Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προτίθεμαι να συναρμολογήσω ένα PC (χωρίς να έχω εμπειρία) για εφαρμογές γραφείου, internet  και παρακολούθηση ταινιών και κατέληξα στα παρακάτω.

CASE  Cougar MX410 Mesh-G RGB

ΜΗΤΡΙΚΗ  MSI B450M Mortar Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ  AMD Athlon-3000G Box

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ  Inter-Tech Nitrox SL-550W v2.4 Full Wired

ΣΚΛΗΡΟΣ Verbatim Vi550 SSD 256GB 2.5''

MNHMH  G.Skill 4GB DDR3-1333MHz (F3-10600CL9D-4GBNS)

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Είναι συμβατά μεταξύ τους; Κάποια καλύτερη πρόταση με σκοπό και τη μείωση της τιμής;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σε τροφοδοτικό θα πρότεινα να πας σε κάποια επώνυμη εταιρία, τουλάχιστον κάτι τέτοιο

Επίσης τα 4GB μου φαίνονται λίγα εν έτη 2021.

Μέχρι πόσα χρήματα θες να διαθέσεις ; 

Επεξ/σία από RcManiac
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, RcManiac είπε

Καλησπέρα, σε τροφοδοτικό θα πρότεινα να πας σε κάποια επώνυμη εταιρία, τουλάχιστον κάτι τέτοιο

+1 για το τροφοδοτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ δυσανάλογες επιλογές μα γούστα είναι αυτά. Εγώ θα σου πω οτι στα ίδια χρήματα που κάνει αυτή τη στιγμή ο Athlon στο σκρουτζ παίρνεις τον Intel G6600(ή G6605) o οποίος είναι κατά πολύ δυνατότερο cpu αλλά έχει και πιο δυνατά ενσωματωμένα(vega3 vs uhd 630). Μην σου πω οτι στα 120 πας για i3 10100 που αλλάζεις εντελώς κατηγορία, αν και σε βλέπω "στενό" στον budget.

Η μητρική που έχεις επιλέξεις ίσως χρειαστεί bios update, ανάλογα με ποια version bios θα έρθει.

Για το τροφοδοτικό σου είπαν ήδη, αν δεν ανέβεις κατηγορίας τιμής, σε όσους έχω βάλει το Force 550 σε τέτοια συστήματα δεν είχαν πρόβλημα και πάντα θα έχεις στο νου σου οτι με την λήξη της εγγύησης θα το αλλάξεις κιόλας.

https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577

http://www.cosmodata.gr/product/344234/ipologistes-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-supercase-force-fo34xd-550w

Επίσης για την ram, κανείς δεν τόνισε οτι χρειάζεσαι DDR4 και OXI DDR3, στο ελάχιστo θα πρέπει να βάλεις 8gb για σημερινή χρήση, αν πας στα κομμάτια που διάλεξες και έχεις διαθέσιμα σλοτ μνήμης, βάλε 2x4gb (dual channel).  Επίσης η συχνότητα λειτουργίας θα πρέπει να είναι κατ'ελάχιστο 2666mhz

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πολύ δυσανάλογες επιλογές μα γούστα είναι αυτά. Εγώ θα σου πω οτι στα ίδια χρήματα που κάνει αυτή τη στιγμή ο Athlon στο σκρουτζ παίρνεις τον Intel G6600(ή G6605) o οποίος είναι κατά πολύ δυνατότερο cpu αλλά έχει και πιο δυνατά ενσωματωμένα(vega3 vs uhd 630). Μην σου πω οτι στα 120 πας για i3 10100 που αλλάζεις εντελώς κατηγορία, αν και σε βλέπω "στενό" στον budget.

Η μητρική που έχεις επιλέξεις ίσως χρειαστεί bios update, ανάλογα με ποια version bios θα έρθει.

Για το τροφοδοτικό σου είπαν ήδη, αν δεν ανέβεις κατηγορίας τιμής, σε όσους έχω βάλει το Force 550 σε τέτοια συστήματα δεν είχαν πρόβλημα και πάντα θα έχεις στο νου σου οτι με την λήξη της εγγύησης θα το αλλάξεις κιόλας.

https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577

http://www.cosmodata.gr/product/344234/ipologistes-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-supercase-force-fo34xd-550w

Επίσης για την ram, κανείς δεν τόνισε οτι χρειάζεσαι DDR4 και OXI DDR3, στο ελάχιστo θα πρέπει να βάλεις 8gb για σημερινή χρήση, αν πας στα κομμάτια που διάλεξες και έχεις διαθέσιμα σλοτ μνήμης, βάλε 2x4gb (dual channel).  Επίσης η συχνότητα λειτουργίας θα πρέπει να είναι κατ'ελάχιστο 2666mhz

Ευχαριστώ πολύ. Ποια μητρική θα πρότεινες? Επίσης θεωρείς ότι το Case και ο σκληρός είναι Οκ ή θα πρότεινες κάτι άλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, yiannisinso1962 είπε

Καλησπέρα. Προτίθεμαι να συναρμολογήσω ένα PC (χωρίς να έχω εμπειρία) για εφαρμογές γραφείου, internet  και παρακολούθηση ταινιών και κατέληξα στα παρακάτω.

CASE  Cougar MX410 Mesh-G RGB

ΜΗΤΡΙΚΗ  MSI B450M Mortar Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ  AMD Athlon-3000G Box

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ  Inter-Tech Nitrox SL-550W v2.4 Full Wired

ΣΚΛΗΡΟΣ Verbatim Vi550 SSD 256GB 2.5''

MNHMH  G.Skill 4GB DDR3-1333MHz (F3-10600CL9D-4GBNS)

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Είναι συμβατά μεταξύ τους; Κάποια καλύτερη πρόταση με σκοπό και τη μείωση της τιμής;

Kαλημερα και Χριστος Ανεστη!

Ψαχνεις απ'οτι καταλαβαινω να φτιαξεις ενα φθηνο συστηματακι.

Καμια αντιρρηση δεν εχω.🙂

Εχω ομως αντιρρηση στο να βαλεις κουτακι των 70+ευρω (προφανως λογω rgb) Με 40-45 ευρω περιπου βρισκεις κουτακια χωρις πολλα φρου-φρου αλλα εξισου καλα.Τη διαφορα την εκμεταλλευεσαι εαν θελεις σε καλυτερο cpu η μητρικη.

Εγω σου εφτιαξα δυο συνθεσεις (πολυ φθηνες)

Οι ram ειναι λαθος χρειαζεσαι ddr4 και τουλαχιστον 8gb.

Μια συνθεση απο e-shop ετοιμο συναρμολογημενο (μιας και λες πως δεν εχεις εμπειρια) και δωρεαν μεταφορικα.

1827797180_Screenshot_2021-05-02E-shopgr.png.78b108ccf797b1fd7a76b4f903929beb.png

Δευτερη απο priveshop.Δωρεαν μεταφορικα απο 150 ευρω και ανω,συναρμολογηση δωρεαν εαν παρεις ολα τα parts απο εκει.

1827423885_Screenshot_2021-05-02PriveShopgr.png.30ec78f68410a4dfa0695aae2f5a5605.png

Εαν θελεις καλυτερες συμβουλες πρεπει να μας πληροφορησεις τι θα κανεις με το pc και κυριως τι μπατζετ υπαρχει για να βρουμε το καλυτερο δυνατον στα χρηματα σου!

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, yiannisinso1962 είπε

Ευχαριστώ πολύ. Ποια μητρική θα πρότεινες? Επίσης θεωρείς ότι το Case και ο σκληρός είναι Οκ ή θα πρότεινες κάτι άλλο?

Η μητρική που έχεις διαλέξει είναι μια χαρά, απλά να έχεις το νου σου για το bios update που σου είπα. Το case επίσης πολύ καλό, τιμολογιακά δυσανάλογο με το υπόλοιπο σύστημα. Οποίο κουτί φυσικά σε αυτή την κατηγορία με τόσα fans δε θα βρεις σε πολύ καλύτερη τιμή. Για τον σκληρό δεν έχω ιδέα, σε αυτή την κατηγορία προτείνω συνήθως crucial bx ή patriot burst, ακόμη και ο  wd green είναι αρκετά ικανοποιητικός - οικονομικός.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Kαλημερα και Χριστος Ανεστη!

Ψαχνεις απ'οτι καταλαβαινω να φτιαξεις ενα φθηνο συστηματακι.

Καμια αντιρρηση δεν εχω.🙂

Εχω ομως αντιρρηση στο να βαλεις κουτακι των 70+ευρω (προφανως λογω rgb) Με 40-45 ευρω περιπου βρισκεις κουτακια χωρις πολλα φρου-φρου αλλα εξισου καλα.Τη διαφορα την εκμεταλλευεσαι εαν θελεις σε καλυτερο cpu η μητρικη.

Εγω σου εφτιαξα δυο συνθεσεις (πολυ φθηνες)

Οι ram ειναι λαθος χρειαζεσαι ddr4 και τουλαχιστον 8gb.

Μια συνθεση απο e-shop ετοιμο συναρμολογημενο (μιας και λες πως δεν εχεις εμπειρια) και δωρεαν μεταφορικα.

1827797180_Screenshot_2021-05-02E-shopgr.png.78b108ccf797b1fd7a76b4f903929beb.png

Δευτερη απο priveshop.Δωρεαν μεταφορικα απο 150 ευρω και ανω,συναρμολογηση δωρεαν εαν παρεις ολα τα parts απο εκει.

1827423885_Screenshot_2021-05-02PriveShopgr.png.30ec78f68410a4dfa0695aae2f5a5605.png

Εαν θελεις καλυτερες συμβουλες πρεπει να μας πληροφορησεις τι θα κανεις με το pc και κυριως τι μπατζετ υπαρχει για να βρουμε το καλυτερο δυνατον στα χρηματα σου!

Καλησπέρα, χίλια ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

Όπως είπα και παραπάνω το θέλω για εφαρμογές γραφείου, ΙΝΤΕΡΝΕΤ και παρακολούθηση ταινιών. Οχι games.

Μπατζετ 300- 350 περίπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...