Προς το περιεχόμενο

Ratchet & Clank: Rift Apart [PS5]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ωραιος αυτο ηταν,το ειχα σε 120 hz.

Ο θορυβος παραμενει ομως εαν προσεξεις την πανοπλια του Ratchet η της Rivet θα το δεις.

Νμζ δεν εχουν κανει καλο denoising,ειναι το κοστος του ray tracing αυτο.

Παραμένει αλλά στο βάθος είναι κλάσης ανώτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις σε performance rt!έχω κάτσει σε 2-3 σημεία και απλά χαζεύω το περιβάλλον (όχι τίποτα άλλο να γεμίσουν και οι 12-13 ώρες)...η αλήθεια είναι πως όταν μπήκα στην πρώτη πόλη και τ άλλαξα λίγο σε Fidelity έπαθα περίπου 18 εγκεφαλικα μαζεμένα απ' την καθαρότητα των γραφικών αλλά είπα να συνεχίσω στα 60 fps...πέρα απ' τον τεχνικό τομέα έχουν δώσει ωραίο και έξυπνο χιούμορ στους χαρακτήρες αλλά δν είδα κάποια αλλαγή στο σύστημα μάχης πέρα απ' τα triggers(όχι ότι είναι άσχημο βέβαια, ίσα ίσα είναι πολύ ευχάριστο)...Σε γενικές γραμμές αυτή τη μια-μιαμιση ώρα που παίζω το παιχνίδι ΣΠΕΡΝΕΙ!!

3 ώρες πριν, D.Luffy είπε

@optimus prime

@cocous

Σύμφωνα με το DF το παιχνίδι κάνει output σε 120Hz εάν επιλέξετε performance/performance RT με αποτέλεσμα να πέφτει αρκετά η native ανάλυση κλειδώνοντας στα 1080p.

Εαν απενεργοποιήσετε τα 120Hz από τα settings του PS5, η ανάλυση σε performance mode θα είναι υψηλότερη. 

Εγώ είχα εξ αρχής τα 120Hz απενεργοποιημένα  από την κονσόλα και ίσως γι αυτό δεν παρατήρησα πιξέλιασμα ή noise. Δοκιμάστε το όσοι έχετε θέμα με την ποιότητα σε performance mode. 

There's more though: by default, Rift Apart drops into 120Hz output mode, where the screen refreshes twice as quickly.

If you're finding that your screen resolution drops to 1080p as a result of 120Hz being forced when the game boots, simply disable 120Hz output in the PS5 system menus.

Αυτό ισχύει και σε τηλεοράσεις που ΔΕΝ έχουν HDMI 2.1??

Επεξ/σία από alexcas777
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cocous είπε

Παραμένει αλλά στο βάθος είναι κλάσης ανώτερο

Ναι μια χαρα ειναι πεντακαθαρα..

Εχω παει στον πλανητη που ειναι open world και εχω πιασει τρελες ταχυτητες.

Πολυ ωραιο παιχνιδι,λεω να το παιξω ξανα στα καπακια οταν τελειωσω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cocous είπε

Λοιπόν επειδή θα μπερδεύουμε. Το παιχνίδι έχει 3 modes.

Fidelity 2160p 30fps RT 

Performance 2160 dynamic 60fps χωρίς RT 

Performance RT 2160p - 1080p με RT 

Στην 3η περίπτωση η ανάλυση πέφτει αρκετά και στα δικά μου μάτια δείχνουν πολύ άσχημα τα textures στο βάθος και γενικότερα. Είναι αντιληπτό. Παίζω σε 65αρα 4K και σχετικά κοντά.

Σίγουρα στο σκέτο Performance θα είναι σούπερ αλλά χωρίς αντανακλάσεις.

έχεις  βαλει  game mode στην τηλεοραση? ( αμα εχεις μια πολυ καλη  τηλεοραση αλλαζουν τα παντα )

Επεξ/σία από kundi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kundi είπε

έχεις  βαλει  game mode στην τηλεοραση? ( αμα εχεις μια πολυ καλη  τηλεοραση αλλαζουν τα παντα )

Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω. Για να τρέξει ωραία σε performance RT χρειάζεται απενεργοποίηση η επιλογή 120hz στο κεντρικό μενού της κονσόλας στις ρυθμίσεις βίντεο. Αλλιώς ρίχνει την ανάλυση σε 1080 και δεν είναι και ότι καλύτερο. 

Επεξ/σία από cocous
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexcas777 είπε

Αυτό ισχύει και σε τηλεοράσεις που ΔΕΝ έχουν HDMI 2.1??

HDMI 2.1 σημαίνει bandwidth για 4K120. Τώρα αν το PS5 υποστηρίζει 120Hz και σε χαμηλότερες αναλύσεις δεν γνωρίζω. 

Μπορείς να ελέγξεις απλώς το μενού της κονσόλας σου και να δεις αν τα 120Hz υποστηρίζονται και αν είναι ενεργοποιημένα.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

HDMI 2.1 σημαίνει bandwidth για 4K120. Τώρα αν το PS5 υποστηρίζει 120Hz και σε χαμηλότερες αναλύσεις δεν γνωρίζω. 

Μπορείς να ελέγξεις απλώς το μενού της κονσόλας σου και να δεις αν τα 120Hz υποστηρίζονται και αν είναι ενεργοποιημένα.

Σε εμένα η Q9FN υποστηρίζει 120hz μόνο σε 1440p (hdmi 2.0) και μόλις το απενεργοποίησα έπαθα πλάκα με το αποτέλεσμα. Ενώ πριν αυτού μου έριχνε την ανάλυση και δεν έδειχνε και ότι καλύτερο στις 65 ιντες, μετά δεν μπορούσα εύκολα να εντοπίσω διαφορές με το Fidelity mode. Οπότε λογικά είναι γενικό.

Χρειάζεται να έχεις απενεργοποιημένη την συγκεκριμένη επιλογή ώστε να πάρεις την μέγιστη ανάλυση που μπορεί να δώσει το performance RT. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα και γω!!!Τι παιχνιδαρα έχουνε φτιάξει...Δεν έχω ξαναπαίξει τη σειρά και είμαι ενθουσιασμένος,τόσο με το gameplay,shooting κτλ,όσο και με τον τεχνικό τομέα που είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα σε κονσόλα της Sony.

Παίζω με raytracing και 60 FPS.θα τεσταρω στο άλλο play το fidelity.

Επεξ/σία από 26ska
  • Like 6
Δημοσ.

Το ξεκίνησα κι εγώ χθες το βράδυ και οφείλω να πω πως το παιχνίδι αποτελεί ωδή στο gaming. Φαίνεται πως έχει γίνει με πολύ μεράκι και αυτό το εισπράττει ο gamer από τις πρώτες σκηνές και το intro του παιχνιδιού, χωρίς να πω περισσότερα και να spoilάρω.

Σε performance RT που το έχω, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Κάθε level μέχρι στιγμής σφύζει από ζωή και υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέρειες ανά πάσα στιγμή στην οθόνη.

Αυτό που είχα διαβάσει πριν μερικές ημέρες, πως είναι σαν να παίζεις μια διαδραστική ταινία Pixar είναι η καλύτερη παρομοίωση που μπορώ να σκεφτώ.

Η Insomniac είναι από τις σταθερές αξίες στο χώρο.

• Like 8
Δημοσ.

το ξεκίνησα κ εγώ, μαγική η εικόνα ! το βαλα στο τερμα δύσκολο γτ διαβασα οτι ειναι πολυ εύκολο γενικά κ για την ωρα το ευχαριστιεμαι φουλ. οι αγγελίες εχουν παρει φωτιά στο 60αρι πουλιέται καινούριο απο τα bundle,θα πεσει πολυ γρηγορα η τιμη του λογικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...