ή να συνηθίζεις να το βαράς/πετάς ή να έχεις κάνα πιτσιρίκι/σκύλο/γάτα κλπ κατοικίδιο που τους αρέσει να παίζουν με αυτό. Τότε, αν δεν μπορείς να διακρίνεις το pattern που φαίνεται στο παραπάνω τμήμα που έχω μαρκάρει, δεν ξέρω τί άλλο μπορούσε να βοηθήσει. 1
phph Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 18 ώρες πριν, dpolal είπε Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση που παίζεις ποδόσφαιρο με το ποντίκι ή να συνηθίζεις να το βαράς/πετάς ή να έχεις κάνα πιτσιρίκι/σκύλο/γάτα κλπ κατοικίδιο που τους αρέσει να παίζουν με αυτό. Τότε, αν δεν μπορείς να διακρίνεις το pattern που φαίνεται στο παραπάνω τμήμα που έχω μαρκάρει, δεν ξέρω τί άλλο μπορούσε να βοηθήσει. Να υποθέσω ότι εννοείς ότι επειδή αγοράζω ψιλοφθηνά, γι' αυτό μου χαλάνε; Ίσως. Ή απλά χρησιμοποιώ την ροδέλα πολύ. Η χρήση που κάνω είναι πολύ ελαφριά και δεν περιλαμβάνει ποδόσφαιρο ούτε έχω κατοικίδιο. Ένα σετ συνέπεσε με το να είναι τα παιδιά μου σε μικρή ηλικία. Πέταξαν το ποντίκι κάμποσες φορές κάτω, ψιλοέσπασε, το κόλλησα, το ξανακόλλησα και συνέχισε να δουλεύει μέχρι που χάλασε η ροδέλα. Γενικά στα ποντίκια χαλάω πάντα την ροδέλα. Και σε αυτά που χρησιμοποιώ στο desktop και στο γραφείο και αυτά είναι επώνυμα και όχι ψιλοφθηνά. Μόνο μια φορά μου έχει χαλάσει πλήκτρο και αυτό πολύ παλιά. Προφανώς η αιτία είμαι εγώ και το έχω αποδεχτεί, γι' αυτό ψάχνω τρόπο να αντικαθιστώ το ποντίκι μόνο. 18 ώρες πριν, GH 61 είπε Αμα πιανουν τα χερια σου, το σωζεις. https://www.google.com/search?q=Wheel+Encoder+Repair&tbm=isch&chips=q:wheel+encoder+repair,online_chips:scroll:YDnuBZER6i4%3D&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwi5gYH42LXwAhUKexoKHQLbDj0Q4lYoAHoECAEQGQ&biw=1903&bih=969 Μπορουμε να βρουμε τετοια στην Ελλαδα; Δε νομίζω ότι αξίζει ο κόπος. Αν μιλούσαμε για κανένα πανάκριβο ποντίκι ok, αλλά γι' αυτά που έχω... 22 ώρες πριν, Adrian είπε Όχι, δεν θα δουλέψει. Ναι, θα δουλέψουν μια χαρά. Ναι, θα μπορείς να αλλάξεις εφόσον είναι Bluetooth. Μια χαρά αξιόπιστα είναι. Θεωρείς ότι τα bluetooth δε θα έχουν προβλήματα εμβέλειας ή αποσυνδέσεων; Ακούω συχνά για τέτοια προβλήματα.
Adrian Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, phph είπε Θεωρείς ότι τα bluetooth δε θα έχουν προβλήματα εμβέλειας ή αποσυνδέσεων; Ακούω συχνά για τέτοια προβλήματα. Από άποψη εμβελείας δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στο θέμα αποσυνδέσεων δεν μπορώ να σου πω ότι δεν θα έχεις.. είναι αρκετά πιο ευαίσθητο από το "2.4" και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (drivers, διαχείριση ενέργειας, παρεμβολές). Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο επώνυμο και αξιόπιστο όπως λέει και ο φίλος από πάνω, πχ κοίτα κάτι σε Logitech με Unifying δέκτη οπότε εάν χρειαστεί να πάρεις κάτι καινούργιο θα μπουν στο ίδιο δέκτη.
phph Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 14 λεπτά πριν, Adrian είπε Από άποψη εμβελείας δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στο θέμα αποσυνδέσεων δεν μπορώ να σου πω ότι δεν θα έχεις.. είναι αρκετά πιο ευαίσθητο από το "2.4" και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (drivers, διαχείριση ενέργειας, παρεμβολές). Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο επώνυμο και αξιόπιστο όπως λέει και ο φίλος από πάνω, πχ κοίτα κάτι σε Logitech με Unifying δέκτη οπότε εάν χρειαστεί να πάρεις κάτι καινούργιο θα μπουν στο ίδιο δέκτη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Μια τελευταία ερώτηση, όχι απαραίτητα αποκλειστικά προς εσένα. Τα ενσύρματα ποντίκια και τα 2.4Ghz δουλεύουν αν χρειαστεί και πριν φορτώσει το λειτουργικό (π.χ. στο bios) ή κατά τη διάρκεια εγκατάστασής του. Τα bluetooth ή Unifying λειτουργούν σ' αυτή την περίπτωση;
Adrian Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, phph είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Μια τελευταία ερώτηση, όχι απαραίτητα αποκλειστικά προς εσένα. Τα ενσύρματα ποντίκια και τα 2.4Ghz δουλεύουν αν χρειαστεί και πριν φορτώσει το λειτουργικό (π.χ. στο bios) ή κατά τη διάρκεια εγκατάστασής του. Τα bluetooth ή Unifying λειτουργούν σ' αυτή την περίπτωση; Το Unifying είναι στην κατηγορία "2.4/RF" όχι Bluetooth. Οπότε θα δουλέψει μια χαρά. Με το Bluetooth θα έχεις θέμα γιατί πάλι παίζουν οι παράγοντες.. Bluetooth δέκτη η ενσωματωμένο, τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής (κάποια ξεκινάνε με RF και μετά γυρνάνε σε BT)
phph Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα πάρω αυτό ή αυτό και θα κρατήσω το πληκτρολόγιο που έχω. Όταν χαλάσει θα πάρω ένα Unifying πληκτρολόγιο.
Adrian Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 29 λεπτά πριν, phph είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα πάρω αυτό ή αυτό και θα κρατήσω το πληκτρολόγιο που έχω. Όταν χαλάσει θα πάρω ένα Unifying πληκτρολόγιο. Από τι βλέπω το πρώτο (Μ705) σου δίνει μαζί και Unifying δέκτη οπότε εάν σου χαλάσει το καινούργιο που θα πάρεις θα μπει στο ίδιο δέκτη, η όταν πάρεις πληκτρολόγιο θα χρειαστεί μόνο να υποστηρίζεται και όχι να συμπεριλαμβάνει δέκτη. Το δεύτερο (Μ454) σου δίνει απλό δέκτη και υποστηρίζει Unifying οπότε το πληκτρολόγιο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει δέκτη όταν το πάρεις. Μη καταλήξεις να πάρεις ποντίκι πληκτρολόγιο και χρειαστεί να πάρεις και ξεχωριστά δέκτη (όχι ότι είναι ακριβά)
phph Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Adrian είπε Από τι βλέπω το πρώτο (Μ705) σου δίνει μαζί και Unifying δέκτη οπότε εάν σου χαλάσει το καινούργιο που θα πάρεις θα μπει στο ίδιο δέκτη, η όταν πάρεις πληκτρολόγιο θα χρειαστεί μόνο να υποστηρίζεται και όχι να συμπεριλαμβάνει δέκτη. Το δεύτερο (Μ454) σου δίνει απλό δέκτη και υποστηρίζει Unifying οπότε το πληκτρολόγιο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει δέκτη όταν το πάρεις. Μη καταλήξεις να πάρεις ποντίκι πληκτρολόγιο και χρειαστεί να πάρεις και ξεχωριστά δέκτη (όχι ότι είναι ακριβά) Αν και στη σελίδα που έστειλα όντως μοιάζει να μη δίνει unifying δέκτη το δεύτερο, νομίζω ότι δίνει. Και στη φωτογραφία, αν ζουμάρεις, φαίνεται το σύμβολο του unifying αλλά και στη σελίδα της logitech λέει στα περιεχόμενα του κουτιού ότι τον περιλαβάνει. Πάντως στο πρώτο κλίνω κι εγώ λόγω μεγέθους. 1
Adrian Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, phph είπε Αν και στη σελίδα που έστειλα όντως μοιάζει να μη δίνει unifying δέκτη το δεύτερο, νομίζω ότι δίνει. Και στη φωτογραφία, αν ζουμάρεις, φαίνεται το σύμβολο του unifying αλλά και στη σελίδα της logitech λέει στα περιεχόμενα του κουτιού ότι τον περιλαβάνει. Πάντως στο πρώτο κλίνω κι εγώ λόγω μεγέθους. Ούτε που το πρόσεξα στην φωτό, πιάστηκα με την περιγραφή Επεξ/σία 9 Μαΐου 2021 από Adrian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα