Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mageiroulis είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Μονο του Ακη

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mageiroulis είπε

Σου απάντησα και στο νήμα της μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής.

Δοκιμασμένη και τέλεια!

https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsourekia-apokaliptoun-ta-mistika-tous

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης άλλη μια συνταγή που είναι πολύ κοντά στην από πάνω θα βρεις ΕΔΩ. Δοκιμασμένη για 2η χρονιά με απίστευτα αποτελέσματα.

Τα τσουρέκια θέλουν 3 πράγματα, υπομονή, περισσότερη υπομονή και ακόμη περισσότερη υπομονή.

Χωρίς πλάκα:

-Καλό αλεύρι (13-14% πρωτεΐνη)

-Προσοχή στο προζύμι (να μην καεί η μαγιά)

-Προσοχή στο ζύμωμα (αν δεν υπάρχει κουζινομηχανή ζημώνεις για 15-20 λεπτά με το χέρι, αφήνεις να ξεκουραστεί 1-1,5ώρα και ξαναζυμώνεις 15-20 λεπτά).

-Προσοχή αν ζυμώσεις με το χέρι όσο και να κολλάει δεν βάζεις αλεύρι.

-Προσοχή στο πρώτο φούσκωμα (σε κρύο δωμάτιο μπορεί να πάρει μέχρι και 5 ώρες), αν δεν διπλασιαστεί η ζύμη απλά δεν θα φας τσουρέκι.

-Προσοχή στο τελευταίο φούσκωμα πριν το ψήσιμο. Αν δεν διπλασιαστεί πάλι δεν τρως τσουρέκι.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, shodan είπε

Επίσης άλλη μια συνταγή που είναι πολύ κοντά στην από πάνω θα βρεις ΕΔΩ. Δοκιμασμένη για 2η χρονιά με απίστευτα αποτελέσματα.

Τα τσουρέκια θέλουν 3 πράγματα, υπομονή, περισσότερη υπομονή και ακόμη περισσότερη υπομονή.

Χωρίς πλάκα:

-Καλό αλεύρι (13-14% πρωτεΐνη)

-Προσοχή στο προζύμι (να μην καεί η μαγιά)

-Προσοχή στο ζύμωμα (αν δεν υπάρχει κουζινομηχανή ζημώνεις για 15-20 λεπτά με το χέρι, αφήνεις να ξεκουραστεί 1-1,5ώρα και ξαναζυμώνεις 15-20 λεπτά).

-Προσοχή αν ζυμώσεις με το χέρι όσο και να κολλάει δεν βάζεις αλεύρι.

-Προσοχή στο πρώτο φούσκωμα (σε κρύο δωμάτιο μπορεί να πάρει μέχρι και 5 ώρες), αν δεν διπλασιαστεί η ζύμη απλά δεν θα φας τσουρέκι.

-Προσοχή στο τελευταίο φούσκωμα πριν το ψήσιμο. Αν δεν διπλασιαστεί πάλι δεν τρως τσουρέκι.

Ότι το ποιο δύσκολο να φτιάξεις καλό τσουρέκι. 

Δημοσ.

Πίστεψε με η παραπάνω συνταγή βγάζει 3 τσουρέκια με απίστευτες ίνες (ζυμωμένο στο χέρι), απίστευτα αφράτο και παραμένει μαλακό ακόμα και μετά από 5-7 ημέρες. Θεωρώ πως βοηθάει η μέθοδος tang zhong στο να διατηρείται μαλακό για περισσότερο.

Δημοσ.

Το μυστικό στο τσουρέκι είναι το στοφαρισμα. Όσες φορές προσπαθήσαμε να φτιάξουμε σπίτι ειδικά στην περίοδο της καραντινασ φάγαμε ταλαιπωρία και τσουρέκι μηδέν

btw την καλύτερη συνταγή την έχει η συζηγος όταν μετά από μια μέρα φουλ δουλειάς με νεύρα και κούραση γυρίζεις σπίτι και σου λέει για τα χαλιά που πρέπει να μαζευτούν για να τα πάρουν για πλύσιμο και για την επίσκεψη της αδερφής της  😛 

Δημοσ.

Η καλύτερη συνταγη για τσουρεκια είναι η κυριακη του πασχα με την πεθερα.Μεχρι να φατε στα χει κανει τσουρεκια.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Αυτή του τερκενλη

Συμφωνώ απόλυτα.Άυριο άμα έχω κέφια θα πάω να το σηκώσω το πρωί🙃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...