Προς το περιεχόμενο

Ιπποκρατειος πολιτεία

Vasiliskapa2020

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, moure είπε

@sphinxgrΕντάξει εγώ υπολόγιζα ότι θα κανείς τη  διαδρομή αποφεύγοντας τα διόδια γιατί μόνο για τα διόδια θέλεις 6,50 κάθε μέρα δηλαδή ένα 150αρι το μήνα.

Δεν αλλάζει κάτι σε χρονο και απόσταση. Δες το χάρτη που έβαλα, αριστερά το γράφει.

Το κόστος που έγραψα, είναι χωρίς διόδια. Είναι κόστος χρήσης αυτοκινήτου (service / καταναλώσεις / αναλώσιμα σε ορίζοντα 5ετιας). 

Επεξ/σία από sphinxgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά το ξέρω ότι είναι δύσκολο με τις διαδρομές και τα πετρέλαια, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μείναμε ποτέ εκεί, πολύ ερημιά. Το σπίτι χτίστηκε αλλά χρόνια όλοι περιμέναμε να έρθει κόσμος εκεί, να έχουμε και εμείς λεφτά να το συντηρούμε, αλλά χρόνια. Άμα είναι τα έξοδα μόνο πετρέλαιο όπως μου τα λέτε 3000 το χρόνο το πιθανότερο είναι να ψάξω να νοικιάσω. Παιδιά εννοείτε δεν έχω, αλλά και να είχα προφανώς δεν θέλω να τα κλείσω σε ένα φρούριο στην ερημιά από ανάγκη θα πάω. 

35 λεπτά πριν, Vasiliskapa2020 είπε

Παιδιά το ξέρω ότι είναι δύσκολο με τις διαδρομές και τα πετρέλαια, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μείναμε ποτέ εκεί, πολύ ερημιά. Το σπίτι χτίστηκε αλλά χρόνια όλοι περιμέναμε να έρθει κόσμος εκεί, να έχουμε και εμείς λεφτά να το συντηρούμε, αλλά χρόνια. Άμα είναι τα έξοδα μόνο πετρέλαιο όπως μου τα λέτε 3000 το χρόνο το πιθανότερο είναι να ψάξω να νοικιάσω. Παιδιά εννοείτε δεν έχω, αλλά και να είχα προφανώς δεν θέλω να τα κλείσω σε ένα φρούριο στην ερημιά από ανάγκη θα πάω. 

Η ερημιά έχει και τα καλά της πάντως. Είναι βασικό στην έντονη καθημερινότητα που ζούμε. 

Μόνο και μονο 2 γείτονες και 2 σκυλιά αν ακουγόνται στην πολυκατοικία, χάνεις την "ηρεμία" σου. Επίσης είναι και δικό σου σπίτι, οτι φτιάξεις εκει θα μείνει σε εσένα! 

• Like 6

Εκτος απο τις αποστασεις μια χαρα ειναι.Σιγουρα θελεις και ενα κατοσταρικο παραπανω.

Κατα τα αλλα που γραφουν καποιοι ,εχετε ακουσει πολλες κλοπες,ληστειες και φονους να γινονται στην περιοχη;Σε αντιθεση βεβαια με τις πυκνοκατοικημενες περιοχες που εχουν  μηδεν εγληματικοτητα.

Καθε τοσο ανοιγει ενα θεμα για τη φασαρια,αλλα η ησυχια τωρα μας ενοχλει.Μπορει κανεις αραγε να ζησει,χωρις το ακουσμα των τακουνιων του αποπανω,το γαβγισμα 5-6 σκυλων,το θορυβο απο τις εξατμισεις,τη μουσικη του γειτονα κλπ

Το κρυο δε που το βαζεις;Πως θα χασει κανεις τον παραδεισο της ζεστης του Ελληνικου καλοκαιριου;Τα 40αρια ,να ανοιγεις το παραθυρο και να βραζει ο τοπος και να μη μπορεις να κατσεις χωρις κλιματισμο ουτε στις 12 το βραδυ.

Βαζεις ενα καλο συστημα συναγερμου,ασφαλιζεις καλα παραθυρα και εισαι μια χαρα.Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα να ζησω και εγω εκει.

• Like 10

τετοια μερη θελει να εχεις χρημα, ωστε να εισαι ανετος ανα πασα στιγμη και σε καθε ενδεχομενο και να εχετε και οι 2 μεγαλο αμαξι τυπου τζιπ, ιντερνετ βαζεις δορυφορο δεν ειναι εκει το θεμα...αλλα θα χορτασεις ηρεμια αν σου αρεσει η ηρεμια! εγω παντως ειμαι 30+ ανετα θα πηγαινα να μεινω αν ειχα δικο μου σπιτι εκει, θα ειχα και το σκυλι μου και αεροβολο και ολα μια χαρα!

Πήγαινα Ντράφι βόλτα πριν 15 χρόνια και άνοιγε η ψυχή μου. Οργασμός λέμε.

Πας σήμερα και ψυχοπλακώνεσαι. Τα περισσότερα από τα μισά άδεια , έρημα , χορταριασμένα , νεκρική ησυχία και είναι και δίπλα την Αθήνα. Κανείς δεν αγοράζει κανείς δε νοικιάζει ακόμη και οι Τράπεζες δεν μπορούν να τα ξεφορτωθούν. Τι να πούμε. Μακάρι να αλλάξει κάτι αλλά θα μας φάει η κατάθλιψη.

• Super Moderators

Καλά αν στο σπίτι δεν έχουν γίνει τσιγκουνιές στο θέμα της μόνωσης παίζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από αντίστοιχα τμ ενοικιαζόμενων στο λεκανοπέδιο.

• Like 3

Φίλε μου όλα είναι σχετικά. Θα ακούσεις πολλές απόψεις όπως είναι φυσικό. Όμως εσύ ζεις τη ζωή σου.

ΕΙΔΙΚΑ σε αυτή την περιοχή πχ, δεν νοείται να πας να μείνεις και το λιγότερο να μην έχεις ενεργειακό τζάκι. Θα βοηθήσει πολύ στο θέμα της θέρμανσης ειδικά άν έχεις την δυνατότητα να το συνδέσεις και με τα καλοριφέρ (εκεί καθάρισες και από πετρέλαιο).

Στο θέμα της ερημιάς, όλα έρημα ήταν κάποτε στην Αθήνα. Στα πάντα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Εμένα μ αρέσει η ζωή μου εκτός κέντρου (στην εξοχή & θάλασσα) παρότι είμαι μακρυά, έτσι μεγάλωσα. Όταν επιστρέφω από την εργασία μου βρίσκω τον παράδεισό μου και είμαι σε διακοπές για το υπόλοιπο της μέρας αλλά γι αυτό πληρώνω και το ανάλογο τίμημα, για το οποίο έχω δεχτεί πως δεν θα αλλάξει. Η ζωή μου όμως εδώ, έχει μεγαλύτερη αξία από το κόστος της απόστασης, χρόνου κλπ. Δεν είναι όλοι σαν εμένα όμως, κάποιοι είναι φανατικά παιδιά των πόλεων. Τους αρέσει η αμεσότητα & όσα προσφέρει μια πόλη. Επομένως, όλα για μένα συνοψίζονται σε ένα ερώτημα:

1. Η ζωή σου αλλά ΚΑΙ η ποιότητα της ζωής σου εκεί θα είναι καλύτερη ή χειρότερη;

Αν η απάντηση είναι καλύτερη, τότε μην το σκέφτεσαι, και δεν χρειάζεται να ρωτάς άλλους. Αν όχι, ψάξε για πιο οικονομική λύση και βάλτε στο πρόγραμμα την πώληση του σπιτιού γιατί μελλοντικά θα αποτελέσει μεγαλύτερο βάρος.

• Like 4

12 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχετε σπίτι, αλλά σε κάποια σημεία έχει κόσμο και δεν είναι άσχημα.

Γενικά πας εκεί αν έχει αρκετά λεφτά να χαλάς και είσαι φραγκάτος. Αλλά αν έχεις αρκετά λεφτά, δεν πας εκεί!!! Ε, κάπως έτσι έμεινε έρημη η περιοχή. 

Τα μεγάλα αρνητικά είναι

• χιόνια και αποκλεισμοί
  • δεν υπάρχει ίντερνετ
  • έξοδα μετακίνησης
  • Κατοχή απαραίτητα 4*4
  • Για να πάρεις έστω ένα γάλα, πρέπει να ταξιδέψεις (οκ με σωστό προγραμματισμό λύνεται)
  • Σε σκοτώνουν και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα. Ιδανικός προορισμός για σχιζοφρενείς δολοφόνους!!!!

Επειδή κάτι δεν ξέρω όμως, γιατί όσοι έφτιαξαν σπίτια εκεί, δεν έμειναν ποτέ? Το έφτιαχναν το σπίτι, τι περίμεναν, ότι θα πανε να μείνουν όλοι στις ερημιές και στα άγρια βουνά και ξαφνικά θα γίνει πόλη?

*επίσης αυτονόητο, αλλά αν ένα σπίτι δεν έχει κατοικηθεί ποτέ και δεν έχει και ΔΕΗ/Νερό, θέλει κάμποσες χιλιάδες € για να γίνει κατοικήσιμο. Δεν μπαινεις κ μενεις δηλαδη

Τα σπίτια τα έχτιζαν αυθαίρετα περιμένοντας ποτέ θα πάρουν ρεύμα και θα περάσει αποχέτευση καθώς και πότε θα χτίσουν και άλλοι εκεί για να αναβαθμιστεί η περιοχή και να ανέβουν οι τιμές να νοικιάσουν τίποτα. Αλλά την πάτησαν. 

5 ώρες πριν, cumulus είπε

Εκτος απο τις αποστασεις μια χαρα ειναι.Σιγουρα θελεις και ενα κατοσταρικο παραπανω.

Κατα τα αλλα που γραφουν καποιοι ,εχετε ακουσει πολλες κλοπες,ληστειες και φονους να γινονται στην περιοχη;Σε αντιθεση βεβαια με τις πυκνοκατοικημενες περιοχες που εχουν  μηδεν εγληματικοτητα.

Καθε τοσο ανοιγει ενα θεμα για τη φασαρια,αλλα η ησυχια τωρα μας ενοχλει.Μπορει κανεις αραγε να ζησει,χωρις το ακουσμα των τακουνιων του αποπανω,το γαβγισμα 5-6 σκυλων,το θορυβο απο τις εξατμισεις,τη μουσικη του γειτονα κλπ

Το κρυο δε που το βαζεις;Πως θα χασει κανεις τον παραδεισο της ζεστης του Ελληνικου καλοκαιριου;Τα 40αρια ,να ανοιγεις το παραθυρο και να βραζει ο τοπος και να μη μπορεις να κατσεις χωρις κλιματισμο ουτε στις 12 το βραδυ.

Βαζεις ενα καλο συστημα συναγερμου,ασφαλιζεις καλα παραθυρα και εισαι μια χαρα.Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα να ζησω και εγω εκει.

Μην νομίζεις ότι επειδή είσαι μέσα στο δάσος γλιτώνεις τα 40αρια, υπάρχουν περιοχές επαρχιακές που λόγω τοπικού μικροκλιματος και υγρασίας η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι πολύ υψηλή. Επίσης, γλιτωνεις πες τα 40αρια, τον χειμώνα τρως στην μάπα τον χιονια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Εδώ μας λέει ο ts ότι δεν μπορεί να πληρώνει ενοίκιο και εσύ λες για συναγερμούς και παράθυρα, σε ένα σπίτι 200-300τμ χωρίς ρεύμα που είναι χρονια κλειστό και ακατοίκητο και θα χρειαστεί κατ' εμέ ένα σουλουπωμα έστω ήπιο με χαμηλό μπάτζετ, βάλε μέσα και πολλά άλλα κόστη που αναφέρθηκαν ήδη. 

Για έναν με υψηλό εισόδημα δεν υπάρχει θέμα, για τον ts υπάρχει όμως. 

Για τα υπόλοιπα με τις φασαριες που γράφεις, μια χαρά ζεις όταν δεν είναι σε υπερβολικό βαθμό, εμείς ακούμε αμαξια συνέχεια κάθε μερα σε κεντρικό μέρος, θέμα προσαρμογής είναι όλα. Το οτι ανοίγουν κάθε λίγο θεματα τέτοια δεν σημαίνει τίποτα, μέσα στα 5-6 εκ. κόσμο που μένουν σε πολυκατοικιες, λογικό είναι να υπάρχουν τέτοια θέματα από κάποιους. 

• Like 2

Πιο πάνω που μου είπατε να το πουλήσω είναι σχεδόν αστείο παιδιά γιατί χρόνια έχουμε βάλει πωλητήρια και ενοικιαστήρια σε εξευτελιστικές τιμές και είναι τρομερό κανένας δεν θέλει. Και δεν είναι ότι δεν μπορώ να πληρώνω ενοίκιο γενικά δεν μπορώ να πληρώνω άλλο ενοίκιο στο σπίτι που μένω και θέλει να ψάξουμε για κάτι άλλο, και μιας που γενικά θεωρούσα τα ενοίκια πεταμένα λεφτά σκεφτικά το μόνο μέρος που μπορώ να μείνω χωρίς ενοίκιο. Βέβαια από ότι κατάλαβα είναι σχεδόν απαγορευτικό με τα έξοδα που με είπατε μιας μονοκατοικίας 450τμ και ας έχει μόνωση και με όλα τα αλλά (βενζίνες και τέτοια), καλά για τζιπ που άκουσα και τέτοια δεν παίζει ένα Κούπερ έχει η γυναίκα μου που έχουμε καταθέσει ηλεκτρονικά πινακίδες και εγώ μια κούρσα, από ότι κατάλαβα εκεί θέλει εκχιονιστικο.

Θεωρω πως η αποσταση απο τη δουλεια σου ειναι πολυ μεγαλη. Ναι μεν θα εισαι στο ησυχαστηριο σου τις υπολοιπες ωρες αλλα με τι κοστος? εγω απο αυτα που καταλαβα απο τα μηνυματα σου ισως και να κανω λαθος ειναι οτι δεν εισαι ο extreme τυπος που θα κανει στροφη 180 μοιρες και θα παει να μεινει στα βουνα ολομοναχος χωρις γειτονες κλπ. Ειναι ανθρωποι που το χουν μεσα τους και το επιζητουν και αλλοι που ειναι πιο πολυ της πολης. 

Καταρχη η γυναικα σου οδηγει? Αν οχι καταλαβαινεις πως δυσκολευουν πολυ τα πραγματα. Μετα υπαρχουν και ολα αυτα που σου ειπαν τα παιδια παραπανω και τα βρισκω σωστα. Δηλαδη με το χιονι τι θα κανεις? τον χειμωνα θα καθεσαι να βαζεις αλυσιδες καθε λιγο και λιγακι? με τη θερμανση? Με τυχον κοστη που θα σου βγουνε για να το κανεις κατοικησιμο? Παροχη ρευματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ούτε της εξοχής είμαι ούτε τίποτα απλά σκέφτομαι πως τα λεφτά στα νοίκια που δεν μπορώ και πλέον να δίνω είναι τελειως πεταμένα και προφανώς δεν σκέφτομαι την ζωή μου εκεί να τα κλείσω στην ερημιά, δηλαδή εγώ εδώ φοβάμαι με τοσα ακατοίκητα και άχτιστα γύρω γύρω που μπορεί να κρύβεται οποίος θέλει μέσα πως να λέω στα παιδιά μου είναι μια χαρά εδώ, απλά σκέφτηκα πως ίσως να ήταν καλό να ρίχνω εστω τα λίγα λεφτά που μπορώ στο δικό μου σπίτι και όχι σε σπίτια τρίτων που νοικιάζω και μετά θα δω τι θα κάνω . Και ναι η γυναίκα μου οδηγεί απλά καταθέσαμε πινακίδες από το αμάξι της για οικονομία, τώρα αν πάνε εκεί πάνω ελπίζαμε με ένα αμάξι τώρα άμα δεν γίνεται θα δούμε. Επίσης το σπίτι έχει και συναγερμό το είχαμε κάνει για να μείνουμε εμείς και βάλαμε πολλά απλά η περιοχή δεν εξελίχτηκε όπως θέλαμε, πάντως ότι και να βάλεις εκεί πάνω ασφάλεια κακά τα ψέματα δεν νοιωθεις, γιατί άντε και χτυπάει ο συναγερμός ποιος να το ακούσει και μέχρι να έρθει η αστυνομία δεν το συζητώ 

Το σπίτι είναι κατοικήσιμο παλιότερα είχε και ρεύμα απλά εμείς το κόψαμε γιατί δεν άξιζε να πληρώνουμε τζάμπα τα πάγια. Δηλαδη και στο ρεύμα και στο νερό μόνο η σύνδεση είναι 

Επεξ/σία από Vasiliskapa2020

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...