matsakonistisbm Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 55 λεπτά πριν, AtiX είπε Η Google κατάργησε την ειδικότητα των σεισμολόγων και αντί να σείαιται ο κόσμος και όλη η επιστημονική κοινότητα με την ανακάλυψη της εκατονταετίας, κάποιοι στο insomnia το παίζουν γνώστες κατηγορώντας τους άλλους ως αδαείς… το λες και καθημερινό πλέον φαινόμενο στο insomnia… Ελα πες την αληθεια εχεις iphone ετσι? Γιατι απο χθες δεν εχεις βαλει γλωσσα μεσα. χαχαχα
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, matsakonistisbm είπε Ελα πες την αληθεια εχεις iphone ετσι? Γιατι απο χθες δεν εχεις βαλει γλωσσα μεσα. χαχαχα Το “πρόβλημα” σου δεν θα έπρεπε να ήταν αν έχω βάλει γλώσσα μέσα, ούτε αν έχω iPhone αλλά αν αυτά που λέω έχουν βάση… Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από AtiX
korakios Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Λογικά δεν είδες ούτε το video <1m μπορεί και ούτε τον τίτλο. το είδα ,άχρηστη εφαρμογή, δεν είναι πρόβλεψη 1
papp0us Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, great είπε To άρθρο ειναι για συστημα απο το 2007(!!!) απο το 2011 μαλιστα εδωσε τα πρωτα Inaccuracies. μιλαμε για 20 χρονια+ χωρις απο το αρθρο παντα αξιοσημειωτα αποτελεσματα, 2-3 bullets σε μια περιοχη που δινει σεισμους μεγαλους οπως η Ιαπωνια ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ. Επισης κολλησες στο διαβασε το κινητο σου, καταπληκτικο τροπο για να ως δια μαγειας αποριψεις τα λεγομενα απο μια ατάκα. Οπως και να εχει και το 112 να ηταν με τον συναγερμο που βαραει πρωτα θα διαβασεις τι λεει και μετα θα κανεις actions. Το οτι εξελιχθηκαν οι ταχυτητες και πριν δεν πηγαιναμε στο φεγγαρι δεν λεει κατι, ναι οκ ΔΕΝ ΕΙΠΑ οτι δεν θα γινει αλλα αυτο που αναφερει στο νήμα και στο android ειναι παραπλανητικο τουλαχιστον. Τι ακριβως δεν καταλαβαινετε? Δεν ειπα οτι δεν θα γινει καποτε αλλα αυτη την στιγμη αυτο που λεει οτι βγαλαν δεν ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Το ειπε καλυτερα καποιος πιο πανω. "η προβλεψη σεισμου ειναι το αγιο δυσκοποτηρο των σεισμολογων" εαν νομιζετε οτι το βρηκε η google με το οτι θα κουνιετε το κινητο σου και θα καταλαβει τις δονησεις τοτε............... ωπα, σιγα, ηρεμα, χαλαρωσε Δεν προσφέρει τίποτα, και εκ νέου πρόβλεψη. Οκ Παραιτούμαι. Εσύ είπες οτι δεν εφαρμόζεται ΠΟΥΘΕΝΑ σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, και εγώ σου λέω οτι απο το 2007(!!!) εφαρμόζεται σύστημα τέτοιου τύπου στην Ιαπωνία. Όπως και στο Μεξικό, όπως και στην Αμερική. Αν καταλάβεις τι κάνει η Google ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα καταλάβεις οτι το μόνο που έχει κοινό με τα υπάρχοντα συστήματα, είναι η λογική του. Θα προσπαθεί να αναγνωρίσει τα πρώτα κύματα που εσυ ΔΕΝ μπορεί να καταλάβεις, γιατι δεν έχεις ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, και σκοπό να σε ειδοποιήσει ότι πολύ κοντά σου, έχει ξεκινήσει σεισμός. Το μόνο πράγμα που προσπαθεί να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ το σύστημα είναι το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, με βάση τα δεδομένα που παίρνει από τα κινητά, κάτι που φυσικά μπορεί να πέσει τελείως έξω. Το πρόβλημα είναι οτι απο το 2007, το 2011 έδωσε Inaccuracies αλήθεια; Εκεί βασίζεις οτι είναι άχρηστο; Εγώ λέω να βγάλουμε άχρηστους και τους μετεωρολογικούς σταθμούς. Πόσες φορές έχουν προβλέψει βροχή και έχουν πέσει έξω; Πόσες φορές έχουν ειδοποιήσει για σφοδρά καιρικά φαινόμενα και τελικά δεν ήρθαν; Τι να τις κάνεις τις προειδοποιήσεις; Ενιχάου, τα αυτονόητα δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνονται. Το σύστημα αυτό είναι σημαντικότατο και αν επεκταθεί σε όλες τις συσκευές που ειναι εξοπλισμένες με επιταχυνσιόμετρο θα είναι τεράστιας σημασίας, για να σωθούν ζωές. Αν δε σας αρέσει, οταν χτυπάει, πατάτε το mute..
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, papp0us είπε Εσύ είπες οτι δεν εφαρμόζεται ΠΟΥΘΕΝΑ σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, και εγώ σου λέω οτι απο το 2007(!!!) εφαρμόζεται σύστημα τέτοιου τύπου στην Ιαπωνία. Όπως και στο Μεξικό, όπως και στην Αμερική. Μπορείς να μου βρεις σε πόσους σεισμούς που εφαρμόζεται το σύστημα, ενημερώθηκαν οι πολίτες της Ιαπωνίας, Μεξικό ή Αμερικής??? 23 λεπτά πριν, papp0us είπε Αν καταλάβεις τι κάνει η Google ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα καταλάβεις οτι το μόνο που έχει κοινό με τα υπάρχοντα συστήματα, είναι η λογική του. Θα προσπαθεί να αναγνωρίσει τα πρώτα κύματα που εσυ ΔΕΝ μπορεί να καταλάβεις, γιατι δεν έχεις ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, και σκοπό να σε ειδοποιήσει ότι πολύ κοντά σου, έχει ξεκινήσει σεισμός. Πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνική έγκαιρης ενημέρωσης για τους σεισμούς κρύβονται πολλά ειδικά μηχανήματα μετρήσεων και όχι μόνο μερικά επιταχυνσιόμετρα τοποθετημένα εδώ και εκεί… αν πιστεύεις ότι χρησιμοποιώντας την λογική και ένα από τα εργαλεία μέτρησης, μπορεί κάποιος να έχει έστω και μερικών δευτερολέπτων νωρίτερα ενημέρωση για επικείμενο σεισμό μάλλον κάτι δεν ξέρεις περί σεισμών… 23 λεπτά πριν, papp0us είπε Το μόνο πράγμα που προσπαθεί να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ το σύστημα είναι το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, με βάση τα δεδομένα που παίρνει από τα κινητά, κάτι που φυσικά μπορεί να πέσει τελείως έξω. Δεν μπορεί να προβλέψει ούτε μέγεθος, ούτε το επίκεντρο, ούτε το εστιακό βάθος!!! Αυτά τα τρία μεγέθοι πρέπει να να υπολογίζονται ταυτόχρονα ώστε να μην δίνονται λάθος πληροφορίες, ένα επιταχυνσιόμετρο δεν μπορεί να υπολογίσει τίποτα από αυτά!!! Μην ξανά λέμε τα ίδια και ίδια… Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από AtiX 1
papp0us Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, AtiX είπε Μπορείς να μου βρεις σε πόσους σεισμούς που εφαρμόζεται το σύστημα, ενημερώθηκαν οι πολίτες της Ιαπωνίας, Μεξικό ή Αμερικής??? Πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνική έγκαιρης ενημέρωσης για τους σεισμούς κρύβονται πολλά ειδικά μηχανήματα μετρήσεων και όχι μόνο μερικά επιταχυνσιόμετρα τοποθετημένα εδώ και εκεί… αν πιστεύεις ότι χρησιμοποιώντας την λογική και ένα από τα εργαλεία μέτρησης, μπορεί κάποιος να έχει έστω και μερικών δευτερολέπτων νωρίτερα ενημέρωση για επικείμενο σεισμό μάλλον κάτι δεν ξέρεις περί σεισμών… Δεν μπορεί να προβλέψει ούτε μέγεθος, ούτε το επίκεντρο, ούτε το εστιακό βάθος!!! Αυτά τα τρία μεγέθοι πρέπει να να υπολογίζονται ταυτόχρονα ώστε να μην δίνονται λάθος πληροφορίες, ένα επιταχυνσιόμετρο δεν μπορεί να υπολογίσει τίποτα από αυτά!!! Μην ξανά λέμε τα ίδια και ίδια… Α) Κανείς. Τι νομίζεις οτι βγαίνει προειδοποίηση σε τηλεοράσεις, ράδιο, κινητά και τέτοια; Απλά κάνει τικ ένα κουτάκι και ανοίγουν μπύρες οι επιστήμονες. Εδώ π.χ https://www.bbc.com/news/world-asia-42582113 σταμάτησαν τα πάντα απο False alarm γιατι φώναζε δυνατά η γειτόνισσά. Β) Ναί. Γ) Μπορεί, αυτός είναι ο σκοπός του. Όταν έχεις τόσους πολλούς μετρητές, που στέλνουν διαδοχικά την ειδοποίηση οτι κουνήθηκαν μπορείς προσεγγιστικά να βρεις που ξεκίνησε. Κανείς δε μίλησε για εστιακό βάθος, αυτό το είπες εσύ. Επίσης φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιήσει αλγόριθμο για να υπολογίζει την ένταση του σεισμού. Όσα περισσότερα δεδομένα επεξεργάζονται μέσω αυτού του αλγορίθμου τόσο πιο ακριβές θα γίνεται. Πρόβλεψη δε θα κάνει ποτέ, γιατί μπορεί να αναγνωρίσει δεδομένα για ακολουθία που έχει ήδη ξεκινήσει. Φυσικά δεν έχω ιδέα από σεισμούς. Ταυτόχρονα δεν έχεις και εσύ, οπότε πιάσε διάβασε πριν αφορίσεις κάτι. https://progearthplanetsci.springeropen.com/articles/10.1186/s40645-018-0221-6 As discussed in Fig. 1, the warning time is critical. Figure 6 illustrates the warning times (shown on concentric circles from the epicenter) and the distribution of measured intensities for the Tohoku-Oki earthquake. At location A1, IJMA6− shaking arrived in 6 s after the initial earthquake alert. Likewise, strong shaking of IJMA7 arrived at A2 and IJMA6+ at A3 in 19 s, IJMA6+ at A4 in 35 s, and IJMA6+ at A5 in 49 s, respectively. Location A6 is in Chiyoda-Ku/Tokyo where shaking of IJMA5+ arrived in 67 s after the first alert issuance (see http://www.data.jma.go.jp/svd/eew/data/nc/rireki/201103.pdf#page=4). Το άχρηστο σύστημα ειδοποίησης, προειδοποίησε μέχρι και 67 δευτερόλεπτα πριν αρχίσουν τις ζεμπεκιές οι Ιάπωνες. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από papp0us 1
Agnwstos_X Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Αλλη μια επικη βλακεια απο τη Google μονο κ μονο να τρωει μπαταρια και bandwith να στελνει καθε λιγο και λιγακι προσωπικα data δονησεων στο σερβερ. Διοτι, πρωτον αν κανει μεγαλου μεγεθους σεισμο τον αντιλαμβανεσαι και μονος σου πολυ πριν κανει τη διασταυρωση και στειλει mass alerts το συστημα, γιατι οπως κ να το κανουμε, ενας σεισμος ειναι γρηγοροτερος της ολης διαδικασιας και δευτερον ποιος σας ειπε ρε μοσχαρια οτι εγω θελω την ωρα που κοιμαμαι να μου βαρατε ηλιθια αλερτ ακομα και για μικρους ή μεσαιους σεισμους? Αν ειναι μεγαλος και επικινδυνος θα ξυπνησω και μονος μου, δε θα περιμενω τη Google να μου το πει. Και για να προλαβω μερικους, πολλα κινητα δεν εχουν δυνατοτητα απενεργοποιησης των αλερτς και ακομα περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει πως να τα απενεργοποιησει, οπως αποδειχτηκε και με τα μυνηματα της πολιτικης προστασιας για τον κοβιντ που ξεσηκωσαν ενα σωρο κοσμο ακομα και 2 τη νυχτα. Οποτε το λιγοτερο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να το εχουν απενεργοποιημενο by default και να το ενεργοποιει οποιος θελει. 2
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 24 λεπτά πριν, papp0us είπε Α) Κανείς. Τι νομίζεις οτι βγαίνει προειδοποίηση σε τηλεοράσεις, ράδιο, κινητά και τέτοια; Απλά κάνει τικ ένα κουτάκι και ανοίγουν μπύρες οι επιστήμονες. Εδώ π.χ https://www.bbc.com/news/world-asia-42582113 σταμάτησαν τα πάντα απο False alarm γιατι φώναζε δυνατά η γειτόνισσά. Β) Ναί. Γ) Μπορεί, αυτός είναι ο σκοπός του. Όταν έχεις τόσους πολλούς μετρητές, που στέλνουν διαδοχικά την ειδοποίηση οτι κουνήθηκαν μπορείς προσεγγιστικά να βρεις που ξεκίνησε. Κανείς δε μίλησε για εστιακό βάθος, αυτό το είπες εσύ. Επίσης φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιήσει αλγόριθμο για να υπολογίζει την ένταση του σεισμού. Όσα περισσότερα δεδομένα επεξεργάζονται μέσω αυτού του αλγορίθμου τόσο πιο ακριβές θα γίνεται. Πρόβλεψη δε θα κάνει ποτέ, γιατί μπορεί να αναγνωρίσει δεδομένα για ακολουθία που έχει ήδη ξεκινήσει. Οπότε μου λες ότι ενώ παγκοσμίως υπάρχει λόγος που κανένας πολίτης δεν ενημερώθηκε για κάτι που είναι αξιόπιστο και ακριβές, η google αποφάσισε να μας ενημερώσει με κάτι αναξιόπιστο και με μεγάλες πιθανότητες εσφαλμένου αποτελέσματος... αυτό εσύ το επικροτείς και το θεωρείς σημαντικό... Όσο για τι “Ναι” είσαι τόσο σίγουρος που θα έπαιρνες την ευθύνη, σε περίπτωση alert, να ξεσηκώσεις την οικογένεια σου και να βγείτε βραδιάτικα έξω???? Για σκέψου το... Τέλος όταν μιλάμε για σεισμούς, αυτονόητα, υπάρχουν τρεις παράμετροι που πρέπει να γνωρίζουμε... μέγεθος, επίκεντρο και εστιακό βάθος!!! Εγώ δεν έβαλα τίποτα στην συζήτηση, μερικοί από εδώ μέσα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η google μπορεί με ένα επιταχυνσιόμετρο να μας προειδοποιήσει για έναν επικείμενο σεισμό... 25 λεπτά πριν, papp0us είπε Φυσικά δεν έχω ιδέα από σεισμούς. Ταυτόχρονα δεν έχεις και εσύ, οπότε πιάσε διάβασε πριν αφορίσεις κάτι. https://progearthplanetsci.springeropen.com/articles/10.1186/s40645-018-0221-6 As discussed in Fig. 1, the warning time is critical. Figure 6 illustrates the warning times (shown on concentric circles from the epicenter) and the distribution of measured intensities for the Tohoku-Oki earthquake. At location A1, IJMA6− shaking arrived in 6 s after the initial earthquake alert. Likewise, strong shaking of IJMA7 arrived at A2 and IJMA6+ at A3 in 19 s, IJMA6+ at A4 in 35 s, and IJMA6+ at A5 in 49 s, respectively. Location A6 is in Chiyoda-Ku/Tokyo where shaking of IJMA5+ arrived in 67 s after the first alert issuance (see http://www.data.jma.go.jp/svd/eew/data/nc/rireki/201103.pdf#page=4). Το άχρηστο σύστημα ειδοποίησης, προειδοποίησε μέχρι και 67 δευτερόλεπτα πριν αρχίσουν τις ζεμπεκιές οι Ιάπωνες. Εδώ να σου τονίσω ότι εκτός των μεγάλων σεισμών που έχουμε πολλά θύματα, σε μικρούς ή μεσαίου μεγέθους σεισμούς οι περισσότεροι τραυματισμοί γίνονται από τον πανικό που προκαλείτε τη δεδομένη στιγμή του συμβάντος... φαντάσου τώρα τι πανικό θα προκαλέσει η ενημέρωση ότι σε λίγα δευτερόλεπτα πρόκειται να γίνει σεισμός χωρίς να σου λέει μέγεθος, επίκεντρο ή εστιακό βάθος και στο καπάκι να γίνεται σεισμός!!! Ελπίζω να καταλαβαίνεις την επικινδυνότητα του θέματος... ΥΓ: Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά οι γνώσεις μου για τους σεισμούς είναι αρκετές ώστε να μην γράφω πράγματα που δεν ισχύουν...
papp0us Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, AtiX είπε Οπότε μου λες ότι ενώ παγκοσμίως υπάρχει λόγος που κανένας πολίτης δεν ενημερώθηκε για κάτι που είναι αξιόπιστο και ακριβές, η google αποφάσισε να μας ενημερώσει με κάτι αναξιόπιστο και με μεγάλες πιθανότητες εσφαλμένου αποτελέσματος... αυτό εσύ το επικροτείς και το θεωρείς σημαντικό... Όσο για τι “Ναι” είσαι τόσο σίγουρος που θα έπαιρνες την ευθύνη, σε περίπτωση alert, να ξεσηκώσεις την οικογένεια σου και να βγείτε βραδιάτικα έξω???? Για σκέψου το... Τέλος όταν μιλάμε για σεισμούς, αυτονόητα, υπάρχουν τρεις παράμετροι που πρέπει να γνωρίζουμε... μέγεθος, επίκεντρο και εστιακό βάθος!!! Εγώ δεν έβαλα τίποτα στην συζήτηση, μερικοί από εδώ μέσα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η google μπορεί με ένα επιταχυνσιόμετρο να μας προειδοποιήσει για έναν επικείμενο σεισμό... Εδώ να σου τονίσω ότι εκτός των μεγάλων σεισμών που έχουμε πολλά θύματα, σε μικρούς ή μεσαίου μεγέθους σεισμούς οι περισσότεροι τραυματισμοί γίνονται από τον πανικό που προκαλείτε τη δεδομένη στιγμή του συμβάντος... φαντάσου τώρα τι πανικό θα προκαλέσει η ενημέρωση ότι σε λίγα δευτερόλεπτα πρόκειται να γίνει σεισμός χωρίς να σου λέει μέγεθος, επίκεντρο ή εστιακό βάθος και στο καπάκι να γίνεται σεισμός!!! Ελπίζω να καταλαβαίνεις την επικινδυνότητα του θέματος... ΥΓ: Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά οι γνώσεις μου για τους σεισμούς είναι αρκετές ώστε να μην γράφω πράγματα που δεν ισχύουν... Ναι, οι γνώσεις σου για τους σεισμούς, σύμφωνα με την αντικειμενική σου αποψη ειναι αρκετές, αλλα απο την άλλη δε σε αφήνουν τελικά να αποφασίσεις. Δε θα δουλέψει, οπότε είναι μάπα, η θα δουλέψει και υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει πανικό χωρίς λόγο; Ή θα τα κάνει ταυτόχρονα; Ένα πλήθος επιταχυνσιομέτρων και επεξεργασία των δεδομένων τους, μπορεί να ειδοποιήσει για έναν σεισμό, και δεν στο λέει "κάποιος εδώ μέσα" στο είπε η Google την ώρα που ενεργοποίησε αυτό το σύστημα. Αν ξέρεις καλύτερα απο τη Google τι κάνει το σύστημα της, πάσο. Ναι θα έπαιρνα ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ και θα έτρεχα έξω μαζί με την οικογένεια μου. Καλύτερα να βγούμε μισή ώρα στο κρύο παρά να πέσει το σπίτι πάνω μας. Εσύ πάλι μπορεί να κάτσεις μέσα στο σπίτι, και να πείς στα παιδιά σου "μέσα μέχρι να αρχίσουμε να κουνιόμαστε", δεν έρχεται να σε κλωτσήσει κανείς έξω. Καμία επικινδυνότητα, ενημέρωση είναι. Ο ίδιος πανικός θα προκληθεί ΚΑΙ οταν ξεκινήσει ο σεισμός μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Ίσα ίσα που με μερικά δευτερόλεπτα προειδοποίηση, πολλοί θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους, η θα προλάβουν να μην μπουν σε ένα ασανσέρ, να φύγουν απο ένα μπαλκόνι και χίλια δύο, αλλα δε χρειάζεται να στα πώ αυτά. Οι γνώσεις σου είναι αρκετές. Προφανώς έχεις μεγάλη δυσκολία να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου περι σεισμών, ή κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Τόση ώρα σου δίνω γραπτά στοιχεία για αυτά που σε απασχολούν, και εσυ απαντάς: "ναιιιι αλλα δε θα είναι πάντα σίγουρο οτι θα ισχύει, γιατι έχω γνώσεις." Σορι δε ψωνίζουμε εμπειρία. 48 λεπτά πριν, Agnwstos_X είπε Αλλη μια επικη βλακεια απο τη Google μονο κ μονο να τρωει μπαταρια και bandwith να στελνει καθε λιγο και λιγακι προσωπικα data δονησεων στο σερβερ. Διοτι, πρωτον αν κανει μεγαλου μεγεθους σεισμο τον αντιλαμβανεσαι και μονος σου πολυ πριν κανει τη διασταυρωση και στειλει mass alerts το συστημα, γιατι οπως κ να το κανουμε, ενας σεισμος ειναι γρηγοροτερος της ολης διαδικασιας και δευτερον ποιος σας ειπε ρε μοσχαρια οτι εγω θελω την ωρα που κοιμαμαι να μου βαρατε ηλιθια αλερτ ακομα και για μικρους ή μεσαιους σεισμους? Αν ειναι μεγαλος και επικινδυνος θα ξυπνησω και μονος μου, δε θα περιμενω τη Google να μου το πει. Και για να προλαβω μερικους, πολλα κινητα δεν εχουν δυνατοτητα απενεργοποιησης των αλερτς και ακομα περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει πως να τα απενεργοποιησει, οπως αποδειχτηκε και με τα μυνηματα της πολιτικης προστασιας για τον κοβιντ που ξεσηκωσαν ενα σωρο κοσμο ακομα και 2 τη νυχτα. Οποτε το λιγοτερο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να το εχουν απενεργοποιημενο by default και να το ενεργοποιει οποιος θελει. εεεετυχυώς που μας πρόλαβες, να μας εξηγήσεις οτι δεν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης, γιατί τώρα συγχέουμε το σύστημα προειδοποίησης της Google, με το Κρατικό σύστημα έκτακτων αναγκών το 112 που θα τολμάει να σε ενοχλήσει αμα έχει πάρει φωτιά κανα δάσος κοντά στο σπίτι σου. Αλλωστε δε χρειάζεται, αν είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά θα αρπάξει φωτιά η πόρτα και θα το καταλάβεις. Παρόλα αυτά ένας διακόπτης θα είναι.. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από papp0us
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, papp0us είπε Ναι, οι γνώσεις σου για τους σεισμούς, σύμφωνα με την αντικειμενική σου αποψη ειναι αρκετές, αλλα απο την άλλη δε σε αφήνουν τελικά να αποφασίσεις. Δε θα δουλέψει, οπότε είναι μάπα, η θα δουλέψει και υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει πανικό χωρίς λόγο; Ή θα τα κάνει ταυτόχρονα; Ένα πλήθος επιταχυνσιομέτρων και επεξεργασία των δεδομένων τους, μπορεί να ειδοποιήσει για έναν σεισμό, και δεν στο λέει "κάποιος εδώ μέσα" στο είπε η Google την ώρα που ενεργοποίησε αυτό το σύστημα. Αν ξέρεις καλύτερα απο τη Google τι κάνει το σύστημα της, πάσο. Ναι θα έπαιρνα ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ και θα έτρεχα έξω μαζί με την οικογένεια μου. Καλύτερα να βγούμε μισή ώρα στο κρύο παρά να πέσει το σπίτι πάνω μας. Εσύ πάλι μπορεί να κάτσεις μέσα στο σπίτι, και να πείς στα παιδιά σου "μέσα μέχρι να αρχίσουμε να κουνιόμαστε", δεν έρχεται να σε κλωτσήσει κανείς έξω. Καμία επικινδυνότητα, ενημέρωση είναι. Ο ίδιος πανικός θα προκληθεί ΚΑΙ οταν ξεκινήσει ο σεισμός μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Ίσα ίσα που με μερικά δευτερόλεπτα προειδοποίηση, πολλοί θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους, η θα προλάβουν να μην μπουν σε ένα ασανσέρ, να φύγουν απο ένα μπαλκόνι και χίλια δύο, αλλα δε χρειάζεται να στα πώ αυτά. Οι γνώσεις σου είναι αρκετές. Προφανώς έχεις μεγάλη δυσκολία να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου περι σεισμών, ή κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Τόση ώρα σου δίνω γραπτά στοιχεία για αυτά που σε απασχολούν, και εσυ απαντάς: "ναιιιι αλλα δε θα είναι πάντα σίγουρο οτι θα ισχύει, γιατι έχω γνώσεις." Σορι δε ψωνίζουμε εμπειρία. Θα μπορούσα να σου αντικρούσω μια μια κάθε σου παράγραφο και να σου αποδείξω το πόσο λάθος κρίνεις το κάθε τι που εκφράζω… Δεν θα το κάνω γιατί έχεις μπει σε μοντ αμφισβήτησης… και δυστυχώς αυτό είναι χειρότερο από αυτό που προσπαθώ να τονίσω τόσα ποστ τώρα… Μια διαπίστωση μόνο… που είναι η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων και οι σεισμολόγοι για να ζητοκραυγάσουν αυτή τη τόσο μεγάλη επιτυχία της Google???? ΥΓ: ίσως αν δεις ότι επίτηδες χώρισα τα ποστ σου σε ενότητες να καταλάβεις και για πιο πράγμα συγκεκριμένα απαντάω… 1
papp0us Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, AtiX είπε Θα μπορούσα να σου αντικρούσω μια μια κάθε σου παράγραφο και να σου αποδείξω το πόσο λάθος κρίνεις το κάθε τι που εκφράζω… Δεν θα το κάνω γιατί έχεις μπει σε μοντ αμφισβήτησης… και δυστυχώς αυτό είναι χειρότερο από αυτό που προσπαθώ να τονίσω τόσα ποστ τώρα… Μια διαπίστωση μόνο… που είναι η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων και οι σεισμολόγοι για να ζητοκραυγάσουν αυτή τη τόσο μεγάλη επιτυχία της Google???? ΥΓ: ίσως αν δεις ότι επίτηδες χώρισα τα ποστ σου σε ενότητες να καταλάβεις και για πιο πράγμα συγκεκριμένα απαντάω… Γιατι να ζητοκραυγάσουν οι σεισμολόγοι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει η Google; Τι σχέση έχει αυτό που κάνει η Google με την επιστήμη της σεισμολογίας; Οταν θα πολλαπλασιαστούν τα δεδομένα που θα λαμβάνουν "από απλά επιταχυσιόμετρα" ρώτα έναν σεισμολόγο αν είναι άξιο αυτό που κάνει η Google ή όχι. Όταν πολλαπλασιάστηκαν τα δεδομένα από τους αισθητήρες καρδιακών παλμών των Apple Watch κατάλαβαν όλοι πόσο χρήσιμο είναι κάτι τέτοιο. Τι έκανε το Apple Watch; ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ανθρώπους για πιθανά προβλήματα. Έχει ακρίβεια; ΌΧΙ, τα False positives είναι πολλά. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟ; ΝΑΙ. Είδες την κοινότητα των καρδιολόγων να κάνει πάρτυ προς τιμήν του; Μπά. Κάποιον καρδιολόγο να σκίζει το πτυχίο του; Μπα στο τετράγωνο Θα μπορούσες αλλα δεν το κάνεις, και δεν κρίνω σε καμία περίπτωση τι εκφράζεις. Εγώ μπορώ να κρίνω αυτό που γράφεις, τα οποία είναι διφορούμενα και χωρίς καμία δικαιολόγηση. Μου λες οτι έχεις πολλές γνώσεις, και με ρωτάς για το αν έχει ενημερωθεί κανείς για σεισμό από το σύστημα της Ιαπωνίας. Εγώ που είμαι άσχετος ήξερα πως λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης στην Ιαπωνία, και για τους σεισμούς και για τα τσουνάμι. Είπες από τη μία δεν δουλεύει, είναι αστείο, και από την άλλη ότι είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει πανικό. Επίσης για κάποιο λόγο η έγκαιρη ειδοποίηση είναι αρνητικό, κάτι που προφανώς πρέπει να διαβάζω πρώτη φορά για οποιοδήποτε θέμα. Δεν ξέρω τις γνώσεις σου, ποσώς ενδιαφέρουν το θέμα μας, αλλα αν εγώ ως άσχετος με το αντικείμενο, με 5 Google Search και πηγές που μπορείς εύκολα να διαβάσεις και να βγάλεις αναξιόπιστες, αφού έχεις τις γνώσεις, σου εξηγώ πράγματα που εσύ "θα μπορούσες να αντικρούσεις, αλλά..." μάλλον δε θα έπρεπε να βασίζεσαι και τόσο πολύ σε αυτές. Ξαναλέω, τα αυτονόητα είναι ανόητο να επαναλαμβάνονται, οπότε θα σταματήσω εδώ. Καλή ανάσταση να έχετε.
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papp0us είπε Γιατι να ζητοκραυγάσουν οι σεισμολόγοι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει η Google; Τι σχέση έχει αυτό που κάνει η Google με την επιστήμη της σεισμολογίας; Οταν θα πολλαπλασιαστούν τα δεδομένα που θα λαμβάνουν "από απλά επιταχυσιόμετρα" ρώτα έναν σεισμολόγο αν είναι άξιο αυτό που κάνει η Google ή όχι. Να αυτό δεν ήθελα… να φτάσεις να μην καταλαβαίνεις το παράλογο που εκφράζεις και μάλιστα με μεγάλη σιγουριά… 1 ώρα πριν, papp0us είπε Μου λες οτι έχεις πολλές γνώσεις, και με ρωτάς για το αν έχει ενημερωθεί κανείς για σεισμό από το σύστημα της Ιαπωνίας. Εγώ που είμαι άσχετος ήξερα πως λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης στην Ιαπωνία, και για τους σεισμούς και για τα τσουνάμι. Είπες από τη μία δεν δουλεύει, είναι αστείο, και από την άλλη ότι είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει πανικό. Επίσης για κάποιο λόγο η έγκαιρη ειδοποίηση είναι αρνητικό, κάτι που προφανώς πρέπει να διαβάζω πρώτη φορά για οποιοδήποτε θέμα. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών*: Αξιοπιστία αποτελεσμάτων: Σχετικά Μεγάλη. Κοινοποίηση σε πολίτες: Μηδέν, για να μην δημιουργηθεί πανικός. Σύστημα Google: Αξιοπιστία αποτελεσμάτων: Ελάχιστη. Κοινοποίηση σε πολίτες: Πάντα, ακόμα και για μικρούς σεισμούς. Οπότε με απλά και ουσιαστικά λόγια… αμφισβητώ την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος μιας και με ένα επιταχυνσιόμετρο κινητού δεν μπορείς να προειδοποιήσεις έγκαιρα για έναν σεισμό μη ξέροντας μέγεθος, επίκεντρο και εστιακό βάθος, αλλά και την χρηστικότητα του μιας και αποτελέσματα πολύ πιο αξιόπιστα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγο πρόκλησης πανικού και καταστάσεων που θα δημιουργήσουν περισσότερους τραυματισμούς από το ίδιο το συμβάν… * μην συγχέεις την ειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι η οποία προέρχεται από αισθητήρες μέσα στην θάλασσα και ενημερώνει ως και αρκετές ώρες νωρίτερα που πιθανά να κτυπήσει… Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από AtiX 1
great Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papp0us είπε με το Κρατικό σύστημα έκτακτων αναγκών το 112 που θα τολμάει να σε ενοχλήσει αμα έχει πάρει φωτιά κανα δάσος κοντά στο σπίτι σου. Αλλωστε δε χρειάζεται, αν είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά θα αρπάξει φωτιά η πόρτα και θα το καταλάβεις. καπου ωπα, μην συγκρίνεις το 112 με alert για φωτια με κατι που απλα δεν μπορει να σου δωσει αλερτ ακομα. Η απλοποιηση των γεγονότων δεν σε κανει αυτοματα να έχεις δικιο. Γνωστη μέθοδος. Και πολυ απλα οπως ειπε και αλλος πιο πανω σε απαντηση του "η ανακαλυψη τησ εκαντοταετιας(!)" δεν ειδα καμια ειδηση απο σεισμολογους να τραβανε τα β...α τους πω ρε μεγλε τι μας εφτοαιξες μας βρηκες το αγιο δισκοποτηρο. Παμε αλλη μια φορα και τελος, ειναι παραπλανητικο το κειμενο, το video εαν το δει καποιος δεν καταλαβαινει ουτε τα μισα απο αυτα τα αγια σωτήρια που λες οτι κάνει. Αλλα δεν πειραζει συνεχιστε. Και καπου ειδα να λες για το apple watch και για το καρδιογραφημα και να συγκρινεις οτι ουτε εκει βγηκε κανας καρδιολογος να σκιζει τα πτυχια του. οκ παμε , σοβαρα; δηλαδη το οτι το μηχανημα που κανει καρδιογραφημα ειναι το ιδιο με αυτο που σου λεει οτι προβλεπει τον σεισμο; αληθεια τωρα; Επισης μια απλη τελευταια ερωτηση, γιατι android Και οχι iOS; δεν νομιζω οτι μπορει να φταιει οτι μπορεις να φτοιαξεις δικο σου .apk με οτι μπουρδα θες και να το βαλει ο αλλος ή οτι στο play store ανεβαινει οτι μπουρδα θες; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από great
AtiX Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, great είπε καπου ωπα, μην συγκρίνεις το 112 με alert για φωτια με κατι που απλα δεν μπορει να σου δωσει αλερτ ακομα. Η απλοποιηση των γεγονότων δεν σε κανει αυτοματα να έχεις δικιο. Γνωστη μέθοδος. Και πολυ απλα οπως ειπε και αλλος πιο πανω σε απαντηση του "η ανακαλυψη τησ εκαντοταετιας(!)" δεν ειδα καμια ειδηση απο σεισμολογους να τραβανε τα β...α τους πω ρε μεγλε τι μας εφτοαιξες μας βρηκες το αγιο δισκοποτηρο. Παμε αλλη μια φορα και τελος, ειναι παραπλανητικο το κειμενο, το video εαν το δει καποιος δεν καταλαβαινει ουτε τα μισα απο αυτα τα αγια σωτήρια που λες οτι κάνει. Αλλα δεν πειραζει συνεχιστε. Επισης μια απλη τελευταια ερωτηση, γιατι android Και οχι iOS; δεν νομιζω οτι μπορει να φταιει οτι μπορεις να φτοιαξεις δικο σου .apk με οτι μπουρδα θες και να το βαλει ο αλλος ή οτι στο play store ανεβαινει οτι μπουρδα θες; εντωμεταξύ τώρα μου ήρθε ιδέα φίλε μου… μια εφαρμογή που θα εκμεταλλεύεται το επιταχυνσιόμετρο στα smart watches & bands ώστε εκεί που πλατσουρίζεις μέσα στην θάλασσα να συλλέγει δεδομένα δικά σου και από άλλους κολυμβητές και ανάλογα τον κυματισμό να ενημερώνει αν έρχεται τσουνάμι τους υπόλοιπους κατοίκους που είσαι στην στεριά… ΥΓ: αν σας φαίνεται αστεία ως ιδέα, φανταστείτε, τότε πως θα έπρεπε να φαίνεται η ιδέα της Google… Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από AtiX 1
KilliK Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) εγω παντως που διαβασα την αρχικη ειδηση, στην δοκιμαστικη φαση που ηταν, δεν στελνανε ειδοποιησεις, μονο συλογη δεδομενων κανανε και υπηρχε συνεργασια με το αμερικανικο ινστιτουτο σεισμολογιας. Τωρα που ξεκιναει κανονικα η υπηρεσια, το ολο συστημα επεξεργασιας των mobile data και της ειδοποησης θα το διαχειριζεται η Google μονο, δεν θα συνεργαζεται με κανεναν αλλο. Επισης για να δουλεψει σωστα αυτο, πρεπει ολοι να εχουν ενεργοποιημενη την ρυθμιση στο κινητο, προκειμενου να μαζεψει τα δεδομενα η Google. αλλιως δεν προκειται να δουλεψει το συστημα. κατι μου λεει θα αποδειχθει τελειως φιασκο το ολο εγχειρημα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από KilliK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα