LeukoSustima Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, έχω ένα παλιό laptop στο οποίο θέλω να βάλω έναν ssd. Επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί, θέλω να μάθω πως μπορώ να καταλάβω αν είναι συμβατός; Μόνο αν το ανοίξω; Στον hdd βλέπω οτι λέει SATA (στο σύνδεσμο παραπάνω). Αυτό σημαίνει οτι μπορώ να βάλω οποιονδήποτε υποστηρίζει SATA; Δηλαδή δεν μπορώ να βάλω PCI Express για παράδειγμα; Και αν μπορώ, πως ξέρω σε τι βαθμό μπορεί να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα του ssd;
mphxths Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δεν εψαξα πολυ τα specs του , αλλα αν υπολογισουμε την παλαιοτητα του μηχανηματος , m.2 δισκο ( ειτε sata , ειτε pci express ) δεν παιρνει. Παιρνει τους κλασικους 2.5' δισκους. Sata. Αρα παιρνεις εναν 2.5αρη sata SSD της αρεσκειας σου και τον βαζεις πανω. Ο,τι κυκλοφορει αυτη την στιγμη ειναι sata 3. Αρα ειτε sata 2 υποστηριζει το μηχανημα , ειτε sata 3 , ο δισκος θα ειναι sata 3 . Και αναλογα τι υποστηριζει το μηχανημα , θα αποδωσει και ο δισκος. Κατεβασε κανα hwinfo και δες περισσοτερες πληροφοριες.
LeukoSustima Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mphxths είπε Δεν εψαξα πολυ τα specs του , αλλα αν υπολογισουμε την παλαιοτητα του μηχανηματος , m.2 δισκο ( ειτε sata , ειτε pci express ) δεν παιρνει. Παιρνει τους κλασικους 2.5' δισκους. Sata. Αρα παιρνεις εναν 2.5αρη sata SSD της αρεσκειας σου και τον βαζεις πανω. Ο,τι κυκλοφορει αυτη την στιγμη ειναι sata 3. Αρα ειτε sata 2 υποστηριζει το μηχανημα , ειτε sata 3 , ο δισκος θα ειναι sata 3 . Και αναλογα τι υποστηριζει το μηχανημα , θα αποδωσει και ο δισκος. Κατεβασε κανα hwinfo και δες περισσοτερες πληροφοριες. A ο.κ, ευχαριστώ για την απάντηση. Κατέβασα το πρόγραμμα που είπες.Που βλέπω τι υποστηρίζει το μηχάνημα; Εδώ στην εικόνα κάτω αριστερά βλέπω sata 3 gb/s. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από LeukoSustima
mphxths Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Αυτο που βλεπεις ειναι η ταχυτητα που τρεχει αυτην την στιγμη ο δισκος. Και ειναι sata2. Αυτο δεν λεει κατι για το τι ταχυτητα υποστηριζει το sata slot του μηχανηματος. Ο δισκος ειναι sata 2. Για να δεις τι υποστηριζει το μηχανημα , πηγαινε στο hwinfo , αριστερα στο μενου , BUS , βρες τον sata controller , και δες τι λεει στο "Interface Speed Supported". Εκει θα δεις την πραγματικη ταχυτητα που υποστηριζει το μηχανημα. Οπως και να χει , οπως ειπα , μονο sata 3 δισκοι κυκλοφορουν , οποτε τσιμπας εναν , και απλα στην χειροτερη θα αποδιδει εως sata 2. Δεν μπορεις να κανεις και διαφορετικα.
LeukoSustima Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Α καλώς τότε, κατάλαβα. Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; Εκεί που λες πάντως γράφει: Interface Speed Supported: Gen3 6.0 Gbps
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 29 λεπτά πριν, LeukoSustima είπε Εκεί που λες πάντως γράφει: Interface Speed Supported: Gen3 6.0 Gbps Αρα το μηχανημα υποστηριζει sata 3 συσκευες και απλα τωρα εχει πανω sata 2 δισκο. Παιρνεις εναν sata 3 SSD και βλεπεις το φως το αληθινο. Ποιον ? Ρωτα εδω στο φορουμ για μαρκες. Εξαρταται απο τον οβολο. Ψαξε στο σκρουτζ για 2,5αρηδες ssd + την χωρητικοτητα που θες. Εγω προσφατως εβαλα samsung δισκους. Οι crucial ειναι επισης καλοι... περι ορεξεως δηλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα