alexgr21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Καλημέρα παιδιά, χριστός ανέστη. Προς το τέλος της εβδομάδας θέλω να προβώ σε αναβάθμιση του συστήματος μου. I5 4690k, 8gb ddr3, z97 asus pro gamer. Η χρήση του μέχρι στιγμής θα είναι browsing,ταινίες,ελαφρύ gaming. Δεν θα του κάνω καμιά βαριά χρήση καθώς θα διαθέτω ενσωματωμένα γραφικά. Διαθέτω Κουτί , Τροφοδοτικό , m2 Evo plus 970 500gb, 1tb we purple. Και Οθόνη. Έχω φτιάξει δύο συνθέσεις. Η πρώτη Και μια δεύτερη στην οποία έβαλα τον 10700 αντί του 11500 και b560 steel legend αντί της pro4, με τιμή 550 περίπου. Διαφορά στα 80-90 περίπου. Το μπάτζετ είναι μέχρι τα 580 θέλω να το κρατήσω κάτω απ τα 600. Κρατάω τα συστήματα μου για αρκετω καιρό,το συγκεκριμένο ούτε που θυμάμαι πότε το πήρα. Πάντως ήταν Πάσχα. Τι λέτε? Άμα έχω δει σωστά ο 11500 έχει καλύτερα ενσωματωμένα σε σχέση με τον 10700,ο οποίος είναι 8/16 εννοείται. Γενικώς και στα δύο είμαστε εντός μπάτζετ, όμως αξίζει το έξτρα μαρούλι? Δέκτες οι οποιοδήποτε διορθώσεις/προτάσεις/αλλαγές. Ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αληθώς ανέστη και χρόνια πολλά. Το 6πύρηνο είναι αρκετό ακόμη και για games στις μέρες μας. Αν θέλεις όσο το δυνατότερο future proof οι 2 πυρήνες έξτρα του 10700 ίσως ήταν επίσης καλή επιλογή. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια πολύ δυνατό cpu με καλύτερα ενσωματωμένα, νεότερο και από τη άλλη εξίσου καλό cpu με +2πυρήνες. Προσωπικά θεωρώ, βάση αυτών που λες, οτι το 6πύρηνο σε καλύπτει και δεν υπάρχει λόγος για τα έξτρα χρήματα του 10700. Στη μητρική συμφωνούμε, με μικρή - αστεία διαφορά, πηγαίνοντας σε micro atx υπάρχει και αυτή(καλύτερα μείνε στην αρχική σου επιλογή). Στις μνήμες βρίσκεις στα 3600/16cl στην ίδια κατηγορία τιμής Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από nickol-us 1
tanasen01 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/27320754/AMD-Ryzen-5-Pro-4650G-Wraith-Spire.html με αυτόν τουλάχιστον θα βλέπεις 30+fps σε κάποια παιχνίδια σε 1080p ultra-wide. + https://www.skroutz.gr/s/24068592/MSI-B550-A-Pro-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html (μπορείς να πας και σε πιο φθηνή, ενδεικτικά την βάζω αυτή) +ραμ κ ψύκτρα (προαιρετικά) που έχεις επιλέξει παραπάνω. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από tanasen01 1
badasszoro Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Θα κάνω τον αντίλογο και θα σου πω μήπως να περιμένεις την νέα γενια ιντελ με ddr5 ? Έρχεται καλοκαίρι, μπάνια κλπ δεν ξέρω τι χρήση κάνεις στο πισι αλλά πόσο να μείνεις μέσα..κ από Σεπτέμβρη το βλεπεις 2
alexgr21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα. Σίγουρα δεν θα καώ στο πισι καλοκαιριατικα, αλλά δεν θέλω να περιμένω μέχρι ddr5 καθώς θα χω και άλλες προτεραιοτητες και η αναβάθμιση θα μεταβληθεί για ακόμη αργότερα. Θα μαι μια χαρά καλυμμένος και μ αυτό που θα αγοράσω προσεχώς. Για τον 4650 δεν το χα σκεφτεί. Αλλά δεν ξέρω μου φαίνεται καλύτερα ο 11500 και αργότερα να κουμπωθει και μια κάρτα? Με τις ραμ με την υψηλότερη συχνότητα θα δω διαφορά σε σχέση με την 3200? Θα κερδίσω κάνα fps? Νόμιζα πως οι φετινοί ιντελ φτάνουν μέχρι τα 3200.
nickol-us Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 33 λεπτά πριν, alexgr21 είπε Σας ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα. Σίγουρα δεν θα καώ στο πισι καλοκαιριατικα, αλλά δεν θέλω να περιμένω μέχρι ddr5 καθώς θα χω και άλλες προτεραιοτητες και η αναβάθμιση θα μεταβληθεί για ακόμη αργότερα. Θα μαι μια χαρά καλυμμένος και μ αυτό που θα αγοράσω προσεχώς. Για τον 4650 δεν το χα σκεφτεί. Αλλά δεν ξέρω μου φαίνεται καλύτερα ο 11500 και αργότερα να κουμπωθει και μια κάρτα? Με τις ραμ με την υψηλότερη συχνότητα θα δω διαφορά σε σχέση με την 3200? Θα κερδίσω κάνα fps? Νόμιζα πως οι φετινοί ιντελ φτάνουν μέχρι τα 3200. Πάντα κάτι κερδίζεις απο τις μνήμες, υπάρχει περίπτωση να δεις και fps ανάλογα της περίστασης. Μην κοιτάς τι δίνουν σαν συχνότητα λειτουργίας οι cpu, με τα νέα chipset Β560 μπορείς να πας τις μνήμες μέχρι 5000 περίπου. Ο 4650g δεν είναι κακή περίπτωση αν θες άμεσα να μπορείς να παίξεις κάποιο game ωστόσο προσωπικά δεν τον προτείνω καθώς μιλάμε για tray που σημαίνει πως χάνεις κάθε επαφή με την amd και την εγγύηση που δίνει και μιλάς μόνο με το κατάστημα αγοράς. Επίσης ο 11500 σε περίπτωση που βάλεις αργότερα κάρτα είναι δυνατότερος όπως είπες. Στην κατηγορία τιμών που κοιτάς και εγώ δεν βλέπω σοβαρό λόγο να περιμένεις, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα έρθουν τα ddr5(προς το τέλος του έτους στο πολύ περίπου) ούτε και σε τι τιμές.
alexgr21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Πάντα κάτι κερδίζεις απο τις μνήμες, υπάρχει περίπτωση να δεις και fps ανάλογα της περίστασης. Μην κοιτάς τι δίνουν σαν συχνότητα λειτουργίας οι cpu, με τα νέα chipset Β560 μπορείς να πας τις μνήμες μέχρι 5000 περίπου. Ο 4650g δεν είναι κακή περίπτωση αν θες άμεσα να μπορείς να παίξεις κάποιο game ωστόσο προσωπικά δεν τον προτείνω καθώς μιλάμε για tray που σημαίνει πως χάνεις κάθε επαφή με την amd και την εγγύηση που δίνει και μιλάς μόνο με το κατάστημα αγοράς. Επίσης ο 11500 σε περίπτωση που βάλεις αργότερα κάρτα είναι δυνατότερος όπως είπες. Στην κατηγορία τιμών που κοιτάς και εγώ δεν βλέπω σοβαρό λόγο να περιμένεις, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα έρθουν τα ddr5(προς το τέλος του έτους στο πολύ περίπου) ούτε και σε τι τιμές. Αυτό σκέφτομαι και γω. Ήδη το χω αναβάλει αρκετό καιρό. Απλώς ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα στον 11500 και 10700. Θα μου χρειαστεί εντέλει, η επιπλέον ιπποδύναμη και η απόσβεση του?
Aris_ Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 βάλε έναν 4790 η αντίστοιχο xeon και δώσε λεφτά σε gpu/περιφερειακά που θα κρατήσεις
leros2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, alexgr21 είπε Καλημέρα παιδιά, χριστός ανέστη. Προς το τέλος της εβδομάδας θέλω να προβώ σε αναβάθμιση του συστήματος μου. I5 4690k, 8gb ddr3, z97 asus pro gamer. Η χρήση του μέχρι στιγμής θα είναι browsing,ταινίες,ελαφρύ gaming. Δεν θα του κάνω καμιά βαριά χρήση καθώς θα διαθέτω ενσωματωμένα γραφικά. Διαθέτω Κουτί , Τροφοδοτικό , m2 Evo plus 970 500gb, 1tb we purple. Και Οθόνη. Έχω φτιάξει δύο συνθέσεις. Η πρώτη Και μια δεύτερη στην οποία έβαλα τον 10700 αντί του 11500 και b560 steel legend αντί της pro4, με τιμή 550 περίπου. Διαφορά στα 80-90 περίπου. Το μπάτζετ είναι μέχρι τα 580 θέλω να το κρατήσω κάτω απ τα 600. Κρατάω τα συστήματα μου για αρκετω καιρό,το συγκεκριμένο ούτε που θυμάμαι πότε το πήρα. Πάντως ήταν Πάσχα. Τι λέτε? Άμα έχω δει σωστά ο 11500 έχει καλύτερα ενσωματωμένα σε σχέση με τον 10700,ο οποίος είναι 8/16 εννοείται. Γενικώς και στα δύο είμαστε εντός μπάτζετ, όμως αξίζει το έξτρα μαρούλι? Δέκτες οι οποιοδήποτε διορθώσεις/προτάσεις/αλλαγές. Ευχαριστώ. Για αυτά που γράφεις ότι θες να κάνεις, δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι ριζική αναβάθμιση. Πάρε μια 1030 για να παίξεις και κανα ελαφρύ παιχνιδάκι και τέλος. Βαριά βαριά άλλα 8gb ραμ Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από leros2004 1
alexgr21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, leros2004 είπε Για αυτά που γράφεις ότι θες να κάνεις, δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι ριζική αναβάθμιση. Πάρε μια 1030 για να παίξεις και κανα ελαφρύ παιχνιδάκι και τέλος. Βαριά βαριά άλλα 8gb ραμ Χμμ ναι... οκ δεν ξέρω. Με χετε βάλει σε περισσότερα διλήμματα είναι η αλήθεια. Έχω και τον 970plus και δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί δεν συμβατός με z97. Το κατάστημα δεν δεχόταν επιστροφή, δεν τον πούλησα και μου ξέμεινε. Χαζό το ξέρω αλλά έχω κι αυτό. 1030 θα τα πηγαίνει καλά σε hitman gta metro κτλ σε uw 1080?
leros2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, alexgr21 είπε Χμμ ναι... οκ δεν ξέρω. Με χετε βάλει σε περισσότερα διλήμματα είναι η αλήθεια. Έχω και τον 970plus και δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί δεν συμβατός με z97. Το κατάστημα δεν δεχόταν επιστροφή, δεν τον πούλησα και μου ξέμεινε. Χαζό το ξέρω αλλά έχω κι αυτό. 1030 θα τα πηγαίνει καλά σε hitman gta metro κτλ σε uw 1080? Τι εννοείς δεν είναι συμβατός? Μια χαρά πρέπει να παίζει σε χαμηλότερες ταχύτητες λόγο 10Gb/s slot. H 1030 για το gta μπορώ να σου πω ότι τα έχει τα 60frames σε 1080. Για τα άλλα ψάξε youtube Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από leros2004
alexgr21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Τι εννοείς δεν είναι συμβατός? Μια χαρά πρέπει να παίζει σε χαμηλότερες ταχύτητες λόγο 10Gb/s slot. H 1030 για το gta μπορώ να σου πω ότι τα έχει τα 60frames σε 1080. Για τα άλλα ψάξε youtube Δεν παίζει. Άνοιξα και δω θέμα. Το μόνο που βρήκα είναι να αλλάξεις το bios η κάτι τέτοιο και λέω άστο μην κάνω καμιά βλακεια. Έκανα ακριβώς ότι λέει στο μανουαλ της μητρικής αλλά δε.
duffyduck Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) κανε bios update https://www.asus.com/supportonly/Z97-PRO GAMER/HelpDesk_BIOS/ https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97-PRO_GAMER/Z97-PRO-GAMER-ASUS-2203.zip Απο την παλιοτερη εκδοση Version 2103 (2015/04/22) εχει *Support NVMe Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από duffyduck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα