tony23 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Συγνώμη, φίλε μου, όντως ήμουν λίγο επιθετικός μαζί σου. Αλλοι υποστηρίζανε πριν ότι αυτός ήταν ο λόγος και σε πήρε η μπάλα. Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις! Δεν πειράζει φίλε μου, το είχα ψιλιαστεί ότι, κάπου χαθήκαμε στην μετάφραση. Καλά χιλιόμετρα και σε σένα 1
yanpas Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, kiko33gr είπε Και να σε βοηθήσω λίγο - στην παρακάτω εικόνα, που βρίσκεται το αυτοκίνητο 2 σε σχέση με το αυτοκίνητο 3; το αυτοκινητο 2 σε σχεση με το 3 βρισκεται σε αντιθετη κατευθυνση και ποτε δεν θα ερθουν σε επαφη εαν τηρησουν την πορεια τους. Αρα δεν υπαρχουν προτεραιοτητες.Ο καθενας τραβαει τον δρομο του. ΕΑΝ το 3 αποφασισει να στριψει βλεπεις ξεκαθαρα οτι ο "νομοθετης" εχει σχεδιασει το βελακι του οχηματος 3 να κανει ορθη γωνια πριν μπει στο αντιθετο ρευμα. Ο 3 στην δικη του κατευθυνση στριβει και μπαινει ΚΑΘΕΤΑ στην πορεια του 2. Αφου μπηκε καθετα εχει προτεραιοτητα ο εκ δεξιων. Αλλιως ο "νομοθετης" θα ειχε το βελακι διαγωνια ο 3 εχει ακριβως την ιδια αντιμετωπιση με τον 1 Και ο 3 και ο 1 διασχιζουν καθετα τον δρομο και πανε απεναντι. Αν εσυ δεν θες να πας καθετα για λογους βαρεμαρας ή γιατι καποιος εχει παρκαρει ή γιατι βιαζεσαι, δεν ενδιαφερει τον ΚΟΚ. πηγαινε και με την οπισθεν. Πηγαινε και με αναποδο τιμονι. Η πορεια σου ομως θα υπολογιστει ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ καθετα που ειναι το σωστο. Πιο ξεκαθαρη η καθετη γωνια δεν μπορει να ζωγραφιστει!!!!!!!!!!!!! Εαν μπερδευεσαι να το πω λιγο πιο μπακαλιστικα να γινει κατανοητο. ΕΑΝ τα 2 αμαξια τρακαρουν...την στιγμη του τρακαρισματος ποια ειναι η θεση τους?ποιος ειναι δεξια? Αν παρουμε φωτογραφια απο το τρακαρισμα θα φανει απο που ηρθε ο καθενας? ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ! θα φανει μονο η ακινητη θεση τους. Εαν ο 3 προλαβε να γυρισει καθετα.....τοτε εχει δεξια του τον 2 Εαν ο 3 μπηκε με την μουρη διαγωνια και εγινε μετοπικη....τοτε δεν μιλαμε για προτεραιοτητες καν.Μιλαμε για μετωπικη Αρα φαντασου ενα τρακαρισμα...και φαντασου οτι δεν ξερουμε απο που ηρθε ο καθενας. ξερουμε μονο την θεση που τρακαρανε. Μπακαλιστικο....αλλα ισως πιο κατανοητο. 1
kiko33gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, yanpas είπε Μπακαλιστικο....αλλα ισως πιο κατανοητο. Είσαι λίγο λάθος, φίλε μου. 28 λεπτά πριν, yanpas είπε ΕΑΝ το 3 αποφασισει να στριψει βλεπεις ξεκαθαρα οτι ο "νομοθετης" εχει σχεδιασει το βελακι του οχηματος 3 να κανει ορθη γωνια πριν μπει στο αντιθετο ρευμα. Ο 3 στην δικη του κατευθυνση στριβει και μπαινει ΚΑΘΕΤΑ στην πορεια του 2. Αφου μπηκε καθετα εχει προτεραιοτητα ο εκ δεξιων. Αλλιως ο "νομοθετης" θα ειχε το βελακι διαγωνια ο 3 εχει ακριβως την ιδια αντιμετωπιση με τον 1 Και ο 3 και ο 1 διασχιζουν καθετα τον δρομο και πανε απεναντι. Αν εσυ δεν θες να πας καθετα για λογους βαρεμαρας ή γιατι καποιος εχει παρκαρει ή γιατι βιαζεσαι, δεν ενδιαφερει τον ΚΟΚ. πηγαινε και με την οπισθεν. Πηγαινε και με αναποδο τιμονι. Η πορεια σου ομως θα υπολογιστει ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ καθετα που ειναι το σωστο. Η κάθετη γωνία έχει ζωγραφιστεί, γιατί ο κανόνας του ΚΟΚ λέει: ΑΡΘΡΟ 23 : Αλλαγή κατεύθυνσης 1. Ο οδηγός, προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήοει τη στροφή κατά το δυνατόν κλειστή. 2. Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του αδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης και προς το αριστερό άκρο αυτού, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). Για να εισέλθει στην κάθετη οδό πρέπει να πραγματοποιήσει τη στροφή στο κέντρο της διασταύρωσης, ώστε το όχημα να εισέλθει στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος αυτής της οδού. Κατά την κίνηση αυτή ο οδηγός υποχρεούται να επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων που κινούνται αντίθετα στο οδόστρωμα που πρόκειται να εγκαταλείψει. (source ©: www.glavopoulos.gr) Οπότε μια χαρά τον νοιάζει τον ΚΟΚ η σωστή πορεία και είναι υποχρεωτική, έτσι όπως την δείχνει η εικόνα. Πουθενά όμως δε λέει ότι ο λόγος που έχουν οι απέναντι προτεραιότητα είναι επειδή είναι από δεξιά. Και ξαναλέω - καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, ότι είναι "σαν να βρίσκονται δεξιά, άμα το αυτοκίνητο γυρίσει μαγικά 90 μοίρες" και "ποίος μαθαίνει τον ΚΟΚ τώρα μωρέ, πες προτεραιότητα από δεξιά και θα τα βρούμε", αλλά δεν είναι αυτό το σωστό. Αν κάποιος μου αποδείξει ότι μ'αυτή τη λογική το βγάλανε ή μου δώσει άλλο άρθρο του ΚΟΚ που το λέει, ευχαρίστως να αλλάξω γνώμη. Μέχρι τότε στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόζουμε το άρθρο 23 σύμφωνα με τον ΚΟΚ, το οποίο λέει ότι παραχωρείς προτεραιότητα στα αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από kiko33gr
xxatziva Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Έχετε πάρει την τρίχα και την κάνατε τριχιά. Αλληλοποσταρίσματα επιπέδου διαμάχης στα σχόλια του fb που παίζουμε με τις λέξεις. Στις χώρες που οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου, όταν θες να στρίψεις αριστερά και υπάρχει διέλευση και στα δύο ρεύματα, προτεραιότητα έχουν οι απέναντι. Όταν ο απέναντι θέλει να στρίψει αριστερά κι εσυ πας ευθεία ή θες να στρίψεις δεξιά, έχεις προτεραιότητα εσύ. Αλλιώς θα οδηγούσαμε σε στυλ ελληνικού χωριού όπου προτεραιότητα έχει όποιος έχει το μεγαλύτερο όχημα. oxi tο μεγαλυτερο οχημα. αλλα προτεραιότητα εχει αυτος που ειναι απο το χωριο. χαχαχα.
li@m Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 55 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Είσαι λίγο λάθος, φίλε μου. Η κάθετη γωνία έχει ζωγραφιστεί, γιατί ο κανόνας του ΚΟΚ λέει: ΑΡΘΡΟ 23 : Αλλαγή κατεύθυνσης 1. Ο οδηγός, προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήοει τη στροφή κατά το δυνατόν κλειστή. 2. Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του αδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης και προς το αριστερό άκρο αυτού, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). Για να εισέλθει στην κάθετη οδό πρέπει να πραγματοποιήσει τη στροφή στο κέντρο της διασταύρωσης, ώστε το όχημα να εισέλθει στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος αυτής της οδού. Κατά την κίνηση αυτή ο οδηγός υποχρεούται να επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων που κινούνται αντίθετα στο οδόστρωμα που πρόκειται να εγκαταλείψει. (source ©: www.glavopoulos.gr) Οπότε μια χαρά τον νοιάζει τον ΚΟΚ η σωστή πορεία και είναι υποχρεωτική, έτσι όπως την δείχνει η εικόνα. Πουθενά όμως δε λέει ότι ο λόγος που έχουν οι απέναντι προτεραιότητα είναι επειδή είναι από δεξιά. Και ξαναλέω - καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, ότι είναι "σαν να βρίσκονται δεξιά, άμα το αυτοκίνητο γυρίσει μαγικά 90 μοίρες" και "ποίος μαθαίνει τον ΚΟΚ τώρα μωρέ, πες προτεραιότητα από δεξιά και θα τα βρούμε", αλλά δεν είναι αυτό το σωστό. Αν κάποιος μου αποδείξει ότι μ'αυτή τη λογική το βγάλανε ή μου δώσει άλλο άρθρο του ΚΟΚ που το λέει, ευχαρίστως να αλλάξω γνώμη. Μέχρι τότε στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόζουμε το άρθρο 23 σύμφωνα με τον ΚΟΚ, το οποίο λέει ότι παραχωρείς προτεραιότητα στα αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα. Ρε άνθρωπε, λες κι ολας πως οδηγείς 40 χρόνια. Άρα συμπεραίνω πως είσαι κοντά στα 60. Δεν μπορείς να καταλάβεις ένα ΑΠΛΟ πράγμα. Δεν θέλεις. Θέλεις να περάσει το δικό σου. Έλεος δηλαδή. 1
Greektrooper Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, yanpas είπε Ο 3 στην δικη του κατευθυνση στριβει και μπαινει ΚΑΘΕΤΑ στην πορεια του 2. Αφου μπηκε καθετα εχει προτεραιοτητα ο εκ δεξιων. Αλλιως ο "νομοθετης" θα ειχε το βελακι διαγωνια Δεν χρειάζεται να μπει κάθετα για να αποκτήσει προτεραιότητα ο ερχόμενος από απέναντι! Η προτεραιότητα δημιουργείται αυτομάτως μόλις το όχημα 3 ανάψει το φλας! Χωρίς να στρίψει καν το τιμόνι, χωρίς να έχει κανέναν από δεξιά, χωρίς να υπολογίζονται κολώνες και πίσω, πόρτες και πίσω, διαγώνια βελάκια ή όρθια βελάκια, από την στιγμή που έχει την πρόθεση και την εκδηλώσει με αριστερό φλας, τότε παραχωρεί προτεραιότητα σε όλα τα οχήματα που κατευθύνονται ευθεία στο αντίθετο ρεύμα. Αν λοιπόν τώρα, ο οδηγός κρίνει ότι τον παίρνει και στρίβοντας αριστερά τον χτυπήσει στο πίσω δεξί του φανάρι ο ερχόμενος από ευθεία, δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία περίπτωση συνυπευθυνότητας επειδή τον βρήκε ο άλλος στο πίσω μέρος του αμαξιού ή επειδή είχε "σχεδόν" ολοκληρώσει τον ελιγμό του. Είναι υπεύθυνος για το ατύχημα και βγαίνει υπαιτιότητα του σε ποσοστό 100%. 2
kiko33gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, li@m είπε Ρε άνθρωπε, λες κι ολας πως οδηγείς 40 χρόνια. Άρα συμπεραίνω πως είσαι κοντά στα 60. Δεν μπορείς να καταλάβεις ένα ΑΠΛΟ πράγμα. Δεν θέλεις. Θέλεις να περάσει το δικό σου. Έλεος δηλαδή. Συγνώμη φίλε μου, κάνεις λάθος. Δεν είπα ποτέ ότι οδηγάω 40 χρόνια. Δεν έχω κλείσει τα 40 ακόμα! Αλλος είναι ο χρήστης που νομίζεις. Και ποιό είναι το απλό που δεν έχω καταλάβει; Αυτό: Και ξαναλέω - καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, ότι είναι "σαν να βρίσκονται δεξιά, άμα το αυτοκίνητο γυρίσει μαγικά 90 μοίρες" και "ποίος μαθαίνει τον ΚΟΚ τώρα μωρέ, πες προτεραιότητα από δεξιά και θα τα βρούμε", αλλά δεν είναι αυτό το σωστό. Δε θέλω να περάσει το δικό μου, θέλω να περνάει ο ΚΟΚ. Μ'αρέσουν οι συζητήσεις και ο διάλογος με επιχειρήματα γι'αυτό το συνεχίζω, αλλά όταν σχολιάζουν εμένα και όχι αυτό που προσπαθούν να στηρίξουν και δεν προσφέρουν καμία απόδειξη, μάλλον δεν έχει νόημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα