Sadako Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Καλημέρα. Υπάρχει κανείς με προσωπική εμπειρία μετάβασης από οθόνη 60Hz σε 75Hz; Είναι εμφανής η διαφορά; Hardcore gamer δεν με λες σε καμία περίπτωση, με την gpu που έχω τώρα (1070) είναι ψιλοαπίθανο να πιάσω ούτως ή άλλως 75 FPS, ειδικά σε 34αρα 2Κ ultrawide που κοιτάζω, αλλά πάντα υπάρχει το σενάριο να αλλάξω GPU στο μέλλον (σίγουρα μετά την όλη τρέλα με τις κάρτες γραφικών που παίζει αυτόν τον καιρό), οθόνη κρατάω συνήθως γύρω στα 10 χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω. Σε κανονική desktop χρήση φαίνεται διαφορά; Είναι πιο ομαλή/ξεκούραση η κίνηση δηλαδή μέσα στα windows ή στις εφαρμογές; Έχω δει να αναφέρουν σχετικά σε κάτι video reviews γενικά, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν σε 75Hz ή σε gaming monitors >100Hz.
Amaretos Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Εγω θα σου ελεγα οχι, δεν θα δεις καμια διαφορα, τουλαχιστον εγω δεν βλεπω σε desktop χρηση, και αν υπαρχει ειναι τοσο μικρη που μαλλον δεν δινω σημασια Αυτην την στιγμη δουλευω σε 2 οθονες η μια 60 και η αλλη 75 1
Mesqal Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Υπαρχει μια διαφορα στο scrolling και στα games, μικρη βεβαια αλλα αν υπαρχει δυνατοτητα να πας 60 > 75hz αξιζει.
Sadako Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 21 ώρες πριν, Amaretos είπε Εγω θα σου ελεγα οχι, δεν θα δεις καμια διαφορα, τουλαχιστον εγω δεν βλεπω σε desktop χρηση, και αν υπαρχει ειναι τοσο μικρη που μαλλον δεν δινω σημασια Αυτην την στιγμη δουλευω σε 2 οθονες η μια 60 και η αλλη 75 Αυτή είναι όντως μια χρήσιμη σύγκριση... 20 ώρες πριν, Mesqal είπε Υπαρχει μια διαφορα στο scrolling και στα games, μικρη βεβαια αλλα αν υπαρχει δυνατοτητα να πας 60 > 75hz αξιζει. Το δίλημμά μου είναι περισσότερο αν χρειαστεί να θυσιάσω κάποιο άλλο feature για να πάω σε 75Hz... Μάλλον δεν αξίζει όμως, τουλάχιστον στα χρήματα που κοιτάζω..
Amaretos Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 @Sadako Κοιτα να δεις, η 2η οθονη που εχω τωρα και ειναι στα 75 κανονικα ειναι μεχρι 144Hz αλλα οπως και εσυ επειδη δεν εχω καλη καρτα τωρα μου φτανει τα 75, αλλα την πηρα σαν "επενδυση" για οταν παρω καρτα , ετσι και αλλιως δεν ειμαι hard gamer οποτε για μενα καλυτερα αν μπορουσες αφου θες να αλλαξεις να παρεις μια καλη οθονη, και ερχεται η καρτα καποια στιγμη στο μελλον .
Sadako Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Καλά ναι, απλά για να μην ξηλωθώ χοντρά αυτήν την στιγμή οι επιλογές μου είναι ανάμεσα σε οθόνη με 60Hz και typeC πχ, και 75Hz χωρίς typeC. Αυτό για να μην θυσιάσω πχ IPS panel που το θεωρώ πιο σημαντικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα