b-boy_steve Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Καλημέρα! Έχω ένα λαπτοπ με Athlon a6 και θέλω να του βάλω i9. Πλάκα κάνω... Χαχα Λοιπόν... Έχω ένα thinkpad z61t με 3gb ram, ssd και τον c2d t2400. Το λαπτοπακι τρέχει lubuntu 32 bit ❤️, μια χαρά τα τρέχει δεν λεω! Σε youtube μάλιστα παίζει 360p video μια χαρά... Στα 480p αρχίζει και μαγκωνει. Δεν το θέλω βέβαια για ίντερνετ το λαπτοπ απλά το χω για να πειραματιζομαι και για να το χαϊδεύω.😂 Είδα ότι ο καλύτερος cpu που παίρνει είναι ο t7800. Δεν τα ξέρω τόσο καλά τα παλιά μηχανήματα οπότε διαφωτίστε με αν κάνω λάθος. Είδα επίσης ότι ο t7800 δίνει 3 φορές μεγαλύτερο σκορ στο passmark!!?!! Αξίζει λέτε;;; Η ή διαφορά θα είναι άπειρο ελάχιστη; Επίσης από λειτουργικό έχετε κάποια άλλη ιδέα; Κάτι όμορφο να δοκιμάσω; Με γραφικό περιβάλλον. (εκτός από Windows) Έχω δοκιμάσει xubuntu, lubuntu. Κατεληξα στο lubuntu γιατί έτρεχε πολύ καλύτερα. Επίσης με τον νέο cpu δεν θα έχω και περιορισμό στα 32bit λειτουργικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Αρχικα , καλυτερα να μην αλλαξεις bus speed . Αρα αντι να πας στον T7800 , καλυτερα να πας μεχρι τον Τ7600 , που εχει το ιδιο bus speed με τον τωρινο σου επεξεργαστη. Οι τιμες ειναι περιπου αυτες. Το αν αξιζει εχει να κανει με το ποσο διατεθειμενος εισαι να δωσεις 20-30 ευρω για ενα τοσο παλιο φορητο. Απο λειτουργικο , ισως το xubuntu να πηγαινει καλυτερα με τον καινουργιο επεξεργαστη. Εχει να κανει και με το τι καρτα γραφικων εχει το μηχανημα. ΕΙδα καποια configurations που εχουν και nvidia καρτα... Αν εχει , θα τραβαει , αλλιως... βαζεις μια 64bit διανομη και λες και ευχαριστω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b-boy_steve Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Χμμ... Τον 7800 δεν θα τον διαβάσει λες ε; Οκ 7600 λοιπόν για να μην κάνω πειράματα και χάνω και χρόνο και χρήμα. Ξέχασα να γράψω, το μηχανιμα δεν έχει nvidia κάρτα δυστυχώς... Έλεγα να δοκιμάσω και Ubuntu από περιέργεια. Αν και μέχρι να ρθει ο cpu νομίζω θα περάσει καιρός οπότε... Θ αργήσουν οι δοκιμές... 😢 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, b-boy_steve είπε Έλεγα να δοκιμάσω και Ubuntu από περιέργεια. To ubuntu χρησιμοποιει to gnome γραφικο , που δεν το λες και ελαφρυ. Μια υποτυπωδη καρτα γραφικων την θες για να παιζει ανετα. Τεσπα , κυκλοφορει και σε live iso οποτε μπορεις και να το δοκιμασεις χωρις εγκατασταση οταν ερθει η ωρα των δοκιμων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα