KRIKON Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Γεια σας παιδια. Θα ηθελα μια βοηθεια και μια γνωμη Εχω πανω στο πισι εναν ΜΧ500 που τον χρησιμοποιουσα σαν δευτερο για αποθηκη περισσοτερο. Ξαφνικα ανοιγω σημερα το πισι και βλεπω οτι ειναι αδειος ενω ηταν καπου στο 65 % πληρης .Ειχε κρατησει μονο εναν φακελο απο μια σειρα. Το θεμα μου ειναι οτι μεσα ειχα εναν φακελο με φωτογραφιες που δεν ειχα προλαβει να παρω backup αλλου. Χρησιμοποιησα recuva και easyus και ενω τα βρισκει ολα και τον φακελο με τις φωτογραφιες του οταν τις κανω recover δεν ανοιγουν.Ενω απο μεγεθος ημερομηνια κλπ οι φωτογραφιες ειναι οκ. Επειδη το μονο που με ενδιαφερει αυτη την στιγμη ειναι ο συγκεκριμενος φακελος γιατι ειναι φωτογαφιες απο την φωτογραφικη που μολις πριν λιγες μερες αδειασα και απο ανοησια μου αλλα που να φανταστω οτι θα γινει κατι τοσο ξαφνικο και παραξενο δεν τις περασα και στον αλλο δισκο που εχω τα backup υπαρχει καποιος τροπος να τις παρω?Η αφου τις βγαζει ετσι το recuva σημαινει οτι καταστραφηκαν ολες? Παραξενο γιατι και αλλες φορες με το recuva μου εβγαλε σβησμενες φωτοφγραφιες χρονια πριν τι παιζει τωρα? Ειλικρινα ειμαι να σκασω εχει περασει σε δευτερη μοιρα το πως εγινε και κρατησε μονο εναν φακελο απο μια σειρα πολυ παραξενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δεν ξερω ειλικρινα τι εγινε με το δισκο και τα εσβησε ολα τοσο ξαφνικα Το θεμα ειναι οτι δοκιμασα με αρκετα προγραμματα και με το πολυ καλο rstudio και ενω ολα βλεπουν κανονικα ολα τα αρχεια οταν τα κανω recover ειναι κατεστραμενα, Το παραξενο της ολης υποθεσης ειναι οτι ειναι ΟΛΑ τα αρχεια ετσι. Δεν ειναι δυνατον να εγινε αυτο σε ολα τα αρχεια και να μην ειναι κανενα ανακτησιμο απο τα 700gb. Ο δισκος του ετρεξα μερικα διαγνωστικα και μου βγαινει οκ. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι εχει παιχτει.Εχει κανεις καποια ιδεα? Εστω για το τι εγινε γιατι τα αρχεια δεν νομιζω να μπορει να ανακτηθουν σε σωστη μορφη και ας τα βλεπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δεν προσπαθεις μπας και κάνεις ανάκτηση απο την κάρτα της φωτογραφικής; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν προσπαθεις μπας και κάνεις ανάκτηση απο την κάρτα της φωτογραφικής; Φιλε μου ηταν το επομενο βημα που εκανα και οντως ειχε επιτυχια. Αν και οχι μεγαλη γιατι ηταν πολλες Overwriten και γινεται ενας χαμος. Αλλα τουλαχιστον βρηκα μερικες. Νομιζω οτι εχει γινει πατατα στον δισκο λογω οτι ειναι ssd και trim ON και μαλλον δεν μπορει να γινει recover . γνωριζει καποιος πως μπορω να απανεργοποιησω το trim στον δευτερο σκληρο ωστε να κανω εκ νεου ενα scan?> παταω αυτη την εντολη fsutil behavior set disabledeletenotify NTFS 1 αλλα αυτη μου απενεργοποιει μονο τον Nvme που εχω στο συστημα που εχει τα Windows και οχι τον MX500? Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από KRIKON 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Βασικά πάρε ένα μηχανικό για αποθήκευση καλύτερα και προγραμμάτισε ένα αυτόματο synch σε εξωτερικό (one sided mirror ). Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από Dragonlordcv2002 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε Βασικά πάρε ένα μηχανικό για αποθήκευση καλύτερα και προγραμμάτισε ένα αυτόματο synch σε εξωτερικό (one sided mirror ). Μωρε εχω γιαυτη ακριβως την δουλεια εναν red αλλα και εναν black WD 4 και 2 ΤΒ αντίστοιχα και τα περνάω ολα εκει χειροκίνητα και τους εχω σαν εξωτερικους. Μιας και βγαζω αρκετες φωτογραφιες κυριως με κινητα. Απλα για μεγαλη μου ατυχία και απερισκεψία άδειασα πριν καμιά 10αρια μερες την 64αρα καρτα της φωτογραφικης μεσα στον ssd του κεντρικου και λεω οταν βρω χρονο θα συνδεσω και τους αλλους που εχω ωστε να τις περασω . Που να φανταστω οτι θα σβηνοταν στα καλα καθούμενα ολος ο δισκος Στα τοσα χρονια που ασχολουμε ποτε δεν μου εχει γινει κατι τετοιο οκ να χαλασει και να φαω απο εκει την κρυάδα, αλλα να σβηστουν ολα τα αρχεία πολυ παραξενο. Το θεμα ειναι οτι εκατσε η στραβη στις φωτογραφιες απο την φωτογραφικη μου που την κουβαλαω μονο σε εκτατες περιπτωσεις μαζι γενεθλια ταξιδια κλπ και επειδη την θεωρουσα παντα ως σιγουρη και ασφαλη την καρτα αυτην μιας και ηταν παντα μεσα στην φωτογραφικη και δεν εσβηνα και τιποτα εκανα την χαζομαρα να μην περνω τοσο συχνα back up απο την συγκεκριμενη καρτα..Ετσι κατι τελευταια γενεθλια της κορης μου ενα ταξιδι προ covid στην Βαρκελωνη το προηγουμενο πασχα και τωρα κατι φωτογραφιες με τα χιονια τα πολλα ηταν εκει στα τελευταια αρχεια. Βεβαια με το RSTUDIO oπως ειπα και πιο πανω καταφερα να ανακτησω αρκετες αλλα αλλες τοσες ειναι διπλο εγγραμενες πχ φενεται μιση φωτογραφια στην Βαρκελωνη πχ και η αλλη μιση το αρνι του πασχα κατι τετοια(ας γελασουμε και λιγο γιατι ακομη δεν εχω συνελθει απο εχθες) Απο το μαθημα που πηρα σημερα κιολας πηρα και μελανια για εναν CP1300 που εχω(και ενω στην αρχη τον χρησιμοποιουσα συνεχεια τωρα απλα σκονιζεται) και θα αλλαξω τακτικη. Θα εκτυπωνω φωτογραφιες μια φορα τον μηνα τουλαχιστον. Για να μην σας τα πολυλογω και επειδη σας κουρασα σιγουρα ,επειδη απο οτι διαβασα αλλα και πηρα και κατι τηλεφωνα σημερα στις διαφορες εταιριες το TRIM ON ειναι ταφοπλακα σε πολλες περιπτωσεις για την ανακτηση οποτε πολυ λιγες οι πιθανοτητες και τεραστιο το κοστος. Και επειδη μαλλον το θεμα ανακτησης το αφήνουμε μιας και δεν γινεται εχει κανεις καμια ιδεα το τι μπορει να εγινε και σβήστηκαν ολα εκτος απο εναν φακελο με κατι διασπαρτα επεισοδια μιας σειρας?Και ο δισκος σε ολα τα διαγνωστικα να ειναι αριστος? αν σβηνοταν ολα θα ελεγα οτι ισως εγινε καπως φορματ(απιθανο αλλα λεω) αλλα το παραξενο ειναι οτι ειχε μεινει ενας φακελος και αυτος μισος. Αν ειχε κανει καμια αλητια το τροφοδοτικό θα ειχε τετοιο αποτελεσμα ? δεν τον ειχε αχρηστεψει τελειως? Επισης εχω κανει ενα μικρο overclock τις Ram αλλα ολα τα τεστ που ειχα τρεξει τοτε ειχαν βγει stable. Να εγινε κανενα ram failure και να χαθηκαν τοσα αρχεια ειναι δυνατον? Εκτος αν πηγε καμια γυναικα μου ή κορη μου και εγινε η δουλεια αλλα ειναι πολυ ακραιο να σβησουν 700gb αρχεια καταλαθος. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από KRIKON Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Στις 6/5/2021 στις 2:03 ΜΜ, KRIKON είπε Μωρε εχω γιαυτη ακριβως την δουλεια εναν red αλλα και εναν black WD 4 και 2 ΤΒ αντίστοιχα και τα περνάω ολα εκει χειροκίνητα και τους εχω σαν εξωτερικους. Μιας και βγαζω αρκετες φωτογραφιες κυριως με κινητα. Απλα για μεγαλη μου ατυχία και απερισκεψία άδειασα πριν καμιά 10αρια μερες την 64αρα καρτα της φωτογραφικης μεσα στον ssd του κεντρικου και λεω οταν βρω χρονο θα συνδεσω και τους αλλους που εχω ωστε να τις περασω . Που να φανταστω οτι θα σβηνοταν στα καλα καθούμενα ολος ο δισκος Στα τοσα χρονια που ασχολουμε ποτε δεν μου εχει γινει κατι τετοιο οκ να χαλασει και να φαω απο εκει την κρυάδα, αλλα να σβηστουν ολα τα αρχεία πολυ παραξενο. Το θεμα ειναι οτι εκατσε η στραβη στις φωτογραφιες απο την φωτογραφικη μου που την κουβαλαω μονο σε εκτατες περιπτωσεις μαζι γενεθλια ταξιδια κλπ και επειδη την θεωρουσα παντα ως σιγουρη και ασφαλη την καρτα αυτην μιας και ηταν παντα μεσα στην φωτογραφικη και δεν εσβηνα και τιποτα εκανα την χαζομαρα να μην περνω τοσο συχνα back up απο την συγκεκριμενη καρτα..Ετσι κατι τελευταια γενεθλια της κορης μου ενα ταξιδι προ covid στην Βαρκελωνη το προηγουμενο πασχα και τωρα κατι φωτογραφιες με τα χιονια τα πολλα ηταν εκει στα τελευταια αρχεια. Βεβαια με το RSTUDIO oπως ειπα και πιο πανω καταφερα να ανακτησω αρκετες αλλα αλλες τοσες ειναι διπλο εγγραμενες πχ φενεται μιση φωτογραφια στην Βαρκελωνη πχ και η αλλη μιση το αρνι του πασχα κατι τετοια(ας γελασουμε και λιγο γιατι ακομη δεν εχω συνελθει απο εχθες) Απο το μαθημα που πηρα σημερα κιολας πηρα και μελανια για εναν CP1300 που εχω(και ενω στην αρχη τον χρησιμοποιουσα συνεχεια τωρα απλα σκονιζεται) και θα αλλαξω τακτικη. Θα εκτυπωνω φωτογραφιες μια φορα τον μηνα τουλαχιστον. Για να μην σας τα πολυλογω και επειδη σας κουρασα σιγουρα ,επειδη απο οτι διαβασα αλλα και πηρα και κατι τηλεφωνα σημερα στις διαφορες εταιριες το TRIM ON ειναι ταφοπλακα σε πολλες περιπτωσεις για την ανακτηση οποτε πολυ λιγες οι πιθανοτητες και τεραστιο το κοστος. Και επειδη μαλλον το θεμα ανακτησης το αφήνουμε μιας και δεν γινεται εχει κανεις καμια ιδεα το τι μπορει να εγινε και σβήστηκαν ολα εκτος απο εναν φακελο με κατι διασπαρτα επεισοδια μιας σειρας?Και ο δισκος σε ολα τα διαγνωστικα να ειναι αριστος? αν σβηνοταν ολα θα ελεγα οτι ισως εγινε καπως φορματ(απιθανο αλλα λεω) αλλα το παραξενο ειναι οτι ειχε μεινει ενας φακελος και αυτος μισος. Αν ειχε κανει καμια αλητια το τροφοδοτικό θα ειχε τετοιο αποτελεσμα ? δεν τον ειχε αχρηστεψει τελειως? Επισης εχω κανει ενα μικρο overclock τις Ram αλλα ολα τα τεστ που ειχα τρεξει τοτε ειχαν βγει stable. Να εγινε κανενα ram failure και να χαθηκαν τοσα αρχεια ειναι δυνατον? Εκτος αν πηγε καμια γυναικα μου ή κορη μου και εγινε η δουλεια αλλα ειναι πολυ ακραιο να σβησουν 700gb αρχεια καταλαθος. Φαντάζομαι το λειτουργικό είναι Windows 10 σωστα? Γιατί δεν χρησιμοποιείς το filehistory του windows 10 να κανει backup καθε μια ωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα