Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για την απόκτηση άδειας δημιουργίας ισογείου πάρκινγκ σε μονοκατοικία (δλδ εντός της αυλής της μονοκατοικίας).
Αν κάποιος γνωρίζει πάνω κάτω και το κόστος, ακόμη καλύτερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι εννοείς ακριβώς? Μήπως θέλεις να βάλεις σκέπαστρο στην αυλή σου για να μπαίνει από κάτω το αμάξι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδιόκτητη δική μου.
Δε θέλω σκέπαστρο, απλώς να πέσει η μάντρα τόσο ώστε να μπαίνει μέσα το αμάξι.
Λογικά θα χρειάζεται και γι' αυτό κάποια άδεια από την πολεοδομία, καθώς και αυτή καθαυτή η άδεια χώρου στάθμευσης (με ανάλογη είσοδο-έξοδο στον δρόμο), φαντάζομαι.

Επεξ/σία από Gregory_House
Δημοσ.

εφόσον είναι ιδιόκτητη δικιά σου θες είναι άδεια από το Δήμο για να να πάρεις αριθμό και ταμπέλα που θα βιδωθεί σε εμφανές σημείο και θα αναγράφει νόμιμα τη χρήση εισόδου εξόδου και στάθμευση οχήματος εντός του ακινήτου.

επίσης θα πρέπει να δεις με μηχανικό το ακριβές σημείο για τη ράμπα και να κάνεις μια αλλαγή στα σχέδια και να συνεννοηθείς να καταθέσεις εσύ ή ο μηχανικός ή ο δικηγόρος σου τα χαρτιά στη πολεοδομία.

αφού τελειώσουν αυτά πας στο Δήμο με τα νέα σχέδια και τους ζητάς να σου δώσουν τον αριθμό άδειας parking. Κανονικά θα πρέπει ο Δήμος με αυτά που θα πληρώσεις για την άδεια να σου κάνουν και διαμόρφωση του πεζοδρομίου με κλίση-ράμπα στην ίδια όμως ευθεία με το υπόλοιπο πεζοδρόμιο. 

δε γίνεται δηλαδή να βάλεις οποιαδήποτε σιδεροκατασκευή ή τσιμεντάκι που βάζουν ορισμένοι άσχετοι ή πονηροί για να τελειώνουν και να μη μπλέκουν με το Δήμο.

αυτά που σου γράφω είναι για να το κάνεις νόμιμο.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.

Είσαι αστέρι, ρε φίλε!
Ειλικρινά, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον χρόνο και τον κόπο σου, η απάντησή σου είναι άκρως βοηθητική, να είσαι καλά!!! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Gregory_House είπε

Είσαι αστέρι, ρε φίλε!
Ειλικρινά, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον χρόνο και τον κόπο σου, η απάντησή σου είναι άκρως βοηθητική, να είσαι καλά!!! :)

μοναδική προϋπόθεση να μην τα καταφέρεις είναι να υπάρχει λόγος να μη γίνει η είσοδος έξοδος στο σημείο που θες και σε βολεύει.

αν δηλαδή δε μιλάμε για σπίτι με όλη τη φάτσα στο δρόμο αλλά σε κάποια γωνία ή διακλάδωση ή μεσοτοιχία με άλλη οικία. εκεί θέλει περισσότερο ψάξιμο για να μην σε σταματήσει κάποιος γείτονας ή ο Δήμος ενώ έχεις ήδη ξεκινήσει τα γκρεμίσματα του τοίχου σου.

Καλό είναι να πας με μια αεροφωτογραφία ή σχέδιο κάτοψης στο δρόμο και το σημείο που θες να κάνεις την είσοδο-έξοδο ο ίδιος στο Δήμο μια 1η βόλτα για να πάρεις πληροφορίες αν γίνεται και δεν εμποδίζει σε κάτι.

αν μας ανεβάσεις και μια φωτογραφία με κρυμμένα στοιχεία από google maps θα σου πω με καλύτερη ακρίβεια αν μπορείς.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, greekfragma είπε

εφόσον είναι ιδιόκτητη δικιά σου θες είναι άδεια από το Δήμο για να να πάρεις αριθμό και ταμπέλα που θα βιδωθεί σε εμφανές σημείο και θα αναγράφει νόμιμα τη χρήση εισόδου εξόδου και στάθμευση οχήματος εντός του ακινήτου.

επίσης θα πρέπει να δεις με μηχανικό το ακριβές σημείο για τη ράμπα και να κάνεις μια αλλαγή στα σχέδια και να συνεννοηθείς να καταθέσεις εσύ ή ο μηχανικός ή ο δικηγόρος σου τα χαρτιά στη πολεοδομία.

αφού τελειώσουν αυτά πας στο Δήμο με τα νέα σχέδια και τους ζητάς να σου δώσουν τον αριθμό άδειας parking. Κανονικά θα πρέπει ο Δήμος με αυτά που θα πληρώσεις για την άδεια να σου κάνουν και διαμόρφωση του πεζοδρομίου με κλίση-ράμπα στην ίδια όμως ευθεία με το υπόλοιπο πεζοδρόμιο. 

δε γίνεται δηλαδή να βάλεις οποιαδήποτε σιδεροκατασκευή ή τσιμεντάκι που βάζουν ορισμένοι άσχετοι ή πονηροί για να τελειώνουν και να μη μπλέκουν με το Δήμο.

αυτά που σου γράφω είναι για να το κάνεις νόμιμο.

Όχι ακριβώς, ο Δήμος δεν δίνει άδεια πάρκινγκ, δίνει άδεια εισόδου εξόδου σε χώρο που ήδη είναι χαρακτηρισμένος ως πάρκινγκ.

Παραθέτω μια τέτοια απόφαση:

https://www.korinthos.gr/8980/

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Όχι ακριβώς, ο Δήμος δεν δίνει άδεια πάρκινγκ, δίνει άδεια εισόδου εξόδου σε χώρο που ήδη είναι χαρακτηρισμένος ως πάρκινγκ.

Παραθέτω μια τέτοια απόφαση:

https://www.korinthos.gr/8980/

άδεια από το Δήμο για να να πάρεις αριθμό και ταμπέλα που θα βιδωθεί σε εμφανές σημείο και θα αναγράφει νόμιμα τη χρήση εισόδου εξόδου και στάθμευση οχήματος εντός του ακινήτου.

πες μου τι διαφορετικό έγραψα ρε φίλε....

αριθμό της άδειας θα πάρει από το Δήμο για να στήσει την ταμπέλα.

τη θέση στάθμευσης θα την κάνει με τα τροποποιημένα σχέδια στη πολεοδομία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

άδεια από το Δήμο για να να πάρεις αριθμό και ταμπέλα που θα βιδωθεί σε εμφανές σημείο και θα αναγράφει νόμιμα τη χρήση εισόδου εξόδου και στάθμευση οχήματος εντός του ακινήτου.

πες μου τι διαφορετικό έγραψα ρε φίλε....

αριθμό της άδειας θα πάρει από το Δήμο για να στήσει την ταμπέλα.

τη θέση στάθμευσης θα την κάνει με τα τροποποιημένα σχέδια στη πολεοδομία.

Αυτό που έβαλα σε bold "ρε φίλε", πάμε άλλη μια μπας και αυτή τη φορά καταφέρεις να το δεις:

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

πας στο Δήμο με τα νέα σχέδια και τους ζητάς να σου δώσουν τον αριθμό άδειας parking

Ε αυτό - όπως ξαναέγραψα - δεν ισχύει, και είναι αντιφατικό με τα προηγούμενα που είχες γράψει, όποιος διαβάσει ολόκληρο το post εύκολα μπορεί να μπερδευτεί.

Τώρα αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε "άδεια πάρκινγκ" και "άδεια εισόδου-εξόδου πάρκινγκ" δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

αυτός που έπρεπε κατάλαβε....καλό πάσχα.

Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο σίγουρος, για αυτό μπήκα στον κόπο να κάνω την διευκρίνηση.

Καλό Πάσχα και σε σένα.

Δημοσ.

ρεαλιστικά τώρα, τα πάντα εξαρτώνται από 2 πράγματα.

1. που μένεις 
  2. ποιους έχεις γείτονες

Αν μένεις σε πόλη και έχεις γείτονες ρουφιάνους ακολουθείς τις συμβουλές που γράψανε. Αν μένεις σε καμια κωμόπολη ή χωριό και δεν έχεις θέμα με γείτονες και φυσικά η περιοχή δεν έχει θέμα με παρκινγκ γκρεμίζεις τον τοίχο και είσαι οκ. Αυτά από προσωπική εμπειρία.

• Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αν δεν έχεις άδεια από τον δήμο με τον αριθμό που χρειάζεται και απλά βάλεις μια πινακίδα που να γράφει ότι απλά απαγορεύεται το parking  , τι προβλέπει ο νόμος για αυτό;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Αν δεν έχεις άδεια από τον δήμο με τον αριθμό που χρειάζεται και απλά βάλεις μια πινακίδα που να γράφει ότι απλά απαγορεύεται το parking  , τι προβλέπει ο νόμος για αυτό;

Ε θα ρθω και θα παρκαρω εξω απο τη γκαραζοπορτα και δε θα μπορεις να μου κανεις τιποτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...