Brandtobrand Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Καλησπέρα, σκέφτομαι να φτιάξω το παρακάτω σύστημα (κάρτα γραφικών προς το παρόν θα προσθέσω την παλιά RX 580 που έχω) Αυτό που με ενδιαφέρει είναι 1) Αξίζει να επενδύσω αυτό το ποσό ή σε κανά χρόνο αναμένονται νέοι επεξεργαστές και καινούργιες ram που δεν θα είναι συμβατά με την mobo μου ? 2) Από υδρόψυξη δεν γνωρίζω τίποτα. Με ενδιαφέρει να έχω χαμηλές θερμοκρασίες (overcl δεν κάνω). Με μια από τις δύο επιλεγμένες υδροψύξεις + τους 3 ανεμιστήρες του κουτιού (1 πίσω, 2 μπροστά 140) θα είμαι εντάξει ή να προσθέσω και κανένα εξτρα fan/υδρόψυξη ? 3) Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το στήσιμο υπολογιστή, συνεπώς ειδικά σε ότι αφορά τροφοδοτικό και την motherboard τα οποία επιλέχθηκαν στην τύχη και σύμφωνα με τις κριτικές στο σκρουτζ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. 1
niko13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ολα που κοιτας μια χαρα parts ειναι αλλα απο οσα αναφερεις το νουμερο 1 ειναι το πιο σωστο. Αν δεν ειναι αναγκη, καλυτερα περιμενε για εμενα τους νεους cpu με ddr5.Κουμπαρα και μαζεμα σαν το μερμηγκα, να φτιαξεις κατι καλο με το νεο hardware,οταν ερθει η ωρα. Ειναι σοβαρο το νουμερο που θες να δαπανησεις. Αλλιως τα παιδια εδω θα σου φτιαξουν οσες συνθεσεις θες. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από niko13 3
XristosSp Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με τον Nίκο, δεν είναι καλή εποχή για στήσιμο υπολογιστή. Και GPU δεν υπάρχουν και οι επεξεργαστές είναι ακριβοί και θα έρθoυν και τα ddr5 hardware σε λίγο. Μάζεψε και όταν ξεμπλοκάρει η αγορά και γεμίσουν τα ράφια, θα έχουν πέσει και οι τιμές και θα έχουν βγει τα καινούργια πράγματα. Τώρα αν το χρειάζεσαι άμεσα, πες μας και για τι χρήση το θες και θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις κομμάτια, αν και αυτά που έχεις επιλέξει είναι μια χαρά αφού σου αρέσουνε. Κατά την γνώμη μου όμως δεν αξίζει να δώσεις 435 ευρώ για 6πύρινο ryzen. Για ότι χρήση και να το θες καλύτερα να πας σε 10th gen intel έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα και με τα ίδια και πιο λίγα λεφτά παίρνεις 10 cores 20 threads και με καλύτερες ταχύτητες. Τώρα αν χρησιμοποίησες αυτό το μαγαζί ενδεικτικά και θα πάρεις τον 5600x από αλλού γύρω στα 330 που κάνει και θες amd, καλώς. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από XristosSp 5
Brandtobrand Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Σας ευχαριστώ και τους δύο. Το pc το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για gaming (single player παιχνίδια, σε ανάλυση 1080, χωρίς να με ενδιαφέρει το 60αρι). Το πρόβλημα είναι ότι το τωρινό pc δεν φαίνεται να τραβάει άλλο. Σε συγκεκριμένα σημεία συγκεκριμένων cutscenes (μόνο εκεί και όχι κατά το gameplay) σταματάει και κάνει restart. Ξανά δοκιμή, ξανά restart στο ίδιο cutscene. Επειδή αμφότεροι είστε πολύ πιο γνώστες από εμένα, υπάρχει καμιά εκτίμηση πότε αναμένεται η νέα γενιά ram και cpu ? 1
niko13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Σας ευχαριστώ και τους δύο. Το pc το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για gaming (single player παιχνίδια, σε ανάλυση 1080, χωρίς να με ενδιαφέρει το 60αρι). Το πρόβλημα είναι ότι το τωρινό pc δεν φαίνεται να τραβάει άλλο. Σε συγκεκριμένα σημεία συγκεκριμένων cutscenes (μόνο εκεί και όχι κατά το gameplay) σταματάει και κάνει restart. Ξανά δοκιμή, ξανά restart στο ίδιο cutscene. Επειδή αμφότεροι είστε πολύ πιο γνώστες από εμένα, υπάρχει καμιά εκτίμηση πότε αναμένεται η νέα γενιά ram και cpu ? Τιποτα σιγουρο αλλα Intel θεωρητικα τελευταιο τετραμηνο του ετους και amd αρχες 22..Βεβαια αυτα συχνα δεν τηρουνται, οποτε 100% δεν σου λεω.Εισαι σιγουρος οτι αυτα τα restart δεν ειναι απο ram/gpu και ειναι απο cpu? Γενικα οσο παιζεις εχεις τσεκαρει cpu/gpu usage και temps να δεις αν οντως τρως bottleneck απο τον επεξεργαστη? .Kαλο θα ηταν να την βγαλεις οσο πιο budget γινεται να κανεις τη δουλεια σου και οχι να φτιαξεις τουμπανο συστημα τωρα, ακομα και αναγκη να ειναι. Την καρτα σου τη στιβει και αντεχει και μια επιπεδου rtx 3070 στο μελλον ενα συστημα με 10400f k b460 των 450 ευρο χοντρικα. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από niko13 2
Brandtobrand Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, niko13 είπε Τιποτα σιγουρο αλλα Intel θεωρητικα september και amd αρχες 22..Βεβαια αυτα σπανια τηρουνται, οποτε 100% δεν σου λεω.Εισαι σιγουρος οτι αυτα τα restart δεν ειναι απο ram/gpu και ειναι απο cpu? Γενικα οσο παιζεις εχεις τσεκαρει cpu/gpu usage και temps να δεις αν οντως τρως bottleneck απο τον επεξεργαστη? .Kαλο θα ηταν να την βγαλεις οσο πιο budget γινεται να κανεις τη δουλεια σου και οχι να φτιαξεις τουμπανο συστημα τωρα, ακομα και αναγκη να ειναι. Την καρτα σου τη στιβει και αντεχει και μια επιπεδου rtx 3070 ενα συστημα με 10400f k b460 των 450 με 500 ευρο. Θερμοκρασίες δεν έχω θέμα (κάτω από 60c). Το πιθανότερο, από ότι έχω διαβάσει, είναι να πρόκειται για θέμα του psu (έχω ένα Corsair CX 600). Θα παραγγείλω για αρχή μόνο το psu να δοκιμάσω και βλέπουμε. Ανάθεμα όμως και αν ξέρω πως. Είναι περίεργο πάντως, restart μόνο σε cutscenes και πάντα στο συγκεκριμένο σημείο. Όσο πάντως έχει gameplay, όλα ρολόι. Οπότε αφού μιλάμε για τόσο σύντομα, το καλύτερο είναι αναμονή, όπως πολύ σωστά προτείνεις. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από Brandtobrand 1
niko13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Θερμοκρασίες δεν έχω θέμα (κάτω από 60c). Το πιθανότερο, από ότι έχω διαβάσει, είναι να πρόκειται για θέμα του psu (έχω ένα Corsair CX 600). Θα παραγγείλω για αρχή μόνο το psu να δοκιμάσω και βλέπουμε. Είναι περίεργο πάντως, restart μόνο σε cutscenes και πάντα στο συγκεκριμένο σημείο. Όσο πάντως έχει gameplay, όλα ρολόι. Κατι αλλο ακουγεται να ειναι αδερφε μου. Αν ηταν cpu bottleneck θα ειχες fps drops και κολληματακια και οσο επαιζες.Δεν μου εχει τυχει και η τηλεδιαγνωση σε τετοια ειναι δυσκολη Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από niko13 2
XristosSp Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 13 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Είναι περίεργο πάντως, restart μόνο σε cutscenes και πάντα στο συγκεκριμένο σημείο. Όσο πάντως έχει gameplay, όλα ρολόι. Και εμένα σαν κάτι άλλο μου ακούγεται ,τσέκαρε την gpu σε άλλο pc άμα μπορείς ή δοκίμασε κανένα άλλο psu. Αν και εμένα να κολλάει σε συγκεκριμένο σημείο στο game δεν μου έχει τύχει να πω την αλήθεια. Πάντως αν το θες για gaming και το χρειάζεσαι τώρα για να κάνεις την δουλειά σου, ο Νίκος είπε ότι πιο σωστό. Πάρε έναν οικονομικό intel μην σου πω βάλτο και στο ίδιο κουτί, πάρε και ένα καινούργιο psu για το μελλοντικό pc και κράτα τα υπόλοιπα και θα είσαι άρχοντας. Μετά όταν γεμίσουν τα ράφια και βγουν τα καινούργια hardware κλπ πουλάς τον intel μαζί με την μητρική και τις ram του , που σίγουρα θα βρεις να το δώσεις και φτιάχνεις καινούργιο pc με το μεγάλο budget. 2
3DJIN Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 ουτε ευρω μη δωσεις,περιμενε μεχρι να μπορεις να παρεις και καρτα γραφικων. 1
Brandtobrand Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 8 ώρες πριν, 3DJIN είπε ουτε ευρω μη δωσεις,περιμενε μεχρι να μπορεις να παρεις και καρτα γραφικων. Αυτό έχω καταλάβει και εγώ. Η κάρτα όμως δεν με απασχολεί τόσο, μπορώ να την προσθέσω και αργότερα σε ένα ήδη υπάρχον καλό σύστημα. Αποτρεπτικός παράγοντας φαίνεται να είναι το γεγονός ότι στο κοντινό μέλλον αναμένεται νέα γενιά cpu και ram, μη συμβατή με την "επένδυση" που προτίθεμαι να κάνω τώρα. Οπότε αρχικά θα δοκιμάσω με ένα καινούριο psu. Αν δεν, αγορά ενός "πρόχειρου - μεταβατικού" συστήματος σαν αυτό που μου προτάθηκε από τους φίλους παραπάνω. Σας ευχαριστώ όλους, για την πολύτιμη βοήθεια σας. Καλό Πάσχα ! 2
Leleouras Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 driver gpu και μνήμες να κάνεις τσεκ αρχικά 1
Brandtobrand Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 54 λεπτά πριν, Leleouras είπε driver gpu και μνήμες να κάνεις τσεκ αρχικά Drivers έχω τους πιο πρόσφατους. Ram έχω ελέγξει, gpu δεν γνωρίζω πως.
leros2004 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 21 ώρες πριν, Brandtobrand είπε Σας ευχαριστώ και τους δύο. Το pc το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για gaming (single player παιχνίδια, σε ανάλυση 1080, χωρίς να με ενδιαφέρει το 60αρι). Το πρόβλημα είναι ότι το τωρινό pc δεν φαίνεται να τραβάει άλλο. Σε συγκεκριμένα σημεία συγκεκριμένων cutscenes (μόνο εκεί και όχι κατά το gameplay) σταματάει και κάνει restart. Ξανά δοκιμή, ξανά restart στο ίδιο cutscene. Επειδή αμφότεροι είστε πολύ πιο γνώστες από εμένα, υπάρχει καμιά εκτίμηση πότε αναμένεται η νέα γενιά ram και cpu ? ποιο είναι το τωρινό σου Pc?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα