Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντα πάντως, νομιζω το αναφέρουν και οι κατασκευαστές στο εγχειρίδιο, χρειάζεται ενα καλό κάψιμο για αρκετή ώρα.

Ετσι "ψηνεται" το σίδερο και φευγουν οι πρώτες οσμές απο το χρώμα.

Αν τον πήρες καινουργιο , έψησες κατευθείαν και το εφαγες με την μία, κακώς το έκανες. Το φαγητό θα τράβηξε ότι καρκινογόνο έβγαλε το πρώτο ψήσιμο.

Δημοσ.

Εμένα ο φούρνος μου αναγράφει για κεικ στους 140-160 βαθμούς και μόνο στον αέρα. Εγώ το ψήνω είτε μόνο στον αέρα είτε αέρα και κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά και ποτέ δεν είχα θέμα. Οπότε δε ξέρω γιατί κάποιοι γράφουν "μόνο αντιστάσεις" αλλά όπως και να 'χει, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Εμένα ο φούρνος μου αναγράφει για κεικ στους 140-160 βαθμούς και μόνο στον αέρα. Εγώ το ψήνω είτε μόνο στον αέρα είτε αέρα και κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά και ποτέ δεν είχα θέμα. Οπότε δε ξέρω γιατί κάποιοι γράφουν "μόνο αντιστάσεις" αλλά όπως και να 'χει, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Επειδή ο κάθε φούρνος λειτουργεί διαφορετικά και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα με τακτική χρήση για να τον μάθουμε. Γι' αυτό και πολλές συνταγές και οδηγίες ψησίματος σε έτοιμα προϊόντα δίνουν μεν θερμοκρασία και χρόνο ψησίματος, αλλά λένε ότι δεν είναι δεσμευτικά και ότι πρέπει να τα προσαρμόσουμε στο δικό μας φούρνο!!!

Είχαμε μία ΠΙΤΣΟΣ σχεδόν 40 χρόνια. Την είχαμε μάθει τέλεια και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με ό,τι και αν ψήναμε. 

Αλλάξαμε πριν 2 χρόνια σε whirpool και μας πήρε αρκετό καιρό μέχρι να τη μάθουμε σε ολα τα είδη ψησίματος και να τη συνηθίσουμε.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Επειδή ο κάθε φούρνος λειτουργεί διαφορετικά και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα με τακτική χρήση για να τον μάθουμε. Γι' αυτό και πολλές συνταγές και οδηγίες ψησίματος σε έτοιμα προϊόντα δίνουν μεν θερμοκρασία και χρόνο ψησίματος, αλλά λένε ότι δεν είναι δεσμευτικά και ότι πρέπει να τα προσαρμόσουμε στο δικό μας φούρνο!!!

Είχαμε μία ΠΙΤΣΟΣ σχεδόν 40 χρόνια. Την είχαμε μάθει τέλεια και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με ό,τι και αν ψήναμε. 

Αλλάξαμε πριν 2 χρόνια σε whirpool και μας πήρε αρκετό καιρό μέχρι να τη μάθουμε σε ολα τα είδη ψησίματος και να τη συνηθίσουμε.

Ισχύει, γι' αυτό και με παραξένεψε που κάποιοι είπαν κέικ ΜΟΝΟ στις αντιστάσεις.

Δημοσ.
Στις 26/4/2021 στις 9:12 ΜΜ, adi32 είπε

Το κέικ δεν ψήνεται με αέρα. 

Θέλει πάνω κάτω στους 155 βαθμούς στην πρώτη θέση σχάρας από κάτω.. Δε θέλει να ανοίγει κλείνεις την πόρτα ούτε να βάζεις μαχαίρι. 

Είναι και ανάλογα το φούρνο. Εμένα κάνει 1.30 ώρα. Στη μία ώρα περίπου αν αρπάξει απο πάνω το σκεπαζω με ένα αλουμινοχαρτο 

Screenshot_20210426-211444.png

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τον όγκο. Αυτό το κέικ στη φωτό για μένα έπρεπε να μπει σε δύο φόρμες για να μη ξεχειλίσει και σκάσει. Φυσικά θα χρειαζόταν πάλι ίδιος χρόνος ψησίματος αλλά σε δύο δόσεις από 45 λεπτά. 

Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 1:56 ΜΜ, SilentVoice είπε

Πάντα πάντως, νομιζω το αναφέρουν και οι κατασκευαστές στο εγχειρίδιο, χρειάζεται ενα καλό κάψιμο για αρκετή ώρα.

Ετσι "ψηνεται" το σίδερο και φευγουν οι πρώτες οσμές απο το χρώμα.

Αν τον πήρες καινουργιο , έψησες κατευθείαν και το εφαγες με την μία, κακώς το έκανες. Το φαγητό θα τράβηξε ότι καρκινογόνο έβγαλε το πρώτο ψήσιμο.

Κάψιμο είχε προηγηθεί 2 φορές από ένα μισάωρο. Αν έψηνα κατευθείαν το κέικ δε θα τρωγόταν από τη βρώμα..😜

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...