Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για vegans/vegeterians

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τι αντικαθιστούν το ψάρι/κρέας στη διατροφή τους αυτοί? 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Με τι αντικαθιστούν το ψάρι/κρέας στη διατροφή τους αυτοί? 

Ρωτάς από περιέργεια, ή σκέφτεσαι να μπεις στο club;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, deesnider είπε

Ρωτάς από περιέργεια, ή σκέφτεσαι να μπεις στο club;

Επί της ουσίας είμαι ήδη, έχω να φάω κρέας 1 χρόνο και σπάνια τρώω ψάρι. Πίστευα ότι τα γαλακτοκομικά σε συνδυασμό με όσπρια μπορούν να το αντικαταστήσουν αλλά πολλοί εδώ θεωρούν ότι ίσως χρειάζονται περισσότερα οπότε έχω την απορία πως αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν τέτοια διατροφή παίρνουν όλες τις βιταμίνες που πρέπει.

Αγόρασα για πρώτη φορά κρέας αυτό το μήνα, δεν ήταν πολύ ωραίο το αίσθημα να βγάζει τις ίδιες μερίδες με 1 πακέτο όσπρια που κοστίζουν 4 φορές λιγότερο και προσφέρουν περισσότερες θερμίδες. Άμα έτρωγα κάθε μέρα κρέας θα ήταν πραγματικά πολύ ακριβό....

Τώρα για τα ζώα δε πιστεύω κάτι, τι είναι ηθικό/δίκαιο ή όχι είναι αδύνατον για τον άνθρωπο να το γνωρίζει οπότε δε πολυπιστέυω σε τέτοια πράγματα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Απο τη στιγμή που καταναλώνεις γαλακτοκομικά δεν είσαι vegan πάντως.. 

Κι απο τη στιγμή που καταναλώνεις και ψάρι μια στο τόσο δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να λέγεσαι vegetarian.
Γιαλαντζί vegetarian ? μπορεί..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikos032 είπε

Απο τη στιγμή που καταναλώνεις γαλακτοκομικά δεν είσαι vegan πάντως.. 

Κι απο τη στιγμή που καταναλώνεις και ψάρι μια στο τόσο δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να λέγεσαι vegetarian.
Γιαλαντζί vegetarian ? μπορεί..

Οκ, ας μην είμαι όπως και να χει η απορία μένει για το πως τρώνε αυτοί οι άνθρωποι και τα καλύπτουν όλα.

Δημοσ.

Το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις, εφόσον θέλεις να αφαιρέσεις εντελώς το κρέας από τη διατροφή σου, είναι να απευθυνθείς σε διαιτολόγο/διατροφολόγο, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σχετικά με το τι μπορεί να το αντικαταστήσει (από πλευράς πρωτεΐνης, κυρίως).

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Οκ, ας μην είμαι όπως και να χει η απορία μένει για το πως τρώνε αυτοί οι άνθρωποι και τα καλύπτουν όλα.

Παίρνουν βιταμίνες, δηλαδή χάπια.

Ειδικά για τη Β12 που υπάρχει μόνο στα ζωϊκά τρόφιμα, αναγκαστικά παίρνεις συμπληρώματα διατροφής για να αναπληρώσεις ό,τι δεν παίρνεις από τη διατροφή!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Παίρνουν βιταμίνες, δηλαδή χάπια.

Ειδικά για τη Β12 που υπάρχει μόνο στα ζωϊκά τρόφιμα, αναγκαστικά παίρνεις συμπληρώματα διατροφής για να αναπληρώσεις ό,τι δεν παίρνεις από τη διατροφή!

Αυτή δεν υπάρχει και σε τυριά/γιαούρτια κτλ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Εχεις κάνει εξετάσεις αίματος να δεις που είσαι απο βιταμίνες κλπ;Ειδικά αν δεν βγαίνεις έξω θα σου λείπει βιταμίνη D.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις κάνει εξετάσεις αίματος να δεις που είσαι απο βιταμίνες κλπ;Ειδικά αν δεν βγαίνεις έξω θα σου λείπει βιταμίνη D.

Δεν έχω κάνει αλλά γενικά δεν αισθάνομαι τίποτα διαφορετικό. Μη πω έχω βελτιωθεί κάπως. Πηγαίνω κάθε μέρα τουαλέτα, έχω πάρει κάποια κιλά αλλά ισορροπημένα. Τώρα έκανα κάποιες επιπλέον αλλαγές που ίσως βοηθήσουν. Δε τρώω κάθε μέρα μακαρόνια όπως έλεγε ο άλλος και απορώ ώρες ώρες με κάποια πράγματα που λέγονται σε αυτό το φόρουμ γιατί και με γονείς να ζουν οι περισσότεροι είναι άξιο απορίας που τα βρίσκουν τα 300αρια και τα δίνουν για φαγητό και μάλιστα τους περισσεύουν και για άλλα πράγματα εκτός φυσικά αν είναι εύποροι κάτι που δε συμβαίνει με όλους. Δεν έχω πρόβλημα να δώσω τόσο δηλαδή τώρα που δεν έχω την ίδια πίεση αλλά δεν έχω λόγο. Δε νομίζω να μπορούσα να φάω φαγητό αξίας 10Ε τη μέρα (μαγειρεμένο)

Θα κάνω και εξετάσεις κάποια στιγμή. Η κλεισούρα με έχει επηρεάσει άσχημα αλλά δε νομίζω ότι σχετίζεται με βιταμίνες αυτό. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δεν έχω κάνει αλλά γενικά δεν αισθάνομαι τίποτα διαφορετικό. Μη πω έχω βελτιωθεί κάπως. Πηγαίνω κάθε μέρα τουαλέτα, έχω πάρει κάποια κιλά αλλά ισορροπημένα. Τώρα έκανα κάποιες επιπλέον αλλαγές που ίσως βοηθήσουν. Δε τρώω κάθε μέρα μακαρόνια όπως έλεγε ο άλλος και απορώ ώρες ώρες με κάποια πράγματα που λέγονται σε αυτό το φόρουμ γιατί και με γονείς να ζουν οι περισσότεροι είναι άξιο απορίας που τα βρίσκουν τα 300αρια και τα δίνουν για φαγητό και μάλιστα τους περισσεύουν και για άλλα πράγματα εκτός φυσικά αν είναι εύποροι κάτι που δε συμβαίνει με όλους. Δεν έχω πρόβλημα να δώσω τόσο δηλαδή τώρα που δεν έχω την ίδια πίεση αλλά δεν έχω λόγο. Δε νομίζω να μπορούσα να φάω φαγητό αξίας 10Ε τη μέρα (μαγειρεμένο)

Θα κάνω και εξετάσεις κάποια στιγμή. Η κλεισούρα με έχει επηρεάσει άσχημα αλλά δε νομίζω ότι σχετίζεται με βιταμίνες αυτό. 

Κάνε τις όσο πιο γρηγορα μπορείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κάνε τις όσο πιο γρηγορα μπορείς.

Θα τις κάνω και θα της δείξω στο θέμα.

Απορώ ώρες ώρες, που να ζούσαμε και στη κατοχή. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου δεν έχουν να κάνουν πλέον με τη διασφάλιση της τροφής, αλλά ειναι κυρίως ψυχολογικής φύσεως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Υπάρχει. Αλλά οι βίγκαν δεν τρώνε τίποτε απολύτως που προέρχεται από ζώα! Οπότε αναγκαστικά καταλήγουν να χαπακώνονται για να σώσουν τον πλανήτη και το περιβάλλον!!!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...