Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, james01gr said: Λάθος κάνεις. Εννοείται πως έχουν σχέση. Εφόσον έχω άδεια από την πολεοδομία, ο δήμος πως εμπλέκεται; δλδ υπάρχει περίπτωση να μου έχει δώσει η πολεοδομία θέση πάρκινγκ εντός του χώρου μου και η είσοδος της να ειναι παράνομη από τον Δήμο; μόνο στην Ελλάδα αυτά παιδιά, μόνο εδώ. Ο Δήμος εμπλέκεται επειδή οι δρόμοι είναι δική του αρμοδιότητα, οι αρμοδιότητες της πολεοδομίας εξαντλούνται στα όρια των κτηρίων. Και ναι, για την Ελλάδα μιλάμε, το τι ισχύει οπουδήποτε αλλού είναι εντελώς αδιάφορο. 8 minutes ago, sdikr said: αν η οικοδομή έχει κτιστεί απο την αρχή με parking δεν χρειάζεται τίποτα απο τον δήμο, ούτε αναγραφή απόφασης στην πινακίδα, αδεία απο τον δήμο χρειάζεται όταν γίνεται αλλαγή χρήσης, πχ κατάστημα που έγινε πάρκινγ και μπαίνει και η απόφαση Δεν αναφέρθηκα στην διαδικασία αλλαγής χρήσης ενός ιδιωτικού χώρου, αναφέρθηκα στις αποφάσεις που βγάζουν οι Δήμοι με τις οποίες απαγορεύουν την στάθμευση σε κάποιο σημείο του οδοστρώματος ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος έξοδος σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ. Σου παραθέτω μια τέτοια απόφαση για να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάω: https://www.korinthos.gr/1710/
sdikr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ο Δήμος εμπλέκεται επειδή οι δρόμοι είναι δική του αρμοδιότητα, οι αρμοδιότητες της πολεοδομίας εξαντλούνται στα όρια των κτηρίων. Και ναι, για την Ελλάδα μιλάμε, το τι ισχύει οπουδήποτε αλλού είναι εντελώς αδιάφορο. Δεν αναφέρθηκα στην διαδικασία αλλαγής χρήσης ενός ιδιωτικού χώρου, αναφέρθηκα στις αποφάσεις που βγάζουν οι Δήμοι με τις οποίες απαγορεύουν την στάθμευση σε κάποιο σημείο του οδοστρώματος ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος έξοδος σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ. Σου παραθέτω μια τέτοια απόφαση για να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάω: https://www.korinthos.gr/1710/ Και εγώ σου είπα για την περίπτωση που η οικοδομή απο την αρχή φτιαχτεί με πάρκινγ
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, sdikr said: Και εγώ σου είπα για την περίπτωση που η οικοδομή απο την αρχή φτιαχτεί με πάρκινγ Το θέμα είναι ότι η τροχαία ούτε ξέρει, ούτε την ενδιαφέρουν, ούτε την αφορούν τα της πολεοδομίας, το εάν ένα πάρκινγκ ήταν από την αρχή έτσι ή αν έγινε μετά είναι αδιάφορο για την τροχαία. Η τροχαία καταλαβαίνει μόνο από κοκ και σημάνσεις, και οι σημάνσεις είναι θέμα του υπουργείου περιβάλλοντος και των ΟΤΑ (Δήμων).
sdikr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το θέμα είναι ότι η τροχαία ούτε ξέρει, ούτε την ενδιαφέρουν, ούτε την αφορούν τα της πολεοδομίας, το εάν ένα πάρκινγκ ήταν από την αρχή έτσι ή αν έγινε μετά είναι αδιάφορο για την τροχαία. Η τροχαία καταλαβαίνει μόνο από κοκ και σημάνσεις, και οι σημάνσεις είναι θέμα του υπουργείου περιβάλλοντος και των ΟΤΑ (Δήμων). Δεν θέλεις να κατάλαβεις Στην περίπτωση οικοδομής δεν ζητάς άδεια απο τον δήμο, Φυσικά θα βάλεις πινακίδα που λέει απαγορεύεται το παρκινγ ο ΚΟΚ λέει απαγορεύεται να κλείνεις την είσοδο και έξοδο σε χώρο παρκινγ Αναφορά σε κείμενο β) Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής. γ) Σε θέση από την oπoία παρεμπoδίζεται όχημα πoυ σταθμεύει κανoνικά να εξέλθει από τo χώρo πoυ έχει σταθμεύσει. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από sdikr
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 1 minute ago, sdikr said: Δεν θέλεις να κατάλαβεις Στην περίπτωση οικοδομής δεν ζητάς άδεια απο τον δήμο, Φυσικά θα βάλεις πινακίδα που λέει απαγορεύεται το παρκινγ Μια χαρά καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά το αμφισβητώ. Εκτός και αν μπορείς να το τεκμηριώσεις κάπως.
etheo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ζητας αδεια απο το δημο, φυσικα με τα απαραίτητα δικαιολογητικα πχ δημος δραμας https://dimos-dramas.gr/en/process/etisi-gia-adia-topothetisis-pinakidas-apagorefsis-stathmefsis/ δημος λαμιεων https://www.lamia.gr/basiki-selida/adeia-eisodoy-exodoy-aytokinitoy-se-idiotiko-horo-stathmeysis-topothetisi-simatos-p40 Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από etheo
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sdikr είπε Τι εννοείτε με το Πως πληρώνετε για την θέση, εξηγήστε Μα δεν έγραψα εγώ αυτό το κείμενο που παραθέτετε! Σας είπα και πριν ότι μάλλον με μπερδεύετε με άλλο χρήστη (τον StamTheMan). Δείτε και στη σελ. 8 την ανάρτησή του... ________________________________ Πληροφοριακά πάντως, επειδή κάποιοι (όχι κάποιος εκ των παραπάνω) γράφουν ό,τι να είναι, εδώ και κάποιο καιρό, οι πρώην Πολεοδομιες (νυν ΥΔΟΜ, δηλ. Υπηρεσίες ΔΟΜησης) ανήκουν στους δήμους και όχι σε κάποιιον Φορέα της Κεντρικής Διοίκησης (π.χ. Υπουργείο). Συνεπώς, Δήμος και στην περίπτωση της άδειας δόμησης, Δήμος και στις λοιπές αρμοδιότητες (δρόμοι κ.λπ.)... Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από MauroPaltoudias
filipprin Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, etheo είπε Ζητας αδεια απο το δημο, φυσικα με τα απαραίτητα δικαιολογητικα πχ δημος δραμας Οταν θες να μετατρέψεις πιλοτή σε θεση σταθμεύσης εκ τον υστερων.Σε κατασκευη που προβλεπονται οι θέσεις σταθμευσης στα σχεδια αυτα γινονται αυτοματα με την εκδοση της αδειας.Μονο το σηματακι του τζαμπο βαζεις 1
tigergreg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Η αλλαγη χρησης στοιχιζει 15,000-18,000 τουλαχιστον απ οσο θυμαμαι πριν 10 χρονια. Ειναι ο βασικος λογος που κανουν ολοι την παπια.....
sdikr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 On 09/06/2023 at 21:36, MauroPaltoudias said: Μα δεν έγραψα εγώ αυτό το κείμενο που παραθέτετε! Σας είπα και πριν ότι μάλλον με μπερδεύετε με άλλο χρήστη (τον StamTheMan). Δείτε και στη σελ. 8 την ανάρτησή του... ________________________________ Πληροφοριακά πάντως, επειδή κάποιοι (όχι κάποιος εκ των παραπάνω) γράφουν ό,τι να είναι, εδώ και κάποιο καιρό, οι πρώην Πολεοδομιες (νυν ΥΔΟΜ, δηλ. Υπηρεσίες ΔΟΜησης) ανήκουν στους δήμους και όχι σε κάποιιον Φορέα της Κεντρικής Διοίκησης (π.χ. Υπουργείο). Συνεπώς, Δήμος και στην περίπτωση της άδειας δόμησης, Δήμος και στις λοιπές αρμοδιότητες (δρόμοι κ.λπ.)... Με μπέρδεψε το παραπλήσιο avatar, συγνώμη Νομίζω πως έστω και έτσι γίνεται πιο διευκρινιστικό το τι εννοούσα προς αυτόν που το εγράψε
Προτεινόμενες αναρτήσεις