Προς το περιεχόμενο

Windows Xp & Windows 10 file sharing

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Εκ των προτέρων να ζητήσω συγνώμη, καθώς φαντάζομαι κάπου θα υπάρχει αντίστοιχο θέμα αλλά δεν κατάφερα να το ξετρυπώσω.

Έχω 3 υπολογιστές, όπου μέχρι πρότινος έτρεχαν όλοι windows xp και είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους μέσω ενός switch.

Σε όλους τους υπολoγιστές, έχω ονομάσει το δίκτυο mshome και έχω δώσει manual ip στον καθένα 192.168.0.10 - 20 - 30

Έχω κάνει σε κάθε υπολογιστή κάποιους φακέλους share τους οποίους μπορώ να δω και να τραβήξω αρχεία απο τα "Network Places".

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Προσφάτως χρειάστηκε να αντικατασταθεί ο ένας εκ των τριών υπολογιστών και την θέση του πήρε ένας νέος με windows 10(με επιφύλαξη νομίζω LTSC, θα επιβεβαιώσω αν χρειαστεί). Τα άλλα 2 τρέχουν xp pro sp3

Έβαλα στον καινούργιο υπολογιστή manual ip (νομίζω την ip θέση του παλιού), μετονόμασα το δίκτυο σε mshome, έβαλα και ένα φάκελο σε κοινή χρήση.

Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να δω ούτε τους xp pc στο win10 pc ούτε το αντίστροφο.

Στα windows 10

- έχω ενεργοποιήσει το SMB 1.0

- έχω ανοιχτό το network discovery & file sharing (σε όλους τους τύπους δικτύου)

- έχω απενεργοποιημένο το firewall (και στα xp)

Κάπου διάβασα οτι παίζει να βάλω σε όλα τα ίδια user/pass και να λυθεί το πρόβλημα; Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι οτι στο 1 pc το account είναι το Administrator και αφενός δεν δίνει επιλογή να αλλάξω name, δημιουργώντας νέο account πρέπει να στήσω τα πάντα από προγράμματα. Επειδή μιλάμε για μηχανές που πρέπει να λειτουργούν, όποιο λιγότερο "χάσιμο" χρόνου είναι το κύριο ζητούμενο. Για τον ίδιο λόγο και επειδή δεν γίνεται έτσι απλά να κάνω update-upgrade σε όλα τα μηχανήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα πλήρους μετάβασης σε windows 10.

Προφανώς κάτι δεν γνωρίζω και κάτι μου ξεφεύγει, οπότε ζητάω την πολύτιμη βοήθεια - γνώση σας

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, ακόμα και σε όσους μπήκαν  στον κόπο να διαβάσουν το κατεβατό.

Δημοσ.

Καλησπέρα, κάνε μερικές δοκιμές παιζοντας με το cifs server και client στο 10αρι. απο οτι θυμαμαι αν ενεργοποιήσεις cifs client θα πρέπει να βλεπεις το xp και με server θα πρεπει να σε βλέπει το xp.

Δες τα μαζι και να το ξαναδούμε.

• Λύση
Δημοσ.

Κατάφερα τελικά και τα σύνδεσα.

Ενημερωτικά η λύση ήταν να αλλάξω lan στον νέο υπολογιστή με τα windows 10. Είχε 2 διαθέσιμα lan και εσφαλμένα θεώρησα οτι ήταν τα ίδια αλλά προφανώς λειτουργούν (ίσως)με διαφορετικό πρωτόκολλο(;;;). Αλλάζοντας θύρα lan με τις ίδιες ρυθμίσεις πλέον στο lan 1 έπαιξαν όλα κανονικά.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...