basilis222 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Μάγκες, Να μην τα πολυλογώ είμαι φοιτητής στη Βουδαπέστη και σκέφτομαι τώρα που θα γυρίσω για διακοπές στην Ελλάδα να πάρω ένα αμάξι και μετά να το πάρω οδηγός στην Βουδαπέστη. Η ερώτηση μου είναι για ποσό Καιρό θα μπορεί το αμάξι να μείνει εξωτερικό; ΑΥπαρχει κάποιο χρονικό όριο; Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες πάνω από 6 μήνες αλλά δεν ξέρω έναν ισχύει το ίδιο για το ανάποδο. Πολλοί θα ρωτήσετε γτ δεν περνώ αμάξι από εξωτερικό αλλα με τόσους φόρους στο τελώνιο η τιμή θα βγει η ιδια μπορεί και παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 29 Απριλίου 2021 από basilis222
terry308 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 42 λεπτά πριν, basilis222 είπε Πολλοί θα ρωτήσετε γτ δεν περνώ αμάξι από εξωτερικό αλλα με τόσους φόρους στο τελώνιο η τιμή θα βγει η ιδια μπορεί και παραπάνω. Η ερώτηση θα είναι γιατί δεν επιλέγεις ένα αμάξι από εκεί και να το έχεις εκεί για όσο διάστημα είσαι φοιτητής ... Ελληνικό αμάξι , ελληνική ασφάλεια , ελληνικά τέλη κυκλοφορίας αν δεν απατώμαι
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Εξαρτάται απο τους νόμους της κάθε χώρας, της Ουγγαρίας εν προκειμένω, κι απο την εφαρμογή αυτών, γιατί π.χ. στο Βέλγιο και στη Γερμανία οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι και κυκλοφορούν πάρα πολλά ξένα αυτοκίνητα. Στο μόνο που θέλει προσοχή είναι η περίπτωση να θες για κάπου άδεια πάρκινγκ απο δημοτικές αρχές (π.χ. στο σπίτι σου ή στη σχολή) γιατί συνήθως αυτές βγαίνουν σε αυτοκίνητα με πινακίδες της χώρας και όχι τρίτων...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, basilis222 είπε Καλησπέρα Μάγκες, Να μην τα πολυλογώ είμαι φοιτητής στη Βουδαπέστη και σκέφτομαι τώρα που θα γυρίσω για διακοπές στην Ελλάδα να πάρω ένα αμάξι και μετά να το πάρω οδηγός στην Βουδαπέστη. Η ερώτηση μου είναι για ποσό Καιρό θα μπορεί το αμάξι να μείνει εξωτερικό; ΑΥπαρχει κάποιο χρονικό όριο; Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες πάνω από 6 μήνες αλλά δεν ξέρω έναν ισχύει το ίδιο για το ανάποδο. Πολλοί θα ρωτήσετε γτ δεν περνώ αμάξι από εξωτερικό αλλα με τόσους φόρους στο τελώνιο η τιμή θα βγει η ιδια μπορεί και παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολύ Δώσε την ερώτηση στο Google στα ουγγαρέζικα.Εφοσων είσαι εκεί φοιτητής θα ξέρεις τη γλώσσα, ή ρώτησε στην εκει αστυνομία. Η κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους σε συγκεκριμένα θέματα.
kiko33gr Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, basilis222 είπε Καλησπέρα Μάγκες, Να μην τα πολυλογώ είμαι φοιτητής στη Βουδαπέστη και σκέφτομαι τώρα που θα γυρίσω για διακοπές στην Ελλάδα να πάρω ένα αμάξι και μετά να το πάρω οδηγός στην Βουδαπέστη. Η ερώτηση μου είναι για ποσό Καιρό θα μπορεί το αμάξι να μείνει εξωτερικό; ΑΥπαρχει κάποιο χρονικό όριο; Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες πάνω από 6 μήνες αλλά δεν ξέρω έναν ισχύει το ίδιο για το ανάποδο. Πολλοί θα ρωτήσετε γτ δεν περνώ αμάξι από εξωτερικό αλλα με τόσους φόρους στο τελώνιο η τιμή θα βγει η ιδια μπορεί και παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολύ Γειά σου φίλε μου, Σύμφωνα με το νόμο στα Ευρωπαϊκά κράτη, αν έχεις τη μόνιμη διεύθυνσή σου σε κάποια χώρα, μπορείς να κυκλοφορείς με ξένες πινακίδες μέχρι 6 μήνες. Στην Ουγγαρία όμως μάλλον κανείς δεν το ελέγχει. Είμαι στη Βουδαπέστη 3 χρόνια με αμάξι με ελληνικές πινακίδες και δεν έχω πρόβλημα. Μάλιστα, παίρνω το ειδικό αυτοκόλλητο κάθε χρόνο για να παρκάρω στο δρόμο έξω από το σπίτι. Αυτό βέβαια γίνεται σε μένα και στη δική μου περιοχή, δεν ξέρω αν το ελέγχουν αλλού. Πάντως, απ'όσο έχω συζητήσει με άλλους, δεν πρέπει να συμφέρει πολύ. Τα αμάξια στην Ουγγαρία δεν είναι ακριβότερα από Ελλάδα και φόρος και ασφάλεια είναι πολύ πιο φθηνά. Νομίζω θα είναι καλύτερα να πάρεις ένα από δω. Εγώ είχα βρει εταιρεία να αλλάξω το δικό μου, αλλά επειδή δεν ξέραμε πόσο θα κάτσουμε στη χώρα, το άφησα έτσι.
Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 13 ώρες πριν, basilis222 είπε Καλησπέρα Μάγκες, Να μην τα πολυλογώ είμαι φοιτητής στη Βουδαπέστη και σκέφτομαι τώρα που θα γυρίσω για διακοπές στην Ελλάδα να πάρω ένα αμάξι και μετά να το πάρω οδηγός στην Βουδαπέστη. Η ερώτηση μου είναι για ποσό Καιρό θα μπορεί το αμάξι να μείνει εξωτερικό; ΑΥπαρχει κάποιο χρονικό όριο; Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες πάνω από 6 μήνες αλλά δεν ξέρω έναν ισχύει το ίδιο για το ανάποδο. Πολλοί θα ρωτήσετε γτ δεν περνώ αμάξι από εξωτερικό αλλα με τόσους φόρους στο τελώνιο η τιμή θα βγει η ιδια μπορεί και παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολύ Ποιοι φόροι στο τελώνιο; Αναφέρεσαι στην Ουγγαρία; Γιατί άμα δεν σου κοστίζει ουσιαστικά τίποτα να του βάλεις Ουγγρικές πινακίδες, τότε δεν βλέπω λόγο να μην το κανεις. Όταν σε 3-4 χρόνια επιστρέψεις το αμάξι πάλι Ελλάδα, προφανώς και δεν πληρώνεις ξανά τελωνείο. Το έκανε πρόσφατα φίλος, μάλιστα το αμάξι το είχε αγοράσει από άλλο Έλληνα που το είχε βγάλει εξωτερικό. Που σημαίνει ότι δεν είναι ονομαστικό στον κάτοχο, αλλά στο VIP του αμαξιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα