Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Εσείς λέτε για συζητήσεις κτλ..που ακούγονται σχόλια είτε για προισταμένους είτε για υφισταμένους είτε γενικά για την εργασία... Γενικά πρέπει να προσέχεις τι λες και που το λες... Εδώ οι εταιρείες κρύβουν κρούσματα του covid-19 (σιωπή των αμνών) κατά παράβαση της νομοθεσίας και φυσικά του πρωτοκόλλου από τον ΕΟΔΥ (οι εκάστοτε διευθύνσεις προσωπικού λένε και καλά ότι είναι προσωπικά δεδομένα (GDPR) και ότι έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ που φυσικά είναι ψέμματα γιατί αν τον είχαν ενημερώσει θα γινόταν ιχνηλάτηση επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος και φυσικά καραντίνα σε όσους έχει έρθει σε επαφή) αλλά όπως βλέπετε καμία τιμωρία ούτε στον δημόσιο τομέα ούτε στον ιδιωτικό τομέα και έχει καταντήσει η δουλειά να είναι "αίνιγμα" γιατί πας υγιής και δεν ξέρεις αν θα φύγεις με τον covid-19 δώρο...
DownUNDERground Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Αν και όχι επί της ουσίας η παρέμβαση, μια διόρθωση: διαπόμπευση γίνεται σε άτομα, όχι σε αντικείμενα. Ο τίτλος του τόπικ είναι γραμματικά λάθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 εγώ θα πρότεινα στον TS ή να μιλήσει με δικηγόρο ή να συμβουλευτεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
lefteriskmail Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Η ερώτηση σου ήταν να υπάρχει ποινική ευθύνη για το γεγονός που περιγράφεις. Δες το παρακάτω σύνδεσμο: Επιτρέπεται να κοινοποιήσει κάποιος προσωπικές συνομιλίες μου στο messenger χωρίς την άδειά μου; | CSIi - Cyber Security International Institute Είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά. Αν έχετε γραφείο προσωπικού κατήγγειλε το και ζήτησε ακρόαση έχοντας πάρει και μία από τις εκτυπώσεις του. Εννοείται αν η πράξη του σου προκάλεσε ψυχικό άλγος, προβλήματα στην απόδοση σου, πρόσβαλε την προσωπικότητα σου, το γραφείο προσωπικού πρέπει να δώσει λύση. Αν του κάνεις μήνυση τον κατέστρεψες. Ασχέτος τι αναφέρεται στην συνομιλία, θα πεις ότι στο εργασιακό σου περιβάλλον ουδέποτε διατύπωσες τέτοιες απόψεις και ότι σκοπός του προϊστάμενου σου ήταν να σε οδηγήσει στην εκμαίευση της άποψης αυτής. Επειδή ήμουν χρόνια manager, ακόμα και να βρίσεις επί προσωπικού προϊστάμενο/υφιστάμενο ή συνάδελφο σου, αν αυτό δεν έγινε εντός της εταιρείας, δεν είναι αποδεκτή καμία δικαιολογία για μεταφορά προσωπικών διαφορών στο εργασιακό περιβάλλον. Αν έγινε μέσα στην εταιρεία, συνήθως απολύονται και οι δύο πακέτο (το "αυτός φταίει" είναι για το δημοτικό). Αν είναι σοβαρή εταιρεία θα τον απολύσει, αν είναι δημόσια υπηρεσία θα περάσει ΕΔΕ. 11 4
dbrillis Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, lefteriskmail είπε Η ερώτηση σου ήταν να υπάρχει ποινική ευθύνη για το γεγονός που περιγράφεις. Δες το παρακάτω σύνδεσμο: Επιτρέπεται να κοινοποιήσει κάποιος προσωπικές συνομιλίες μου στο messenger χωρίς την άδειά μου; | CSIi - Cyber Security International Institute Είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά. Αν έχετε γραφείο προσωπικού κατήγγειλε το και ζήτησε ακρόαση έχοντας πάρει και μία από τις εκτυπώσεις του. Εννοείται αν η πράξη του σου προκάλεσε ψυχικό άλγος, προβλήματα στην απόδοση σου, πρόσβαλε την προσωπικότητα σου, το γραφείο προσωπικού πρέπει να δώσει λύση. Αν του κάνεις μήνυση τον κατέστρεψες. Ασχέτος τι αναφέρεται στην συνομιλία, θα πεις ότι στο εργασιακό σου περιβάλλον ουδέποτε διατύπωσες τέτοιες απόψεις και ότι σκοπός του προϊστάμενου σου ήταν να σε οδηγήσει στην εκμαίευση της άποψης αυτής. Επειδή ήμουν χρόνια manager, ακόμα και να βρίσεις επί προσωπικού προϊστάμενο/υφιστάμενο ή συνάδελφο σου, αν αυτό δεν έγινε εντός της εταιρείας, δεν είναι αποδεκτή καμία δικαιολογία για μεταφορά προσωπικών διαφορών στο εργασιακό περιβάλλον. Αν έγινε μέσα στην εταιρεία, συνήθως απολύονται και οι δύο πακέτο (το "αυτός φταίει" είναι για το δημοτικό). Αν είναι σοβαρή εταιρεία θα τον απολύσει, αν είναι δημόσια υπηρεσία θα περάσει ΕΔΕ. Επιτελους ενας που απαντησε στο ερωτημα του ανθρωπου. Οι υπολοιποι συνεχιστε στο εργασιακο μεσαιωνα που απολαμβανετε να ζειτε. 10
JLEE Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Πάρε screenshot τις συνομιλίες αν είναι ύποπτες. Εχω παράδειγμα να επεξεργαζεται το μήνυμα για να φανεί πιο "αρεστός" στους από πάνω του.
Adrian Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, lefteriskmail είπε Η ερώτηση σου ήταν να υπάρχει ποινική ευθύνη για το γεγονός που περιγράφεις. Δες το παρακάτω σύνδεσμο: Επιτρέπεται να κοινοποιήσει κάποιος προσωπικές συνομιλίες μου στο messenger χωρίς την άδειά μου; | CSIi - Cyber Security International Institute Είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά. .. Επέτρεψε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες πάνω σε αυτό.. Όπως και γράφει στο κείμενο του λινκ που παρέθεσες Αναφορά σε κείμενο Εντούτοις ,στην Ελλάδα, η νομοθεσία σχετικά με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμη αρκετά ελλιπής . Δικηγόρος δεν είμαι αλλά διαβάζοντας αυτό καταλήγω ότι υπάρχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι το "Αν του κάνεις μήνυση τον κατέστρεψες." Δικαστήριο που έγινε για άλλο λόγο αλλά δημιουργεί ένα "προηγούμενο" Αναφορά σε κείμενο Η εν λόγω δυνατότητα τελεί σε γνώση του αποστολέα του μηνύματος και, κατά συνέπεια - κατά το δικαστήριο - υπάρχει τεκμαιρόμενη συναίνεση του αποστολέα να καταστήσει τον παραλήπτη κάτοχο του μηνύματος. Τα γραπτά μηνύματα αντιμετωπίζονται δικονομικά ως επιστολές, αλλά δεν υπάγονται στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 370Α παρ. 1 ΠΚ, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη δεν περιλαμβάνει τη συνομιλία μέσω γραπτών μηνυμάτων. .... Συνεπώς, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τα μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook Messenger, δεν πρέπει να θεωρούνται παράνομα αποδεικτικά μέσα όταν προσκομίζονται στο δικαστήριο από τους ίδιους τους αντιδίκους και συνάμα συνομιλούντες μέσω αυτών, στο πλαίσιο δικαστικής μεταξύ τους διένεξης. Αντιθέτως, όταν τρίτος προσκομίζει στο δικαστήριο μηνύματα, αυτά θα πρέπει να θεωρούνται παράνομο αποδεικτικό μέσο Που όμως έρχεται σε αντίθεση με αυτό του Αρείου Πάγου Αναφορά σε κείμενο Η απόφασή αυτή του δικαστηρίου, όμως, δεν ευθυγραμμίζεται με την ερμηνεία που έχει δώσει ο Άρειος Πάγος στη συνταγματική διάταξη της προστασίας του δικαιώματος στην επικοινωνία και είναι αρκετά συσταλτική, καθώς παραβιάζει την προστασία της επικοινωνίας η οποία διακηρύσσεται ως απολύτως απαραβίαστη, σύμφωνα με το άρθρο 19, πρώτη παράγραφος του Συντάγματος. Η άσκηση του δικαιώματος στην επικοινωνία δεν θα γινόταν ελεύθερα εάν τα μέρη γνώριζαν ότι οι συνομιλίες τους θα μπορούσαν να καταγραφούν και ο,τιδήποτε τυχόν συζητηθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος τους ως αποδεικτικό μέσο ενώπιον δικαστηρίου ή οπουδήποτε αλλού. Οπότε πιστεύω είναι ακόμα "γκρίζα" τα νομικά πάνω σε αυτό.. Όρεξη και λεφτά να έχεις να το κυνηγήσεις.. Ειδικά αφού μιλάμε για δημόσια συνομιλία (ομαδική) και όχι ιδιωτική συνομιλία μεταξύ δυο. Θα ήθελα πάντως να ακούσω την γνώμη ενός δικηγόρου (έχουμε εδώ δεν έχουμε;) πάνω σε αυτό.. Όπως είπαν και πιο πάνω, εάν είναι τόσο σοβαρό και σημαντικό για σένα μιλάς με δικηγόρο.. Αλλιώς μαθαίνεις από τα λάθη και προσέχεις παραπάνω στο μέλλον.
_filippos_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Adrian είπε ...Ειδικά αφού μιλάμε για δημόσια συνομιλία (ομαδική) και όχι ιδιωτική συνομιλία μεταξύ δυο... νομίζω πως μια ομαδική συνομιλία έχει κι αυτή την μορφή της ιδιωτικής, απο τη στιγμή που την διαβάζουν μονον οι συμμετέχοντες. Δημόσια συνομιλία είναι αυτή που μπορεί να την διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Γι αυτό και ονομάζεται δημόσια. Όταν περιορίζονται οι συμμετέχοντες τότε έχει την μορφή ιδιωτικής. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από _filippos_ 1 1
filip123go Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, Kyriakos131211 είπε Κοινοποίησαν σε έντυπο εκτυπωμένο λες και ειναι ''φειβολαν'' την συνομιλία μου στο βαιμπερ , σε συναδελφους . Αυτό έγινε από τον προιστάμενο προς τους υφιστάμενους συναδέλφους πιθανόν για παραδειγματισμό . Αναζητώ , αν αυτό είναι ποινικό αδίκημα και αν το περιεχόμενο που απεικονίζεται μπορεί να ανατρέψει εις βάρος μου το αδίκημα αυτό ή να το δικαιολογήσει . Τι φάση με κάποιους manager στην Ελλάδα, πραγματικά!!! Έχεις πρόβλημα με κάποιον υπάλληλο; Το συζητάς μαζί του και του ανακοινώνεις ότι η συμμορφώνεται η θα υπάρξουν κυρώσεις. Αν δεν συμμορφωθεί τον απολύεις η δηλώνει παραίτηση. Καλώς η κακώς αυτά γίνονται σε όλες τις εταιρείες. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Αλλά το να σου κάνει ο άλλος "ψυχολογικό πόλεμο" με αυτό τον τρόπο, είναι παραδεκτό. Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις σε pm τη εταιρεία ; (Αν θέλεις φυσικά) 2
Kyriakos131211 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ για την όλη στήριξη και τον χρόνο σας . Τελικά ο ισχυρότερος τρόπος είναι ο λόγος . Βρήκα το δίκιο μου σε προφορικό επίπεδο και εύχομαι να μην έγινε από αναγκαιότητα . Θα φανεί στο χρόνο... Καλές γιορτές 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις