Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν έχω διάφορα βιβλία σε PDF και με κουράζει αρκετά να τα διαβάζω στο γραφείο ή έστω με το laptop 

Έχω όμως καλό laser εκτυπωτή με πολύ καλή ποιότητα ανάλυση και έγχρωμος με σχετικά φθηνά toner 

Οπότε σκέφτομαι να τα εκτυπώσω....

Το θέμα ειναι πως θα τα κάνω να μοιάζουν με βιβλίο; (κυρίως σαν χρήση δεν με νοιάζει να έχουν όμορφο κάλυμμα με νοιάζει να "ξεφυλλίζουν" τα φύλλα σαν αυτά ενός βιβλίου) 

Σκέφτηκα να πάρω μηχάνημα που κάνει τρύπες για να βάλω σπιράλ αλλά θυμάμαι την εποχή που πήγαινα σχολείο και είχα μερικά τέτοια δεν ειναι ότι καλύτερο... 

Γιαυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει μέση οδός, δηλαδή τρόπος που να μην χρειαστεί να πάρω κανένα πανάκριβο μηχάνημα που υποθέτω θα έχουν οι εταιρίες που εκτυπώνουν εμπορικά βιβλία αλλά παράλληλα να πετύχω κοντινό αποτέλεσμα έστω και αν θέλει έξτρα χρόνο και κόπο.. με ένα πρόχειρο google δεν βρήκα κάτι.. 

Υπάρχει;  

Ξεχασα να αναφέρω πως μιλάμε για Α4 διαστάσεις ή μικρότερες και για τουλάχιστον 100 σελίδες ανα βιβλίο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Οχι σπιραλ, ειναι οντως εκνευριστικο και αβολο. Ψαξε για βιβλιοδεσια με κολλα, εκει γυρνανε ανετα οι σελιδες (αλλα δεν εχω ζητήσει τετοια βιβλιοδεσια για πάνω απο 70 σελίδες και δεν ξερω αν γινεται...ισως πρεπει να σπασεις το βιβλιο σε 2 μερη, ρωτα καλυτερα σε ενα καταστημα.) 

Το άλλο θεμα ομως ειναι αν σε συμφερει η εκτύπωση σπιτι σου. Ποσα μελανια θα φας για 100 σελιδες; Μηπως σε συμφερει τελικα να κάνεις και την εκτύπωση και την βιβλιοδεσια σε καταστημα; Ιδανικα διαλεξε καποιο δίπλα σε πανεπιστημια, εχουν καλυτερες τιμες. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Οχι σπιραλ, ειναι οντως εκνευριστικο και αβολο. Ψαξε για βιβλιοδεσια με κολλα, εκει γυρνανε ανετα οι σελιδες (αλλα δεν εχω ζητήσει τετοια βιβλιοδεσια για πάνω απο 70 σελίδες και δεν ξερω αν γινεται...ισως πρεπει να σπασεις το βιβλιο σε 2 μερη, ρωτα καλυτερα σε ενα καταστημα.) 

Το άλλο θεμα ομως ειναι αν σε συμφερει η εκτύπωση σπιτι σου. Ποσα μελανια θα φας για 100 σελιδες; Μηπως σε συμφερει τελικα να κάνεις και την εκτύπωση και την βιβλιοδεσια σε καταστημα; Ιδανικα διαλεξε καποιο δίπλα σε πανεπιστημια, εχουν καλυτερες τιμες. 

είναι laser ο εκτυπωτής μου και με 25 ευρώ εκτυπώνω 2600 σελίδες για το μαύρο και 2200 για τα άλλα χρώματα. 

Το θέμα ειναι πως δεν θα ήθελα να πηγαινοέρχομαι σε κατάστημα (άσε που δεν ξέρω αν κάνει κανένας εδώ που ειμαι) δεν υπάρχει κανένα εργαλείο ή κάτι τέλος πάντων να αγοράσω για να τα κάνω μόνος μου; 

Δημοσ.

Για τόσες πολλές σελίδες νομίζω δύσκολο.

Οσες φορές ζήταγα βιβλιοδεσία σε μεγάλα τεύχη πάντα με κατευθύναν στην επιλογή του σπιράλ…

Δημοσ.

Σκληρό διαφανές πλαστικό φύλλο για εξώφυλλο μπρος-πίσω. Atlacol για τις σελίδες. Χαρτοταινία ή ό,τι άλλο θες για την πλάτη του βιβλίου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου αλλά σίγουρα το κάνουν σε φωτοτυπάδικα και το αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά βιβλίο.

Δημοσ.

Καλημέρα, και Χριστός Ανέστη. Ότι είπαν οι φίλοι πιο πάνω, ισχύει. Με αυτόν τον τρόπο, κάνεις κάτι πρόχειρο για να μπορείς να διαβάζεις τα βιβλία σου. Είναι ανέξοδο, και μπορείς να το κάνεις και σπίτι σου. Κατά τα άλλα, μπορείς να βρεις ένα βιβλιοπωλείο, που έχει μηχανή κολλητική, και να σου βιβλιοδετήσει τα βιβλία σου, αλλά δεν ξέρω να σου πω κόστος. Ούτε ξέρω που μπορείς να τα βρεις. Απλά ξέρω ότι υπάρχουν.

Για να πάρεις μηχάνημα που έχουν οι εταιρίες, απλά το ξεχνάς, γιατί είναι όλα πανάκριβα καθώς είναι φτιαγμένα για παραγωγή, (από 2000 βιβλία την ώρα ξεκινάνε και φτάνουν μέχρι όσο αντέχει η τσέπη σου), και ξεκινάνε από 50000 ευρώ και ανεβαίνουν.

Άρα τι κάνεις; Ότι είπαν οι φίλοι πιο πάνω, με κάποιες προσθήκες. Παράδειγμα, την ράχη του βιβλίου την πριονίζεις ελαφρώς, για να εισχωρήσει η κόλα, μπορείς και να βάλεις κομμάτια κλωστής στα αυλάκια που θα χρησιμοποιήσεις για να δέσει καλύτερα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ρίξε μια ματιά σε όλη την διαδικασία. Με εξαίρεση το ράψιμο, και το σκληρό εξώφυλλο, αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Δώσε ιδιαίτερη σημασία τι κάνει στην ράχη του βιβλίου. Πρόκειται για καλλιτεχνική βιβλιοδεσία βέβαια, αλλά αυτό που θέλεις να κάνεις, ως ένα σημείο, το ίδιο είναι.

Εγώ τα δικά μου βέβαια τα κάνω στις ακριβές μηχανές, γιατί είμαι ήδη βιβλιοδέτης, αλλά η διαδικασία μεμονωμένα, είναι ότι βλέπεις στο βίντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...