Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/6/2023 στις 8:57 ΜΜ, StamTheMan είπε

Πηγη.

Πηγή το κάθε τουβλο που έχει ένα μπλοκ στο χέρι του και γράφει όπως του κατέβει στο κεφαλι

Στις 5/6/2023 στις 11:39 ΜΜ, filipprin είπε

δεν ειπα κατι τετοιο εγω .

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΙΑΣ.Αυτο ειπα εγω.

.Δεν ειπα εγω οτι ειναι σωστο να κανει ο καθενας οτι γουσταρει. Όπως και πολλοί εδω μεσα αυτο που ειπαμε ειναι οτι η αστυνομια κακως μεν αλλα ετσι λειτουργει.

Δεν ειναι δουλεια του οργανου να διαβαζει συμβολαια και πραξεις οριζοντιας ιδιοκτησιας η αλλαγης χρησης και να κρινει αν το παρκιν ειναι νομιμο η οχι.Αντε και ειδε και ενα αριθμο αδειας  που ξερει αν ειναι αληθινος η οχι.Πως θα το ελενξει εκεινη την στιγμη.Θα παρει τηλ την πολεοδομια να του πει????Ειναι καθηκον αλλης υπηρεσιας αυτο και απλώς η αστυνομια όπως παντα δεν κανει τον μεσαζοντα παρα μονο αν υπαρξει καταγγελεια.

Οχι είναι δουλειά του να βλέπει πινακίδα από το τζαμπο και να γράφει ότι να ναι

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

For the record,

οταν μια φορα μου ειχαν κλεισει το γκαραζ, (πιλοτη αρα νομιμο )

Καλεσα τροχαια και τον γραψαν 20 ευρω, οχι επειδη εκλεισε γκαραζ, αλλα επειδη εκλεισε αλλο αυτοκινητο.

Γερανος δεν ηρθε ποτε.

Ουτε την 2η φορα μετα απο 3 ωρες που ξανακαλεσα.

Ουτε οταν πηρα απ αυθειας την τροχαια της περιοχης να στειλουν γερανο.

Κι εσεις καθεστε και τσακωνεστε αν ο βαριεστημενος τσαιος θα κατσει να ψαξει την κατοψη απο το πολεοδομια.gr για να δει αν ειναι παρανομος η νομιμος.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

For the record,

οταν μια φορα μου ειχαν κλεισει το γκαραζ, (πιλοτη αρα νομιμο )

Καλεσα τροχαια και τον γραψαν 20 ευρω, οχι επειδη εκλεισε γκαραζ, αλλα επειδη εκλεισε αλλο αυτοκινητο.

Γερανος δεν ηρθε ποτε.

Ουτε την 2η φορα μετα απο 3 ωρες που ξανακαλεσα.

Ουτε οταν πηρα απ αυθειας την τροχαια της περιοχης να στειλουν γερανο.

Κι εσεις καθεστε και τσακωνεστε αν ο βαριεστημενος τσαιος θα κατσει να ψαξει την κατοψη απο το πολεοδομια.gr για να δει αν ειναι παρανομος η νομιμος.

Σταμάτησες νωρίς.

Την πρώτη φορά κόβουν κλήση, την δεύτερη φορά μετά από 3 ώρες ξανακόβουν κλήση και την τρίτη φορά μετά από 3 ώρες πάλι καλείται γερανός.

Και το πιο πιθανό είναι να έρθει γερανός ιδιωτικής εταιρίας, τον οποίο πληρώνει ο παραβάτης , όπως και το πάρκινγκ στο οποίο θα μεταφερθεί το όχημα προς φύλαξη. + τις κλήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σταμάτησες νωρίς.

Την πρώτη φορά κόβουν κλήση, την δεύτερη φορά μετά από 3 ώρες ξανακόβουν κλήση και την τρίτη φορά μετά από 3 ώρες πάλι καλείται γερανός.

Και το πιο πιθανό είναι να έρθει γερανός ιδιωτικής εταιρίας, τον οποίο πληρώνει ο παραβάτης , όπως και το πάρκινγκ στο οποίο θα μεταφερθεί το όχημα προς φύλαξη. + τις κλήσεις

Το ειχε παρατησει για 8 ωρες

οποτε δεν χωρεσε τριτο 3ωρο, το πηρε και εφυγε

βεβαι εντελως τυχαια καποιος του ξεφουσκωσε τα 2 λαστιχα.

Awkward Look Monkey Puppet | Know Your Meme

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

το πηρε και εφυγε

βεβαι εντελως τυχαια καποιος του ξεφουσκωσε τα 2 λαστιχα.

Έχω απορίες αλλά δεν καίγομαι τόσο πολύ να μάθω, ώστε να ρωτήσω περαιτέρω 🙃

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Ξαναδιάβασε τι έγραψα γιατί λες για πράγματα που δεν γνωριζεις.

Φυσικά και δεν υπάρχει παράνομο πάρκινγκ,όταν είναι ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.Δεν την κοτσαρει όπου γουστάρει.Την κοτσαρει,χωρις καμμια άδεια,σε δικό του ιδιωτικο χωρο και απαγορεύεται να τον κλείσεις.

Πρόσεξε μόνο,μην πέσεις σε κανέναν ασβερκο όταν πας προκλητικά και κλείνεις πάρκινγκ που εσυ θεωρείς παράνομο.

Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τυπικά όταν έχεις έναν χώρο δικό σου (ιδιωτικός χώρος) δε σημαίνει ότι τον αξιοποιείς όπως γουστάρεις κλπ. Μπορείς να βάλεις ότι αντικείμενα θες κλπ αλλά το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα δεν θεωρούνται αντικείμενα, θεωρούνται κινητή περιουσία και χρειάζεται άδεια για να τα βάλεις στον ιδιωτικό σου χώρο. Τα μισά γκαράζ στην Ελλάδα δεν έχουν άδεια στάθμευσης ΙΧΕ , είναι δηλωμένα σαν αποθήκες, οπότε τυπικά(το τονίζω) δε μπορείς να βάλεις το αμάξι σου εκεί και ας είναι ιδιωτικός χώρος, οπότε δεν έχεις και το δικαίωμα να απαιτείς να είναι ελεύθερος ο χώρος μπροστά για είσοδο/έξοδο οχήματος. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, afentiko είπε

Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τυπικά όταν έχεις έναν χώρο δικό σου (ιδιωτικός χώρος) δε σημαίνει ότι τον αξιοποιείς όπως γουστάρεις κλπ. Μπορείς να βάλεις ότι αντικείμενα θες κλπ αλλά το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα δεν θεωρούνται αντικείμενα, θεωρούνται κινητή περιουσία και χρειάζεται άδεια για να τα βάλεις στον ιδιωτικό σου χώρο. Τα μισά γκαράζ στην Ελλάδα δεν έχουν άδεια στάθμευσης ΙΧΕ , είναι δηλωμένα σαν αποθήκες, οπότε τυπικά(το τονίζω) δε μπορείς να βάλεις το αμάξι σου εκεί και ας είναι ιδιωτικός χώρος, οπότε δεν έχεις και το δικαίωμα να απαιτείς να είναι ελεύθερος ο χώρος μπροστά για είσοδο/έξοδο οχήματος. 

Ξανά και για σένα,μιλούσαμε για το τι ισχύει στη Γερμανία,και όχι για κλειστά πάρκινγκ αλλα για ανοιχτούς ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

Για Ελλάδα μια χαρά μπορείς,χωρις άδεια,να βάλεις το όχημα σου μέσα σε μια ιδιωτική αποθήκη,που είναι δηλωμένη σαν αποθήκη,εφοσων εχεις το αμάξι σε ακινησία,πρέπει να δηλωσεις ιδιωτικο χώρο ή όπως είπες όταν δεν εχεις απαίτηση να είναι ο χώρος μπροστά ελεύθερος.

Δημοσ.
Στις 4/6/2023 στις 5:35 ΜΜ, Joshua21 είπε

Έτσι νόμιζα και εγώ για χρόνια, μέχρι που βρέθηκα μπροστά σε περίπτωση που η άμεση δράση αρνήθηκε να δώσει κλήση σε αυτοκίνητο που έκλεινε την είδοσο/έξοδο πάρκιν επειδή δεν υπήρχε ταμπέλα με αριθμό αδείας του Δήμου σαν τη παρακάτω:

image.png.68abafd50b8334b996b3423a4b693cc9.png

Μόνο αν υπάρχει τέτοιος αριθμός δίνουν κλήση, αλίμονο αν τις μοίραζαν χωρίς λόγο όπως ισχυρίζεσαι, όλη μέρα θα ασχολούνταν με ενστάσεις.

Δλδ εάν έχω απόφαση πολεοδομίας και όχι Δήμου δεν μετράει; τι λέτε ρε παιδιά; τότε γιατί να προβλέπω θέση στάθμευσης όταν ζητάω άδεια οικοδόμησης και να μην την ζητάω στον δήμο απευθείας; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

εφοσων εχεις το αμάξι σε ακινησία,πρέπει να δηλωσεις ιδιωτικο χώρο ή όπως είπες όταν δεν εχεις απαίτηση να είναι ο χώρος μπροστά ελεύθερος.

Χαίρω πολύ ρε φίλε! Η συζήτηση γίνεται για αυτοκίνητα που κινούνται κανονικά. 

1 λεπτό πριν, james01gr είπε

Δλδ εάν έχω απόφαση πολεοδομίας και όχι Δήμου δεν μετράει; τι λέτε ρε παιδιά; τότε γιατί να προβλέπω θέση στάθμευσης όταν ζητάω άδεια οικοδόμησης και να μην την ζητάω στον δήμο απευθείας; 

Στις πολυκατοικίες που έχουν θέσεις στάθμευσης από την κατασκευή τους δεν έχει καμία ανάμειξη ο δήμος. Όλα φαίνονται στην πολεοδομία και στις κατόψεις των κτηρίων και είναι νόμιμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Αλλα μεχρι εκει φτανει η λογικη σε καποιους

Ξανά,αυτός που θα κλεισει ένα πάρκινγκ,αντε η συντριπτική πλειοψηφία,ΔΕΝ τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι.Αφού το ζω κάθε μέρα.

Με κλείνουν,θέλω να φύγω και απλά του παίρνει τις πινακίδες.Πρέπει να περάσουν πολλές ώρες μπας και έρθει γερανός.Αν έρθει ποτέ.Τι να την κάνω την κλήση εγώ;;;;Ούτε να μπω μπορώ,ούτε να βγω.Πρέπει να περιμένω να έρθει ο καγκουρας.

Γιαυτο είμαι υπέρ αυτού που γίνεται Γερμανία .Απαγορεύεται να κλείνεις είσοδο/έξοδο οχήματος από ιδιωτικο χώρο στάθμευσης.Αλλιώς επι τόπου γερανός.

34 λεπτά πριν, afentiko είπε

αλλά το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα δεν θεωρούνται αντικείμενα, θεωρούνται κινητή περιουσία και χρειάζεται άδεια για να τα βάλεις στον ιδιωτικό σου χώρο.

Αυτό έγραψες.Τέλος πάντων.Ακόμα και αυτά που είναι σε κίνηση,μπορείς να τα βάλεις στον ιδιωτικο σου χώρο,αν δεν εχεις απαίτηση να είναι η είσοδος/έξοδος ελεύθερη.Χωρίς καμμία άδεια.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Καλύτερα  διευκρινίστε εσείς πως θεωρείτε πως πληρώνετε για μια θέση στάθμευσης που δεν μπορείτε να παρκάρετε 

Εγώ πρώτη φορά κάνω ανάρτηση στο συγκεκριμένο θέμα, τι ακριβώς εννοείτε; Μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλο συνομιλητή σας, να φανταστώ; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
1 minute ago, james01gr said:

Φίλε μου μην μπερδεύεσαι...

Η πολεοδομία σου δίνει άδεια χρήσης του χώρου, δλδ ότι αυτός ο χώρος επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη/κατοικία/πάρκινγκ/παιδικός σταθμός/καφενείο/συνεργείο/whateva.

Ο Δήμος εγκρίνει την απαγόρευση στάθμευσης σε κομμάτι του οδοστρώματος ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος/έξοδος σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση, εκτός του ότι μία από τις προϋποθέσεις του δεύτερου είναι ο χώρος να είναι χαρακτηρισμένος επίσημα από την πολεοδομία ως πάρκινγκ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Εγώ πρώτη φορά κάνω ανάρτηση στο συγκεκριμένο θέμα, τι ακριβώς εννοείτε; Μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλο συνομιλητή σας, να φανταστώ; 

Τι εννοείτε με το

Αναφορά σε κείμενο

Εγω πληρώνω για μια θεση που δε μπορω να παρκαρω,ενω αυτος δεν πληρωνει τα παραπανω που οφειλει για τη θεση.

Πως πληρώνετε για την θέση,  εξηγήστε

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η πολεοδομία σου δίνει άδεια χρήσης του χώρου, δλδ ότι αυτός ο χώρος επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη/κατοικία/πάρκινγκ/παιδικός σταθμός/καφενείο/συνεργείο/whateva.

Ο Δήμος εγκρίνει την απαγόρευση στάθμευσης σε κομμάτι του οδοστρώματος ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος/έξοδος σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση, εκτός του ότι μία από τις προϋποθέσεις του δεύτερου είναι ο χώρος να είναι χαρακτηρισμένος επίσημα από την πολεοδομία ως πάρκινγκ.

Λάθος κάνεις. Εννοείται πως έχουν σχέση. Εφόσον έχω άδεια από την πολεοδομία, ο δήμος πως εμπλέκεται; δλδ υπάρχει περίπτωση να μου έχει δώσει η πολεοδομία θέση πάρκινγκ εντός του χώρου μου και η είσοδος της να ειναι παράνομη από τον Δήμο; μόνο στην Ελλάδα αυτά παιδιά, μόνο εδώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

αν η οικοδομή έχει κτιστεί απο την αρχή με parking δεν χρειάζεται τίποτα απο τον δήμο, ούτε αναγραφή απόφασης στην πινακίδα,  αδεία απο τον δήμο χρειάζεται όταν γίνεται αλλαγή χρήσης,  πχ κατάστημα που έγινε πάρκινγ  και μπαίνει και η απόφαση

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...