Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.Δεν ειμαι σιγουρος αν ειμαι στο σωστο topic διοτι ειναι η πρωτη φορα που γραφω κατι. Εχω ενα θεμα τα τελευταια 3-4 χρονια και απ οτι φαινεται αν δεν κανω κατι ισως να συνεχιστει για πολλα χρονια ακομα. Λοιπον σχεδον παντα οταν εχει καλη μερα πρωι βραδυ οι γειτονες μου βρισκονται κατω απ το μπαλκονι μου και κατεβαζουν τα παιδια τους.Μενω σε πεζοδρομο. Ειδικα το καλοκαιρι αυτο δεν εχει τελος, μπορει να γινει αν οχι ολες τις μερες απο αρχες Μαιου μεχρι  τελος Νοεμβρη που αρχιζουν τα κρυα  ,απ τις 180 μερες τις 120 θα ειναι κατω και πρωι και απογευμα .  Να σας πω οτι μενω σε 4οροφη πολυκατοικια. Θα μου πεις και που ειναι το κακο ρε μεγαλε παιδακια ειναι. Δυστυχως δεν ειναι ετσι. Το καλοκαιρι γυρναω απο την δουλεια πεφτω μουρη με μουρη σε καμια 5αρια ατομα. Το βραδυ παω να φυγω βολτα πεφτω σε καμια 10αρια ατομα.Πολλες φορες δεν βγαινω μια βολτα για να μην πεσω πανω στον λαο. Ενα τυπικο γεια το εχουμε προς θεου ανθρωποι ειμαστε αλλα πρεπει να σεβομαστε και τον αλλον. Δεν μπορει ανα πασα στιγμη που θα βγαινω στο μπαλκονι μου η οταν παω να βγω απ το σπιτι να πεφτω σε ολοκληρη μαζωξη . Μενω στον δευτερο οροφο και δεν τολμαω να βγω στο μπαλκονι γιατι πεφτει το βλεμμα σε ολοκληρο τσουρμο,νιωθω κιολας σαν να τους παρακολουθω. Παω να βγω απ το σπιτι νιωθω λες και πρεπει να περασω την πυλη του στρατου και πρεπει να χαιρετησω την φρουρα.Υπαρχει και φασαρια ακουγονται ολα. Πολλες φορες ερχονται και απο αλλες γειτονιες και γινεται κομφουζιο και γινονται και παρτυ με πολυ δυνατη μουσικη. Το κακο δεν ειναι τα παιδακια που παιζουν αλλα οτι μαζευονται και οι μεγαλοι επι ευκαιριας και το κανουν και γ αυτους.  Τυχαινουν μερες να ειναι και καμια 20αρια ατομα με τους γονεις των παιδιων φιλων των γωνιων των παιδιων και γινεται χαμος. Και εμεις ημασταν παιδια αλλα μας πηγαιναν σε μια πλατεια σε κανα γηπεδακι δεν ειμασταν ολη μερα κατω απ τα σπιτια. Αρχικα θελω να μου πει κανεις αν ειμαι παραλογος εγω , αν εχει συμβει σε κανεναν και πως το εχει αντιμετωπισει. Ευχαριστω

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, takisfon13 είπε

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.Δεν ειμαι σιγουρος αν ειμαι στο σωστο topic διοτι ειναι η πρωτη φορα που γραφω κατι. Εχω ενα θεμα τα τελευταια 3-4 χρονια και απ οτι φαινεται αν δεν κανω κατι ισως να συνεχιστει για πολλα χρονια ακομα. Λοιπον σχεδον παντα οταν εχει καλη μερα πρωι βραδυ οι γειτονες μου βρισκονται κατω απ το μπαλκονι μου και κατεβαζουν τα παιδια τους.Μενω σε πεζοδρομο. Ειδικα το καλοκαιρι αυτο δεν εχει τελος, μπορει να γινει αν οχι ολες τις μερες απο αρχες Μαιου μεχρι  τελος Νοεμβρη που αρχιζουν τα κρυα  ,απ τις 180 μερες τις 120 θα ειναι κατω και πρωι και απογευμα .  Να σας πω οτι μενω σε 4οροφη πολυκατοικια. Θα μου πεις και που ειναι το κακο ρε μεγαλε παιδακια ειναι. Δυστηχως δεν ειναι ετσι. Το καλοκαιρι γυρναω απο την δουλεια πεφτω μουρη με μουρη σε καμια 5αρια ατομα. Το βραδυ παω να φυγω βολτα πεφτω σε καμια 10αρια ατομα.Πολλες φορες δεν βγαινω μια βολτα για να μην πεσω πανω στον λαο. Ενα τυπικο γεια το εχουμε προς θεου ανθρωποι ειμαστε αλλα πρεπει να σεβομαστε και τον αλλον. Δεν μπορει ανα πασα στιγμη που θα βγαινω στο μπαλκονι μου η οταν παω να βγω απ το σπιτι να πεφτω σε ολοκληρη μαζωξη . Μενω στον δευτερο οροφο και δεν τολμαω να βγω στο μπαλκονι γιατι πεφτει το βλεμμα σε ολοκληρο τσουρμο,νιωθω κιολας σαν να τους παρακολουθω. Παω να βγω απ το σπιτι νιωθω λες και πρεπει να περασω την πυλη του στρατου και πρεπει να χαιρετησω την φρουρα.Υπαρχει και φασαρια ακουγονται ολα. Πολλες φορες ερχονται και απο αλλες γειτονιες και γινεται κομφουζιο και γινονται και παρτυ με πολυ δυνατη μουσικη. Το κακο δεν ειναι τα παιδακια που παιζουν αλλα οτι μαζευονται και οι μεγαλοι επι ευκαιριας και το κανουν και γ αυτους.  Τυχαινουν μερες να ειναι και καμια 20αρια ατομα με τους γονεις των παιδιων φιλων των γωνιων των παιδιων και γινεται χαμος. Και εμεις ημασταν παιδια αλλα μας πηγαιναν σε μια πλατεια σε κανα γηπεδακι δεν ειμασταν ολη μερα κατω απ τα σπιτια. Αρχικα θελω να μου πει κανεις αν ειμαι παραλογος εγω , αν εχει συμβει σε κανεναν και πως το εχει αντιμετωπισει. Ευχαριστω

Ισα-ισα σε αλλους αρεσει αυτο γιατι λενε και 5 κουβεντες παραπανω με τους γειτονες και κανουν και κανενα παρεακι! Αν ολοι αυτοι ειναι καλοπροαιρετοι χωρις να πικαρουν και να σνομπαρουν δεν βρισκω κατι αρνητικο..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, takisfon13 είπε

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.Δεν ειμαι σιγουρος αν ειμαι στο σωστο topic διοτι ειναι η πρωτη φορα που γραφω κατι. Εχω ενα θεμα τα τελευταια 3-4 χρονια και απ οτι φαινεται αν δεν κανω κατι ισως να συνεχιστει για πολλα χρονια ακομα. Λοιπον σχεδον παντα οταν εχει καλη μερα πρωι βραδυ οι γειτονες μου βρισκονται κατω απ το μπαλκονι μου και κατεβαζουν τα παιδια τους.Μενω σε πεζοδρομο. Ειδικα το καλοκαιρι αυτο δεν εχει τελος, μπορει να γινει αν οχι ολες τις μερες απο αρχες Μαιου μεχρι  τελος Νοεμβρη που αρχιζουν τα κρυα  ,απ τις 180 μερες τις 120 θα ειναι κατω και πρωι και απογευμα .  Να σας πω οτι μενω σε 4οροφη πολυκατοικια. Θα μου πεις και που ειναι το κακο ρε μεγαλε παιδακια ειναι. Δυστηχως δεν ειναι ετσι. Το καλοκαιρι γυρναω απο την δουλεια πεφτω μουρη με μουρη σε καμια 5αρια ατομα. Το βραδυ παω να φυγω βολτα πεφτω σε καμια 10αρια ατομα.Πολλες φορες δεν βγαινω μια βολτα για να μην πεσω πανω στον λαο. Ενα τυπικο γεια το εχουμε προς θεου ανθρωποι ειμαστε αλλα πρεπει να σεβομαστε και τον αλλον. Δεν μπορει ανα πασα στιγμη που θα βγαινω στο μπαλκονι μου η οταν παω να βγω απ το σπιτι να πεφτω σε ολοκληρη μαζωξη . Μενω στον δευτερο οροφο και δεν τολμαω να βγω στο μπαλκονι γιατι πεφτει το βλεμμα σε ολοκληρο τσουρμο,νιωθω κιολας σαν να τους παρακολουθω. Παω να βγω απ το σπιτι νιωθω λες και πρεπει να περασω την πυλη του στρατου και πρεπει να χαιρετησω την φρουρα.Υπαρχει και φασαρια ακουγονται ολα. Πολλες φορες ερχονται και απο αλλες γειτονιες και γινεται κομφουζιο και γινονται και παρτυ με πολυ δυνατη μουσικη. Το κακο δεν ειναι τα παιδακια που παιζουν αλλα οτι μαζευονται και οι μεγαλοι επι ευκαιριας και το κανουν και γ αυτους.  Τυχαινουν μερες να ειναι και καμια 20αρια ατομα με τους γονεις των παιδιων φιλων των γωνιων των παιδιων και γινεται χαμος. Και εμεις ημασταν παιδια αλλα μας πηγαιναν σε μια πλατεια σε κανα γηπεδακι δεν ειμασταν ολη μερα κατω απ τα σπιτια. Αρχικα θελω να μου πει κανεις αν ειμαι παραλογος εγω , αν εχει συμβει σε κανεναν και πως το εχει αντιμετωπισει. Ευχαριστω

Nοικιασε αλλού,πιο ερημικά.Αν σε ενοχλούν όλα και όλοι δεν έχεις άλλη λυση.

Δημοσ.

Εφόσον έχεις πρόβλημα με τον κόσμο, πας σε άλλο σπίτι. Να περιμένεις να προσαρμοστούν όλοι οι υπόλοιποι, είναι ουτοπικό. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε πεζόδρομο μένεις, κόσμο θα έχει από κάτω. Αν δεν μπορείς τον κόσμο, θα πρέπει να δεις μήπως αυτό το σπίτι δεν είναι για σένα. Καθώς από ότι γράφεις, δεν φαίνεται κάνουν οι άλλοι κάτι το επιλήψιμο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά συγνώμη ρε φίλε αλλά άμα δεν τρολλαρεις, ήμαρτον δηλαδή. Εγώ νόμιζα ότι θα έλεγες για προβλήματα με φασαρία. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έβλεπα παιδιά απέξω. Μην καταντήσεις σαν κάτι παράξενους που είχα στην πολυκατοικία μου μικρός και όπου έβλεπαν παιδιά γκρίνιαζαν επειδή για αυτούς το παιδί έπρεπε να είναι κλεισμένο στο σπίτι να το επιβλέπουν συνεχώς οι γονείς όταν είναι έξω και οι δικοί μας γονείς δεν μας πρόσεχαν και καλά. 

Εκτός κι αν υπάρχει πολύ φασαρία, που ένα δίκιο το έχεις, και πρέπει να μιλήσεις με τους γονείς τους. 

Μόνο σε μονοκατοικία με μεγάλο οικόπεδο σε ερημικό μέρος της επαρχίας δεν θα έχεις τέτοια θέματα. Γιατί ακόμα και επαρχία να πας η σε κανένα χωριό δεν αποκλείεται να υπάρχουν γείτονες με παιδιά και να παίζουν στο πεζοδρόμιο απ' εξω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω ζήσει και εγώ κάτι παρόμοιο και φαντάζομαι όχι, δεν είσαι παράλογος, αλλά δε μπορείς να κάνεις και κάτι. Εγώ έβαζα σχετικά δυνατά μουσική, τόσο όσο να μην ακούγονται καθαρά οι διάλογοι και με αποσυντονίζουν. Είχα βρει κάποιες συλλογές που μου επέτρεπαν να διαβάζω και να εργάζομαι. Βέβαια, αισθανόμουν λίγο άσχημα, γιατί ήταν και γνωστοί μου, ώσπου κάποια στιγμή διάβαζα ένα άρθρο για άσχετο θέμα στην Ιταλία και εκεί ήταν ένας τύπος που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μένα και έκανε ακριβώς το ίδιο για να την παλέψει. Ως και ίδιο είδος μουσικής βάζαμε. Αν δε τα ζήσεις, εύκολα κρίνεις. Αλλά όπως είπα, δε μπορείς να κάνεις και πολλά.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Miracle Worker είπε

Έχω ζήσει και εγώ κάτι παρόμοιο και φαντάζομαι όχι, δεν είσαι παράλογος, αλλά δε μπορείς να κάνεις και κάτι. Εγώ έβαζα σχετικά δυνατά μουσική, τόσο όσο να μην ακούγονται καθαρά οι διάλογοι και με αποσυντονίζουν. Είχα βρει κάποιες συλλογές που μου επέτρεπαν να διαβάζω και να εργάζομαι. Βέβαια, αισθανόμουν λίγο άσχημα, γιατί ήταν και γνωστοί μου, ώσπου κάποια στιγμή διάβαζα ένα άρθρο για άσχετο θέμα στην Ιταλία και εκεί ήταν ένας τύπος που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μένα και έκανε ακριβώς το ίδιο για να την παλέψει. Ως και ίδιο είδος μουσικής βάζαμε. Αν δε τα ζήσεις, εύκολα κρίνεις. Αλλά όπως είπα, δε μπορείς να κάνεις και πολλά.  

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και η τεχνολογία που λέγεται active noise cancellation.

Δημοσ.

Για αυτόν τον λόγο όσοι έχουν λεφτά μένουν σε μονοκατοικίες/βίλλες.

Αλλά μπορείς αν ψάξεις προσεκτικά να βρείς και διαμέρισμα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου (ρώτα γείτονες, πάνε τσέκαρε τι γίνεται σε διαφορετικές μέρες/ώρες, κτλ).

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, billyg599 είπε

Αλλά μπορείς αν ψάξεις προσεκτικά να βρείς και διαμέρισμα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου (ρώτα γείτονες, πάνε τσέκαρε τι γίνεται σε διαφορετικές μέρες/ώρες, κτλ).

τι να τους ρωτήσει? αν κάνουν φασαρία?

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, billyg599 είπε

Δεν σε εξασφαλίζει σε κάτι αυτό, μπορεί να έχεις παιδιά να παίζουν απέξω. Μόνο αν είσαι σε μεγάλο οικόπεδο με απόσταση τέτοια που οι θορυβοι δεν θα σε ενοχλουν μέχρι την οικία. 

Δημοσ.

Έχω γνωστό που νοίκιασε σε πολυκατοικία γεμάτη με "παππούδια" για αυτόν τον λόγο. Να έχει ησυχία. Μέχρι που η από πάνω γιαγιά "έφυγε" και μετακόμισαν τα παιδιά της... με τα μικρά παιδιά τους και τα μικρά ποδαράκια τους να τρέχουν όλη την ώρα.
Το ίδιο βέβαια θα συνέβαινε και αν απλά μετακόμιζε ο γείτονας..

Οπότε θέλεις σπίτι με καλά κουφώματα, πάνω σε κεντρική οδό. Να βγαίνεις από την πόρτα και να συναντάς πεζοδρόμιο με παρκαρισμένα αυτοκίνητα :D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδια παρεξηγησατε αυτα που ειπα. Δεν ειπα οτι με ενοχλει τα παιδια να βγουν να παιξουν προς θεου τα χαιρομαι κιολας, αλλα ολο αυτο το πανηγυρι που γινεται καθε μερα να μαζευονται 4-5 οικογενειες  απο κατω και να τους εχω πρωι βραδυ μεσα στα ποδια μου. Και εννοειται πως υπαρχει φασαρια αλλα  οχι τις ωρες κοινες ησυχιας οποτε δεν μπορω να πω κατι.Αμα γινοταν 2 μερες την εβδομαδα θα πηγαινα πασο αλλα αυτο γινεται σε καθημερινη βαση σαν να νομιζουν οτι ειναι μονοι τους! Αυτοι δεν σεβονται οτι υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι τριγυρω. Δεν ειμαι σαν αυτους τους γεροπαραξενους που βγαινουν και ξινιζουν  "φυγετε απο δω παλιοπαιδια" και τετοια αλλα το ανεχομαι πολλα χρονια αυτο και βλεπω οτι θα με καβαλισουν στο τελος. Σαν να ειναι μονοι τους! 

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Καλά συγνώμη ρε φίλε αλλά άμα δεν τρολλαρεις, ήμαρτον δηλαδή. Εγώ νόμιζα ότι θα έλεγες για προβλήματα με φασαρία. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έβλεπα παιδιά απέξω. Μην καταντήσεις σαν κάτι παράξενους που είχα στην πολυκατοικία μου μικρός και όπου έβλεπαν παιδιά γκρίνιαζαν επειδή για αυτούς το παιδί έπρεπε να είναι κλεισμένο στο σπίτι να το επιβλέπουν συνεχώς οι γονείς όταν είναι έξω και οι δικοί μας γονείς δεν μας πρόσεχαν και καλά. 

Εκτός κι αν υπάρχει πολύ φασαρία, που ένα δίκιο το έχεις, και πρέπει να μιλήσεις με τους γονείς τους. 

Μόνο σε μονοκατοικία με μεγάλο οικόπεδο σε ερημικό μέρος της επαρχίας δεν θα έχεις τέτοια θέματα. Γιατί ακόμα και επαρχία να πας η σε κανένα χωριό δεν αποκλείεται να υπάρχουν γείτονες με παιδιά και να παίζουν στο πεζοδρόμιο απ' εξω. 

Φιλε και γω μεγαλωσα σαν παιδι αλλα οι γονεις μου με πηγαιναν στην πλατεια, σε κανα γηπεδο σε καμια παιδικη χαρα οχι ολη μερα κατω απο το σπιτι η ευκολη λυση! Και δεν μιλαω τωρα για τον κορονοιο μιλαω προ κορονοιου

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι οτι αυτο που σε ενοχλεί εσενα δεν το ειχα σκεφτεί ποτε, εμενα το προβλημα ειναι η φασαρία και εχει πολυ εδω που μενω. Αυτα τα παπακια με πιραγμενες εξατμίσεις ειναι μεγαλο θεμα! 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, takisfon13 είπε

Παιδια παρεξηγησατε αυτα που ειπα.

Δεν εισαι παραλογος γενικα,και εγω δεν την παλευω με το θορυβο,αλλα δε θα μου αρεσε ουτε εμενα να εχουν 20 ατομα κατω απο το σπιτι,ακομα και να μιλανε,σιγουρα θα ειναι σπαστικο,δε συζηταμε για τα παρτυ που λες.

Θα σου πω ενα πραμα που μπορει να μη σου περναει απο το μυαλο.

Εαν γινεις φιλος με καποιους απο αυτους,πραγματικα παιζει να το δεις με αλλο ματι το ολο θεμα,να μη σε ενοχλει τοσο.

Και εγω μενω σε συνοικια με εργατικες κατοικιες,και η πλειοψηφια των κατοικων εχουν νοοτροπια χωριου,ολη μερα φασαρια,μπορει να πινουν καφε και να μιλανε απο το απεναντι μπαλκονι,η ακομα και να ειναι στην καγκελοπορτα και παλι να μιλανε δυνατα. Δε συζηταω για πιο βαρια θεματα,οπως παντελη αγνοηση των ωρων κοινης ησυχιας. Θα σου πω ομως οτι οταν μιλησα λιγο παραπανω με καποιους απο αυτους,αρχισε να  μη με ενοχλει τοσο η φασαρια τους,ισως αλλαξε και η σταση τους απεναντι μου καπως,λες και σεβαστηκαν λιγο παραπανω την ηρεμια μου. Οι υπολοιποι δυστυχως ζουν σε δικο τους κοσμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...