yiannisinso1962 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Καλησπέρα. Προτίθεμαι να συναρμολογήσω ένα PC (χωρίς να έχω εμπειρία) για εφαρμογές γραφείου, internet και παρακολούθηση ταινιών και κατέληξα στα παρακάτω. CASE Cougar MX410 Mesh-G RGB ΜΗΤΡΙΚΗ MSI B450M Mortar Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD Athlon-3000G Box ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Inter-Tech Nitrox SL-550W v2.4 Full Wired ΣΚΛΗΡΟΣ Verbatim Vi550 SSD 256GB 2.5'' MNHMH G.Skill 4GB DDR3-1333MHz (F3-10600CL9D-4GBNS) Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Είναι συμβατά μεταξύ τους; Κάποια καλύτερη πρόταση με σκοπό και τη μείωση της τιμής;
RcManiac Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σε τροφοδοτικό θα πρότεινα να πας σε κάποια επώνυμη εταιρία, τουλάχιστον κάτι τέτοιο. Επίσης τα 4GB μου φαίνονται λίγα εν έτη 2021. Μέχρι πόσα χρήματα θες να διαθέσεις ; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2021 από RcManiac 2
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, RcManiac είπε Καλησπέρα, σε τροφοδοτικό θα πρότεινα να πας σε κάποια επώνυμη εταιρία, τουλάχιστον κάτι τέτοιο. +1 για το τροφοδοτικό.
nickol-us Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Πολύ δυσανάλογες επιλογές μα γούστα είναι αυτά. Εγώ θα σου πω οτι στα ίδια χρήματα που κάνει αυτή τη στιγμή ο Athlon στο σκρουτζ παίρνεις τον Intel G6600(ή G6605) o οποίος είναι κατά πολύ δυνατότερο cpu αλλά έχει και πιο δυνατά ενσωματωμένα(vega3 vs uhd 630). Μην σου πω οτι στα 120 πας για i3 10100 που αλλάζεις εντελώς κατηγορία, αν και σε βλέπω "στενό" στον budget. Η μητρική που έχεις επιλέξεις ίσως χρειαστεί bios update, ανάλογα με ποια version bios θα έρθει. Για το τροφοδοτικό σου είπαν ήδη, αν δεν ανέβεις κατηγορίας τιμής, σε όσους έχω βάλει το Force 550 σε τέτοια συστήματα δεν είχαν πρόβλημα και πάντα θα έχεις στο νου σου οτι με την λήξη της εγγύησης θα το αλλάξεις κιόλας. https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577 http://www.cosmodata.gr/product/344234/ipologistes-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-supercase-force-fo34xd-550w Επίσης για την ram, κανείς δεν τόνισε οτι χρειάζεσαι DDR4 και OXI DDR3, στο ελάχιστo θα πρέπει να βάλεις 8gb για σημερινή χρήση, αν πας στα κομμάτια που διάλεξες και έχεις διαθέσιμα σλοτ μνήμης, βάλε 2x4gb (dual channel). Επίσης η συχνότητα λειτουργίας θα πρέπει να είναι κατ'ελάχιστο 2666mhz Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από nickol-us 1
yiannisinso1962 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Πολύ δυσανάλογες επιλογές μα γούστα είναι αυτά. Εγώ θα σου πω οτι στα ίδια χρήματα που κάνει αυτή τη στιγμή ο Athlon στο σκρουτζ παίρνεις τον Intel G6600(ή G6605) o οποίος είναι κατά πολύ δυνατότερο cpu αλλά έχει και πιο δυνατά ενσωματωμένα(vega3 vs uhd 630). Μην σου πω οτι στα 120 πας για i3 10100 που αλλάζεις εντελώς κατηγορία, αν και σε βλέπω "στενό" στον budget. Η μητρική που έχεις επιλέξεις ίσως χρειαστεί bios update, ανάλογα με ποια version bios θα έρθει. Για το τροφοδοτικό σου είπαν ήδη, αν δεν ανέβεις κατηγορίας τιμής, σε όσους έχω βάλει το Force 550 σε τέτοια συστήματα δεν είχαν πρόβλημα και πάντα θα έχεις στο νου σου οτι με την λήξη της εγγύησης θα το αλλάξεις κιόλας. https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577 http://www.cosmodata.gr/product/344234/ipologistes-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-supercase-force-fo34xd-550w Επίσης για την ram, κανείς δεν τόνισε οτι χρειάζεσαι DDR4 και OXI DDR3, στο ελάχιστo θα πρέπει να βάλεις 8gb για σημερινή χρήση, αν πας στα κομμάτια που διάλεξες και έχεις διαθέσιμα σλοτ μνήμης, βάλε 2x4gb (dual channel). Επίσης η συχνότητα λειτουργίας θα πρέπει να είναι κατ'ελάχιστο 2666mhz Ευχαριστώ πολύ. Ποια μητρική θα πρότεινες? Επίσης θεωρείς ότι το Case και ο σκληρός είναι Οκ ή θα πρότεινες κάτι άλλο?
JDROGAS Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, yiannisinso1962 είπε Καλησπέρα. Προτίθεμαι να συναρμολογήσω ένα PC (χωρίς να έχω εμπειρία) για εφαρμογές γραφείου, internet και παρακολούθηση ταινιών και κατέληξα στα παρακάτω. CASE Cougar MX410 Mesh-G RGB ΜΗΤΡΙΚΗ MSI B450M Mortar Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD Athlon-3000G Box ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Inter-Tech Nitrox SL-550W v2.4 Full Wired ΣΚΛΗΡΟΣ Verbatim Vi550 SSD 256GB 2.5'' MNHMH G.Skill 4GB DDR3-1333MHz (F3-10600CL9D-4GBNS) Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Είναι συμβατά μεταξύ τους; Κάποια καλύτερη πρόταση με σκοπό και τη μείωση της τιμής; Kαλημερα και Χριστος Ανεστη! Ψαχνεις απ'οτι καταλαβαινω να φτιαξεις ενα φθηνο συστηματακι. Καμια αντιρρηση δεν εχω.🙂 Εχω ομως αντιρρηση στο να βαλεις κουτακι των 70+ευρω (προφανως λογω rgb) Με 40-45 ευρω περιπου βρισκεις κουτακια χωρις πολλα φρου-φρου αλλα εξισου καλα.Τη διαφορα την εκμεταλλευεσαι εαν θελεις σε καλυτερο cpu η μητρικη. Εγω σου εφτιαξα δυο συνθεσεις (πολυ φθηνες) Οι ram ειναι λαθος χρειαζεσαι ddr4 και τουλαχιστον 8gb. Μια συνθεση απο e-shop ετοιμο συναρμολογημενο (μιας και λες πως δεν εχεις εμπειρια) και δωρεαν μεταφορικα. Δευτερη απο priveshop.Δωρεαν μεταφορικα απο 150 ευρω και ανω,συναρμολογηση δωρεαν εαν παρεις ολα τα parts απο εκει. Εαν θελεις καλυτερες συμβουλες πρεπει να μας πληροφορησεις τι θα κανεις με το pc και κυριως τι μπατζετ υπαρχει για να βρουμε το καλυτερο δυνατον στα χρηματα σου! Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από JDROGAS 2
nickol-us Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, yiannisinso1962 είπε Ευχαριστώ πολύ. Ποια μητρική θα πρότεινες? Επίσης θεωρείς ότι το Case και ο σκληρός είναι Οκ ή θα πρότεινες κάτι άλλο? Η μητρική που έχεις διαλέξει είναι μια χαρά, απλά να έχεις το νου σου για το bios update που σου είπα. Το case επίσης πολύ καλό, τιμολογιακά δυσανάλογο με το υπόλοιπο σύστημα. Οποίο κουτί φυσικά σε αυτή την κατηγορία με τόσα fans δε θα βρεις σε πολύ καλύτερη τιμή. Για τον σκληρό δεν έχω ιδέα, σε αυτή την κατηγορία προτείνω συνήθως crucial bx ή patriot burst, ακόμη και ο wd green είναι αρκετά ικανοποιητικός - οικονομικός. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από nickol-us 1
yiannisinso1962 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, JDROGAS είπε Kαλημερα και Χριστος Ανεστη! Ψαχνεις απ'οτι καταλαβαινω να φτιαξεις ενα φθηνο συστηματακι. Καμια αντιρρηση δεν εχω.🙂 Εχω ομως αντιρρηση στο να βαλεις κουτακι των 70+ευρω (προφανως λογω rgb) Με 40-45 ευρω περιπου βρισκεις κουτακια χωρις πολλα φρου-φρου αλλα εξισου καλα.Τη διαφορα την εκμεταλλευεσαι εαν θελεις σε καλυτερο cpu η μητρικη. Εγω σου εφτιαξα δυο συνθεσεις (πολυ φθηνες) Οι ram ειναι λαθος χρειαζεσαι ddr4 και τουλαχιστον 8gb. Μια συνθεση απο e-shop ετοιμο συναρμολογημενο (μιας και λες πως δεν εχεις εμπειρια) και δωρεαν μεταφορικα. Δευτερη απο priveshop.Δωρεαν μεταφορικα απο 150 ευρω και ανω,συναρμολογηση δωρεαν εαν παρεις ολα τα parts απο εκει. Εαν θελεις καλυτερες συμβουλες πρεπει να μας πληροφορησεις τι θα κανεις με το pc και κυριως τι μπατζετ υπαρχει για να βρουμε το καλυτερο δυνατον στα χρηματα σου! Καλησπέρα, χίλια ευχαριστώ και χρόνια πολλά. Όπως είπα και παραπάνω το θέλω για εφαρμογές γραφείου, ΙΝΤΕΡΝΕΤ και παρακολούθηση ταινιών. Οχι games. Μπατζετ 300- 350 περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα