polemikos Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Αν είστε χρήστης Windows 10 και χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες, πιθανόν θα έχετε αντιμετωπίσει ένα γνωστό πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει με την επαναφορά του υπολογιστή από τη λειτουργία Sleep, με τα Windows 10 να μην διατηρούν στην ίδια θέση τις εφαρμογές που ο χρήστης είχε ανοιχτές. Σε μελλοντική ενημέρωση των Windows 10, η Microsoft θα διορθώσει το πρόβλημα όπως εξηγεί ο Michelle Xiong, program manager στην ομάδα γραφικών της εταιρείας. Το πρόβλημα εστιάζεται σε οθόνες που συνδέονται με τους υπολογιστές μέσω θυρών DisplayPort και έχει την ονομασία Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD). Ένα από τα πιο συχνά σενάρια εμφάνισης του προβλήματος είναι όταν ο χρήστης συνδέει το laptop του με εξωτερική οθόνη και αυτή περνά σε κατάσταση αναμονής, με τα Windows να νομίζουν ότι έχει βγει εκτός ρεύματος. Στη συνέχεια το λειτουργικό περνά όλες τις εφαρμογές σε άλλη οθόνη, με τον χρήστη να χρειάζεται να τις μεταφέρει και πάλι στην ενεργή του οθόνη. Η Microsoft εργάζεται πάνω στο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, με την τελική λύση να έχει δρομολογηθεί για όλους σε μελλοντική μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, αργότερα μέσα στη χρονιά. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο fix, αν εγκαταστήσουν τη beta έκδοση 21287 και άνω. Για την ώρα η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα ενημέρωση των Windows 10 με ονομασία May 2021 η οποία θα φέρει ελάχιστες αλλαγές, ενώ η μεγαλύτερη ενημέρωση του λειτουργικού θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Story of my life... 7
soterman Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Πολλαπλές... πες καλύτερα σε οποιοδήποτε configuration με 1+ οθόνες... 8
syma Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία! Επιτέλους θα κάνουν κάτι και για τις πολλαπλές οθόνες . Για αυτό το λόγο δεν έχω βάλει ποτέ σε sleep mode τον υπολογιστή . Μακάρι να διορθωθεί. Επίσης ένα άλλο περίεργο που δεν ξέρω αν είναι θέμα drivers η θέμα windows (που κάνει τουλάχιστον σε μένα ) : όταν ανοίγει ο υπολογιστής η μεσαία οθόνη από τις 3 δεν παίρνει σήμα. Σαν να είναι σβηστή .Κάνοντας restart διορθώνεται . Ξέρει κανείς τίποτα ? Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από syma 2
soterman Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Αυτό ειναι το bug. Δεν ξυπνάει κάποια από τις 2 οθόνες. Σε μένα ειναι τυχαίο, είτε η μία είτε η άλλη. 2
svartevarg Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, syma είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία! Επιτέλους θα κάνουν κάτι και για τις πολλαπλές οθόνες . Για αυτό το λόγο δεν έχω βάλει ποτέ σε sleep mode τον υπολογιστή . Μακάρι να διορθωθεί. Επίσης ένα άλλο περίεργο που δεν ξέρω αν είναι θέμα drivers η θέμα windows (που κάνει τουλάχιστον σε μένα ) : όταν ανοίγει ο υπολογιστής η μεσαία οθόνη από τις 3 δεν παίρνει σήμα. Σαν να είναι σβηστή .Κάνοντας restart διορθώνεται . Ξέρει κανείς τίποτα ? Ευχαριστώ 14 λεπτά πριν, soterman είπε Αυτό ειναι το bug. Δεν ξυπνάει κάποια από τις 2 οθόνες. Σε μένα ειναι τυχαίο, είτε η μία είτε η άλλη. Αντιμετωπίζει κάποιος από εσάς υψηλή κατανάλωση ram με το Desktop Window Manager;
syma Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, svartevarg είπε Αντιμετωπίζει κάποιος από εσάς υψηλή κατανάλωση ram με το Desktop Window Manager; όχι σε μενα όλα φαίνονται νορμάλ. 30-35% memory και 8 tabs στον chrome. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από syma 2
ThundeR_21 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Εμένα ποτέ δεν έχει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα με 2 οθονες 1
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Είμαι με 4 οθόνες εδώ και 2 χρόνια και πότε δεν το έχω συναντήσει. Έχω συνδεδεμένες 2 σε HDMI, 1 σε display port, και άλλη μία σε vga. Βέβαια το άρθρο μιλάει για λάπτοπ, όχι για σταθερό pc...
Runner25 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) βραχνάς το πρόβλημα και δεν λύνεται, αιντε στραβάδια θέλετε να το λέτε και λειτουργικό τα 10 αναγκάστηκα και πλήρωσα εφαρμογή που κλειδώνει το μέγεθος και τη θέση των ανοικτών προγραμμάτων Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από Runner25 1
PeterMay Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Tι λέτε τώρα? Τα 10αρια είναι απροβληματιστα! Δεν υπάρχουν πρόβληματα τύπου Wifi drop, ή corrupt drivers μετά από κάθε update, ή ξαφνική ενεργοποίηση του προσωρινού χρήστη, ή θέματα με ODBC, ή θέματα με Ethernet cable unplug BSOD, ή θέματα με Net 4.0 apps, ή θέματα υπερβολικής χρήσης μνήμης απο explorer.exe, ή θέματα με παύση αναγνώρισης της ενσωματωμένης μνήμης λάπτοπ, η θέματα με τον bootloader / dual boot, ή θέματα με ξαφνικά Office uninstall, ή θέματα με τα ίδια τα Windows όταν το όνομα χρήστη έχει ελληνικούς χαρακτήρες, η θέματα με το msconfig, η θέματα όταν ο χρήστης δηλωθεί σαν administrator η σε άλλη ομάδα χρηστών μέσα στο netplwiz... Ποιος πιστεύει διαφορετικά, να τον κοιτάξω με το γερακισιο μου μάτι - το δεξί το καλό. 4
SabotazNic Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, PeterMay είπε Tι λέτε τώρα? Τα 10αρια είναι απροβληματιστα! Δεν υπάρχουν πρόβληματα τύπου Wifi drop, ή corrupt drivers μετά από κάθε update, ή ξαφνική ενεργοποίηση του προσωρινού χρήστη, ή θέματα με ODBC, ή θέματα με Ethernet cable unplug BSOD, ή θέματα με Net 4.0 apps, ή θέματα υπερβολικής χρήσης μνήμης απο explorer.exe, ή θέματα με παύση αναγνώρισης της ενσωματωμένης μνήμης λάπτοπ, η θέματα με τον bootloader / dual boot, ή θέματα με ξαφνικά Office uninstall, ή θέματα με τα ίδια τα Windows όταν το όνομα χρήστη έχει ελληνικούς χαρακτήρες, η θέματα με το msconfig, η θέματα όταν ο χρήστης δηλωθεί σαν administrator η σε άλλη ομάδα χρηστών μέσα στο netplwiz... Ποιος πιστεύει διαφορετικά, να τον κοιτάξω με το γερακισιο μου μάτι - το δεξί το καλό. Δεν ειχα ποτε τετοια θεματα
Dimitris Verlis Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Εχω mac και ολα δουλευουν πενα. Εκτος απο το macOS Bug Sur....... 1
AtiX Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 14 λεπτά πριν, Dimitris Verlis είπε Εχω mac και ολα δουλευουν πενα. Εκτος απο το macOS Bug Sur.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα