fxakias Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Καλησπέρα παιδιά ! Έκατσα από το πρωί και έψαχνα σήμερα γιατί εδώ στο τέλος ο φίλος με μπέρδεψε λιγάκι . Για τον 5800χ δεν είμαι αλλά είδα τον 5600 ο οποίος είναι από ότι είδα στην σύγκριση καλύτερος του 10850κ . Επίσης κάτι άλλο που με προβλημάτισε ήταν η μητρική για τον 10850κ , είδα ότι στα +100 ευρώ πάνω υπάρχει η Aorus που από ότι διάβασα και σε σχόλια στο Σκρουτζ την σετερανε με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και δουλεύει άψογα . Και κάτι άλλο που είδα στις συγκρίσεις και τα ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα , είδα κάτι που γράφει για τον 10850κ στο memory support / memory types - DDR4-2933. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ; Οι ραμ που μου προτείνατε είναι στα 3600 . Δεν τις παίζει ο επεξεργαστής ;
nickol-us Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, fxakias είπε Καλησπέρα παιδιά ! Έκατσα από το πρωί και έψαχνα σήμερα γιατί εδώ στο τέλος ο φίλος με μπέρδεψε λιγάκι . Για τον 5800χ δεν είμαι αλλά είδα τον 5600 ο οποίος είναι από ότι είδα στην σύγκριση καλύτερος του 10850κ . Επίσης κάτι άλλο που με προβλημάτισε ήταν η μητρική για τον 10850κ , είδα ότι στα +100 ευρώ πάνω υπάρχει η Aorus που από ότι διάβασα και σε σχόλια στο Σκρουτζ την σετερανε με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και δουλεύει άψογα . Και κάτι άλλο που είδα στις συγκρίσεις και τα ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα , είδα κάτι που γράφει για τον 10850κ στο memory support / memory types - DDR4-2933. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ; Οι ραμ που μου προτείνατε είναι στα 3600 . Δεν τις παίζει ο επεξεργαστής ; Αν τα κοιτάς όλα και δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις, όλα μπερδεύονται. Συγκρίνεις 5600x - 5800x - 10850k. Πως τα βάζεις στην ίδια σύγκριση; Μιλάμε για διαφορετικά cpu με 6 -8 -10 πυρήνες αντίστοιχα. Κάθε cpu από τα παραπάνω απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό. Αν το pc το χρησιμοποιείς αποκλειστικά για games σε καλύπτει το 6πύρηνο, αν θες για πιο future proof κοιτάς για 8πύρηνο. Θες να χαλάσεις όλο το διαθέσιμο Budget σου; Ο 5800x δεν είναι κακός ανα αναλογιστείς οτι στο σύνολο της τιμής (cpu+mobo) θα βγει περίπου στα ίδια με τον 10850k, αφού η Amd έχει πιο οικονομικές mobo. Με τον 5800x θα έχεις pcie 4.0 και πολύ δυνατά cores, ενώ με τον 10850k θα έχεις 2cores περισσότερα. Μπορείς να δεις και τον 10700f/10700k σαν πιο vfm. Εκεί αρχίζεις και ζυγίζεις τι θες και κλίνεις προς μια κατεύθυνση. Με τη aorus γιατί έμπλεξες; Προφανώς και δουλεύει μια χαρά αλλά κοστίζει 100ευρώ περισσότερα. Η msi που προτάθηκε είναι από τις πιο vfm, που θα τρέξουν σωστά και απροβλημάτιστα τον 10850k. Μπες δες συγκριτικά για z490 mobos και αποφάσισε που θες να κινηθείς. Η ταχύτητα που θα τρέξει τις ραμ ο 10850k θα είναι 2933 εφόσον βρίσκεται σε κλειδωμένο board. Από την στιγμή που θα το βάλεις σε z490 μητρική θα τρέχει τις μνήμες εκεί που θες, στην προκυμένη στα 3600, με το ανάλογο κέρδος. Γενικότερα στους Intel μέχρι 3200 - 3600 έχουν σημαντικό κέρδος από εκεί και πάνω απλά δεν αξίζει να δώσεις χρήματα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2021 από nickol-us 2
fxakias Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Καλημέρα ! Για να ξεκαθαρίσω τι θέλω θα πρέπει και να γνωρίζω το κακό στην δική μου περίπτωση είναι ότι έχω τα λεφτά να φτιάξω μηχάνημα αλλά οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές για να κατασταλάξω κάπου εύκολα . Για να πω την αλήθεια (χωρίς να γνωρίζω όπως έχω πει 798751539 φορές ) είμαι στην πλευρά της ιντελ! Τον 5800 τον ανέφερα επειδή το έγραψε το παλικάρι στο προηγούμενο ποστ και επειδή έψαξα και διάβασα λίγο δεν κάνει για μένα γιαυτο και είδα τον 5600 μιας και τον πρότειναν για gaming . Anyway , στον 10850κ θα καταλήξω και σε όλα τα υπόλοιπα παρτς που ανέφερα . Το μόνο που μου μένει στην ουσία είναι να καταλήξω σε πιο κουτί θα πάω γιατί η διαφορά στα λεφτά της υδροψυξης είναι μικρή όποτε θέλω να πάρω την μεγάλη .
nickol-us Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Στα "τεχνικά" υπάρχει κόσμος με όρεξη να σε βοηθήσει, εγώ είπα για το τι χρειάζεσαι εσύ σαν χρήση και ποιά είναι τα σημεία που ενδιαφέρουν εσένα περισσότερο. Υπάρχουν κριτήρια που δεν μπορούν μετρηθούν με απόλυτους αριθμούς και για κάθε έναν έχουν διαφορετική βαρύτητα όπως για παράδειγμα Intel ή Amd; Δεν υπάρχει σωστή η λάθος απάντηση, εξαρτάται από τα προσωπικά κριτήρια του καθενός. Προσωπικά θεωρώ υπερβολή να πας για περισσότερους από 8 πυρήνες. 6 αρκούν με τα σημερινά δεδομένα αλλά 8 σου δίνουν μια ασφάλεια για το μέλλον. Με την κάρτα που διαθέτεις νομίζω η σοφότερη επιλογή θα ήταν ο 10700/10700k. Αν προσπαθήσεις να εξαντλήσεις το budget και φτάσεις μέχρι τον 10850k είναι λάθος να λες οτι ο 5800x δεν σου κάνει αφού θα σου έρθει στα ίδια χρήματα, οι 2 έξτρα πυρήνες σου είναι ουσιαστικά αχρείαστοι, ενω θα έχεις κέρδος το pcie4. Είναι σημαντικότεροι 2 πυρήνες έξτρα ουσιαστικά αχρείαστoι ή το pcie4; Εδώ λοιπόν σου λέω και πάλι έχει να κάνει με τα προσωπικά κριτήρια του καθενός. Δε το συνεχίζω γιατί νιώθω οτι ίσως σε μπερδέψω περισσότερο απ'οσο σε βοηθήσω. Οτι και να διαλέξεις πάντως, είναι από πάνω ράφι και δυσαρεστημένος δεν θα μείνεις σε καμία περίπτωση. 2
radiohead Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Πήγαινε σε έναν εκ των δύο. Φυσικά αρκεί κι ένας εξαπυρηνος αλλά φου έχεις το budget και δεν αλλάζεις συχνά επεξεργαστή why not? 2
leros2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 10700f + MSI Z490 A Pro. 10850 θα είχε νόημα αν έκανες κάνα cpu rendering ξέρω γω. Πάρε και μια ψύκτρα της προκοπής: https://www.skroutz.gr/s/19983369/Scythe-Fuma-2.html ή υδρόψυξη που θες: https://www.skroutz.gr/s/20848927/Arctic-Liquid-Freezer-II-240.html https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280.html https://www.skroutz.gr/s/20850548/Arctic-Liquid-Freezer-II-360.html και είσαι ΟΚ για πάρα πολύ καιρό. 1
fxakias Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Παίδες έχω καταλήξει στα παρτς. Θα πάω σε 10850κ , z490 a pro , 16gb crucial ram (για αρχή) m2 Samsung , υδροψυξη την 360 λογικά που αναφέραμε και από κουτι είμαι ανάμεσα σε δυο πλέον λόγο χώρου και καλό airflow . Από θέμα κουτί είμαι στα δυο που έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα ποστ . Θα καθυστερήσω καμία βδομάδα ακόμα γιατί περιμένω να «ανοίξει» χώρος στις αγγελίες μου να βάλω το κουτί που έχω τώρα γιατί το φιλαράκι μου που ήθελε να το πάρει μπριζωθηκε και θα φτιάξει και αυτός καινούργιο . 1
yiatsek Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Γιατί υδρόψυξη και όχι αερόψυξη ; Αν έχεις καλό κουτί με σωστή ροή αέρα κτλπ κ βάλεις μια γομαρο-αερόψυξη και από τη στιγμή που δεν ασχολείσαι με oc rederring κ τέτοια , τότε γιατί κατανάγκη υδρόψυξη. Ουσιαστικά αυτό είναι το ερώτημα Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από yiatsek
fxakias Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Γιατί δεν μου κολλάει στο ματι να έχω μέσα στο κουτί μια γκουμουτσα.. όχι ότι κάθομαι όλη μέρα και χαζεύω το κουτί αλλά επειδή μπορώ παίρνω για να έχω . Άσε που αναβαθμίσεις δεν κάνω συνέχεια όποτε δεν ξέρω στα επόμενα χρόνια τι ακριβώς θα κάνω και πως θα χρησιμοποιώ το πισι.
yiatsek Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Δεκτόν , αλλά κ εγώ δεν θα ήθελα να ασχολούμαι με ελέγχους υγρών, αλλαγές, ψυγεία κτλπ Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ θυμάμαι ακόμα τις ανοιχτού τύπου. Πλέον τις κουμπώνεις κ δεν ασχολείσαι.. Υπάρχουν γκουμούτσες όπως λες που βάζουν κάτω τις υδροψύξεις κι δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά Προσωπική άποψη έχω από φίλους. Θεωρώ πως είναι καθαρά για την εμφάνιση και όχι για την αποτελεσματικότητα της ψύξης αυτή καθαυτή. Και νομίζω πως υπάρχουν κ προχωρημένες λύσεις για υδροψύξεις που καλύπτουν κ επεξεργαστή κ κάρτες γραφικών κτλπ αλλά εκεί ξεφεύγεις σε τιμή. Από τη στιγμή που δεν θα ασχοληθείς με oc δεν έχει κ πολύ νόημα η υδρόψυξη σαν θέμα. Πάει περισσότερο προς την εμφάνιση όπως προ ανέφερες. Αλλά όπως είπα δεν σημαίνει κατανάγκη κ κέρδος στην ψύξη. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από yiatsek
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα