Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για vegans/vegeterians

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Gataros είπε

Τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου δεν έχουν να κάνουν πλέον με τη διασφάλιση της τροφής, αλλά ειναι κυρίως ψυχολογικής φύσεως.

Θες να πεις ότι ο μέσος Έλληνας μπορεί να δίνει σταθερά 300Ε για τη διατροφή του το μήνα? για σκέψου το λίγο μαθηματικά πόσο στέκει κάτι τέτοιο γιατί αν κάθε άνθρωπος τρώει 300Ε το μήνα ακόμη και αν ζεις με τους γονείς σου οι οποίοι πάλι μάλλον βγάζουν κανά 600-800αρι και πρέπει να φάνε και οι ίδιοι για τόσο, πως ακριβώς καλύπτουν και εσένα ενώ μάλιστα είσαι άνεργος άρα βάρος τους? κάτι δε βγαίνει σε όλο αυτό. Εγώ σου λέω ούτε το 200αρι δε βγάζουν οι περισσότεροι για τη διατροφή τους. Εγώ προσωπικά μπορώ να δώσω τόσα αλλά δε βγάζει νόημα η αντίδραση των περισσοτέρων που μάλιστα κλαίγανε τις προάλες ότι δε μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και να κάνουν οικογένεια. Αν τους πετάξουν αύριο οι γονείς τους στο δρόμο ή πεθάνουν θα τρώνε πάλι με 300ε?

10 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Υπάρχει. Αλλά οι βίγκαν δεν τρώνε τίποτε απολύτως που προέρχεται από ζώα! Οπότε αναγκαστικά καταλήγουν να χαπακώνονται για να σώσουν τον πλανήτη και το περιβάλλον!!!

Το γάλα και το γιαούρτι τα λατρεύω και τα έχω κάθε ημέρα στο μενού μου.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Θες να πεις ότι ο μέσος Έλληνας μπορεί να δίνει σταθερά 300Ε για τη διατροφή του το μήνα? για σκέψου το λίγο μαθηματικά πόσο στέκει κάτι τέτοιο γιατί αν κάθε άνθρωπος τρώει 300Ε το μήνα ακόμη και αν ζεις με τους γονείς σου οι οποίοι πάλι μάλλον βγάζουν κανά 800αρι και πρέπει να φάνε και οι ίδιοι για τόσο, πως ακριβώς καλύπτουν και εσένα ενώ μάλιστα είσαι άνεργος? κάτι δε βγαίνει σε όλο αυτό. Εγώ σου λέω ούτε το 200αρι δε βγάζουν οι περισσότεροι. Εγώ προσωπικά μπορώ να δώσω τόσα αλλά δε βγάζει νόημα η αντίδραση των περισσοτέρων που μάλιστα κλαίγανε τις προάλες ότι δε μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και να κάνουν οικογένεια.

Το γάλα και το γιαούρτι το λατρεύω και τα έχω κάθε ημέρα στο μενού μου.

Κι εγώ λατρεύω το γάλα και είναι το μόνο που δεν θα μπορούσα να στερηθώ ποτέ.

Σχετικά με την Β12, όμως, δεν αρκούν τα γαλακτοκομικά για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.

https://peptiko.gr/poia-trofima-ayxanoyn-ti-vitamini-v12/

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Κι εγώ λατρεύω το γάλα και είναι το μόνο που δεν θα μπορούσα να στερηθώ ποτέ.

Σχετικά με την Β12, όμως, δεν αρκούν τα γαλακτοκομικά για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.

https://peptiko.gr/poia-trofima-ayxanoyn-ti-vitamini-v12/

Ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό λοιπόν. Βέβαια σποραδικά τρώω λίγο τόνο, δε νομίζω βέβαια να έχει βοηθήσει πολύ.

Όταν λέω πάντως τρώω πολύ γιαούρτι και γάλα, εννοώ ότι υπήρχαν φάσεις που έπινα ένα λίτρο γάλα τη μέρα σχεδόν. Από γιαούρτια μπορώ να φάω και 3 τη μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Θες να πεις ότι ο μέσος Έλληνας μπορεί να δίνει σταθερά 300Ε για τη διατροφή του το μήνα? για σκέψου το λίγο μαθηματικά πόσο στέκει κάτι τέτοιο γιατί αν κάθε άνθρωπος τρώει 300Ε το μήνα ακόμη και αν ζεις με τους γονείς σου οι οποίοι πάλι μάλλον βγάζουν κανά 600-800αρι και πρέπει να φάνε και οι ίδιοι για τόσο, πως ακριβώς καλύπτουν και εσένα ενώ μάλιστα είσαι άνεργος άρα βάρος τους? κάτι δε βγαίνει σε όλο αυτό. Εγώ σου λέω ούτε το 200αρι δε βγάζουν οι περισσότεροι για τη διατροφή τους. Εγώ προσωπικά μπορώ να δώσω τόσα αλλά δε βγάζει νόημα η αντίδραση των περισσοτέρων που μάλιστα κλαίγανε τις προάλες ότι δε μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και να κάνουν οικογένεια. Αν τους πετάξουν αύριο οι γονείς τους στο δρόμο ή πεθάνουν θα τρώνε πάλι με 300ε?

Το γάλα και το γιαούρτι τα λατρεύω και τα έχω κάθε ημέρα στο μενού μου.

Συνεχίζεις να λες τις σκέψεις σου για ένα τοπικ το οποίο κλειδώθηκε από τους διαχειριστές.

Το πρόβλημα ειναι οτι τη σημερον ημέρα ο κόσμος αντί να κάθεται στα φόρουμ να συζητάει αν πηγαίνει μια φορά ή περισσότερες για την ανάγκη του ημερησίως, δεν αναζητάει επαγγελματικής (ψυχολογικής) φύσεως βοήθεια.

Επεξ/σία από Gataros
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Gataros είπε

Συνεχίζεις να λες τις σκέψεις σου για ένα τοπικ το οποίο κλειδώθηκε από τους διαχειριστές.

Το πρόβλημα ειναι οτι τη σημερον ημέρα ο κόσμος αντί να κάθεται στα φόρουμ να συζητάει αν πηγαίνει μια φορά ή περισσότερες για την ανάγκη του ημερησίως, δεν αναζητάει επαγγελματική (ψυχολογικής) φύσεως βοήθεια.

Δεν βγάζουν νόημα όλα αυτά. Από τη μία "βγάζουμε μόνο 550ε καθαρά και δε μπορούμε να ζήσουμε" από την άλλη "τρώμε 300Ε το μήνα και πάμε σε ψυχοθεραπευτή" . Καταλαβαίνω κάποιοι γεννήθηκαν πλούσιοι σε σταθερή εύπορη οικογένεια οπότε ζουν τη φούσκα τους για τώρα μέχρι να χρειαστεί μόνοι τους να κουβαλήσουν όλο το βάρος του εαυτού τους τότε θα δουν τη πραγματικότητα που ίσως βλέπουν οι γονείς τους ή οι παππούδες τους τώρα. Ο μέσος Έλληνας πάντως δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Φυσικά ακόμη και στην εποχή μας η διασφάλιση της διατροφής δεν είναι εξασφαλισμένη άλλωστε δεν είναι τυχαία τα συσσίτια. Είναι άκρως αλαζωνικό να λες κάτι τέτοιο και δείχνει νοοτροπία μεγαλοαστού που ζει στα σύννεφα. 

Τέλος πάντων, πήρα τις απαντήσεις που ήθελα, ας κλειδωθεί το θέμα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Off topic: 

Δεν νομίζω να έχεις ιδέα τι σημαίνει μέσος Έλληνας, το σίγουρο ειναι οτι ο μέσος Έλληνας (αυτός δηλαδή που κατά την ΕΛΣΤΑΤ αμοίβεται με κατά μέσο όρο 1180€ περίπου) δίνει πολλα περισσότερα για διατροφή, απο τα 80-100 που ισχυριζόσουν οτι χρειάζεσαι για να περάσεις το μήνα.

Για το λόγο αυτό γίνεται και αναφορά για καταποντισμό της μεσαίας τάξης, μιας και αυτός ο μισθός πλέον δεν φθάνει. Επίσης δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει μεγαλοαστός, απλώς έχεις κλειστεί σε ένα μικρόκοσμο και νομίζεις οτι οποίος δεν φυτοζωεί ειναι αυτομάτως και μεγαλοαστός.

Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να πηγαίνουν στα συσσίτια, ειναι δυστυχώς μια μικρή μερίδα του γενικού συνόλου που ζει στην Ελλάδα. Αλίμονο αν αρχίσουμε τις γενικότητες, αφού υπάρχουν συσσίτια, οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατουν να σιτίζονται και αλλες τέτοιες φαιδρές απόψεις.

Επεξ/σία από Gataros
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...