zto Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έχω κάνει αναφορά στο συνήγορο του καταναλωτή αλλά όπως με ενημέρωσαν μετά από 15 μέρες θα μεταφερθεί στις επιχειρήσεις, λόγω φόρτου εργασίας. Η HP από την πρώτη επικοινωνία μπορούσε να δει από το σειριακό ότι πρόκειται για προϊόν παραεισαγωγής να με ενημερώσει σχετικά και να μη μπλεχτεί. Αντί αυτού μου έδωσαν αρχικά λάθος οδηγίες και στη συνέχεια αποδεχόμενοι το λάθος τους, μου ζήτησαν να μην επικοινωνήσω ξανά εγώ με το μεταπωλητή, παίρνοντας πάνω τους την ευθύνη της επισκευής, μέχρι που είδαν ότι είναι παραεισαγωγή και έκτοτε απλά περιμένω... Με το Mg Manager δε μπορώ καν να επικοινωνήσω. Το τηλεφωνικό κέντρο δηλώνει αναρμόδιο, το σέρβις (μέσω τικετ) το ίδιο και η μόνη λύση mail οπου δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση. Γενικά η πολιτική της επιχείρισης να επικοινωνεί με διφορούμενες ασύντακτες απαντήσεις μέσω τικετ, και να αποφεύγει τις τηλεφνικές συνομιλίες δε βοηθά καθόλου. Έχει κάποιος υπόψη δικηγόρους που να ειδικεύονται σε ζητήματα καταναλωτή ή να προχωρήσω με το δικηγόρο μου?
Herald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, zto είπε Γενικά η πολιτική της επιχείρισης να επικοινωνεί με διφορούμενες ασύντακτες απαντήσεις μέσω τικετ, και να αποφεύγει τις τηλεφνικές συνομιλίες δε βοηθά καθόλου. Α το παρατήρησες και εσύ αυτό ε? Τελικά δεν είναι άψογο το service τους μάλλον όπως μας πληροφόρησε επίτιμο μέλος του forum. Το κατάστημα του mgmanager είναι κανονικά ανοιχτό, οπότε γιατί δεν πάς από εκεί, Παπαδά 5? 2
davarisx Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Και μετά λένε κάποιοι στηρίξτε τις ελληνικές επιχειρήσεις για να μην κλείσουν. Αγορές από Amazon μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 8 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 22 λεπτά πριν, zto είπε Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έχω κάνει αναφορά στο συνήγορο του καταναλωτή αλλά όπως με ενημέρωσαν μετά από 15 μέρες θα μεταφερθεί στις επιχειρήσεις, λόγω φόρτου εργασίας. Η HP από την πρώτη επικοινωνία μπορούσε να δει από το σειριακό ότι πρόκειται για προϊόν παραεισαγωγής να με ενημερώσει σχετικά και να μη μπλεχτεί. Αντί αυτού μου έδωσαν αρχικά λάθος οδηγίες και στη συνέχεια αποδεχόμενοι το λάθος τους, μου ζήτησαν να μην επικοινωνήσω ξανά εγώ με το μεταπωλητή, παίρνοντας πάνω τους την ευθύνη της επισκευής, μέχρι που είδαν ότι είναι παραεισαγωγή και έκτοτε απλά περιμένω... Με το Mg Manager δε μπορώ καν να επικοινωνήσω. Το τηλεφωνικό κέντρο δηλώνει αναρμόδιο, το σέρβις (μέσω τικετ) το ίδιο και η μόνη λύση mail οπου δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση. Γενικά η πολιτική της επιχείρισης να επικοινωνεί με διφορούμενες ασύντακτες απαντήσεις μέσω τικετ, και να αποφεύγει τις τηλεφνικές συνομιλίες δε βοηθά καθόλου. Έχει κάποιος υπόψη δικηγόρους που να ειδικεύονται σε ζητήματα καταναλωτή ή να προχωρήσω με το δικηγόρο μου? Οτιδηποτε με δικηγόρο θα σου στοιχήσει περισοτερο απο το λαπτοπ. Ειναι ενα ρίσκο που παιρνουμε οτιαν πηγαινουμε στα μικρομαγαζα για να γλυτώσουμε μερικα ευρώ!!!
zto Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, Herald είπε Α το παρατήρησες και εσύ αυτό ε? Τελικά δεν είναι άψογο το service τους μάλλον όπως μας πληροφόρησε επίτιμο μέλος του forum. Το κατάστημα του mgmanager είναι κανονικά ανοιχτό, οπότε γιατί δεν πάς από εκεί, Παπαδά 5? Κοίτα, αν θέλεις να απαντάς γραπτά, πρέπει οι απαντήσεις να είναι ξεκάθαρες, αναλυτικές και καλογραμμένες. Αν είναι να δίνεις χρησμούς της Πυθίας για να μπορείς μετά να πεις, "ναι άλλα αν το διαβάσεις έτσι σημαίνει αυτό, οπότε εγώ είμαι καλυμμένος" είναι άλλο θέμα. Δυστυχώς δε βρίσκομαι Αθήνα, αλλιώς θα είχα πάει από την πρώτη στιγμή, αν και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μάλλον θα το κάνω το ταξίδι...
Herald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, zto είπε Κοίτα, αν θέλεις να απαντάς γραπτά, πρέπει οι απαντήσεις να είναι ξεκάθαρες, αναλυτικές και καλογραμμένες. Αν είναι να δίνεις χρησμούς της Πυθίας για να μπορείς μετά να πεις, "ναι άλλα αν το διαβάσεις έτσι σημαίνει αυτό, οπότε εγώ είμαι καλυμμένος" είναι άλλο θέμα. Δυστυχώς δε βρίσκομαι Αθήνα, αλλιώς θα είχα πάει από την πρώτη στιγμή, αν και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μάλλον θα το κάνω το ταξίδι... Εγώ συμφώνω, και σε μένα τα ίδια κάνανε. Φαντάζομαι ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα και πετάνε το τόπι σε εσένα. Τώρα περίμενε, θα έρθει γνωστό μέλος του φορουμ να σου πεί οτι φταίει η στάση σου και ο τρόπος που τους μίλησες 1
zto Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Οτιδηποτε με δικηγόρο θα σου στοιχήσει περισοτερο απο το λαπτοπ. Ειναι ενα ρίσκο που παιρνουμε οτιαν πηγαινουμε στα μικρομαγαζα για να γλυτώσουμε μερικα ευρώ!!! Έχω πάρει ένα λαπτοπ 1200 ευρώ, έχω χάσει δύο μήνες δουλειάς τουλάχιστον 2000 ευρώ και πάμε για τρίτο, έχω σπαταλήσει ατελείωτες ώρες εργάσιμες για τηλέφωνα και mail και έχουν σπάσει τα νεύρα μου σε σημείο απερίγραπτο. Νομίζω ο δικηγόρος επιβάλλεται, η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κάποιος πιο εξειδικευμένος ή προχωράω με τον δικό μου.
Herald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, zto είπε Έχω πάρει ένα λαπτοπ 1200 ευρώ, έχω χάσει δύο μήνες δουλειάς τουλάχιστον 2000 ευρώ και πάμε για τρίτο, έχω σπαταλήσει ατελείωτες ώρες εργάσιμες για τηλέφωνα και mail και έχουν σπάσει τα νεύρα μου σε σημείο απερίγραπτο. Νομίζω ο δικηγόρος επιβάλλεται, η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κάποιος πιο εξειδικευμένος ή προχωράω με τον δικό μου. Ε προχώρα με τον δικό σου, ένα εξώδικο θα στείλει και φαντάζομαι, θα λυθεί το θέμα. Δεν νομίζω να είναι ΤΟΣΟ απατεώνες
gianniz_k Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Να ρωτήσω κάτι επειδή κάπου χάθηκα. Τελικά το laptop το έχεις παραδώσει στο κατάστημα ή στο service της hp (πχ info quest); Και πότε;
tedkald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Λοιπόν να τι ορίζει ο Αστικός Κώδικας που ισχύει υποχρεωτικά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από πολιτικές κατασκευάστριας εταιρίας Οπότε εφόσον αποδεικνύεται το πραγματικό ελάττωμα δικαιούσαι εντός εξαμήνου σε μείωση τιμήματος ή αναστροφή πωλήσεως. Δηλ. επιστρέφεις το προϊόν και παίρνεις πίσω τα χρήματα. Αυτό πέραν των άλλων δικαιωμάτων σου. Δηλ. αν πας δικαστικά τότε ζητάς λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς τους να αποζημιωθείς για κάθε (θετική και αποθετική) ζημία σου Ηθικό δίδαγμα. Επικοι νωνείς με emai. Λές ότι συμβουλεύτηκες δικηγόρο. Παραθέτεις το ΑΚ537. Και τους θέτεις εύλογη προθεσμία 3 ημερών να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά. Μετά δικηγόρο και απλά μόλις πάρουν την αγωγή θα σε παρακαλάνε (αλλά τότε δεν θα κάνεις πίσω, θα πας δικαστικά γιατί πρέπει να πάρει και ο δικηγόρος την αμοιβή του). Εννοείται ότι θα τους έλθει το laptop αηδόνι. By the way είχα λίγο καλύτερη ιδέα για το συγκεκριμένο κατάστημα. Από εδω και πέρα θα σταματήσω μάλλον να ασχολούμαι με αυτούς. Υπάρχουν πολλοί προμηθευτές... ΑΚ Αρθρο 537 Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής. Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης. 1
zto Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, gianniz_k είπε Να ρωτήσω κάτι επειδή κάπου χάθηκα. Τελικά το laptop το έχεις παραδώσει στο κατάστημα ή στο service της hp (πχ info quest); Και πότε; Το απέστειλα στο κατάστημα 5/4, αυτοί το έστειλαν στην Infoquest, δε γνωρίζω πότε και δε γνωρίζω αν το έχει παραλάβει η InfoQuest.
Herald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, zto είπε Το απέστειλα στο κατάστημα 5/4, αυτοί το έστειλαν στην Infoquest, δε γνωρίζω πότε και δε γνωρίζω αν το έχει παραλάβει η InfoQuest. Μην εκπλαγείς αν είναι ακόμα στο κατάστημα Και μένα το έστειλαν μου είπαν αλλά βρίσκοταν Παπαδά 5
gakost Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Πως πλήρωσες; Αν ήταν με κάρτα επικοινώνησε με την τράπεζα και ζητά να κανείς αμφισβήτηση συναλλαγής. Έχει προθεσμίες αλλά μπορεί να φτάσει και τις 45 μέρες. Ρωτά την τράπεζα σου. Να δεις για ποτέ θα σε πάρουν τηλέφωνο να λύσουν το πρόβλημα όταν δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους. Μην μπλέκεις την HP δεν έχει καμία σχέση ή υποχρέωση απέναντι σου. Η εμπορική εγγύηση είναι προαιρετική και με ότι όρους θέλουν να βάλουν οι εταιριες. Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να σου λύσει το πρόβλημα όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω.
zto Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 18 λεπτά πριν, gakost είπε Πως πλήρωσες; Αν ήταν με κάρτα επικοινώνησε με την τράπεζα και ζητά να κανείς αμφισβήτηση συναλλαγής. Έχει προθεσμίες αλλά μπορεί να φτάσει και τις 45 μέρες. Ρωτά την τράπεζα σου. Να δεις για ποτέ θα σε πάρουν τηλέφωνο να λύσουν το πρόβλημα όταν δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους. Μην μπλέκεις την HP δεν έχει καμία σχέση ή υποχρέωση απέναντι σου. Η εμπορική εγγύηση είναι προαιρετική και με ότι όρους θέλουν να βάλουν οι εταιριες. Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να σου λύσει το πρόβλημα όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω. Πλήρωσα με τραπεζική μεταφορά. Περιμένω από τον υπεύθυνο καταστήματος να με καλέσει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα. Στην ερώτηση μου τι ώρα περίπου, γιατί δε μπορώ να είμαι όλη μέρα διαθέσιμος και αν δεν είμαι εκείνη τη στιγμή πως επικοινωνώ εγώ με τον υπεύθυνο, η τηλεφωνήτρια εκνευρίστηκε και μου μίλησε άσχημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί νευριάζουν με στοιχειώδεις ερωτήσεις. Είναι δυνατόν να είμαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι μήπως με πάρει ο υπεύθυνος; Η HP μπλέχτηκε από μόνη της δεν ήταν δική μου θέληση, με καθοδήγησαν λανθασμένα από το πρώτο τηλεφώνημα, με προέτρεψαν να μη ξαναμιλήσω με τον πωλητή καθώς ανέλαβαν την υπόθεση, δε με ενημέρωσαν εγκαίρως ότι είναι προϊόν παραεισαγωγής και από όταν το έκαναν καθυστέρησαν την επισκευή χωρίς να μπορούν να την αρνηθούν. 1 ώρα πριν, tedkald είπε Λοιπόν να τι ορίζει ο Αστικός Κώδικας που ισχύει υποχρεωτικά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από πολιτικές κατασκευάστριας εταιρίας Οπότε εφόσον αποδεικνύεται το πραγματικό ελάττωμα δικαιούσαι εντός εξαμήνου σε μείωση τιμήματος ή αναστροφή πωλήσεως. Δηλ. επιστρέφεις το προϊόν και παίρνεις πίσω τα χρήματα. Αυτό πέραν των άλλων δικαιωμάτων σου. Δηλ. αν πας δικαστικά τότε ζητάς λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς τους να αποζημιωθείς για κάθε (θετική και αποθετική) ζημία σου Ηθικό δίδαγμα. Επικοι νωνείς με emai. Λές ότι συμβουλεύτηκες δικηγόρο. Παραθέτεις το ΑΚ537. Και τους θέτεις εύλογη προθεσμία 3 ημερών να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά. Μετά δικηγόρο και απλά μόλις πάρουν την αγωγή θα σε παρακαλάνε (αλλά τότε δεν θα κάνεις πίσω, θα πας δικαστικά γιατί πρέπει να πάρει και ο δικηγόρος την αμοιβή του). Εννοείται ότι θα τους έλθει το laptop αηδόνι. By the way είχα λίγο καλύτερη ιδέα για το συγκεκριμένο κατάστημα. Από εδω και πέρα θα σταματήσω μάλλον να ασχολούμαι με αυτούς. Υπάρχουν πολλοί προμηθευτές... ΑΚ Αρθρο 537 Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής. Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης. οπότε το περίφημο DOA 14 ημερών δεν ισχύει;
tedkald Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 To DOA είναι πολιτική που μπορεί να εφαρμόζει εθελοντικά και μονομερώς το κατάστημα ή η αντιπροσωπεία. Δεν υπερτερεί της νομοθεσίας (στο προκείμενο του Αστικού Κώδικα). Αν θέλει το αποδέχεται ο αγοραστής. Πολλοί επειδή δεν είναι ενημερωμένοι για το ελληνικό δίκαιο νομίζουν ότι το DOA 14 ημερών ισχύει αναγκαστικά και αν περάσει τότε η μόνη τους επιλογή είναι να περιμένουν να επισκευαστεί το αντικείμενο (και στηνπραγματικότητα να αποστερηθούν τη χρήση). Όχι. Με βάση ΑΚ 537 δικαιούμαστε τα λεφτά μας πίσω (επιστρέφοντας το ελαττωματικό) εντός εξαμήνου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα