daredevil92 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Έχω δίπλωμα αρκετά χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ όμως επειδή φοβόμουν. Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω όμως. Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω κέντρο και δεν παίζει απλά να πάρω το αυτοκίνητο και να βγω στους δρόμους. Θέλω κάπου με λίγη κυκλοφορία. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να πας σε δάσκαλο να στα θυμήσει αλλά και πάλι θέλω να εξασκηθώ σε πιο ήρεμη περιοχή.
LabrakisG1992 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, daredevil92 είπε Έχω δίπλωμα αρκετά χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ όμως επειδή φοβόμουν. Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω όμως. Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω κέντρο και δεν παίζει απλά να πάρω το αυτοκίνητο και να βγω στους δρόμους. Θέλω κάπου με λίγη κυκλοφορία. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να πας σε δάσκαλο να στα θυμήσει αλλά και πάλι θέλω να εξασκηθώ σε πιο ήρεμη περιοχή. Αν εννοείς κέντρο Αθήνα,μια καλή περιοχή για να εξασκηθείς είναι το Ολυμπιακό χωριό. 2
G.TH. Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Στις περιοχές με χαμηλή κυκλοφορία εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο οι ντόπιοι να έχουν δικό τους κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Λέει η πινακίδα πως απαγορεύεται η είσοδος στο μονόδρομο; Είναι Βάρκιζα(τυχαίο παράδειγμα) εδώ, μπαίνω όπου θέλω. .Ίσως είναι καλύτερα να πας σε περιοχή με κανονική κυκλοφορία αλλά όχι σε ώρα αιχμής. 1
papoys1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 47 λεπτά πριν, daredevil92 είπε Έχω δίπλωμα αρκετά χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ όμως επειδή φοβόμουν. Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω όμως. Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω κέντρο και δεν παίζει απλά να πάρω το αυτοκίνητο και να βγω στους δρόμους. Θέλω κάπου με λίγη κυκλοφορία. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να πας σε δάσκαλο να στα θυμήσει αλλά και πάλι θέλω να εξασκηθώ σε πιο ήρεμη περιοχή. Μία καλή περιοχή με ελάχιστη έως καθόλου κίνηση σε ορισμένους δρόμους είναι το Ντράφι. Πήγαινα την κόρη μου για προπόνηση όταν είχε πάρει το δίπλωμα αλλά φοβόταν με τη μία να βγει σε μεγάλη κυκλοφορία. Πλεονέκτημα ανοιχτοί δρόμοι λίγα σπίτια και καλή ορατότητα. 1
rafa1919 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μία καλή περιοχή με ελάχιστη έως καθόλου κίνηση σε ορισμένους δρόμους είναι το Ντράφι. Πήγαινα την κόρη μου για προπόνηση όταν είχε πάρει το δίπλωμα αλλά φοβόταν με τη μία να βγει σε μεγάλη κυκλοφορία. Πλεονέκτημα ανοιχτοί δρόμοι λίγα σπίτια και καλή ορατότητα. +1 για το ντράφι. Να προσθέσω επίσης πως είναι πολύ όμορφη περιοχή, θα χαζεύεις το τοπίο και θα ξεχνιέσαι! 😂 1
Morosana Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Λογικός ο φόβος σου αλλά άποψη μου είναι να μπεις κατευθείαν στα βαθιά. Άντε και να κανεις 5 βόλτες στις ερημιές και να παρκάρεις στον άδειο δρόμο πάλι θα βρεθείς στο κέντρο και στις εκεί συνθήκες όποτε πάλι θα αγχωθείς.
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μπορεί να θέλει αρχικά να συνηθίσει το χειρισμό του αυτοκινήτου και μετά να κυκλοφορεί σε κίνηση, που δεν είναι ούτε απίθανο ούτε παράλογο. Σε αυτή την περίπτωση καλά θα κάνει αν πάει κάπου χωρίς κίνηση για λίγη ώρα (ανάλογα και την περίπτωση) και μετά να βγει στην κυκλοφορία. 2
SilentVoice Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, daredevil92 είπε Έχω δίπλωμα αρκετά χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ όμως επειδή φοβόμουν. Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω όμως. Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω κέντρο και δεν παίζει απλά να πάρω το αυτοκίνητο και να βγω στους δρόμους. Θέλω κάπου με λίγη κυκλοφορία. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να πας σε δάσκαλο να στα θυμήσει αλλά και πάλι θέλω να εξασκηθώ σε πιο ήρεμη περιοχή. Ξεκινάς και πας προς Μαραθώνα. Πας σιγά σιγά στην άκρη. Μέχρι να γυρίσεις, θα έχεις πάρει τον αέρα. Το πρόβλημα είναι μέχρι να βγεις από το κέντρο. Μπορείς να πεις σε κάποιον φίλο να σε βγάλει μέχρι την μεσογείων και να συνεχίσεις από εκεί μόνος σου. Νέα οδηγός , φίλη μου, αυτό έκανε 5-6 φορές και του πήρε τον αέρα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από SilentVoice 1
Menelaos83 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καταρχιν η οδηγηση δεν ξεχνιεται οποτε ειναι καθαρα θεμα να ξεπερασεις τον φοβο σου.Οταν λες να εισαι με δασκαλο και να του τα θυμησει τι εννοεις? Εγω μετα απο την αποκτηση του διπλωματος η πρωτη μου βολτα ηταν σαν να εβγαινα κανονικα οδηγωντας χρονια. Κεντρο, αττικη οδος, εθνικη, τα παντα, 3 ωρες οδηγηση εχοντας διπλα μου πολυ εμπειρο οδηγο σαν αισθηση ασφαλειας. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2021 από Menelaos83
vamvakoolas Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 17 ώρες πριν, daredevil92 είπε Έχω δίπλωμα αρκετά χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ όμως επειδή φοβόμουν. Τώρα είμαι σε μια φάση που θέλω όμως. Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω κέντρο και δεν παίζει απλά να πάρω το αυτοκίνητο και να βγω στους δρόμους. Θέλω κάπου με λίγη κυκλοφορία. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να πας σε δάσκαλο να στα θυμήσει αλλά και πάλι θέλω να εξασκηθώ σε πιο ήρεμη περιοχή. αν εισαι Αθηνα θα σου διηγηθω τι καναμε με μια συγγενη μεγαλης ηλικιας που αποφασισε μετα απο πολλα χρονια να ξαναοδηγησει. Μετα απο συζητηση της προτεινα για 2-3 φορες να ειμαι μαζι της μη τυχον και γινει κατι οποτε σου προτεινω σιγουρα για τουλαχιστον 1 φορα να εχεις καποιο φιλαρακι που να εχει πειρα οδηγησης σε μεγαλη πολη. Απο εκει και περα τη πρωτη φορα βγηκαμε βολτα απο το σπιτι της ωρες χαμηλης κυκλοφοριας π.χ κυριακη πρωι 7.00 αυτο εχει σημαντικα ατου: σιγουρα ηξερε τη γειτονια της μεχρι να βγουμε σε κεντρικο δρομο (προτεραιοτητες/κινηση/κινδυνους) και της εδωσε φτερα ενω εφοσον δεν ειχε κοσμο εφυγε καποια ντροπαλοτητα μετα βρηκαμε ενα δρομο χωρις πολλα φαναρια ταχειας κυκλοφοριας και εννοειτε πιασαμε δεξια λωριδα. τη πρωτη φορα ειχαμε γυρισει μετα απο 1 ωρα, μετα 90 λεπτα (αλλα πολυ μεγαλυτερη αποσταση) και τη τριτη φορα ημουν απλα για το τυπικο λες και πηγαιναμε βολτα. το μονο προβλημα που παρατηρησα ηταν τα πρωτα λεπτα της πρωτης φορας που ειχε απιστευτο αγχος να ξεπαρκαρει απο τη πολη (γνωστο πως παρκαρουν στο κεντρο Αθηνα) που επρεπε να βγω 1-2 φορες αλλα μετα κομπλε καλο ξεκινημα! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα