Προς το περιεχόμενο

Router για DevOps

Βασιλης 123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.Αναζητώ ένα router με Gigabit ethernet(θα το συνδυάσω με NAS), VPN, Firewall, Guest network, Quality of Service, DynDNS, IP Bindings και γενικά να μπορώ να το "ξεφτιλίσω" στο πείραγμα για εξάσκηση και προσωπικά project.Να μπορώ να συνδεθώ να τρέχω εντολές να κάνω δουλειές sys admin και λοιπά.Είμαι μεταπτυχιακός πάνω σε Applied Informatics και σιγά σιγά τελειώνω οπότε θέλω να προετοιμαστώ για να μπω επαγγελματικά στο χώρο.Τιμή δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί για να μπορώ να τα έχω όλα αυτά αρκεί βέβαια να μην βαρέσει καμία 300αρα γιατί έχω να στήσω και Nas.Όσο πιο οικονομικό γίνεται και συνάμα να μην χάνω σε configuration.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια Πολλά. Αφού σκέφτεσαι να μπεις επαγγελματικά στο χώρο από router θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με Mikrotik (και για να μην ξεπαραδιαστείς). Είναι η πιο συμφέρουσα λύση σχετικά με το εύρος των ρυθμίσεων που θα σου επιτρέψει να πειραματιστείς αλλά και με το προσφερόμενο performance (θέλει όμως και διάβασμα που απ'οτι κατάλαβα ΕΙΣΑΙ διατεθειμένος να κάνεις). Μοντέλο δεν θα ήθελα να σου προτείνω ακόμη, αλλά θα βρεις εσύ ποιο σου ταιριάζει εύκολα, στο site τα έχει όλα καθαρογραμμένα να αποφασίσεις. Αν έχεις ερωτήσεις επανέρχεσαι.

Επίσης, αν έπιασα καλά τα vibes και το mentality σου, σου αρέσει η ιδέα να μαστορεύεις ΓΕΝΙΚΑ στην πληροφορική και να μην εξειδικευθείς σε κάτι συγκεκριμένο. Παρόλο που αυτός είναι ο πιο δύσκολος δρόμος αν τον διαλέξεις (και ενώ οι πληροφορικάριοι τύπου "όλα τα χακεύω όλα τα μαχαιρώνω" είναι είδος προς εξαφάνιση λόγω της διαρκούς αυξανόμενης πολυπλοκότητας των επιμέρους κλάδων της πληροφορικής), ενδεχομένως αν επενδύσεις (κυρίως χρόνο) σωστά σε αυτήν την επιλογή, να σου αποφέρει σε βάθος χρόνου πολύτιμη εμπειρία και να δημιουργήσεις πιο γρήγορα  σφαιρική άποψη για τα πράγματα. Αν επιμένεις λοιπόν, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να περάσεις χρόνο στο https://reddit.com/r/homelab/ να δεις τί φτιάχνουν εκεί μέσα εκείνοι οι άνθρωποι. Αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...