Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hey guys and gals.

Θέλω καινούριο πληκτρολόγιο. Μου είχαν κάνει δώρο το 2017 το Sharkoon Skiller Mech SGK1 και το τάκα τάκα ξυπνάει νεκρούς.

Έχω επίσης ένα παλιό Speedlink Rapax από το 2015 αλλά έχουν λιώσει τα κουμπιά και δε βλέπω τι πατάω.

Θέλω:

• Ησυχία
  • Κουμπί ENTER διπλής γραμμής
  • Αντοχή (θα είναι και για δουλειά και για παιχνίδια και για γράψιμο)
  • Budget αυστηρά κάτω από 100€ (όχι 101€)
  • Μαύρο/Σκούρο

Δεν θέλω/δεν με νοιάζουν:

• Χρωματομπλιμπλίκια (εκτός από ένα κλασσικό backlight για να βλέπω τι γράφω)
  • Μηχανικό
  • Ασύρματο
  • Λευκό/Ασημί
  • Περίεργο σχήμα κουμπιών

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Οι linear (red) διακόπτες είναι πιο αθόρυβοι από όλους τους άλλους μηχανικούς διακόπτες.

Η εντύπωση μου είναι ότι από τα πληκτρολόγια που κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ αυτά της HyperX με τους δικούς της linear διακόπτες είναι λίγο πιο αθόρυβα, μικρές διαφορές σε κάθε περίπτωση.

Υπάρχουν πατέντες που μπορεί να κάνει κάποιος για να κάνει ένα πληκτρολόγιο πιο αθόρυβο αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν τον κόπο.

Όλα τα καλά πληκτρολόγια σήμερα έχουν "Χρωματομπλιμπλίκια" αλλά μπορείς να επιλέξεις ένα σταθερό χρώμα αντί να ψάχνεις για κάποιο αρχαίο πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση για HyperX. Έχει και στην Ελλάδα μερικά δικά τους, αλλά έχουν σχεδόν όλα μονή γραμμή Έντερ. Χρειάζομαι σίγουρα διπλή.

Δημοσ.
1 hour ago, kouraf16 said:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση για HyperX. Έχει και στην Ελλάδα μερικά δικά τους, αλλά έχουν σχεδόν όλα μονή γραμμή Έντερ. Χρειάζομαι σίγουρα διπλή.

Γτ τοση μανια με την δηπλη γραμμη? Γενικα δεν θες να παρεις ποτε πληκτρολόγιο με το αγγλικο layoyt γτ αν γινει κατι και λιώσουν να κουμπια του δεν θα βρίσκεις με τπτ αλλο σετ απο κουμπια. Το αγγλικο εχει επίσης χαλια κουμπί shift.

Λοιπόν για σενα ωμος υπάρχουν ειδικοι silent switches. Απο πολλες εταιριες. Δες εδω.

https://www.skroutz.gr/c/1866/Gaming_pliktrologia.html?from=autocomplete&keyphrase=silent&o=silent+keyboard

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mp44christos είπε

Γτ τοση μανια με την δηπλη γραμμη? Γενικα δεν θες να παρεις ποτε πληκτρολόγιο με το αγγλικο layoyt γτ αν γινει κατι και λιώσουν να κουμπια του δεν θα βρίσκεις με τπτ αλλο σετ απο κουμπια. Το αγγλικο εχει επίσης χαλια κουμπί shift.

Λοιπόν για σενα ωμος υπάρχουν ειδικοι silent switches. Απο πολλες εταιριες. Δες εδω.

https://www.skroutz.gr/c/1866/Gaming_pliktrologia.html?from=autocomplete&keyphrase=silent&o=silent+keyboard

Θα ήθελα διπλή γραμμή, γιατί με βολεύει η διπλή γραμμή 🤷‍♀️

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, kouraf16 said:

Θα ήθελα διπλή γραμμή, γιατί με βολεύει η διπλή γραμμή 🤷‍♀️

Δύσκολο ειδικά τώρα με το brexit. Σου λέω από εμπειρία το καλύτερο Layout είναι το απλό αμερικανικό. Όλα τα σύνηθηζει ο άνθρωπος. Εγώ στην αρχή έλεγα μα πως θα γράφω χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες και να με τώρα 10 χρόνια μετά να μην μου καίγεται καρφί. 

Δημοσ.

Εσύ ζητάς πληκτρολόγιο μεμβράνης ποιοτικό αλλά σε ISO και όχι ANSI layout.

Για το διπλό enter

To θέμα είναι ότι τα καλά μεμβράνης με ελληνικά είναι δύο 

το Κ55 της Corsair  στα 50-55 ευρώ αν το ψάξεις και σε διπλή τιμή στα 95-100 το Cynosa V2 της Razer που είναι ωραίο ποιοτικό πληκτρολόγιο, έχει πολύ ωραίο μαξιλαράκι.

RGB και τα δύο αλλά μπορεί να ρυθμιστεί σε μονοχρωματικό λευκό. Το θέμα είναι ότι ακόμα και αυτά που είναι με ελληνικούς χαρακτήρες , τουλάχιστον της Razer που έχω δει το ελληνικό έχει ANSI διάταξη, μονό enter.

Για της Corsair το ελληνικό δεν ξέρω, αν και πιστεύω πάλι σε ANSI θα είναι.

Θεωρητικά τα ANSI είναι καλύτερα λόγω του μεγαλύτερου αριστερού Shift, προσωπικά δεν έχω δει μεγάλη διαφορά και χρησιμοποιώ τόσο 60% όσο και πλήρες πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι red / μηχανικό είναι ότι καλύτερο απο θέμα θορύβου ταχύτητας στα παιχνίδια αλλά όχι τόσο σε feedback στο γράψιμο. 

Δημοσ.

Το παλιό μου φτηνό πληκτρολόγιο (RAPAX) έχει διπλό return, μεγάλο shift και πουθενά ελληνικά. Σαν layout με βολεύει 100% και θα ήθελα κάτι αντίστοιχο. Φυσικά μπορώ να κάνω υποχωρήσεις, που μάλλον πρέπει (γιατί ζητάω κάτι niche) απλά κοιτάω όσο μπορώ να τις ελαττώσω.

Θα τα κοιτάξω όλα αυτά που προτείνατε. Είδα και για τα RED switches, οπότε μάλλον κατα κει...

Δημοσ.

Ήσυχο και μηχανικό; Ακόμα και με red switches θα είναι πολύ μακρυά σε θέμα θορύβου από ένα ήσυχο μεμβράνης.

Στη θέση σου με τα κριτήρια που έχεις θέσει θα κοίταζα κάτι από αυτά:

Επιβεβαίωσε το layout, φαίνονται και τα δύο με το "σωστό" Enter πάντως.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας.

Είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι δεν θελω μηχανικό, γιατί ξέρω ότι είναι ψιλοασυμβίβαστο με την ησυχία.

Τελικά κατέληξα σε ενα HyperX Alloy Core, αναγκαστικά με μονό Enter.

Καλή ανάσταση σε όλους!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...