Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες για τη σταδιοδρομια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ελεγα να ανοιξουμε ενα νημα με συμβουλες που μπορουν να βοηθησουν εναν νεο στη σταδιοδρομια του.

Ας αρχισω με μερικες δικες μου:

1) Καντε οσο περισσοτερες πρακτικες μπορειτε! Καντε Erasmus, κατα προτιμηση οχι με σπουδες αλλα με πρακτικη σε καποια εταιρια.

2)  Μην κανετε διδακτορικο! Ο χρονος και ο κοπος σας δεν προκειται ποτε να πληρωθει. Εξαιρεση οσοι εχουν το ψωνιο της ερευνας η μπαμπα καθηγητη πανεπιστημιου...

3) Το πιο σημαντικο για να εχετε εργασιακες ευκαιριες ειναι η δικτυωση, πολυ πολυ σημαντικο ο καταλληλος ανθρωπος να πει μια καλη κουβεντα για εσας η να σας πει για μια θεση που ανοιγει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραια, ελπιζω να μην παει και αυτο για κλειδωμα. 

Εγω θα προτεινα 1) να μπουν σε οργανωσεις τυπου aiesec/esn/tedx της σχολης τους, βλεπεις απο νωρις θεματα που θα σε βοηθησουν στην καριερα σου, για οσους ειναι σε business related σχολες ειναι χρυσαφι..πραγματικα, δεν ξερω ατομο που ηταν σε αυτες τις οργανωσεις και δεν τον κρατησαν στην πρακτικη του, και γεμιζεις αρκετα το βιογραφικο σου οσο σπουδαζεις.

2)Εννοειται erasmus και σπουδες, και ανταλλαγη για να δουν μια διαφορετικη νοοτροπια.

3)Να πηγαινουν σε σεμιναρια κλπ που τους ενδιαφερουν-οχι για να παρουν το χαρτι την παρακολουθησης. 

Μας ειχε αναφερει μια καθηγητρια στην σχολη οτι ειναι αρνητικο καποιος να κανει παρα πολλες πρακτικες, δεν θυμαμαι ακριβως την λογικη αλλα κατι του τυπου "αρεσκεται μονο σε πρακτικες αρα γιατι να τον προσλαβουμε ή για να μην τον κρατανε μαλλον παει κατι λαθος", οποτε moderation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α καλα που με θυμισε η Εφη, σεμνα παιδια, ειναι κριμα γιατι αυτα τα νηματα μπορουν να βοηθησουν πολυ κοσμο! Πολιτισμενα αλλα οχι πολιτικα!

6 λεπτά πριν, efib είπε

Μας ειχε αναφερει μια καθηγητρια στην σχολη οτι ειναι αρνητικο καποιος να κανει παρα πολλες πρακτικες, δεν θυμαμαι ακριβως την λογικη αλλα κατι του τυπου "αρεσκεται μονο σε πρακτικες αρα γιατι να τον προσλαβουμε ή για να μην τον κρατανε μαλλον παει κατι λαθος", οποτε moderation.

Δεν το ειχα ακουσει ποτε αυτο αλλα φαινεται λογικο! Αλλα βρε Εφη ποσες πρακτικες να κανει κανεις? 2 4μηνες η κατι τετοιο φανταζομαι αρκει.

Το ιδιο παντως ισχυει για τις δουλειες, ενας που σε ολη του την προυπηρεσια ειναι 3 μηνες εδω, πεντε εκει, εφτα παρακει, χτυπαει ασχημα στο ματι, σου λεει ο επομενος εργοδοτης γιατι δεν στεριωνεις πουθενα?

Α και για το ερασμους κατι, ιδανικα δειτε αν σας παιρνει οικονομικα να το κανετε ενα εξαμηνο, στο τριμηνο δεν προλαβαινεις να δεις κατι ουσιαστικο!

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Sad 1

Ε ναι, και εγω αυτο ειχα στο μυαλο μου' 2 ειναι αρκετες (μια στο BSc και μετα αλλη μια αν χρειαστει στο MSc), απλως ειπα να το σχολιασω μιας και μας το ειχαν αναφερει στην σχολη και βγαζει καποιο νοημα. Εκτος βεβαια αν αλλαζεις αντικειμενο, μιλαω για το ιδιο αντικειμενο/κλαδο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Δες τι κάνουν οι καλύτεροι της αγοράς σου και κάνε το ίδιο ακριβώς και εσύ αλλά με δικές σου πινελιές που σε διαφοροποιούν από αυτούς. Μη κάνεις πράγματα που δεν επιβεβαιώνονται από την αγορά. Όλοι πατάνε πάνω σε κάποιον άλλον για να φτιάξουν τη βάση τους, δε χτίζουν από το μηδέν.

2. Όταν αναζητάς πληροφορία απέφυγε γενικά ή άσχετα groups / βιβλία / βίντεο. Προτίμησε 1 οn 1 sessions με qualified άτομα της αγοράς. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να πάρεις όλες τις πληροφορίες που θες. Το business intelligence είναι το πιο σημαντικό πράγμα και πρέπει να μάθεις πως να είσαι καλός πράκτορας για να πετύχεις και να βρεις όλα τα βήματα για την εκτέλεση του πλάνου σου.

3. Όταν επενδύεις τα λεφτά σου για την επιχείρηση σου θες το καλύτερο δυνατό προσωπικό για την υπηρεσία/προιόν που ζητάς ακόμη και αν είναι το πιο ακριβό. Στην αγορά κερδίζουν μόνο οι καλύτεροι ενώ οι υπόλοιποι δε παίρνουν τίποτα. Οι φθηνές λύσεις δεν θα σου βγάλουν λιγότερα αλλά αντιθέτως δεν θα σου βγάλουν τίποτα.

4. Μη βάζεις τη λογική σου σκέψη πάνω από αυτά που βλέπεις στη πράξη και αυτό που λέει η στατιστική και τα μαθηματικά. Η πράξη δεν λέει ποτέ ψέματα ενώ η λογική σου μπορεί να έχει προγραμματιστεί λάθος και να μη λαμβάνει υπόψην πολλά πράγματα το οποίο ίσως σου στοιχήσει μία μοναδική ευκαιρία. Πολλά παράξενα πράγματα γίνονται για λόγους που είναι αδύνατον να εξηγήσει το μυαλό αλλά αν έβλεπες όλα τα σενάρια τότε θα τα καταλάβαινες.

5.  Συνέχισε να προσπαθείς και να παλεύεις σε ένα κλάδο και μία αγορά μέχρι να χτίσεις intuition για τα operations και επειδή έτσι μόνο όταν παρουσιαστεί μία ευκαιρία  θα μπορείς να την εξαργυρώσεις. Οι ευκαιρίες είναι εκμεταλέυσιμες μόνο από αυτούς που είναι επίμονοι σε κάτι και βρίσκονται ήδη μέσα στο κλάδο που αυτές που παρουσιάζονται. Χρειάζεσαι μόνο μία για να πλουτίσεις.

6. Οταν δοκιμάζεις νέα πράγματα μη κάνεις μεγάλες κινήσεις αλλά πόνταρε το λιγότερο δυνατό που μπορείς μέχρι να βρεις τη πραγματική τους αξία.

7. Να είσαι όσο πιο δικτυωμένος μπορείς με τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς ώστε να ενημερώνεσαι αμέσως για όλα όσα γίνονται και αλλάζουν

Οκ, μπορώ να γράψω ένα τόνο ακόμη καθώς έχω γράψει μία εγκυκλοπέδια με οδηγίες και concepts αλλά θα το αφήσω εδώ. Έχω δώσει πολλές συμβουλές για μισθωτούς οπότε δεν θα συμπεριλάβω τίποτα από αυτό. Είμαι Ελ.Επ που εν μέρη έχω σπουδάσει αλλά έχω μικρή σχέση με πανεπιστήμια και τα συστήματα τους, δε μπορώ να δώσω τίποτα ως προς αυτό. 

Επεξ/σία από aizensama24

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 28/4/2021 στις 10:17 ΜΜ, aizensama24 είπε

7. Να είσαι όσο πιο δικτυωμένος μπορείς με τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς ώστε να ενημερώνεσαι αμέσως για όλα όσα γίνονται και αλλάζουν

για 'μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το είδα στην Ελλάδα, το βλέπω και τώρα στο εξωτερικό που είμαι, μετράει πάρα πολύ το ποιόν ξέρεις

Στις 28/4/2021 στις 10:22 ΜΜ, efib είπε

1) να μπουν σε οργανωσεις τυπου aiesec/esn/tedx της σχολης τους, βλεπεις απο νωρις θεματα που θα σε βοηθησουν στην καριερα σου, για οσους ειναι σε business related σχολες ειναι χρυσαφι.

όλες οι σχολές έχουν αυτές τις οργανώσεις? Πως μπορεί να μπει κάποιος σε αυτές? Μπορεί να φαίνονται χαζές ερωτήσεις αλλά (είμαι πρωτοετής) με τα online μαθήματα δεν έχω μάθει πολλά για το πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gleft είπε

για 'μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το είδα στην Ελλάδα, το βλέπω και τώρα στο εξωτερικό που είμαι, μετράει πάρα πολύ το ποιόν ξέρεις

Σαν το "βύσμα" δεν έχει...

😜

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

3 ώρες πριν, EcoBill είπε

όλες οι σχολές έχουν αυτές τις οργανώσεις? Πως μπορεί να μπει κάποιος σε αυτές? Μπορεί να φαίνονται χαζές ερωτήσεις αλλά (είμαι πρωτοετής) με τα online μαθήματα δεν έχω μάθει πολλά για το πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια. 

Συνηθως εχουν aiesec, ψαξε στο φβ aiesec και το ονομα του ιδρυματος σου ή googlαρε το και θα δεις τι θα σου βγαλει

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...