Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, TheCap27 said:

Καλησπερα. Υποθεση με πολυ ζουμι και πολυ περισσοτερη τρελα. Εχω ενοικιασει στα βορεια της Αθήνας εδω και 3 μηνες ενα διαμερισμα. Η 85 χρονη βρωμογρια που μου το εδειξε οταν ρωτησα για παρκινγκ μου ειπε οτι υπαρχει μονο ενα αλλα οτι δεν εχει προβλημα να το βαζω περα απο καμια μερα που μπορει να θελει κατι οποτε θα μου πει. Μαλιστα οταν εκλεισα το σπιτι μου εδωσε και κλειδια της γκαραζοπορτας. Εβαζα λοιπον τον αυτοκινητο τον πρωτο μηνα μπροστα απο το παρκινγκ μεχρι που μια μερα με φωναζει και μου λεει αγρια τονο να μην ξανα βαλω το αυτοκινητο στο πάρκινγκ γιατι οπως λεει νομιζε οτι θα φευγω για δουλεια το πρωι στις 8 και εγω φευγω στις 9:30 και θελει να εχει θεα στο πεζοδρομιο (μενει στο ισόγειο). Μενω καγκελο της λεω θα προσπαθησω αν βρισκω αλλου να το βαζω αλλου απλα δειχτε κατανοηση γιατι αλλα ειχαμε συμφωνησει ετσι και αλλιως. Περναει κανα διμηνο και ζητημα να το εχω βαλει εκει μπροστα απο το πάρκινγκ 4-5 φορες. Εν το μεταξυ εχει τεραστιο θεμα η περιοχη με την στάθμευση και πολλες φορες το εβαζα και 2 τετραγωνα πιο κατω για χατίρι των καλων σχεσεων.

Καλημέρα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την περιγραφή σου, εσύ είσαι ο περίεργος της υπόθεσης. Δεν νοίκιασες και πάρκινγκ μαζί με το διαμέρισμα, απλά σου έδωσε προφορικά την άδεια να το χρησιμοποιείς προσωρινά, γιατί έμεινες κάγκελο όταν στην αφαίρεσε? Επίσης τι πάει να πει το "θα προσπαθήσω" που απάντησες όταν σου ζήτησε να μην ξαναβάλεις το αμάξι σου στο πάρκινγκ της? Δεν της έκανες χάρη που το πάρκαρες αλλού όταν έβρισκες, αυτή σου έκανε χάρη που δεν εναντιώθηκε τις 4-5 φορές που το έβαλες εκεί.

Όχι πως θεωρώ σωστή την αυτοδικία που περιγράφεις παρακάτω (αν πράγματι αυτή σου έκανε τη ζημιά), κάθε άλλο, απλά θέλω να σε κάνω να καταλάβεις πως ότι έγινε ξεκίνησε από τη δική σου συμπεριφορά.

Όσο για αυτό που ρωτάς δεν βλέπω να μπορείς να κάνεις κάτι να "της κοπεί η μαγκιά", αντιθέτως αυτή έκοψε τη δική σου. Όσο για τις πινακίδες, αν και δεν ανέφερες την αιτιολογία της παράβασης, είναι από δύσκολο έως αδύνατο να τις πάρεις πίσω πριν περάσει το προβλεπόμενο διάστημα. Φυσικά και μπορείς να κάνεις ένσταση, στην άμεσο δράση φυσικά μια και αυτή σου βεβαίωσε την παράβαση και αυτή θα σου επιστρέψει τις πινακίδες αν έτσι κρίνει, αλλά τίποτα δεν σου εξασφαλίζει πως θα έχεις αποτέλεσμα και ότι απλά δεν θα χάσεις τον χρόνο σου.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
  • Sad 2
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του εκοψε τη μαγκια κανοντας του ζημια 800 ευρω;

Εαν οντως του ειπε οτι μπορεις να βαζεις το αυτοκινητο, τοτε οχι δεν ειναι ο περιεργος της υποθεσης. Ο ανθρωπος νοικιασε το σπιτι με δεδομενο οτι θα το βαζει εκει, μπροστα απο το δικο της και εαν αυτη χρειαστει να φυγει ,θα του πει να το βγαλει.

