Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 1:34 ΜΜ, nikosgnr είπε

Μια μικρή προσευχή για LPDDR5. Και ήμουν στο τσάκ τον επόμενο μήνα να χτυπήσω Μ1.

Θα σου πρότεινα να περιμένεις τον Μ2 ή μέχρι να ξεπεραστούν (αν γίνεται) οι παιδικές ασθένειες των M1 Mac. Επίσης θα έχει αυξηθεί το Compatibillity των apps. Βέβαια αν παίζουν αυτά που χρειάζεσαι είναι αδιάφορο.

Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν περνάς σε κάτι εντελώς καινούργιο πάντα η πρώτη γενιά βγάζει θέματα. 

Δημοσ.

Εννοείται πως θα περιμένω. Δε το συζητάμε καν αυτό πλέον.

Δεν θα έβαζα τον Μ1 στο κομμάτι του "βγάζουν θέματα", πιο πολύ για "Beta" Release.

Είναι μέχρι να στρώσει με τη πάροδο του χρόνου και τις συμβατότητες.

Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 7:09 ΜΜ, dasimo είπε

Πάντως σαν κάτοχος ενός τέτοιου Mac mini έχω να σου πω ότι ποτέ δεν θα πίστέψεις ότι έχει μόνο 8 gb μνήμη. Για να καταλάβεις από που προέρχομαι , έρχομαι από  iMac 2013 27αρι με i7 και 32gb μνημης QHD αναλυση και 1 tb ταχύτατου ssd δισκου. Το Μ1 έχει παιδικά θεματάκια (π.χ. με Big Sur 11.3 έκανε ξαφνικά break με artefacts το HDR Video, η δεν βγάζει ηχο απο τα ηχεία η ακουστικά σε FaceTime....wtf !) αλλα απο ισχύ απλώς σπέρνει και δεν μασάει τιποτε. Σε Geekbench είναι Χ4 το παραπάνω configuration.  Η εξαγωγή των database σε φωτογραφίες και μουσική και βιντεο πήρε 3 ώρες και εισαγωγή 10 λεπτα.....είναι απλά mind-blowing. Επίσης παιχνίδια σε Rosseta 2 είναι αδύνατον να πιστέψεις οτι δεν ειναι native με full graphics και αναλυσης 2k και πάνω.....Respect Apple.

ΝΑΙ καλά ,αλλά αυτά που γράφεις δεν αναιρούν το γεγονός οτι έχει μόνο 8gb ram.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, apogeexl είπε

και το αμαξι μου....1300 κυβικα 220 αλογα, τι σημαινει αυτο εχει σημασια πιστευω 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apogeexl είπε

Το θέμα είναι, πως ένα λειτουργικό ή μια εφαρμογή σπαταλά την ram… όλα τα αλλά είναι για να λέμε ποιανού είναι η περισσότερη…

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απάντησε με έγκυρα επιχειρήματα .ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το θέμα είναι, πως ένα λειτουργικό ή μια εφαρμογή σπαταλά την ram… όλα τα αλλά είναι για να λέμε ποιανού είναι η περισσότερη…

ΟΧΙ ,το θέμα ειναι το οτι σε όλα τα σοβαρα  συστηματα συμπεριλαμβανομένου και του mac Pro (cheese crater) o ο χρηστης έχει τη δυνατοτητα να προσθέτει μνήμη.το cheese crater ,μπορει να επεκταθει εως και 1.5 Terrabytes  RAM

https://www.apple.com/mac-pro/specs/

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ : για ποιό λόγο άραγε η Apple ,σου επιτρέπει να βάλεις 1.5 Terrabytes RAM ???? ω και μη ξεχνας TO ΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΕΧΟΥΝ

Επεξ/σία από apogeexl
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apogeexl είπε

απάντησε με έγκυρα επιχειρήματα .ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

ΟΧΙ ,το θέμα ειναι το οτι σε όλα τα σοβαρα  συστηματα συμπεριλαμβανομένου και του mac Pro (cheese crater) o ο χρηστης έχει τη δυνατοτητα να προσθέτει μνήμη.το cheese crater ,μπορει να επεκταθει εως και 1.5 Terrabytes  RAM

https://www.apple.com/mac-pro/specs/

Γιατί τα περιπλέκεις τόσο πολύ τα πράγματα και δεν κοιτάς πρώτα από όλα τα βασικά? πχ πως δουλεύει ένα μηχάνημα ίδιων δυνατοτήτων και με 4gb με windows 10 στο τελευταίο update και με macOS Big Sur? ή γιατί τα Pixel τρέχουν καλύτερα όλες τις εφαρμογές σε σχέση με τα υπόλοιπα Android κινητά που έχουν διπλάσια ram? ή γιατί ο Chrome για να δουλέψει πρέπει να έχεις διπλάσια μνήμη από αυτή που απαιτεί το λειτουργικό?

γενικά αν το λειτουργικό ή η εφαρμογή δεν είναι σωστά φτιαγμένη, μετά τον επεξεργαστή η μνήμη ram είναι η πρώτη που την πληρώνει… οπότε αντικειμενική άποψη για το αν μια ποσότητα είναι αρκετή ή όχι μπορούμε να έχουμε όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα για ίδιες δουλειές, όχι ένα workstation με ένα home use pc…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί τα περιπλέκεις τόσο πολύ τα πράγματα και δεν κοιτάς πρώτα από όλα τα βασικά? πχ πως δουλεύει ένα μηχάνημα ίδιων δυνατοτήτων και με 4gb με windows 10 στο τελευταίο update και με macOS Big Sur? ή γιατί τα Pixel τρέχουν καλύτερα όλες τις εφαρμογές σε σχέση με τα υπόλοιπα Android κινητά που έχουν διπλάσια ram? ή γιατί ο Chrome για να δουλέψει πρέπει να έχεις διπλάσια μνήμη από αυτή που απαιτεί το λειτουργικό?

Αναφορά σε κείμενο

γενικά αν το λειτουργικό ή η εφαρμογή δεν είναι σωστά φτιαγμένη, μετά τον επεξεργαστή η μνήμη ram είναι η πρώτη που την πληρώνει… οπότε αντικειμενική άποψη για το αν μια ποσότητα είναι αρκετή ή όχι μπορούμε να έχουμε όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα για ίδιες δουλειές, όχι ένα workstation με ένα home use pc…

H ίδια η Apple , ανααγνωριζει τη σημασία της ποσοτητας της μνήμης.Εγω στο 2021 δεν δίνω χρήματα για ενα οποιοδήποτε μηχανημα για οικιακή χρήση ενω μπορώ με κατι παραπανω να έχω ενα ΕΣΤΩ entry level workstation.

με τα ίδια χρηματα ,ενος macbook ,αγοράζεις ενα Ryzen based workstation ,που παταει το M1 κανονικά.και κανει τις εργασιες ενος workstation.

Αναφορά σε κείμενο

οπότε αντικειμενική άποψη για το αν μια ποσότητα είναι αρκετή ή όχι μπορούμε να έχουμε όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα για ίδιες δουλειές,

εδώ η Apple για το ιδιο λειτουργικο  συστημα  και επαγγελματικες εφαρμογες σου δινει τη δυνατοτητα να βαλεις τεραστια ποσοτητα μνημης .ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ.

Αναφορά σε κείμενο

γενικά αν το λειτουργικό ή η εφαρμογή δεν είναι σωστά φτιαγμένη, μετά τον επεξεργαστή η μνήμη ram είναι η πρώτη που την πληρώνει… οπότε αντικειμενική άποψη για το αν μια ποσότητα είναι αρκετή ή όχι μπορούμε να έχουμε όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα για ίδιες δουλειές, όχι ένα workstation με ένα home use pc…για

δυστυχώς -για σενα - τις περισσότερες φορές δεν ειναι έτσι.Υπάρχει ενα προγραμμα που λεγεται ardour ειναι DAW .Προσφερει αναμεσα σε άλλα , native vst plugin support στο macosx x86 .ελα όμως που γίνεται compile για Μ1 .....και σχετικά ευκολα....τα οποια θεματακια θα λυθουν ευκολα γιατι το FreeBSD πανω στο οποίο ειναι χτισμενο το MACOSX , EINAI ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ UNIX.

και ΦΥΣΙΚΑ για το ardour , ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΩΔΙΚΑ.

Οσο για ταυπολοιπα  δες το metalxl ,εκει μπορεις να βλεπεις τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του development της Apple.

Επεξ/σία από apogeexl
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Έχεις δίκιο και άδικο ταυτόχρονα. Φυσικά και έχει σημασία το λειτουργικό όσον αφορά τη ram, αλλά κάποια πράγματα, οτι και να κάνεις τρώνε συγκεκριμένη ram. Αν μπείς σε μια βαριά σελίδα πχ. ότι και να κάνεις θα καταπιεί τη ram για πλάκα.

Όσον αφορά τα windows 10, συνέχεια τα ίδια γράφονται αλλά δεν ισχύει. Από τα windows 7 και έπειτα είναι πανάλαφρα, προφανώς το macOS είναι αρκετά βαρύτερο σε ram και επεξεργαστική ισχύ. Δεν ξέρω γιατί έχει κολλήσει η καραμέλα και το γράφουν πολλοί συνέχεια, αλλά δεν ισχύει. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, apogeexl είπε

H ίδια η Apple , ανααγνωριζει τη σημασία της ποσοτητας της μνήμης.Εγω στο 2021 δεν δίνω χρήματα για ενα οποιοδήποτε μηχανημα για οικιακή χρήση ενω μπορώ με κατι παραπανω να έχω ενα ΕΣΤΩ entry level workstation.

με τα ίδια χρηματα ,ενος macbook ,αγοράζεις ενα Ryzen based workstation ,που παταει το M1 κανονικά.και κανει τις εργασιες ενος workstation.

εδώ η Apple για το ιδιο λειτουργικο  συστημα  και επαγγελματικες εφαρμογες σου δινει τη δυνατοτητα να βαλεις τεραστια ποσοτητα μνημης .ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ.

δυστυχώς -για σενα - τις περισσότερες φορές δεν ειναι έτσι.Υπάρχει ενα προγραμμα που λεγεται ardour ειναι DAW .Προσφερει αναμεσα σε άλλα , native vst plugin support στο macosx x86 .ελα όμως που γίνεται compile για Μ1 .....και σχετικά ευκολα....τα οποια θεματακια θα λυθουν ευκολα γιατι το FreeBSD πανω στο οποίο ειναι χτισμενο το MACOSX , EINAI ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ UNIX.

και ΦΥΣΙΚΑ για το ardour , ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΩΔΙΚΑ.

Οσο για ταυπολοιπα  δες το metalxl ,εκει μπορεις να βλεπεις τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του development της Apple.

Από ότι φαίνεται είσαι καινούργιος με θέματα τεχνολογία για αυτό και δεν ξέρεις ότι παντού υπάρχουν προϊόντα με διαβαθμισμένες δυνατότητες… 

δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά όλα αυτά που γράφεις, ελάχιστη σχέση έχουν με το αν η μνήμη ram σε ένα M1 μηχάνημα είναι λίγη…

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Όσον αφορά τα windows 10, συνέχεια τα ίδια γράφονται αλλά δεν ισχύει. Από τα windows 7 και έπειτα είναι πανάλαφρα, προφανώς το macOS είναι αρκετά βαρύτερο σε ram και επεξεργαστική ισχύ. Δεν ξέρω γιατί έχει κολλήσει η καραμέλα και το γράφουν πολλοί συνέχεια, αλλά δεν ισχύει. 

Αν ήταν έτσι φίλε μου, βάλε windows 10 σε μηχάνημα με μηχανικό δίσκο και 4gb μνήμη και μετά έλα να μιλήσουμε…

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από ότι φαίνεται είσαι καινούργιος με θέματα τεχνολογία για αυτό και δεν ξέρεις ότι παντού υπάρχουν προϊόντα με διαβαθμισμένες δυνατότητες… 

δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά όλα αυτά που γράφεις, ελάχιστη σχέση έχουν με το αν η μνήμη ram σε ένα M1 μηχάνημα είναι λίγη…

Αν ήταν έτσι φίλε μου, βάλε windows 10 σε μηχάνημα με μηχανικό δίσκο και 4gb μνήμη και μετά έλα να μιλήσουμε…

ενας απο τους επεξεργαστες που ειχα ειχε κατασκευαστη τη Cyrix. το θεμα ειναι τι πληρωνει καποιος και τι δυνατοτητες παιρνει για τα ευρω που πληρωσε.πολύ ευχαρίστως να συζηταμε ,αλλά με συγκεκριμένα επειχηρήματα.σε γενικότητες δε θα απαντησω.

χωρίς πλάκα μου ρχεται να κατεβασω απο το πατάρι apple G3 ,G4 ,.G5 και να βγάλω φωτογραφία να τη βάλω εδω.....

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, apogeexl είπε

ενας απο τους επεξεργαστες που ειχα ειχε κατασκευαστη τη Cyrix. το θεμα ειναι τι πληρωνει καποιος και τι δυνατοτητες παιρνει για τα ευρω που πληρωσε.πολύ ευχαρίστως να συζηταμε ,αλλά με συγκεκριμένα επειχηρήματα.σε γενικότητες δε θα απαντησω.

χωρίς πλάκα μου ρχεται να κατεβασω απο το πατάρι apple G3 ,G4 ,.G5 και να βγάλω φωτογραφία να τη βάλω εδω.....

Τα ίδια κουβεντιάζαμε και για τα Atari/Amiga, SNES/Mega Drive, iPhone/All… μετά από τόσες δεκαετίες μαχών ακόμα να μάθεις ότι τα ξερά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποδεικνύουν τίποτα???

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τα ίδια κουβεντιάζαμε και για τα Atari/Amiga, SNES/Mega Drive, iPhone/All… μετά από τόσες δεκαετίες μαχών ακόμα να μάθεις ότι τα ξερά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποδεικνύουν τίποτα???

κοιταξε ,προσπάθησε να απαντησεις λεγοντας κατι συγκεκριμένο.με ανούσιες γενικότητες δεν απαντώνται συγκεκριμένα και καλώς τεκμηριώμενα επιχειρήματα.ειναι κρίμα για σενα ,αυτα που γράφεις να στερουνται ουσιαστικού περιεχομένου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...