tinapo Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Θέλω να δημιουργήσω ένα USB για εγκατάσταση των windows 10 Τι να προτιμήσω: το Rufus + iso ή το MediaCreationTool20H2 που προτείνει η MS? Αυτό το USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τυχόν επιδιόρθωση στο μέλλον; Ευχαριστώ
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 ότι σε βολεύει Εγω κατεβαζω το iso και το φτιαχνω από τη γραμμή εντολών Περισσότερο χρόνο άλλα έχει την χάρη του 1
tinapo Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, hp8 είπε ότι σε βολεύει Εγω κατεβαζω το iso και το φτιαχνω από τη γραμμή εντολών Περισσότερο χρόνο άλλα έχει την χάρη του Από άποψη αξιοπιστίας είναι το ίδιο; Όσον αφορά το 2ο ερώτημα τι λες;
1ns0mn1a Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Rufus + ρίξε μια ματιά στο ventoy Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από 1ns0mn1a 1 1
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, tinapo είπε Όσον αφορά το 2ο ερώτημα τι λες; επιδιόρθωση από cmd ναι
afm Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tinapo είπε Θέλω να δημιουργήσω ένα USB για εγκατάσταση των windows 10 Τι να προτιμήσω: το Rufus + iso ή το MediaCreationTool20H2 που προτείνει η MS? Αυτό το USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τυχόν επιδιόρθωση στο μέλλον; Ευχαριστώ Αν θέλεις fresh install (καθαρή εγκατάσταση) όποιο και να χρησιμοποιήσεις την ίδια δουλειά θα κάνεις. Αν θέλεις να περάσεις τα win 10 πάνω από τα win7 ή τα win8 τότε θα χρησιμοποιήσεις το media creation tool επιλέγοντας "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή" και όχι "Δημιουργία αρχείου iso". Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις όταν σου δώσει την επιλογή να κρατήσεις τις εφαρμογές σου και τα αρχεία σου ανέπαφα (αν θέλεις βέβαια). Αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο μην ξεχάσεις να πάρεις ένα backup από τα αρχεία σου πριν ξεκινήσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις το μπορεί να πάει στραβά. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από afm 1 1
tinapo Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 13 λεπτά πριν, afm είπε Αν θέλεις fresh install (καθαρή εγκατάσταση) όποιο και να χρησιμοποιήσεις την ίδια δουλειά θα κάνεις. Αν θέλεις να περάσεις τα win 10 πάνω από τα win7 ή τα win8 τότε θα χρησιμοποιήσεις το media creation tool επιλέγοντας "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή" και όχι "Δημιουργία αρχείου iso". Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις όταν σου δώσει την επιλογή να κρατήσεις τις εφαρμογές σου και τα αρχεία σου ανέπαφα (αν θέλεις βέβαια). Αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο μην ξεχάσεις να πάρεις ένα backup από τα αρχεία σου πριν ξεκινήσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις το μπορεί να πάει στραβά. Θα κάνω νέα εγκατάσταση γιατί μάλλον χτύπησε ο SSD. Στο Rufus έχει επιλογή για MBR & GPT. Ποια είναι η σωστή επιλογή;
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, tinapo είπε Στο Rufus έχει επιλογή για MBR & GPT. Ποια είναι η σωστή επιλογή; αν έχεις uefi προτιμότερο το gpt Αν έχεις παλιό legacy mbr Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από hp8 1
afm Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Κοίταξε εδώ για διαφορές mbr και gpt. Πρακτικά ότι σου έγραψε πιο πριν ο hp8. Αν έχεις uefi τότε επιλέγεις gpt. Αν έχεις legasy bios τότε επιλέγεις mbr. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από afm 1
tinapo Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, afm είπε Κοίταξε εδώ για διαφορές mbr και gpt. Πρακτικά ότι σου έγραψε πιο πριν ο hp8. Αν έχεις uefi τότε επιλέγεις gpt. Αν έχεις legasy bios τότε επιλέγεις mbr. Στο laptop HP Probook 470, που θα γίνει η εγκατάσταση, στο BIOS στο Boot Mode έχει επιλογές: Legacy UEFI Hybrid (with CSM) UEFI Native (without CSM) Οπότε μου προτείνετε να διαλέξω GPT αλλά με ποια επιλογή από το BIOS? Αυτό που φτιάχνει το Media Creation Tool είναι MBR?
afm Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Το cms (Compatibility Support Module = Μονάδα υποστήριξης συμβατότητας) επιτρέπει σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν σε ένα σύστημα Legasy BIOS να εξακολουθούν να λειτουργούν με ένα σύστημα UEFI. Αν με το rufus επιλέξεις να περάσεις στο laptop σου τα win 10 σε gpt mode δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις τίποτε άλλο από UEFI Native (without CSM) Αν όμως υπάρχει περίπτωση να συνδέσεις μία μονάδα δίσκου πχ με win7 που είναι δημιουργημένη σε legasy bios τότε επιλέγεις UEFI Hybrid (with CSM) γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει. Όσο για το media creation tool μάλλον είναι υβριδικό (gpt και mbr) γιατί με το ίδιο stick-άκι έχω περάσει win10 σε uefi αλλά και legasy bios συστήματα. 1
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, tinapo είπε Στο laptop HP Probook 470, που θα γίνει η εγκατάσταση, στο BIOS στο Boot Mode έχει επιλογές: Legacy UEFI Hybrid (with CSM) UEFI Native (without CSM) Οπότε μου προτείνετε να διαλέξω GPT αλλά με ποια επιλογή από το BIOS? Αυτό που φτιάχνει το Media Creation Tool είναι MBR? Αν ο δίσκος λειτουργεί και μπαινεις στο λειτουργικό άνοιξε την διαχείριση δίσκων και κανε δεξι κλικ εκεί που λέει δίσκος 0 βασικος με σύνδεση Πατα ιδιότητες και θα ανοιξει καρτα Πατα εκεί που λέει τόμοι Στη μεση της καρτέλας γραφει στυλ διαμερίσματος που έχεις τώρα Κανε το ιδιο και στον νέο δίσκο
tinapo Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, hp8 είπε Αν ο δίσκος λειτουργεί και μπαινεις στο λειτουργικό άνοιξε την διαχείριση δίσκων και κανε δεξι κλικ εκεί που λέει δίσκος 0 βασικος με σύνδεση Πατα ιδιότητες και θα ανοιξει καρτα Πατα εκεί που λέει τόμοι Στη μεση της καρτέλας γραφει στυλ διαμερίσματος που έχεις τώρα Κανε το ιδιο και στον νέο δίσκο Όχι ο δίσκος δεν λειτουργεί. Το σύστημα δεν ξεκινά καθόλου. Έχω πρόσβαση στο BIOS φυσικά όπου είναι επιλεγμένο το Legasy. Το περίεργο είναι ότι ενώ στο BIOS δεν φαίνεται ο δίσκος τα διαγνωστικά του τον βγάζουν με πρόβλημα και μπόρεσα και έκανα backup με το HBCD PE x64. Ο δίσκος είναι αυτός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα