John_Kalas Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Γεια σας, έφτασε η ώρα Μου να κάνω upgrade το hardware μου σε mobo, cpu, ram, τα συνδέω όλα κανονικά ανάβουν τα φωτάκια και το pc βρίσκεται συνέχεια σε μια κατάσταση reboot όλη την ώρα. Το πληκτρολόγιο δεν ανάβει, σε καμία θύρα usb, δεν έχω σήμα στην οθόνη.. Να πω πως είναι gaming πληκτρολόγιο με βύσματα usb, στον σκληρό υπάρχουν τα windows που έτρεχε πριν την αναβάθμιση.
JDROGAS Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν καταλαβα καλα θελεις να αναβαθμισεις. Γινε λιγακι πιο συγκεκριμενος. Θα αναβαθμισεις πανω στο ηδη υπαρχον hardware; Tο προβλημα τωρα ποιο ειναι το εχεις βρει; Φταιει τροφοδοτικη,μητρικη το εχεις ψαξει καθολου; Τι μπατζετ υπαρχει και τι εργασιες θα κανεις με τον νεο υπολογιστη; Θα το στησεις μονος σου; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από JDROGAS
John_Kalas Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Πάνω σε νέα mobo asrock steel legent x570 μπήκε ένας ryzen 5600x με ram gskill tridentz neo 32giga και θέλω να κουμπωσω τον σκληρό με τα προεγκατεστημένα windows 10 που χρησιμοποιούσα στο προηγούμενο συστημα που είχα βασισμένο σε intel cpu. Κάνω όλες τις συνδέσεις αλλά δε βλέπω ούτε καν το logo των windows, κάνει συνέχεια ένα reboot.
XristosSp Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλε, πολλά μπορεί να είναι, μάλλον κάτι από τα καινούργια κομμάτια θα χρειαστεί αντικατάσταση. Υποθέτοντας ότι τα παλιά σου κομμάτια όλα λειτουργούν κανονικά. 1) Έβαλες τα "standoff" της μητρικής στο κουτί για να μην ακουμπάει πίσω? 2) Δοκίμασε να κάνεις reset τα CMOS βγάζοντας την μπαταρία της μητρικής αν δεν το έχεις κάνει. 3) Πόσα stickάκια ram έχεις? Δοκίμασε τα 1-1 και προσπάθησε να το ανοίξεις. 4) Σου κάνει κάποιο ήχο η μητρική? Αν ναι πόσες φορές κάνει "beep" ? Τώρα αν δοκιμάσεις 1-1 τις ram και πάλι δεν ανάβει, αν μπορείς δοκίμασε τα stickάκια σε pc κάποιου φίλου να δεις και αν δουλεύουν κανονικά, μάλλον την μητρική θα πρέπει να στείλεις πίσω. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από XristosSp
John_Kalas Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Stand υπήρχαν από την παλια, δεν έχω ηχείο στη μητρική πάνω. Άφησα μια ram πάνω, έβγαλα και την μπαταρία αλλά τίποτα, τα ίδια
JDROGAS Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, John_Kalas είπε Πάνω σε νέα mobo asrock steel legent x570 μπήκε ένας ryzen 5600x με ram gskill tridentz neo 32giga και θέλω να κουμπωσω τον σκληρό με τα προεγκατεστημένα windows 10 που χρησιμοποιούσα στο προηγούμενο συστημα που είχα βασισμένο σε intel cpu. Κάνω όλες τις συνδέσεις αλλά δε βλέπω ούτε καν το logo των windows, κάνει συνέχεια ένα reboot. Καταρχην τα windows που εχεις μεσα στο δισκο τα ξεχνας.Πρεπει να περασεις "φρεσκα" Οποτε ξεκουμπωσε το δισκο και δοκιμασε να ξεκινησεις χωρις αυτον να μπεις στο bios. Δες θερμοκρασιες και οι μνημες τι και πως τρεχουν. Ειμαστε σιγουροι oτι εχει κουμπωσει καλα ο επεξεργαστης με την ψυκτρα; 2
XristosSp Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Οποτε ξεκουμπωσε το δισκο και δοκιμασε να ξεκινησεις χωρις αυτον να μπεις στο bios. Δες θερμοκρασιες και οι μνημες τι και πως τρεχουν. Αφού σε boot loop έχει κολλήσει και δεν έχει σήμα στην οθόνη, τι bios και θερμοκρασίες? Ας δοκιμάσει να ξεσφίξει την ψύκτρα αν την έχει σφίξει πάρα πολύ.. Tώρα για το αντίθετο και να ανεβάζει θερμοκρασίες δεν νομίζω, και καλά να μην είχε πατήσει να κάνει σωστή ψύξη θα έφτανε να κάνει boot εκτός και αν δεν έχει βάλει καν thermal paste.😛 Για μένα μάλλον η μητρική θα έχει κάποιο θέμα αν οι ram δουλεύουν κανονικά.
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, John_Kalas είπε νέα mobo asrock steel legent x570 Η έκδοση του BIOS είναι από 3.0 και πάνω; 10 λεπτά πριν, XristosSp είπε Αφού σε boot loop έχει κολλήσει και δεν έχει σήμα στην οθόνη, τι bios και θερμοκρασίες? Έτσι περίεργα που τα γράφει... φαίνεται σα να περνά από το BIOS. 38 λεπτά πριν, John_Kalas είπε δε βλέπω ούτε καν το logo των windows Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από Τέρης Α. 3
John_Kalas Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα δοκιμάσω πάλι αυριο με άδειο σκληρό δίσκο αφού κάνω ένα backup πρώτα τα αρχεία μου. Αν και έχω δει ότι και με "παλιά" windows ξεκινά το σύστημα, τώρα θα παίζει ρόλο εκάστοτε chip μητρικής και επεξεργαστή για να ξεκινήσει, ίσως στη δική μου περίπτωση να μην ισχύει. Κάθε πρόταση δεκτή πάντως! Ευχαριστώ και πάλι! 1
Nik1239 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 11 ώρες πριν, John_Kalas είπε Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα δοκιμάσω πάλι αυριο με άδειο σκληρό δίσκο αφού κάνω ένα backup πρώτα τα αρχεία μου. Αν και έχω δει ότι και με "παλιά" windows ξεκινά το σύστημα, τώρα θα παίζει ρόλο εκάστοτε chip μητρικής και επεξεργαστή για να ξεκινήσει, ίσως στη δική μου περίπτωση να μην ισχύει. Κάθε πρόταση δεκτή πάντως! Ευχαριστώ και πάλι! Φίλε φτιάξε ένα windows usb και ξεκινά νέα εγκατάσταση ίσως είναι αυτό που κάνει restart λόγο drivers intel την ώρα που πάει να κάνει boot 2
radiohead Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Ας πω κάτι κι ας πέσει κάτω. Κάρτα γραφικών έχεις; Ο 5600x δεν έχει ενσωματωμένα όπως αντίστοιχα ο παλιός ιντελ ενδεχομενως. Αν δεν είναι αυτό τότε πρέπει να περάσεις bios όπως σου είπαν παραπάνω που να υποστηρίζει τους 5000. Αφού το κάνεις μετά κοίτα για ελαττωματικό hardware. 1
John_Kalas Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Σήμερα έκανα αλλαγή cpu και έβαλα ένα ryzen 3 1200 με αποτέλεσμα να καταφέρω να μπω στα bios Και να κάνω update με ένα φλασάκι τα πιο πρόσφατα που βρήκα στη σελίδα της asrock (3.70), το update τελείωσε με επιτυχία! Να πω ότι μου έκανε εντύπωση γιατί δεν έκανε συνέχεια restart απλά εμένε σταθερά ανοιχτός με τον ryzen 3 και άναψαν τα λαμπάκια από το πληκτρολόγιο. Μόλις γύρισα από τη δουλειά βάζω πάνω τον 5600x αλλά τζίφος, έκανε πάλι τα ίδια, και δεν άναβε το πληκτρολόγιο, ούτε σήμα στην οθόνη... Να πω πως η μητρική έχει τροφοδοσία για τη cpu 1x6 pin & 1x4 pin , έχω βάλει μόνο το 1x6 γιατί το τροφοδοτικό μου δεν έχει τέτοιο καλώδιο, διάβασα ότι είναι αρκετό όμως.. Δε ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω... 8 ώρες πριν, radiohead είπε Ας πω κάτι κι ας πέσει κάτω. Κάρτα γραφικών έχεις; Ο 5600x δεν έχει ενσωματωμένα όπως αντίστοιχα ο παλιός ιντελ ενδεχομενως. Αν δεν είναι αυτό τότε πρέπει να περάσεις bios όπως σου είπαν παραπάνω που να υποστηρίζει τους 5000. Αφού το κάνεις μετά κοίτα για ελαττωματικό hardware. Έχω μια 5700xt γιατί?? 13 ώρες πριν, Nik1239 είπε Φίλε φτιάξε ένα windows usb και ξεκινά νέα εγκατάσταση ίσως είναι αυτό που κάνει restart λόγο drivers intel την ώρα που πάει να κάνει boot Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να μπω καν μέσα στα bios... έχω έτοιμο στικάκι με windows...
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, John_Kalas είπε Μόλις γύρισα από τη δουλειά βάζω πάνω τον 5600x αλλά τζίφος, έκανε πάλι τα ίδια, και δεν άναβε το πληκτρολόγιο, ούτε σήμα στην οθόνη... Λογική "συμπεριφορά". Σύμφωνα με την Asrock για να υποστηρίξει Ryzen 5xxx το BIOS Update πρέπει: *To support Renoir/ Ryzen™ 5000 processors, it requires to update the BIOS with Matisse CPU. Ο R3 1200 είναι Pinnacle Ridge CPU. 36 λεπτά πριν, John_Kalas είπε Έχω μια 5700xt γιατί?? Δεν αναφέρθηκε κάπου. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2021 από Τέρης Α. 2
Bilbo1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, John_Kalas είπε Τζαμπα κοπος δηλαδη! Matisse cpu?? https://en.wikichip.org/wiki/amd/cores/matisse#Matisse_Processors αυτοί ειναι matisse 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα