Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Έχω ένα Sym Symphony St 200i του 2020. Το μηχανάκι αγοράστηκε καινούργιο και έχει 800 χλμ. Σήμερα πήγα να full-αρω το σκούτερ και όταν έφτασα σπίτι, παρατήρησα ότι κάτω από την σέλα είχε διαρροή βενζίνης (περίπου 25-50Ml, μιλάμε για 2 λεπτά διαδρομή από το βενζινάδικο-σπίτι). Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι έβαλα λάθος την τάπα Την βγάζω-ξαναβάζω έχοντας ελέγξει ότι είναι όλα σωστά και πάω για ένα γρήγορο 'test-drive' να δω ότι δεν γίνεται πάλι το ίδιο. 

Φτάνω σπίτι και πάλι είχε διαρροή. Το πήγα και στο βενζινάδικο στο οποίο γέμισα και μου λένε ότι φταίει η τάπα. Θα το πάω την Τετάρτη στο συνεργείο να το δούνε, άλλα λέτε να φταίει κάτι άλλο; Για παράδειγμα, να το είχαν γεμίσει πάνω από το όριο; Είμαι άσχετος με τα μηχανάκια/scooter, άλλα μου φαίνεται περίεργο να έχει χαλάσει η τάπα μετά από 800 χλμ. μόνο (ούτε το στρώσιμο τέλειωσα).

Δημοσ.

το συγκεκριμένο σκουτερ παίρνει 7.5λίτρα ΤΕΡΜΑ ΑΔΕΙΟ.

με πόσα το γέμισες; θυμάσαι;

επίσης έχει ένα δείκτη μέγιστου ορίου και επίσης ένα σημάδι τρίγωνο για να ασφαλίζει σωστά η τάπα.

1.Insert the key into the seat lock and open the seat, and turn the fuel cap anticlockwise, then the cap can be removed. 2. Do not fill above the fuel upper limit when refueling. 3. Align the “△”mark on the cap with the “△”mark on the fuel tank, then turn the fuel cap clockwise and lock the seat.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν το γεμίσω είχε 2 μπάρες ο δείκτης βενζίνης. Δεν έχω την απόδειξη πλέον, άλλα βλέπω στο e-banking ότι πλήρωσα 8 εύρω Οπότε, πρέπει να έχω βάλει γύρω στα 5 - 5.5 λίτρα. Η τάπα έχει μπει σωστά.

Δημοσ.

Αν είχε 2 μπάρες και έβαλες 5.5λίτρα παίζει να το φούλαρες παραπάνω από όσο έπρεπε. Οπότε χάνει από την υπερχείλιση από το σωληνάκι.

Συνήθως στα μηχανάκια για να μην γίνεται υπερχείλιση βάζουν το πιστόλι ελαφρά μέσα στη τάπα κατά 2 δαχτυλίδια-δόντια ώστε να σκάσει η σκανδάλη πριν φτάσει στο τέρμα.

αν στο γέμισε δίχως να χώσει μέσα την αντλία κατά πάσα πιθανότητα έβαλε παραπάνω από όσο έπρεπε. το κάνουν ορισμένοι εξυπνάκιδες για να χρεώσει η αντλία κάτι παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αν είχε 2 μπάρες και έβαλες 5.5λίτρα παίζει να το φούλαρες παραπάνω από όσο έπρεπε. Οπότε χάνει από την υπερχείλιση από το σωληνάκι.

Συνήθως στα μηχανάκια για να μην γίνεται υπερχείλιση βάζουν το πιστόλι ελαφρά μέσα στη τάπα κατά 2 δαχτυλίδια-δόντια ώστε να σκάσει η σκανδάλη πριν φτάσει στο τέρμα.

αν στο γέμισε δίχως να χώσει μέσα την αντλία κατά πάσα πιθανότητα έβαλε παραπάνω από όσο έπρεπε. το κάνουν ορισμένοι εξυπνάκιδες για να χρεώσει η αντλία κάτι παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την στιγμή δεν πρόσεχα εάν έκανε την κίνηση που περιγραφείς. Παντός, στο ίδιο βενζινάδικο (shell) πάω από τότε που το πήρα και θυμάμαι ότι βάζουν την αντλία μέσα όταν γεμίζουν. Τώρα λογικά όσο καταναλώνω βενζίνη θα σταματήσει η διαρροή, άλλα δεν θα ξέρω άμα είναι από τάπα η εάν έβαλε πάνω από όσο έπρεπε Επίσης, άμα έβαλε πάνω από το Όριο, μπορεί να έκανε κάποια ζημιά (πχ στο σωληνάκι που λες);

Παρόλα αυτά, θα κλείσω και ένα ραντεβού στο συνεργείο μιας που είναι ακόμη σε εγγύηση, δεν χάνω κάτι

Επεξ/σία από WSmith12
Δημοσ.

όχι δε γίνεται ζημιά. το σωληνάκι υπερχείλισης αυτή τη δουλειά κάνει. βγάζει την έξτρα βενζίνη για λόγους ασφαλείας.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

όχι δε γίνεται ζημιά. το σωληνάκι υπερχείλισης αυτή τη δουλειά κάνει. βγάζει την έξτρα βενζίνη για λόγους ασφαλείας.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, WSmith12 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σου.

τιποτε φιλε. προσεκτικά και πάντα εξοπλισμό πάνω στις 2 ρόδες.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/5/2021 στις 8:42 ΜΜ, greekfragma είπε

τιποτε φιλε. προσεκτικά και πάντα εξοπλισμό πάνω στις 2 ρόδες.

Καλησπέρα φίλε,

Ευχαριστώ και πάλι. Το πήγα σήμερα στον μάστορα να το επιβεβαιώσει και όντος είχε βάλει παραπάνω βενζίνη από όσο έπρεπε. Φαίνεται πως από εδώ και πέρα θα τους πω να μου βάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό από το να το γεμίσουν. 

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε απλά θα τους λες να σου κουμπώνουν σωστά την αντλία στη τάπα και όχι έξω έξω το στόμιο. Στο 1ο σκάσιμο θα σταματάνε.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...