dekulinkgr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Το τροπαρι με τα 80ρια ειναι παρομοιο με αυτο για τα 70ρια προηγουμενως. Με λιγα λογια οπως σε συγκεκριμενα παιχνιδια καποιος θα εδινε τοσα χρηματα για αγορα,ετσι θα γινει και σε αυτη την γενια. Κοιτα γενικα πολυς κοσμος γκρινιαζει πλεον για το 80αρι.Κοιτα απλα στο resetera. Oποιο αποκλειστικο παιχνιδι βγει για ps5 θα υπαρξει γκρινια για την τιμη.Μεγα λαθος η sony σε αυτο το κομματι.Αν πρεπει οπωσδηποτε να χρεωσει ομως 80 ας το κανει για τα AAA παιχνιδια της οπως gow-uncharted-spiderman τα οποια θεωρουνται μεγαλες κυκλοφοριες.Οταν ομως χρεωνει πλεον για καθε δικο της παιχνιδι 80 ευρω,δες returnal,λογικο ειναι να πατωσει και να υπαρξουν γκρινιες.Ακομα και το rachet οσο καλο και να ειναι τα 80 ειναι πολλα και δεν ειναι τερασταιο franchise οπως τα αλλα.Και η δικαιολογια οτι εχουν ανεβει τα κοστη του παιχνιδιου ειναι απλα αστεια καθως εχουν ανεβει και κατακορυφα οι πωλησεις.Αλλα πρεπει οι ceo να βγαλουν και αλλα. Συμφωνω ομως οτι οποιος γουσταρει θα τα σκασει και τα 80.Kαι εγω αν βγει μεθαυριο η nintedo και πει 80 ευρω το νεο zelda ή το νεο mario ή metroid εκει θα τα σκασω και ας μην συμφωνω. 2
kundi Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 μετα από 3-4 μήνες θα πέσει η τιμή , να πάρει και ta update ,
Fulgore Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε Κοιτα γενικα πολυς κοσμος γκρινιαζει πλεον για το 80αρι.Κοιτα απλα στο resetera. Δεν ασχολουμαι με era εδω και χρονια γιατι πιο πολυ γκρινια υπαρχει για τα παντα,παρα κατι αλλο. Και 70 ή και 60ευρω αρχικη τιμη να ειχε,παλι θα υπηρχε γκρινια. Εκει που διαφωνω ετσι οπως το θετουν πολλοι για τα 80ρι,ειναι λες και στην προηγουμενη γενια με τα 70 ημασταν μια χαρα,και ξαφνικα τα 10ευρω παραπανω μας πειραξαν. Και εγω δεν ειμαι υπερ των 80ευρω οπως εχω αναφερει πολλες φορες,αλλα δεν ημουν υπερ και των προηγουμενων 70ευρω. Και στα ετησια call of duty/fifa full price με dlc/microtransactions ειμαι κατα(οπως και πολλοι στα διαφορα forum),αλλα στην πραξη οπως βλεπουμε η πλειοψηφια μια χαρα τα τιμαει. Τι ακριβως σου φανηκε περιεργο και μπερδευτηκες σε αυτο που εγραψα @privateer ? 1 1
nekrik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Απο οτι φαίνεται ή εκδοση RT performance έχει εκτός απο χαμηλότερη ανάλυση (1440p + Temporal Injection σε 4K frambuffer), έχει χαμηλότερη ανάλυση στις RT ανακλάσεις οι οποίες είναι και πιο noisy, λόγω πιθανών χρήσης λιγότερων rays. Από οτι επίσης είδα σε κάποια screenshots, το RT performance έχει λιγότερο ακριβέστερο volumetric lighting με λίγο παραπάνω GI bleeding (το οποίο σε καποιες σκηνές επηρεάζει και το tonemapping) καθώς και πιο ήπιο ambient occlusion.Τέλος υπάρχει διαφορά στή γούνα όπου χρησιμοποιούνται λιγότερα "strands" καθώς και στο πλήθος χαρακτήρων και υπτάμενων αντικειμένων στο background, όπου είναι σαφώς λιγότερα τόσο στο perfomance οσο και στο RT performance mode. Τιποτα το τρανταχτό στις διαφορές για μένα. Είμαι έτοιμος για RT+Perfomance mode! Και μια σύγκριση side by side μεταξύ Fidelity, performance και RT performance modes. https://www.ungeek.ph/2021/06/ratchet-clank-rift-apart-graphics-comparison-performance-rt-vs-performance-vs-fidelity-mode/ Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από nekrik 2
privateer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 36 minutes ago, Fulgore said: Δεν ασχολουμαι με era εδω και χρονια γιατι πιο πολυ γκρινια υπαρχει για τα παντα,παρα κατι αλλο. Και 70 ή και 60ευρω αρχικη τιμη να ειχε,παλι θα υπηρχε γκρινια. Εκει που διαφωνω ετσι οπως το θετουν πολλοι για τα 80ρι,ειναι λες και στην προηγουμενη γενια με τα 70 ημασταν μια χαρα,και ξαφνικα τα 10ευρω παραπανω μας πειραξαν. Και εγω δεν ειμαι υπερ των 80ευρω οπως εχω αναφερει πολλες φορες,αλλα δεν ημουν υπερ και των προηγουμενων 70ευρω. Και στα ετησια call of duty/fifa full price με dlc/microtransactions ειμαι κατα(οπως και πολλοι στα διαφορα forum),αλλα στην πραξη οπως βλεπουμε η πλειοψηφια μια χαρα τα τιμαει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με την λογικη σου αν πανε στα 90 θα λεμε τα ιδια? Το θεμα δεν ειναι τα 10 ευρω αυξηση αλλα οτι καπου φτανεις και λες enough is enough. 70 δολαρια στην αμερικη 80 ευρω εδω. Ειναι λογικο αυτο? τεραστια αλλαγη σε φαση που λες πως οι αμερικανοι θα πρεπει να λενε και ευχαριστω σε σχεση με τους ευρωπαιους. Επισης δεν βοηθαει να βλεπεις Publishers να ποσταρουν αυξανομενα κερδη και να ζητανε και παραπανω τιμες. Η σονυ με το returnal εκανε καθαρα ενα πειραμα να δει ποσο την περνει να τραβηξει τις τιμες και για τετοια παιχνιδια. Αφου δεν ακουσαμε sales μαλλον δεν πηγε καλα. Οποτε λοιπον τι θες να κανει ο κοσμος να μην αντιδρασει? Παιχνιδια οπως cod/fifa λογω οτι ειναι μουλτι οι περισσοτεροι που τα παιρνουν day 1 θα λιωσουν απειρες ωρες οποτε δικαιολογουν πολυ πιο ευκολα την αγορα εστω και σε αυτη την τιμη. 3
jokul7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, privateer είπε Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με την λογικη σου αν πανε στα 90 θα λεμε τα ιδια? Το θεμα δεν ειναι τα 10 ευρω αυξηση αλλα οτι καπου φτανεις και λες enough is enough. 70 δολαρια στην αμερικη 80 ευρω εδω. Ειναι λογικο αυτο? τεραστια αλλαγη σε φαση που λες πως οι αμερικανοι θα πρεπει να λενε και ευχαριστω σε σχεση με τους ευρωπαιους. Επισης δεν βοηθαει να βλεπεις Publishers να ποσταρουν αυξανομενα κερδη και να ζητανε και παραπανω τιμες. Η σονυ με το returnal εκανε καθαρα ενα πειραμα να δει ποσο την περνει να τραβηξει τις τιμες και για τετοια παιχνιδια. Αφου δεν ακουσαμε sales μαλλον δεν πηγε καλα. Οποτε λοιπον τι θες να κανει ο κοσμος να μην αντιδρασει? Παιχνιδια οπως cod/fifa λογω οτι ειναι μουλτι οι περισσοτεροι που τα παιρνουν day 1 θα λιωσουν απειρες ωρες οποτε δικαιολογουν πολυ πιο ευκολα την αγορα εστω και σε αυτη την τιμη. 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Δεν ασχολουμαι με era εδω και χρονια γιατι πιο πολυ γκρινια υπαρχει για τα παντα,παρα κατι αλλο. Και 70 ή και 60ευρω αρχικη τιμη να ειχε,παλι θα υπηρχε γκρινια. Εκει που διαφωνω ετσι οπως το θετουν πολλοι για τα 80ρι,ειναι λες και στην προηγουμενη γενια με τα 70 ημασταν μια χαρα,και ξαφνικα τα 10ευρω παραπανω μας πειραξαν. Και εγω δεν ειμαι υπερ των 80ευρω οπως εχω αναφερει πολλες φορες,αλλα δεν ημουν υπερ και των προηγουμενων 70ευρω. Και στα ετησια call of duty/fifa full price με dlc/microtransactions ειμαι κατα(οπως και πολλοι στα διαφορα forum),αλλα στην πραξη οπως βλεπουμε η πλειοψηφια μια χαρα τα τιμαει. Τι ακριβως σου φανηκε περιεργο και μπερδευτηκες σε αυτο που εγραψα @privateer ? Συμφωνώ με privateer. Το θέμα είναι ο λόγος value που παίρνεις/χρήματα. CoD και Fifa κάποιος μπορεί να παίζει 1000 ώρες. To Ratchet είναι 10 ώρες και τέλος. Δεν μπορεί να χρεώνεται το ίδιο. Εννοείται το λάθος θα φανεί στις πωλήσεις αλλιώς δεν είναι λάθος!
optimus prime Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, privateer είπε Η σονυ με το returnal εκανε καθαρα ενα πειραμα να δει ποσο την περνει να τραβηξει τις τιμες και για τετοια παιχνιδια Το καπελο των 10 δολλαριων/ευρω εχει ανακοινωθει πολυ πριν βγει η κονσολα. Δεν ειναι πειραμα,η νεα ταξη πραγματων ειναι! Performance rt και για εμενα,δεν ξαναπαιζω με 30 fps οσο γραφικα ωραιο και εαν το fidelity mode. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από optimus prime
Lotof Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσυπογράφω…. θα παιχτεί αργά καλοκαιράκι στη σωστή τιμή. Αγαπημένη εταιρία ποτέ δεν απογοητεύει. Spoiler Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2021 από Lotof 2
gtsoui Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Οι αυξησεις των τιμων στα games μου θυμιζουν τις αυξησεις στα τσιγαρα. Τοσα χρονια ακουω 'αν πανε τοσο θα το κοψω' και τελικα δεν το κοβει κανενας! Δεν νομιζω να επηρεαστουν οι πωλησεις! 1
vag.patrick Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Εχει γινει pre-order ουτως η αλλως. Για τα 70$ να υποθεσουμε οτι υπολογιζουμε στο μουρικα οτι δεν υπολογιζεται ο φπα παρα μονο στο checkout? οποτε τα 80€ εδω ειναι τα 70$ + φπα εκει. Πολλα λεφτα ειναι σιγουρα , οπως ηταν και οταν αγοραζαμε τα μπλιμπλικια στις 34.000δρχ για το Snes γιατι ειχε εξτρα τσιπακι για να boost-αρει τα γραφικα βλ, Star Fox. Τεσπα , μεγαλη κουβεντα ανοιξατε χωρις λογο. Ειναι πολυ υποκειμενικο το αν ειναι πολλα η οχι η αν το χουμε να το δωσουμε το 80ρι καθως υπαρχουν απειρα παραδειγματα για την κοστολογηση των "χομπι" η "συνηθειων" που εχει ο κοσμος γενικοτερα (πες το καπνισμα/ατμισμα/ποτο κλπ κλπ κλπ). Το περιμενα απο 8 εως 9 και επεσα μεσα. Η Insomniac Ποτε δεν απογοητευει , ακομα και με το sunset overdrive που βγηκε σε λαθος πλατφορμα την λαθος εποχη , τα σπαγε κυριολεκτικα και οποιος δεν το χει παιξει και εχει Pc να το πιασει αφοβα εαν η θεματολογια και τα τρειλερ τον τραβανε , καθως ειναι πολυ fun to play. 2
Fulgore Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 33 λεπτά πριν, privateer είπε Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με την λογικη σου αν πανε στα 90 θα λεμε τα ιδια? Παιχνιδια οπως cod/fifa λογω οτι ειναι μουλτι οι περισσοτεροι που τα παιρνουν day 1 θα λιωσουν απειρες ωρες οποτε δικαιολογουν πολυ πιο ευκολα την αγορα εστω και σε αυτη την τιμη. Που ακριβως εγραψα εγω κατι τετοιο?Πουθενα. Ισα ισα που το εγραψα και συγκεκριμενα οτι δεν ειμαι υπερ ουτε των 70,ουτε των 80ευρω. Αρα αυτα που λες περι 90ευρω,ειναι δικο σου συμπερασμα. Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι πολλοι ειναι καθετοι στα 80ευρω αρχικη τιμη,λες και εαν το Ratchet ειχε 70ευρω,θα ηταν ολα καλα. Και το προηγουμενο Ratchet and Clank που ειχε αρχικη τιμη 40ευρω,οι περισσοτεροι το προσπερασαν. Ριξτε μια ματια στα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας στο δικο μας forum για εδω την Ελλαδα,να δειτε για ποσα παιχνιδια(και ποια)ο κοσμος ηταν διατεθιμενος να δωσει 70ευρω. Ουτε το Spiderman ηταν τεραστιο σε διαρκεια,αλλα μια χαρα ζητουσε οσα ζητουσε . Αλλα αυτο ηταν Spiderman,πιο εμπορικο brand,ενω εδω το Ratchet ειναι μικροτερο και ''παιδικο''... Αρα το προβλημα στο Ratchet and Clank(ή και στο Returnal)παρολο που πηραν καλες βαθμολογιες ειναι οτι δεν ειναι παιχνιδια του γουστου μας,αυτο που λεμε''δεν ειναι god of war,horizon,last of us κλπ''και οχι τα 80ευρω ή το εαν ειναι 15ωρες. Εαν ο κοσμος θελει να αντιδρασει,να το κανει με σωστο τροπο,δηλαδη με το πορτοφολι του,και οχι να γκρινιαζει για τα παντα οπως κανουν οι περισσοτεροι στα διαφορα forum. Και για την Nintendo που ανεφερε ο @dekulinkgr,καθε φορα που ανακοινωνει κατι,μονο γκρινια και μουρμουρα σε fora και reddit,αλλα οι πωλησεις δειχνουν τα ακριβως αντιθετα. Γιατι καποιοι νομιζουν οτι τα forum εκφραζουν την πλειοψηφια του κοσμου,κατι που δεν ισχυει στην πραξη. Ουτε και η ιδια η διαρκεια ως προς την τιμη ειναι το κυριο/πραγματικο προβλημα. Εγω πχ δεν θυμαμαι οταν βγηκε το Witcher 3,να τρεξανε ολοι να το αγορασουν. Η με το FFXV και παει λεγοντας. Εσενα ποια ηταν η τελευταια φορα που εδωσες 70ευρω για single player παιχνιδι? 34 λεπτά πριν, jokul7 είπε Συμφωνώ με privateer. Το θέμα είναι ο λόγος value που παίρνεις/χρήματα. CoD και Fifa κάποιος μπορεί να παίζει 1000 ώρες. To Ratchet είναι 10 ώρες και τέλος. Δεν μπορεί να χρεώνεται το ίδιο. Εννοείται το λάθος θα φανεί στις πωλήσεις αλλιώς δεν είναι λάθος! Δηλαδη επειδη στο Fifa μπορεις να παιζεις 1000 ή και 5000+ωρες,ποσο ακριβως πρεπει να κοστιζουν τα single player παιχνιδια των 10-15ωρων αναλογικα?15-20ευρω?Η κοστολογιση ενος παιχνιδιου κρινεται αποκλειστικα και μονο απο την διαρκεια του και απο τιποτα αλλο? 2 1
music_lover Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Μόνο που η συζήτηση περί των τιμών των παιχνιδιών είναι off topic παλικάρια γιατί δεν είναι νέα η είδηση (εδώ και μήνες ξέρουμε για την αύξηση και την έχουμε ξανασυζητήσει πολλάκις) και αφορά αρκετούς τίτλους του PS5 και όχι αποκλειστικά τον συγκεκριμένο. Δεν γίνεται κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο παιχνίδι με τιμή στα 80, να ασχολούμαστε πάλι με την τιμή του αντί για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό. Οποίος θεωρεί ότι είναι ακριβό (όπως πχ εγώ) απέχει από την αγορά του και κάνει κίνηση σε μια πτώση τιμής. Δεν είναι ανάγκη να το παίξουμε day1. 3 3
jokul7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Fulgore είπε Δηλαδη επειδη στο Fifa μπορεις να παιζεις 1000 ή και 5000+ωρες,ποσο ακριβως πρεπει να κοστιζουν τα single player παιχνιδια των 10-15ωρων αναλογικα?15-20ευρω?Η κοστολογιση ενος παιχνιδιου κρινεται αποκλειστικα και μονο απο την διαρκεια του και απο τιποτα αλλο? Δεν είναι θέμα αυτής καθεαυτής της single player διάρκειας. Ένα παιχνίδι μπορεί να προσφέρει διάφορα για να σε κρατήσει παραπάνω. Multiplayer, NG+, DLCs κλπ. Αλλά ένα σκέτο single player 10 ωρών, ναι καλύτερα να κάνει 15-20 ευρώ ή ακόμα καλύτερα να μπαίνει day one Game Pass!
vag.patrick Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, jokul7 είπε Δεν είναι θέμα αυτής καθεαυτής της single player διάρκειας. Ένα παιχνίδι μπορεί να προσφέρει διάφορα για να σε κρατήσει παραπάνω. Multiplayer, NG+, DLCs κλπ. Αλλά ένα σκέτο single player 10 ωρών, ναι καλύτερα να κάνει 15-20 ευρώ ή ακόμα καλύτερα να μπαίνει day one Game Pass! Δηλαδη με βαση την λογικη σου , να υποθεσω οτι εσυ παιρνεις μεροκαματο κανα 5€?
aekoupoli Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2021 Στο skroutz παίζει γύρω στα 73ε. Επίσης σε 3 μήνες θα μπει σίγουρα σε sale οπως σχεδόν όλα τα games. Άλλος τρόπος είναι με psn gift card από eneba για να σας βγει κάνα 70ευρω μαζί με discount code Περί του παιχνιδιού τώρα o Spencer έδωσε συγχαρητήρια στην insomniac 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα