Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πολλα πολλά χρόνια, νομιζω 2009 είχα φτιάξει με μεράκι αυτό το σύστημα (τότε κόστισε 1100 ευρω περιπου):

==================================================================================

1) M/B: ASUS P5e (Intel  x38)

https://www.e-shop.gr/asus-p5e-p-PER.522577

https://www.asus.com/supportonly/P5E/HelpDesk_Manual/

2) CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz

3) 4GB RAM:Mushkin DDR2 PC2-6400 (400 MHz) 

https://www.newegg.com/mushkin-enhanced-2gb-240-pin-ddr2-sdram/p/N82E16820146725

(2 dimmακια των 2 gb με χαρακτηριστικα του καθενός τα εξής: Memory type  - DDR2, Module format   -Regular UDIMM,  Mushkin (7F7F7F94FFFFFFFF000000),

2048 MBytes, PC2-6400 (400 MHz), Part number -991580 (996580), Number of banks =8, Data width = 64 bits,Correction  -None ,  EPP  - yes (1 profiles), 

JEDEC timings table  = CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency, JEDEC #1  - 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz,  JEDEC #2  - 5.0-5-5-18-24 @ 400

4) VGA: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512

5) Τροφοδοτικο: Seasonic s12- 650w

6) 3 IDE δίσκους πάνω ( σύνολο 2,5 Tb)

=====================================================================================

Δεν θέλω να το βάψω μπλε και να το πετάξω και σκέφτηκα να του δώσω λίγη ζωη ακόμα για απλά χρήση και ιντερνετ, βάζοντας RAM αλλά 4gb (Είδα οτι παίρνει μέχρι 8), άρα να πάρω αλλα 2 ντιμάκια των 2gb

Και ΑΝ γίνεται και το παίρνει η μητρική να έβαζα έναν SSD για το λειτουργικό 

Έχουμε προτάσεις για την μνήμη που χρειάζεται ακριβώς και αν μπορώ όντως να αλλάξω δίσκο;

Επεξ/σία από Arch11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω που πήγα να πέσω να κοιμηθώ, έσκασε θέμα φωτιά!

Έχω κι εγώ την ίδια μητρική (Maximus Formula). Από μνήμες θα πρέπει να βρείτε στα ίδια MHz και timings (στις αγγελίες του site μπορείτε να βρείτε με 15-20€). Όσον αφορά τον SSD δεν έχει κάποιο θέμα. Έχω δοκιμάσει 2: ένα PNY CS900 και ένα παλιό Sandisk X110. 

Αν ενδιαφέρεστε να συνεχίσουμε θα κοιτάξω περαιτέρω το πρωί (αν δεν εμφανιστεί κάποιος να πει: βάψιμο και πέταμα από προχθές!).

Υ.Γ. Μια απορία έχω, οι IDE δίσκοι ποιοι είναι;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πάνω που πήγα να πέσω να κοιμηθώ, έσκασε θέμα φωτιά!

Έχω κι εγώ την ίδια μητρική (Maximus Formula). Από μνήμες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά έχουν ψύξη. Θα πρέπει να βρείτε στα ίδια MHz και timings (στις αγγελίες του site μπορείτε να βρείτε με 10-15€). Όσον αφορά τον SSD δεν έχει κάποιο θέμα. Έχω δοκιμάσει 2: ένα PNY CS900 και ένα παλιό Sandisk X110. 

Αν ενδιαφέρεστε να συνεχίσουμε θα κοιτάξω περαιτέρω το πρωί (αν δεν εμφανιστεί κάποιος να πει: βάψιμο και πέταμα από προχθές!).

Υ.Γ. Μια απορία έχω, οι IDE δίσκοι ποιοι είναι;

χαχα, εισαι σιγουρος οτι ειναι η ιδια? ειναι η απλη ASUS P5E. 

Εννοειται πες μου και το πρωι, οπως και αν δεις παρομοιες μνημες , τα timings δεν ξερω μονο αν παιζουν ρολο στο διπλανο ζευγαρι που θα βαλω

Οχι δεν θελω να το πεταξω γτ πραγματικα αν εξαιρεσεις την απειρη ωρα για να μπουταρει αρχικα, μια χαρα τρεχει τα βασικα 

(ΙDE εννοουσα SATA)

Επεξ/σία από Arch11
  • Like 1
Δημοσ.

Με 25-30 ευρώ βάζεις 240 gb ssd και με άλλα 15-20 ευρώ 2Χ2 gb μεταχειρισμένες μνήμες και είσαι άρχοντας. Σου βρήκα και αγγελία με τις μνήμες που ψάχνεις (τον πωλητή δεν τον γνωρίζω).

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Arch11 είπε

αν εξαιρεσεις την απειρη ωρα για να μπουταρει αρχικα, μια χαρα τρεχει τα βασικα 

έχω αυτήν asus maximus formula  λογικά τις ίδιες καρτέλες bios θα πρέπει να έχουν  Οπότε  με  delete μπες στο bios πήγαινε στην καρτέλα advanced επέλεξε Onboard Devices Configuration βάλε σε Disable τον J-Micron PATA/SATA Controler (αν υπάρχει) και αποθήκευσε με F10 και επανεκκινηση Λογικά θα μπαίνει γρήγορα Κατα τα άλλα οτι οι προλαλησαντες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά,

δες PC2 στην υπογραφή μου,

χαιρετώ.

Επεξ/σία από aris73
Δημοσ.
10 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Με 25-30 ευρώ βάζεις 240 gb ssd και με άλλα 15-20 ευρώ 2Χ2 gb μεταχειρισμένες μνήμες και είσαι άρχοντας. Σου βρήκα και αγγελία με τις μνήμες που ψάχνεις (τον πωλητή δεν τον γνωρίζω).

ωραίος , θενκς

8 ώρες πριν, aris73 είπε

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά,

δες PC2 στην υπογραφή μου,

χαιρετώ.

Σχεδον συγκινητικη η συνθεση του δευτερου pc, τρεχει ικανοποιητικα?

Για ssd, υπαρχουν συμβατες μαρκες η χωρητικοτητες για τη συγκεκριμενη μητρικη?

Εχετε να προτείνεται συγκεκριμενο δίσκο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, Arch11 said:

Σχεδον συγκινητικη η συνθεση του δευτερου pc, τρεχει ικανοποιητικα?

Για ssd, υπαρχουν συμβατες μαρκες η χωρητικοτητες για τη συγκεκριμενη μητρικη?

Εχετε να προτείνεται συγκεκριμενο δίσκο?

Κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω.

Όποιον SSD κι αν επιλέξεις είτε είναι 120άρης είτε 240άρης δεν

θα έχεις κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική κάρτα.

Γράψε ποιο λειτουργικό σύστημα θα εγκαταστησεις και τι είδους είναι

οι υπόλοιποι δισκοι πχ IDE ή SATA.  

Στα δικά μου μηχανήματα έχω Adata, Kingston και Patriot με 120 και 240 Gb.

EDIT: έχω και 64άρηδες SSD...

Επεξ/σία από aris73
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, aris73 είπε

Κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω.

Όποιον SSD κι αν επιλέξεις είτε είναι 120άρης είτε 240άρης δεν

θα έχεις κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική κάρτα.

Γράψε ποιο λειτουργικό σύστημα θα εγκαταστησεις και τι είδους είναι

οι υπόλοιποι δισκοι πχ IDE ή SATA.  

Στα δικά μου μηχανήματα έχω Adata, Kingston και Patriot με 120 και 240 Gb.

Εχω 3 SATA II, WD ειναι και οι 3 δίσκοι, 2χ640gb 1x 1,5Tb

Στο manual νομιζω η μητρικη εγραφε οτι εχει 6 θεσεις Sata, ισως και να κανω λαθος

Μεχρι τωρα ειχα αναγκαστικα Windows 7, γιατι φοβομουν οτι οτιδηποτε αλλο θα κολλαει, αλλα λογικα θα βαλω Win10 αν το σηκωνει

Επεξ/σία από Arch11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το pc πηγαίνοντας τη μνήμη σε 8gb και πέρασμα σε ssd windows 10 θα είναι ικανοποιητικό. Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος ώστε να μείνεις στα 7αρια, αν κάνεις τις αναβαθμίσεις που ειπώθηκαν θα δεις και βελτίωση μη σου πω. Θα δεις χρόνους boot με τα 10ρια που σχεδόν θα δακρύσεις. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το να ταιριάξεις τις μνήμες ώστε να μην υπάρχουν θέματα συμβατότητας. Βάλε κάποιο hardware info πρόγραμμα, δώσε ακριβή στοιχεία για τις ram και θα βρεθεί σετ που να ταιριάζει. Με τόσους δίσκους πάρε απλά ένα 120αρι ssd για λειτουργικό, δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι παραπάνω.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρομαι που δεν παρατήσατε ακόμα το socket 775,  έχει ψωμιά για απλή χρήση ακόμα. Ψάξε στο bios αν έχει επιλογή για AHCI για τον ssd.

και ένα screenshot από το pc χιχι

lol.png

Επεξ/σία από Sakisss!!!
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Sakisss!!! said:

Χαίρομαι που δεν παρατήσατε ακόμα το socket 775,  έχει ψωμιά για απλή χρήση ακόμα. Ψάξε στο bios αν έχει επιλογή για AHCI για τον ssd.

και ένα screenshot από το pc χιχι

lol.png

Έχει επιλογή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aris73 είπε

Ώραια.

Στην άρχη έγραψες IDE και 2,5 Tb.

Αυτή είναι η μητρική:

https://www.cnet.com/products/asus-p5e-ailifestyle-series-motherboard-atx-lga775-socket-x38/

και έχει 6 SATA.

Τί εννοείς "Απλή χρήση και Ίντερνετ";

Γίνε συγκεκριμένος.

Οσο το δυνατον καλυτερη χρηση μπορω να κανω με αναβαθμιση μνημης και ram. Δεν με ενδιαφερει το gaming, απλα ιντερνετ, προγραμματα γραφειου κανα βιντεακι αξιοπρεπως η κανα προγραμματακι στυλ photoshop κλπ

3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Το pc πηγαίνοντας τη μνήμη σε 8gb και πέρασμα σε ssd windows 10 θα είναι ικανοποιητικό. Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος ώστε να μείνεις στα 7αρια, αν κάνεις τις αναβαθμίσεις που ειπώθηκαν θα δεις και βελτίωση μη σου πω. Θα δεις χρόνους boot με τα 10ρια που σχεδόν θα δακρύσεις. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το να ταιριάξεις τις μνήμες ώστε να μην υπάρχουν θέματα συμβατότητας. Βάλε κάποιο hardware info πρόγραμμα, δώσε ακριβή στοιχεία για τις ram και θα βρεθεί σετ που να ταιριάζει. Με τόσους δίσκους πάρε απλά ένα 120αρι ssd για λειτουργικό, δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι παραπάνω.

Operating System
            Windows 7 Ultimate 64-bit
        CPU
            Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz   
            Yorkfield 45nm Technology
        RAM
            4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 400MHz (4-4-4-12)  (Mushkin, εχω δωσει και αλλα στοιχεια ποιο πανω)
        Motherboard
            ASUSTeK Computer INC. P5E (LGA775)   
        Graphics
            S1931 (1280x1024@60Hz)
            512MB NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (NVIDIA)    
        Storage
            596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device (SATA )    
            596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-22A7B0 ATA Device (SATA )   
            1397GB Western Digital WDC WD1501FASS-00W2B0 ATA Device (SATA )   
        Optical Drives
            HL-DT-ST DVD-ROM GDR-H30N ATA Device
            TSSTcorp CDDVDW SH-S203B ATA Device
            DTSOFT Virtual CdRom Device
        Audio
            Συσκευή High Definition Audio

182529329_133523105460459_8176594804972812170_n.jpg

Επεξ/σία από Arch11
Δημοσ.

Κατα την ταπεινη μου αποψη παιρνεις εναν Q9550-Q9650 με 20-30 ευρω.

https://www.insomnia.gr/classifieds/search/?&q=q9650&type=classifieds_advert&sortby=relevancy

https://www.insomnia.gr/classifieds/search/?q=q9550

Εναν ssd 120gb αυτος εδω τερας αξιοπιστιας (πρεπει να εχω βαλει πανω απο 20 κομματια)

https://www.skroutz.gr/s/11715792/Kingston-A400-SSD-120GB-2-5-SA400S37-120G.html

Mνημες αυτες που σου εβαλε ο fotaras76 (μην τις χασεις δεν θα βρεις ιδιες ευκολα)

Oπως σου ειπε ο Νικολας windows 10αρια και τελος.

Συνολο 60-70 ευρω και θα πεταει!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...