katina Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας, μένω σε ένα διαμέρισμα και στο διπλανό μένουν οι γονείς μου. Έχω εγώ internet και οι γονείς μου παίρνουν με extender. Συνδέονται αρκετές συσκευές, ωστόσο ορισμένες φορές αποσυνδέεται το internet. Έχω 24άρα adsl και το default router της cosmote. Eίναι θέμα bandwidth; Τι προτείνετε για να μην έχουμε αποσυνδέσεις (νομίζω όταν πέφτουμε πολλοί μαζί). Ευχαριστώ.
kostasbm Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, katina είπε Καλησπέρα σας, μένω σε ένα διαμέρισμα και στο διπλανό μένουν οι γονείς μου. Έχω εγώ internet και οι γονείς μου παίρνουν με extender. Συνδέονται αρκετές συσκευές, ωστόσο ορισμένες φορές αποσυνδέεται το internet. Έχω 24άρα adsl και το default router της cosmote. Eίναι θέμα bandwidth; Τι προτείνετε για να μην έχουμε αποσυνδέσεις (νομίζω όταν πέφτουμε πολλοί μαζί). Ευχαριστώ. πρώτον εξετάζεις αν μπορείς να περάσεις καλώδιο στο άλλο διαμερισμα ........αν είναι διπλανό δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα
katina Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, kostasbm είπε πρώτον εξετάζεις αν μπορείς να περάσεις καλώδιο στο άλλο διαμερισμα ........αν είναι διπλανό δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα Γιατί αυτό; Τι κερδίζω; Μεταξύ του router και του extender;
Gogotsa Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Ειναι θεμα ρουτερ, αυτα που δινουν οι παροχοι δε δινουν και πολλες ταυτοχρονες συνδεσεις........ και καλωδιο να περασεις καπου στο 10-15 θα ειναι το οριο σου να ξερεις.
kostasbm Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, katina είπε Ποιο router προτείνετε; πες μας ποιο εχεις τωρα...... 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε Ειναι θεμα ρουτερ, αυτα που δινουν οι παροχοι δε δινουν και πολλες ταυτοχρονες συνδεσεις........ και καλωδιο να περασεις καπου στο 10-15 θα ειναι το οριο σου να ξερεις. ολοι προτεινουν καλωδιο εσυ λες οτι 15 μετρα ειναι πολλα.....εγω εχω καλωδια μονο απο 15 εως 24 μετρα και δεν εχω προβλημα...αλλοι εχουν απλωσει 30 μετρα..
Gogotsa Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Για συνδεδεμενους ταυτοχρονους χρηστες μιλαω εγω φιλε και οχι για μετρα καλωδιου. 1
kostasbm Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε Για συνδεδεμενους ταυτοχρονους χρηστες μιλαω εγω φιλε και οχι για μετρα καλωδιου. ναι σωστα ,αλλα εκει ειναι το θεμα ????δηλαδη με ενα ρουτερ λυνει το θεμα των πολλων χρηστων???? ναι, οταν δεν μεσολαβει το extender το οποιο οποιος μπορει το αποφευγει γιατι ενσυρματα ειναι το καλυτερα
Gogotsa Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Με αλλαγη ρουτερ, ή με προσθηκη καποιου καλου ΑΡ λυνεται το θεμα.
katina Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Παιδιά έχω το standard router της cosmote. Τι είναι το AP; Ποιο router προτείνετε;
kostasbm Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 @Katina ειναι δυσκολο να περασει καλωδιο στο αλλο διαμερισμα???
katina Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 12 ώρες πριν, kostasbm είπε @Katina ειναι δυσκολο να περασει καλωδιο στο αλλο διαμερισμα??? Δυστυχώς είναι δύσκολο. Πρέπει να τρυπηθούν τοίχοι ενδιάμεσοι.
mechpanos Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Από την στιγμή που απορρίπτεις το καλώδιο πας στην αμέσως καλύτερη λύση, που είναι πρώτον κάποιο access point της προκοπής στην μεριά σου, και κάποιο αντίστοιχα στην μεριά του διπλανού διαμερίσματος, που θα έχει τον ρόλο του repeater, και θα κρατούν σταθερή την σύνδεση με τις λυγότερες δυνατές αποσυνδέσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 θα συμφωνήσω με ότι είπαν οι προηγούμενοι φίλοι σχετικά με ένα καλό Access Point (στην δική σου μεριά) και ένα καλό Extender/Repeater (στην άλλη μεριά) αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις μια απλή γραμμή ADSL (έως 24Mbps) η οποία έχει κάποια όρια αν θες παραπάνω απαιτήσεις σε επίπεδο συσκευών ίσως θα πρέπει να δεις άλλο είδος σύνδεσης/ταχύτητας.
mechpanos Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε θα συμφωνήσω με ότι είπαν οι προηγούμενοι φίλοι σχετικά με ένα καλό Access Point (στην δική σου μεριά) και ένα καλό Extender/Repeater (στην άλλη μεριά) αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις μια απλή γραμμή ADSL (έως 24Mbps) η οποία έχει κάποια όρια αν θες παραπάνω απαιτήσεις σε επίπεδο συσκευών ίσως θα πρέπει να δεις άλλο είδος σύνδεσης/ταχύτητας. Για βασική χρήση, με λίγο qos μια χαρά είναι η 24άρα, εδώ κάνουμε ΔΟΥΛΕΙΑ (internet, βίντεο-κλήσεις, voip κλπ) με 2 24άρες που λόγω απόστασης και σάπιων γραμμών πιάνει 10-12 η κάθε μια...αλλά έχω κάνει load balancing και qos σε edge router, καλό μηχανάκι για τα λεφτά του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα