Xorxhs! Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Σενάριο: Έχω την Panasonic 50cx 680 tv ( https://www.trustedreviews.com/reviews/panasonic-tx-50cx680 ) ή οποία δεν υποστηρίζει atmos, ούτε καν DTS. Αυτο που με ενδιαφέρει για να αποφύγω την αγορά νέας τηλεόρασης, είναι με καποιον τρόπο να εγκαταστήσω μια atmos soundbar ώστε να παίζει μέσω netflix ταινίες/σειρές με atmos ήχο. Πρέπει να αγοράσω hardware media player ? Και αν ναι ποιον και με ποια συνδεσμολογία πρέπει να το κάνω?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Χρειάζεσαι έναν media player που να υποστηρίζει Atmos και μια συμβατή ηχο μπάρα κλπ. Η σύνδεση τους θα γίνει απλά μέσω hdmi. HDMI από τον player στην ηχομπαρα και hdmi από την ηχομπαρα προς την τηλεόραση. 1
Xorxhs! Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, billdanos είπε Χρειάζεσαι έναν media player που να υποστηρίζει Atmos και μια συμβατή ηχο μπάρα κλπ. Η σύνδεση τους θα γίνει απλά μέσω hdmi. HDMI από τον player στην ηχομπαρα και hdmi από την ηχομπαρα προς την τηλεόραση. με αυτόν τον τρόπο θα παίζω netflix μέσω player ή μέσω τηλεόρασης? Το ρωτώ γιατί ο player δε συνδέεται άμεσα με την τηλεόραση, άρα πως θα περνά εικόνα ? επίσης παίζει ρόλο αν η θυρα hdmi της tv είναι 2.0 ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 47 minutes ago, Xorxhs! said: με αυτόν τον τρόπο θα παίζω netflix μέσω player ή μέσω τηλεόρασης? Το ρωτώ γιατί ο player δε συνδέεται άμεσα με την τηλεόραση, άρα πως θα περνά εικόνα ? επίσης παίζει ρόλο αν η θυρα hdmi της tv είναι 2.0 ? Ο player θα παίζει και θα έχεις εικόνα στην τηλεόραση σου. Ο player θα συνδεθεί με την ηχομπαρα (ή αντίστοιχα έναν ενισχυτή ανάλογα τι θες να αγοράσεις) και στη συνέχεια η ηχομπαρα θα έχει pass through όπου με ένα ακόμη hdmi θα συνεχίζει η εικόνα προς την τηλεόραση σου. Η έκδοση του hdmi δεν σε νοιάζει και πολύ ως προς την τηλεόραση που έχεις αν και βλέπω πως είναι hdmi 2 όποτε είσαι μια χαρά! Επίσης η τηλεόραση σου υποστηρίζει hdmi arc που σημαίνει πως αν πάρεις μια ηχομπαρα, από το ίδιο hdmi που θα στέλνεις εικόνα προς την τηλεόραση, θα έχεις ταυτόχρονα και επιστροφή ήχου από την τηλεόραση ώστε να παίζει η ηχομπαρα και περιεχόμενο από την ίδια την τηλεόραση (τηλεοπτικά κανάλια, apps κλπ). Απλα αν αποφασίσεις να πάρεις ηχομπαρα, επειδή δεν ξέρω τι μοντέλα κυκλοφορούν και με τι specs, να φροντίσεις απλά να έχει και έξοδο hdmi (εκτός από την είσοδο) ώστε να μπορείς να πάρεις εικόνα στην τηλεόραση από τον εξωτερικό media player. Το ίδιο setup θα ακολουθήσεις και αν αντί για ηχομπαρα πάρεις έναν ενισχυτή όπου θα έχει εισόδους hdmi για να συνδέσεις πάνω του εξωτερικούς media players, κονσόλες κλπ και θα μπορείς σταδιακά να χτίσεις ένα home cinema προσθέτοντας ηχεία. 1
Xorxhs! Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Ευχαριστώ πολύ, Προς αναζήτηση media player τότε και ηχόμπαρας. Όποιος γνωρίζει να προτείνει, πολύ ευχαρίστως! https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?from=autocomplete&keyphrase=nvidia+shield+tv+pro
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 hour ago, Xorxhs! said: Ευχαριστώ πολύ, Προς αναζήτηση media player τότε και ηχόμπαρας. Όποιος γνωρίζει να προτείνει, πολύ ευχαρίστως! https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?from=autocomplete&keyphrase=nvidia+shield+tv+pro Το shield είναι στην κορυφή της λίστας αλλά μη δώσεις σχεδόν 300 ευρώ που ζητάνε στην Ελλάδα μιας και κανονικά θα έπρεπε να κάνει 200!
speedman_26 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 hour ago, billdanos said: Το shield είναι στην κορυφή της λίστας αλλά μη δώσεις σχεδόν 300 ευρώ που ζητάνε στην Ελλάδα μιας και κανονικά θα έπρεπε να κάνει 200! Εγώ κάπου 265 το πήρα του 2019 έχω και το 2017. Τρελό μηχάνημα ελπίζω να μην σταματησει η σειρά αυτη. Του 2017 έχω και ακόμα παίρνει ενημερώσεις. Επίσης δεν κολλάει
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 hour ago, speedman_26 said: Εγώ κάπου 265 το πήρα του 2019 έχω και το 2017. Τρελό μηχάνημα ελπίζω να μην σταματησει η σειρά αυτη. Του 2017 έχω και ακόμα παίρνει ενημερώσεις. Επίσης δεν κολλάει https://www.amazon.de/-/en/945-12897-2505-101-NVIDIA-SHIELD-TV-Pro/dp/B07Z6RD4M9/
speedman_26 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 5 hours ago, billdanos said: https://www.amazon.de/-/en/945-12897-2505-101-NVIDIA-SHIELD-TV-Pro/dp/B07Z6RD4M9/ Μεταφορικά; είναι τελική τιμή; κάνα καλό usb hub έχεις προτείνεις που να δουλεύει με το shield
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 6 hours ago, speedman_26 said: Μεταφορικά; είναι τελική τιμή; κάνα καλό usb hub έχεις προτείνεις που να δουλεύει με το shield Έχει 2 usb πάνω του που λογικά θα σε καλύψουν. Τα hub δεν ξέρω ποσο αξιόπιστα θα λειτουργούν! Είναι χωρίς μεταφορικά αλλά από το Γερμανικό Amazon δεν έχεις τελωνείο κλπ. Επίσης αντίστοιχες τιμές έχει και στο Γαλλικό.
speedman_26 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 8 hours ago, billdanos said: Έχει 2 usb πάνω του που λογικά θα σε καλύψουν. Τα hub δεν ξέρω ποσο αξιόπιστα θα λειτουργούν! Είναι χωρίς μεταφορικά αλλά από το Γερμανικό Amazon δεν έχεις τελωνείο κλπ. Επίσης αντίστοιχες τιμές έχει και στο Γαλλικό. Δεν φτάνουν δύο βάζω και mouse και πληκτρολόγιο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 23 minutes ago, speedman_26 said: Δεν φτάνουν δύο βάζω και mouse και πληκτρολόγιο Που τα χρειάζεσαι όλα αυτά στο shield? Παίζουν και Bluetooth πάντως καθώς και το android remote σε τηλέφωνο ή tablet.
speedman_26 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 24 minutes ago, billdanos said: Που τα χρειάζεσαι όλα αυτά στο shield? Παίζουν και Bluetooth πάντως καθώς και το android remote σε τηλέφωνο ή tablet. Ε άμα θες να γράψεις πχ στο YouTube
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα