Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Για βασική χρήση, με λίγο qos μια χαρά είναι η 24άρα, εδώ κάνουμε ΔΟΥΛΕΙΑ (internet, βίντεο-κλήσεις, voip κλπ) με 2 24άρες που λόγω απόστασης και σάπιων γραμμών πιάνει 10-12 η κάθε μια...αλλά έχω κάνει load balancing και qos σε edge router, καλό μηχανάκι για τα λεφτά του! εσύ το πήγες σε άλλο επίπεδο... ακούω για Load Balance και QoS αυτά δεν είναι για οικιακή χρήση αν πάλι θες για οικιακή χρήση τότε θες και τον απαραίτητο εξοπλισμό (άρα χρήματα)
mechpanos Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 59 λεπτά πριν, ikorolis είπε εσύ το πήγες σε άλλο επίπεδο... ακούω για Load Balance και QoS αυτά δεν είναι για οικιακή χρήση αν πάλι θες για οικιακή χρήση τότε θες και τον απαραίτητο εξοπλισμό (άρα χρήματα) Χα χα χα...ναι...εντάξει το load balance δεν είναι για οικιακή χρήση πρακτικά δεν έχει εφαρμογή...το qos όμως, ΕΙΝΑΙ (εδώ κάναμε qos το 2004 σε vivodi με την 384 γραμμή...δεν θα κάνουμε τώρα!!!)
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Χα χα χα...ναι...εντάξει το load balance δεν είναι για οικιακή χρήση πρακτικά δεν έχει εφαρμογή...το qos όμως, ΕΙΝΑΙ (εδώ κάναμε qos το 2004 σε vivodi με την 384 γραμμή...δεν θα κάνουμε τώρα!!!) έχεις "ξεφύγει" πατριώτη όπως λέμε... εγώ πάντως με την COSMOTE FTTH 100/10 δεν κάνω ούτε Load Balance ούτε QoS δεν μου χρειάζεται ακόμα...αντέχει....
Gogotsa Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ikorolis είπε έχεις "ξεφύγει" πατριώτη όπως λέμε... εγώ πάντως με την COSMOTE FTTH 100/10 δεν κάνω ούτε Load Balance ούτε QoS δεν μου χρειάζεται ακόμα...αντέχει.... Που να κανεις load balance ρε φιλε? Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από Gogotsa
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, Gogotsa είπε Που να κανεις load balance ρε φιλε? λέω ότι δεν μου χρειάζεται να κάνω Load Balance και QoS προς το παρών με την COSMOTE FTTH 100/10 όταν έρθει από τα μέρη μου η ΙΝΑΛΑΝ και βάλω 100/100 τότε θα κάνω.
Gogotsa Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, ikorolis είπε λέω ότι δεν μου χρειάζεται να κάνω Load Balance και QoS προς το παρών με την COSMOTE FTTH 100/10 όταν έρθει από τα μέρη μου η ΙΝΑΛΑΝ και βάλω 100/100 τότε θα κάνω. Πιστευω οτι ξερεις τι ειναι αυτο που συζηταμε και ποια προυποθεση υπαρχει για να το επιτυχεις...... ετσι?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Πιστευω οτι ξερεις τι ειναι αυτο που συζηταμε και ποια προυποθεση υπαρχει για να το επιτυχεις...... ετσι? λες να μην ξέρω τι είναι αυτό που συζητάμε και ποια είναι η προυπόθεση υπάρχει για να το επιτύχεις.? (Θυμίζω ότι δεν είμαι κανένας πιτσιρικάς στην ηλικία αλλά 49 χρονών (1972) και ότι ήμουν παλιά πληροφορικάριος και συγκεκριμένα στα "Δίκτυα") εγώ επιμένω όμως ότι τα παραπάνω που πρότεινε ο συνομιλητής και φίλος δεν είναι για "ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ" αλλά πάνε προς "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ". αυτό που πρέπει να κάνει ο TS το οποίο προτείναν οι φίλοι και συμφωνώ μαζί τους είναι να βάλει ένα καλό ACCESS POINT στο χώρο του και ένα REPEATER στον άλλο χώρο αλλά θα πρέπει να έχει κατά νου ότι η σύνδεση του ADSL (έως 24) έχει όρια στους "χρήστες" άρα θα πρέπει να συμβαδίσει και να συμπορευτεί με αυτό αλλιώς θα πρέπει να αναβαθμίσει την σύνδεση του με το διαδίκτυο σε VDSL ή FTTH. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από ikorolis
Gogotsa Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1) χρειαζεται αλλαγη ρουτερ διοτι στα των παροχων ο dhcp ειναι για καμια 10ρια clients. 2) χρειαζεται KAI καλυτερο ΑΡ/extender ή και τα 2 λογω του οτι δε γνωριζω τη διαμορφωση των χώρων που συζηταμε, επειδη τα φθηνιαρικα εχουν λιγη μνημη και σηκωνουν λιγους wifi clients. Αν εβαζε 2 μικροτικ, ενα για ρουτερ και ενα για ΑΡ, θα καθαριζε, αλλα................ ποιον θα βρει να τα στησει αυτα? Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από Gogotsa
tyxeros Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Η καλύτερη επιλογή και ποιο εύκολη τεχνικά , είναι να πάρει 2-3 mesh AP. Αλλα από εκεί και μετά, με 1mbps Upload... δεν μπορείς να έχει απαιτήσεις για πολλές συσκευές συνδεδεμένες όσο αφορά την ταχύτητα.
mechpanos Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 53 λεπτά πριν, tyxeros είπε Η καλύτερη επιλογή και ποιο εύκολη τεχνικά , είναι να πάρει 2-3 mesh AP. Αλλα από εκεί και μετά, με 1mbps Upload... δεν μπορείς να έχει απαιτήσεις για πολλές συσκευές συνδεδεμένες όσο αφορά την ταχύτητα. Εξαρτάται τι εννοούμε πολλές συσκευές, και τι κάνουν αυτές οι πολλές συσκευές! Επίσης, το θέμα του φίλου είναι περισσότερο να έχει καλό τοπικό δίκτυο. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα με τον έξω κόσμο, είναι άλλο θέμα. Μπορεί να θέλει ας πούμε να στήσει κανένα plex server και να streamάρει 4K από άκρη σε άκρη της κατοικίας, στις συσκευές του. Με 'γεια του με χαρά του! Νομίζω το εξαντλήσαμε!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε 1) χρειαζεται αλλαγη ρουτερ διοτι στα των παροχων ο dhcp ειναι για καμια 10ρια clients. 2) χρειαζεται KAI καλυτερο ΑΡ/extender ή και τα 2 λογω του οτι δε γνωριζω τη διαμορφωση των χώρων που συζηταμε, επειδη τα φθηνιαρικα εχουν λιγη μνημη και σηκωνουν λιγους wifi clients. Αν εβαζε 2 μικροτικ, ενα για ρουτερ και ενα για ΑΡ, θα καθαριζε, αλλα................ ποιον θα βρει να τα στησει αυτα? Μερικές παρατηρήσεις για το 1ο διαφωνώ (αν και δεν γνωρίζω τον πάροχο της σύνδεσης του TS) πάντως αρκετά από τα ROUTER που δίνει η COSMOTE αλλά και η WIND μια χαρά DHCP έχουν για να υποστηρίξουν όσα γουστάρεις clients άσχετα αν δεν θα μπορέσει να τα σηκώσει η ADSL σύνδεση σου. για το 2ο όπως είπα και το τόνισα θέλει καλό ACCESS POINT για τον χώρο του και καλό EXTENDER/REPEATER για τον άλλο χώρο δεν χρειάζεται να πάει σε κάτι το εξειδικευμένο όπως το Mikrotik που αναφέρατε ή άλλα εκεί θα χρειαστεί την βοήθεια κάποιου για να τα στήσει καθώς γνωρίζεις ότι δεν είναι εύκολα να τα στήσεις αν δεν έχεις ιδέα... Μόλις τώρα, mechpanos είπε Εξαρτάται τι εννοούμε πολλές συσκευές, και τι κάνουν αυτές οι πολλές συσκευές! Επίσης, το θέμα του φίλου είναι περισσότερο να έχει καλό τοπικό δίκτυο. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα με τον έξω κόσμο, είναι άλλο θέμα. Μπορεί να θέλει ας πούμε να στήσει κανένα plex server και να streamάρει 4K από άκρη σε άκρη της κατοικίας, στις συσκευές του. Με 'γεια του με χαρά του! Νομίζω το εξαντλήσαμε! ο TS προφανώς νομίζει ότι μπορεί με μια απλή σύνδεση ADSL (έως 24) να έχει πολλές συσκευές (σταθεροί υπολογιστές/φορητοί υπολογιστές/smartphones/tablets/κονσόλες) που να κάνουν απλή περιήγηση στο διαδίκτυο , να βλέπουν βίντεο στο youtube , να βλέπουν καμία ταινία στο Netflix , να ακούνε μουσική στο Spotify , να παίζουν κανένα Online/Multiplayer Game αυτά απλά δεν γίνονται με την ADSL για να μην γίνω υπερβολικός και πω ότι δεν γίνονται ούτε με VDSL...
katina Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Στις 6/5/2021 στις 11:32 ΠΜ, ikorolis είπε για το 2ο όπως είπα και το τόνισα θέλει καλό ACCESS POINT για τον χώρο του και καλό EXTENDER/REPEATER για τον άλλο χώρο Αυτό δεν το κατάλαβα, έχω ένα router της cosmote στο σπίτι μου με adsl 24άρα και ένα extender στον άλλο χώρο. Ποιον extender προτείνετε οικονομικό, αλλά καλό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα