aXer Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 H αδερφή μου νοικιάζει στον ΟΠΑΠ ένα μαγαζί που ο ΟΠΑΠ το χρησιμοποιεί για OPAP Play. Από πέρισυ τον Μάρτιο που άρχισαν οι μειώσεις των ενοικίων, δεν έχει λάβει ούτε ευρώ επιστροφή από το κράτος από τα μειωμένα κατά 40% αρχικά και 100% τους τελευταίους μήνες ενοίκια. Ο ΟΠΑΠ της απαίτησε και να του κάνει γερή μείωση ενοικίου (-30%) στο τέλος του καλοκαιριού προφασιζόμενος "μειωμένα κέρδη λόγω πανδημίας". Ο λόγος που τα γράφω εγώ, είναι γιατί είχε μπλέξει με μπούφους λογιστές οι οποίοι δεν έλεγχαν τίποτα και δήλωναν άγνοια ( ο ένας μάλιστα ήταν τόσο μαλάκας που της έκλεινε το τηλέφωνο στα μούτρα όταν τον ρωτούσε "γιατί" και "πως", προφανώς για να αποφύγει τις ευθύνες), οπότε της είπα να μου δώσει τους κωδικούς της στο taxis μπας και βγάλω εγώ άκρη. Το report που της βγάζει από το taxis λέει ότι κάποιο λάθος έχει η δήλωση και ότι το κατάστημα κανονικά είναι με υπεκμίσθωση και να επικοινωνήσει με ΟΠΑΠ. Παρόλα αυτά όταν επικοινωνώ εγώ με τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ μου λένε "μην ανησυχείτε είναι πολλά καταστήματα με το ίδιο πρόβλημα θα βρεθεί μια λύση" Υπάρχει κάποιος άλλος "τυχερός" εδώ που να έχει τον ΟΠΑΠ σαν εκμισθωτή; Είχατε παρόμοια/ίδια θέματα; Τα λύσατε; Πείτε τίποτα γιατί η αδερφή μου βασιζόταν σε αυτά τα λεφτά για να πληρώνει το στεγαστικό της και έχει μείνει με δόσεις πίσω. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Να βρει ένα σοβαρό λογιστή. Σε τέτοια θέματα μόνο εκείνος θα μπορέσει να σας κατευθύνει. 5
TheoAlex50 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δεν γνωρίζω επί του θέματος και ελπίζω κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει από κάτω απλά θέλω να κάνω μια ερώτηση. Σας κλείνει το τηλέφωνο ο λογιστής? Δεν σηκώνει καταγγελία αυτό? ( και προφανώς θέλετε νέο λογιστή)
aXer Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε Δεν γνωρίζω επί του θέματος και ελπίζω κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει από κάτω απλά θέλω να κάνω μια ερώτηση. Σας κλείνει το τηλέφωνο ο λογιστής? Δεν σηκώνει καταγγελία αυτό? ( και προφανώς θέλετε νέο λογιστή) Ο πρώτος ναι. Και τι καταγγελία να κάνεις που; Να τον πας δικαστικά; Πλάκα κάνεις; Με τον δεύτερο είδαμε κι απόϊδαμε να καταλάβει τις αλλαγές των ενοικίων. Τρεις διορθωτικές τον έβαλα να κάνει. Και κανείς απο τους δύο δεν ήξερε καν το report που μπορούσε να βγει από την σελίδα του taxis που μας έλεγε για το πρόβλημα της υπεκμίσθωσης. Θα μου πεις "βρε τρίτον".... Θα σου πω ότι ελπίδες δεν υπάρχουν, τα ίδια σκ@τ@ μου φαίνονται όλοι... Ο λόγος πιο πολύ που "κοινοποιώ" το πρόβλημα είναι για να δω αν υπάρχουν κι άλλοι, όπως διατείνονται από τον ΟΠΑΠ, που έχουν το ίδιο θέμα και δεν είναι η αδερφή μου η μοναδική περίπτωση. Κι αν άλλοι με το ίδιο πρόβλημα βρήκαν κάποια άκρη. Ξέρω είναι "εξειδικευμένο" θέμα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2021 από aXer 2
Metal Heart Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, aXer είπε Το report που της βγάζει από το taxis λέει ότι κάποιο λάθος έχει η δήλωση και ότι το κατάστημα κανονικά είναι με υπεκμίσθωση και να επικοινωνήσει με ΟΠΑΠ. Τι εννοείς υπεκμίσθωση; Το μίσθωσε στον ΟΠΑΠ και στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ το υπεκμίσθωσε αλλού;
aXer Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Tα Οπαπ play είναι σαν franchise. Τα δουλεύουν ιδιώτες για λογαριασμό του ΟΠΑΠ
aXer Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Το συμβόλαιο είναι με τον ΟΠΑΠ. Αυτοί που το δουλεύουν αλλάζουν συχνά.
filip123go Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, aXer είπε Θα μου πεις "βρε τρίτον".... Θα σου πω ότι ελπίδες δεν υπάρχουν, τα ίδια σκ@τ@ μου φαίνονται όλοι... Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στους λογιστές, οι καλοί επαγγελματίες πληρώνονται. Σταματήστε να ψάχνετε τον πιο φθηνό και συνεργαστείτε με έναν καλό λογιστή για να κάνετε την δουλειά σας. Εκτός αν είστε τόσο άτυχοι που πήγατε σε "καλό" λογιστή και βγήκε σκάρτος. Ελπίζω να βγάλετε άκρη.... 4
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Φίλε αν ισχύουν όλα όσα περιγράφεις τότε ο ενοικιαστής της αδερφής σου (ΟΠΑΠ) δεν δικαιούται μείωση ενοικίου, συνεπώς κακώς της πληρώνει μειωμένο ενοίκιο, και κακώς η αδερφή σου έκανε δήλωση Covid. Αν πράγματι ο ΟΠΑΠ το υπομισθώνει σε τρίτο όπως λες τότε ο τρίτος δικαιούται μείωση ενοικίου, όχι ο ΟΠΑΠ. Το "πρόβλημα" (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) για το οποίο σου λένε οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ είναι δικό τους, όχι της αδερφής σου, αυτοί από τη μεριά τους θα έπρεπε να της βάζουν το ενοίκιο κανονικά, και αν αλλάξει κάτι στο μέλλον τότε και μόνο να απαιτήσουν επιστροφή. Κατά τη γνώμη μου δικηγόρο χρειάζεται, όχι λογιστή, η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνει άμεσα είναι να απευθυνθεί σε δικηγόρο εξηγώντας του την κατάσταση και δείχνοντας του το μισθωτήριο ώστε να συζητήσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κινηθεί δικαστικά. 6 4
kage Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων>>ρωτά τους..θα ξέρουν κάτι παραπάνω δηλ.απο Μάρτιο 2020 έχουν βάλει το 40% τ μίσθωματος Κ τους τελευταίους τίποτα? δεν πήγατε σε δικηγόρο ενώ είστε ήδη σε τειρεσια?πες μας εκεί π λες για διορθωτικες ότι αλλάζατε την σύμβαση κάθε Χ μήνες για το μειωμένο μίσθωμα π σας έδειναν... Spoiler πόσα χρόνια ακόμη είναι η σύμβαση και με τι ρήτρες... την μείωση την ζήτησαν πριν από μήνες π δεν ήταν απαλλαγή 100%? Χλωμό να τα παίρνει ο ΟΠΑΠ σαν ιδιοκτήτης😛μαλλον πέσατε σε περίπτωση που κάνεις δεν δικαιούτε τιποτα Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από kage
DimosthenisG Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Φίλε αν ισχύουν όλα όσα περιγράφεις τότε ο ενοικιαστής της αδερφής σου (ΟΠΑΠ) δεν δικαιούται μείωση ενοικίου, συνεπώς κακώς της πληρώνει μειωμένο ενοίκιο, και κακώς η αδερφή σου έκανε δήλωση Covid. Αν πράγματι ο ΟΠΑΠ το υπομισθώνει σε τρίτο όπως λες τότε ο τρίτος δικαιούται μείωση ενοικίου, όχι ο ΟΠΑΠ. Το "πρόβλημα" (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) για το οποίο σου λένε οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ είναι δικό τους, όχι της αδερφής σου, αυτοί από τη μεριά τους θα έπρεπε να της βάζουν το ενοίκιο κανονικά, και αν αλλάξει κάτι στο μέλλον τότε και μόνο να απαιτήσουν επιστροφή. Κατά τη γνώμη μου δικηγόρο χρειάζεται, όχι λογιστή, η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνει άμεσα είναι να απευθυνθεί σε δικηγόρο εξηγώντας του την κατάσταση και δείχνοντας του το μισθωτήριο ώστε να συζητήσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κινηθεί δικαστικά. Ολα τα ΟΠΑΠ play ανήκουν στον ΟΠΑΠ, κανένα δεν είναι αποκλειστικά του ιδιοκτήτη. Απλά ο ΟΠΑΠ το νοικιάζει ως franchise, και αν η δουλειά δεν πάει καλά το παίρνει ξανά ο ΟΠΑΠ μέχρι να βρει άλλο αφεντικό. Ο ΟΠΑΠ είναι κράτος εν κράτει και σίγουρα θα δικαιούται το μειωμένο ενοίκιο, τους έχουν κλειστά εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο. Και σίγουρα θα σε πληρώσει στο τέλος όσα πρέπει. ΟΠΑΠ είναι όχι κάνα μαγαζάκι. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από DimosthenisG
agnostos13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Ο ΟΠΑΠ νοικιάζει τον χώρο και τον παρέχει σε κάποιον που το λειτουργεί με franchise. Τώρα αν αυτός δίνει και ενοίκιο ή είναι στο πακέτο στα πλαίσια του franchise δεν το ξέρω. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από agnostos13
DimosthenisG Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Ο ΟΠΑΠ νοικιάζει τον χώρο και τον παρέχει σε κάποιον που το λειτουργεί με franchise. Τώρα αν αυτός δίνει και ενοίκιο ή είναι στο πακέτο στα πλαίσια του franchise δεν το ξέρω. Στη θέση σου θα έστελνα και ένα mail στον ΟΠΑΠ με όλες τις λεπτομέρειες. Αυτοί θα σου δώσουν την λύση, ούτε ο λογιστής ούτε κανείς άλλος. Στο κάτω κάτω, αν σε αυτή τη χώρα δεν πληρώνει ο ΟΠΑΠ, ποιος θα πληρώνει??
Joshua21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Ολα τα ΟΠΑΠ play ανήκουν στον ΟΠΑΠ, κανένα δεν είναι αποκλειστικά του ιδιοκτήτη. Απλά ο ΟΠΑΠ το νοικιάζει ως franchise, και αν η δουλειά δεν πάει καλά το παίρνει ξανά ο ΟΠΑΠ μέχρι να βρει άλλο αφεντικό. Ο ΟΠΑΠ είναι κράτος εν κράτει και σίγουρα θα δικαιούται το μειωμένο ενοίκιο, τους έχουν κλειστά εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο. Και σίγουρα θα σε πληρώσει στο τέλος όσα πρέπει. ΟΠΑΠ είναι όχι κάνα μαγαζάκι. Καταρχήν το τι κάνει ο ΟΠΑΠ με τον υπεκμισθωτή του δεν αφορά τον ιδιοκτήτη, ο ιδιοκτήτης με τον ΟΠΑΠ έχει να κάνει μια και ο ΟΠΑΠ είναι ο μισθωτής του. Επίσης το εάν ο ΟΠΑΠ δικαιούται μειωμένο ενοίκιο δεν προκύπτει από το τι φαντασιώνεται ο Δημοσθένης, προκύπτει από το taxis, όταν ο εκμισθωτής προσπαθήσει να κάνει δήλωση covid τότε το taxis θα τον ενημερώσει εάν ο μισθωτής του δικαιούται μείωση, για ποιο λόγο, και πόση. Ο ts από ότι είπε το έκανε και διαπίστωσε ότι ο μισθωτής του (ΟΠΑΠ) δεν δικαιούται μείωση, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι προς συζήτηση εδώ. @ts: Έχε υπόψιν ότι η αδερφή σου σε κανα μήνα που θα δηλώσει τα εισοδήματα του 2020 θα πρέπει να δηλώσει κανονικά τα ανείσπρακτα μισθώματα (τις μειώσεις με το έτσι θέλω του ΟΠΑΠ) και να πληρώσει φόρο για αυτά, εκτός και εάν έχει καταθέσει στην εφορία φωτοαντίγραφα διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί για αυτά. Κάπου είχα διαβάσει πως η κυβέρνηση σκέφτεται λόγω της κατάστασης (τα δικαστήρια υπολειτουργούν) να φέρει τροπολογία ώστε οι φορολογούμενοι να απαλλαχθούν από το φόρο των ανείσπρακτων με ένα απλό εξώδικο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα