Geocheats2 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Κάθε άνοιξη ρίχνω στην περίμετρο βορικό οξύ το μόνο κακο είναι ότι σε περίπτωση βροχής η κάθε 15 επανάληψη, σε γενικές γραμμές ρίχνω 3-4 φορές και ηρεμούμε μέχρι την επόμενη άνοιξη 1
Tiramolas Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 34 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε Κάθε άνοιξη ρίχνω στην περίμετρο βορικό οξύ το μόνο κακο είναι ότι σε περίπτωση βροχής η κάθε 15 επανάληψη, σε γενικές γραμμές ρίχνω 3-4 φορές και ηρεμούμε μέχρι την επόμενη άνοιξη Το βορικό οξύ το ρίχνεις σαν σκόνη ή το διαλύεις πρώτα σε νερό; Πόση ποσότητα ρίχνεις περίπου; Επίσης ρίχνεις και στο χώμα ή μόνο στην αυλή σου;
Geocheats2 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Σε σκόνη περιφερειακά είτε είναι χώμα είτε είναι πλακόστρωτο μια γραμμή πάχους περίπου 5-10cm μέχρι να φαίνεται το λευκό 5 λεπτά πριν, Tiramolas είπε Το βορικό οξύ το ρίχνεις σαν σκόνη ή το διαλύεις πρώτα σε νερό; Πόση ποσότητα ρίχνεις περίπου; Επίσης ρίχνεις και στο χώμα ή μόνο στην αυλή σου; Δεν τα σκοτώνει αλλά τα αποτρέπει από το να μπουν στον χώρο.
jimmyl Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 22 ώρες πριν, Tiramolas είπε Στο νέο σπίτι που μετακόμισα το Φθινόπωρο έχω ένα μεγάλο πρόβλημα...Το σπίτι είναι μονοκατοικία με κήπο και κάθε βράδυ γεμίζει η αυλή του σπιτιού και οι τοίχοι με αυτά τα μαύρα σκληρά σκουλήκια που αν τα πατήσεις μυρίζουν. Το φθινόπωρο είχα δοκιμάσει αν ψεκάσω με διάφορα φάρμακα και να κάνω και απολύμανση αλλά τίποτα. Τις πρώτες μέρες έβλεπα νεκρά σκουλήκια αλλά κάθε βράδυ βγαίναν νέα. Τώρα την άνοιξη έχει γίνει ο κακός χαμός. Ανοίγω βράδυ την πόρτα και επάνω της από την έξω μεριά υπάρχουν το λιγότερο 30 μεγάλα σκουλήκια. Μιας και ο κήπος είναι περιφραγμένος είχα κάνει σαν σκέψη να αγοράσω 2-3 κότες να κυκλοφορούν ελεύθερες να τα τρώνε, αλλά όταν ρώτησα έμαθα ότι οι κότες τρώνε όλα τα έντομα, εκτός από αυτά τα σκουλήκια.... Και ρωτάω εσάς λοιπόν! Πείτε ιδέες πριν του βάλω φωτιά και το κάψω όλο το σπίτι μαζί με τα σκουλήκια! Εχω και εγω το ιδιο θεμα οχι τοσο εντονο , δεν εχω υγρασια στη αυλη μου , αλλα γυρω απο το σπιτι εχει περοβολια και απο τα ποτισματα δημιουργειται υγρασια και καποια μπαινουν στη αυλη και ερχονται προς την πορτα , ευτυχως οι καρακαξες και αλλα πουλια κανουν καλα τη δουλεια τους 1
Eddy_Gordo Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Στις 2/5/2021 στις 2:15 ΠΜ, Tiramolas είπε Στο νέο σπίτι που μετακόμισα το Φθινόπωρο έχω ένα μεγάλο πρόβλημα...Το σπίτι είναι μονοκατοικία με κήπο και κάθε βράδυ γεμίζει η αυλή του σπιτιού και οι τοίχοι με αυτά τα μαύρα σκληρά σκουλήκια που αν τα πατήσεις μυρίζουν. Το φθινόπωρο είχα δοκιμάσει αν ψεκάσω με διάφορα φάρμακα και να κάνω και απολύμανση αλλά τίποτα. Τις πρώτες μέρες έβλεπα νεκρά σκουλήκια αλλά κάθε βράδυ βγαίναν νέα. Τώρα την άνοιξη έχει γίνει ο κακός χαμός. Ανοίγω βράδυ την πόρτα και επάνω της από την έξω μεριά υπάρχουν το λιγότερο 30 μεγάλα σκουλήκια. Μιας και ο κήπος είναι περιφραγμένος είχα κάνει σαν σκέψη να αγοράσω 2-3 κότες να κυκλοφορούν ελεύθερες να τα τρώνε, αλλά όταν ρώτησα έμαθα ότι οι κότες τρώνε όλα τα έντομα, εκτός από αυτά τα σκουλήκια.... Και ρωτάω εσάς λοιπόν! Πείτε ιδέες πριν του βάλω φωτιά και το κάψω όλο το σπίτι μαζί με τα σκουλήκια! Αυτά που έχεις δεν είναι σκουλήκια, αλλά βρωμουσες (έτσι λέγονται στο χωριό μου)
Tiramolas Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, Eddy_Gordo είπε Αυτά που έχεις δεν είναι σκουλήκια, αλλά βρωμουσες (έτσι λέγονται στο χωριό μου) Αυτά λένε βρωμούσες. Εγώ εννοώ τα μαύρα σκουλήκια
panther_512 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Καταλαβαίνω ότι αυτό που θα πώ δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτά δεν είναι σκουλίκια. Έχουν πόδια, είναι αρθρόποδα. Εγώ τα ξέρω ώς χιλιόποδα.
Eddy_Gordo Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 3/5/2021 στις 8:28 ΜΜ, Tiramolas είπε Αυτά λένε βρωμούσες. Εγώ εννοώ τα μαύρα σκουλήκια Και αυτο στην πάνω και αυτό στην κατω φωτογραφία βρωμουσες τα λέμε ! Αυτό στην πάνω το λέμε και κλασοπαπαδια και επιστημονικά nezara viridula Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από Eddy_Gordo 1
Lousy Offcomer Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Στις 3/5/2021 στις 9:05 ΜΜ, Eddy_Gordo είπε Και αυτο στην πάνω και αυτό στην κατω φωτογραφία βρωμουσες τα λέμε ! Αυτό στην πάνω το λέμε και κλασοπαπαδια και επιστημονικά nezara viridula Τέτοιες ονομασίες είτε πρόκειται για έντομο, είτε για τοπονύμιο είτε για οτιδήποτε, μου αρέσουν πολύ! Έρχεται ο άλλος και λέει ότι μένει στην Πεύκη. Τι Πεύκη και κουραφέξαλα... πες Μαγκουφάνα να καταλάβουμε οι γκάγκαροι..! Κλασοπαπαδιά έκλεισε παίδες, το υιοθετώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα