Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανείς τι παίζει ακριβώς με τη φορολογία στις αγοραπωλησίες μετόχων μέσω Revolut ή και μερισμάτων ;  Φορολογούνται ;

Πρέπει  να γίνεται κάποια δήλωση στην εφορία ; Η τα λαμβάνει αυτόματα στην δήλωση αφού έχω δηλώσει το ΑΦΜ μου ;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λέει όλα εδώ https://mywealth.gr/forologia-metochon/

Τέλος, όσον αφορά στο εισόδημα από την υπεραξία, καθώς δε γίνεται αυτόματη παρακράτηση στην πηγή (εσωτερικό ή εξωτερικό), θα πρέπει να ενταχθεί το ποσόν αυτό στη φορολογική δήλωση του επενδυτή από τον ίδιο.

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.

Και που θα βρίσκεις μέσα στο χρόνο ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχεις κερδίσει, και το οποίο υπόκεινται σε φορολόγηση ; Σε ποιον κωδικό συμπληρώνεται το ποσό της υπεραξίας; 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xaritakia είπε

Παιδια για να σε φορολογει η revolut πρεπει να υποβαλεις τα tax residences?

Δεν σε φορολογει η ρεβο αλλά η εφορία.Αν τα δηλώσεις θα φορολογηθείς.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, xaritakia είπε

Νομιζα οτι γινεται αυτοματα, τουλαχιστον στα μερισματα ειχα ακουσει οτι πληρωνεις αυτοματα tax..

Στα εξωτερικου;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα από μένα εγώ έχω μια ερώτηση κανονικά μέσα στην revolut για μετοχές εξωτερικού σου κρατάει 30% και αναφέρει ότι αν είναι παραπάνω από αυτό που στη χωρα που είσαι δεν θα δόσεις κάτι αν είναι λιγότερο πρέπει να καταβάλεις τι διαφορα στην χωρα σου σωστά η λάθος ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alpinos είπε

Καλησπέρα από μένα εγώ έχω μια ερώτηση κανονικά μέσα στην revolut για μετοχές εξωτερικού σου κρατάει 30% και αναφέρει ότι αν είναι παραπάνω από αυτό που στη χωρα που είσαι δεν θα δόσεις κάτι αν είναι λιγότερο πρέπει να καταβάλεις τι διαφορα στην χωρα σου σωστά η λάθος ?

Δεν ξέρω τι ακριβώς λέει η Revolut, αλλά η υπεραξία κατά την πώληση φορολογείται με 15% στην Ελλάδα και πρέπει να δηλωθει.

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...