Εκτος και αν ειπωθηκε κατι αλλο, τοτε δε βλεπω να ειναι λαθος. Να μη του ελεγε να το βαζει εκει καθολου τοτε.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Dantε said:

Του εκοψε τη μαγκια κανοντας του ζημια 800 ευρω;

Όχι βέβαια, δεν αναφέρθηκα σε αυτό το οποίο όπως τόνισα και πριν το ποιος το έκανε είναι απλά μια υποψία. Την μαγκιά του την έκοψε με το τελευταίο συμβάν, δλδ την βεβαίωση παράβασης και την αφαίρεση πινακίδων.

9 minutes ago, Dantε said:

Εαν οντως του ειπε οτι μπορεις να βαζεις το αυτοκινητο, τοτε οχι δεν ειναι ο περιεργος της υποθεσης. Ο ανθρωπος νοικιασε το σπιτι με δεδομενο οτι θα το βαζει εκει, μπροστα απο το δικο της και εαν αυτη χρειαστει να φυγει ,θα του πει να το βγαλει.

Εκτος και αν ειπωθηκε κατι αλλο, τοτε δε βλεπω να ειναι λαθος. Να μη του ελεγε να το βαζει εκει καθολου τοτε.

Αν ξαναδιαβάσεις το post του φίλου θα διαπιστώσεις πως αυτό του το είχε πει στην αρχή (πριν 3 μήνες), 2 μήνες πριν του απαίτησε να μην το βάζει εκεί. Αυτό που περιγράφεις θα ήταν δεδομένο μόνο αν περιγραφόταν στο μισθωτήριο.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν ξαναδιαβάσεις το post του φίλου θα διαπιστώσεις πως αυτό του το είχε πει στην αρχή (πριν 3 μήνες), 2 μήνες πριν του απαίτησε να μην το βάζει εκεί. Αυτό που περιγράφεις θα ήταν δεδομένο μόνο αν περιγραφόταν στο μισθωτήριο.

Ναι νομικα θα ηταν δεδομενο μονο αν περιγραφοταν στο μισθωτηριο. Αλλα απο την αλλη αυτο δεν ειναι δυνατο γιατι δε θα συμπεριελαμβανε στο μισθωτηριο ενα παρκινγκ που ηδη χρησιμοποιειται απο αλλον.

Αυτο ομως δε το κανει ηθικα σωστο 2 μηνες αφοτου μπηκε, κατι που προφορικα του ειπε οτι εχει ως παροχη, να του την αφαιρει. Αυτος μπορει να δεχθηκε να μεινει στο σπιτι με βαση αυτη τη παροχη, εστω και αν ηταν προφορικη συμφωνια.

Ουσιαστικα -ηθικα- ειναι σα να του αλλαζει τους ορους που συμφωνησαν. Φυσικα πρακτικα δε μπορει να αποδειξει κατι.

Για αυτο και του ειπα πριν ,με βαση και τη ζημια που του εκανε, φεσωνει και φευγει.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Να πας και στο αστυνομικο τμημα να τους πεις οτι πως με γραψατε μπροστα σε "παρκινγκ" που δεν εχει αδεια.

Αυτο συζητιεται τοση ωρα στο θεμα,εχεις να παραθεσεις κατι σχετικο;
Προσπαθουμε να μαθουμε τι ισχυει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν ειπε οτι ουσιαστικα του το ομολογησε η γρια; 

Προσθεσα οτι εαν ειχε αυτοκινητο μεσα, δε το γλιτωνει. 

Εαν οχι, κανει καταγγελια πολεοδομια, θα βγει καποια στιγμη αποφαση οτι δεν υπαρχει αδεια για παρκινγκ εκει και τη παιρνει και τη παει στην αστυνομια για να σβηστει το προστιμο. 

Χοντρικα αυτη τη διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησει. Τωρα αν αξιζει το τρεξιμο, αλλη υποθεση. Κυριως η πολεοδομια ειναι το θεμα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δεν ειπε οτι ουσιαστικα του το ομολογησε η γρια; 

Δε συζηταμε αυτο στο θεμα,ο φιλος εκανε hijack.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Εγω απαντησα στη συγκεκριμενη περιπτωση αλλα η απαντηση πιανει και τη γενικοτερη απορια. 

Μονο η πολεοδομια (και ο δημος) μπορει να σου πει αν κατι ειναι νομιμο η οχι.

Δημοσ.
17 minutes ago, Dantε said:

Ναι νομικα θα ηταν δεδομενο μονο αν περιγραφοταν στο μισθωτηριο. Αλλα απο την αλλη αυτο δεν ειναι δυνατο γιατι δε θα συμπεριελαμβανε στο μισθωτηριο ενα παρκινγκ που ηδη χρησιμοποιειται απο αλλον.

Αυτο ομως δε το κανει ηθικα σωστο 2 μηνες αφοτου μπηκε, κατι που προφορικα του ειπε οτι εχει ως παροχη, να του την αφαιρει. Αυτος μπορει να δεχθηκε να μεινει στο σπιτι με βαση αυτη τη παροχη, εστω και αν ηταν προφορικη συμφωνια.

Ουσιαστικα -ηθικα- ειναι σα να του αλλαζει τους ορους που συμφωνησαν. Φυσικα πρακτικα δε μπορει να αποδειξει κατι.

Για αυτο και του ειπα πριν ,με βαση και τη ζημια που του εκανε, φεσωνει και φευγει.

Δεν είναι όπως τα λες, δεν ήταν στη συμφωνία μίσθωσης κάτι τέτοιο, ο φίλος δεν έγραψε κάπου πως η θέση στάθμευσης αναφέρθηκε ως παροχή του διαμερίσματος την οποία θα την έχει όσο το νοικιάζει, απλά του είπε πως μπορεί να το βάζει όσο δεν έχει πρόβλημα.

Όσο για την προτροπή πιστολιάσματος είναι το λιγότερο επικίνδυνη, το πιθανότερο είναι να έχει συνέπειες.

29 minutes ago, StamTheMan said:

Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία προβλέπεται να δίνει κλήσεις μόνο όταν απαγορεύεται η στάθμευση, είτε με σήμανση από τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο περιβάλλοντος, περιφέρεια κτλ), είτε με αποφάσεις απαγόρευσης στάθμευσης από Δήμους.

Παρόλα αυτά, ακριβώς επειδή οι αρχές δεν κάνουν πάντα σωστά τη δουλειά τους, πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρεις κλήση παρκάροντας το αυτοκίνητο σου μπροστά σε πάρκινγκ ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμανση. Σίγουρα θα καταφέρεις να τη σβήσεις, αλλά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η φασαρία?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το θέμα που συζητάς το άνοιξε άλλος για άλλο λόγο και αφορά διαφορετικό θέμα, όποτε και αυτή στην οποία απαντάς έκανε hijacking στο αρχικό. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία προβλέπεται να δίνει κλήσεις μόνο όταν απαγορεύεται η στάθμευση, είτε με σήμανση από τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο περιβάλλοντος, περιφέρεια κτλ), είτε με αποφάσεις απαγόρευσης στάθμευσης από Δήμους.

Παρόλα αυτά, ακριβώς επειδή οι αρχές δεν κάνουν πάντα σωστά τη δουλειά τους, πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρεις κλήση παρκάροντας το αυτοκίνητο σου μπροστά σε πάρκινγκ ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμανση. Σίγουρα θα καταφέρεις να τη σβήσεις, αλλά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η φασαρία?

Η λογικη αυτο λεει,αλλα σε αυτο το ρδελο ολα τα περιμενεις.
Πιθανοτατα οι τροχαιοι δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους,οταν σου κοβουν κληση χωρις ταμπελα που να λεει αριθμο αδειας και ημερομηνια ληξης.
Απλα εχει παραγινει το κακο με αυτους που καναν την αυλη parking,με μια πινακιδα απο το jumbo.
Αν δεις πιο πισω,εχω ανεβασει Link απο street view,με μια πολυκατοικια που  εχει 8 θεσεις parking,η καθεμια με δικη της εισοδο,σε κεντρικο σημειο της πολης.
Αυτοματως θεωρουν  οτι δεν μπορεις να παρκαρεις.
Το χειροτερο ειναι οτι και οι υπολοιποι λενε "που να μπλεκεις" και το κακο συνεχιζεται.

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το θέμα που συζητάς το άνοιξε άλλος για άλλο λόγο και αφορά διαφορετικό θέμα, όποτε και αυτή στην οποία απαντάς έκανε hijacking στο αρχικό. 

Τελος παντων.

Δημοσ.
2 minutes ago, StamTheMan said:

Η λογικη αυτο λεει,αλλα σε αυτο το ρδελο ολα τα περιμενεις.
Πιθανοτατα οι τροχαιοι δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους,οταν σου κοβουν κληση χωρις ταμπελα που να λεει αριθμο αδειας και ημερομηνια ληξης.
Απλα εχει παραγινει το κακο με αυτους που καναν την αυλη parking,με μια πινακιδα απο το jumbo.
Αν δεις πιο πισω,εχω ανεβασει Link απο street view,με μια πολυκατοικια που  εχει 8 θεσεις parking,η καθεμια με δικη της εισοδο,σε κεντρικο σημειο της πολης.
Αυτοματως θεωρουν  οτι δεν μπορεις να παρκαρεις.
Το χειροτερο ειναι οτι και οι υπολοιποι λενε "που να μπλεκεις" και το κακο συνεχιζεται.

Το χειρότερο δεν είναι ότι λένε "που να μπλεκεις", είναι πως έχουν δίκιο.

Εμένα προσωπικά πάντως δεν με επηρεάζει όλο αυτό γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν παρκάρω μπροστά σε ξένα πάρκινγκ παρόλο που θα με βόλευε, άσχετα αν έχουν ή όχι σήμανση, ποτέ δεν κάνω σε άλλους αυτό που δεν θα ήθελα να μου κάνουν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εμένα προσωπικά πάντως δεν με επηρεάζει όλο αυτό γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν παρκάρω μπροστά σε ξένα πάρκινγκ παρόλο που θα με βόλευε, άσχετα αν έχουν ή όχι σήμανση, ποτέ δεν κάνω σε άλλους αυτό που δεν θα ήθελα να μου κάνουν.

Σου αρεσει ομως να πιανουν μια θεση στο οδοστρωμα,χωρις να πληρωνουν;Γιατι εγω και εσυ πληρωνουμε το δικαιωμα να παρκαρουμε εκει που αυτοι,με μια ταμπελα απο jumbo, το καναν δικο τους.
Και αυτο το κανουν χρονια. 

Πιο πολυ θα σεβαστω μια ταμπελα που λεει  "παρακαλω μην παρκαρετε- εισοδος μηχανης",αν φυσικα δεν ειναι σε κεντρικο σημειο.

Δημοσ.
1 minute ago, StamTheMan said:

Σου αρεσει ομως να πιανουν μια θεση στο οδοστρωμα,χωρις να πληρωνουν;Γιατι εγω και εσυ πληρωνουμε το δικαιωμα να παρκαρουμε εκει που αυτοι,με μια ταμπελα απο jumbo, το καναν δικο τους.
Και αυτο το κανουν χρονια. 

Πιο πολυ θα σεβαστω μια ταμπελα που λεει  "παρακαλω μην παρκαρετε- εισοδος μηχανης",αν φυσικα δεν ειναι σε κεντρικο σημειο.

Υπερβάλλεις τώρα, πως γίνεται να πληρώνουμε εσύ και εγώ για τη θέση μπροστά στα πάρκινγκ των άλλων αλλά αυτοί να μην πληρώνουν? :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...